Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

babis Budujeme stat pro 40 milionuPithart „Nezakazujme KSČ“ – žádné demonstrace, KSČM v parlamentu – žádné demonstrace, Vaš neodsouzen – žádné demonstrace, Grebeníček u LN JH My ne to oni 030318Klause v Lánech – žádné demonstrace, Filip usvědčený agent StB – žádné demonstrace, Klausova amnestie – žádné demonstrace, Komunisté bývalí i současní nás v ČT poučují o dobrých mravech – žádné demonstrace, otec velvyslankyně ČR na Slovensku Livie Klausové zabavoval majetek slovenských židů, kteří byli posíláni do tábora LETY a končili v Osvětimi – žádné demonstrace, Ondráček - můžeme se strhnout demonstrováním! Naše nevyspělost a snadná manipulovatelnost v praxi. Alespoň v tom jsme k sobě upřímní…

Nikde na světě se nestalo, aby si ve svobodných volbách zvolilo 40% voličů komunisty, zatímco v Polsku Armia Krajowa bojovala proti novým okupantům. Doporučuji přiložené články: „My ne, to oni!“ (LN 3.3.2018) a „Docela jednoduchá prosba“ (LN 22.2.2018). J.Š:

* * *

Bohužel.

Můj osobní postoj je známý už dlouho. Jsem PROTI. Svůj názor jsem řekl už v prosinci minulého roku, i tady na Facebooku. A řekl jsem ho jasně, stručně a naprosto jednoznačně. Tak myslím, že to každý ví. Jsem proti tomu, aby byl právě tento člověk předsedou komise. Tečka.

V komisi pro kontrolu GIBS sedí zástupci téměř všech parlamentních stran. Je důležité, že tam nebude sedět Zdeněk Ondráček sám a komise naštěstí rozhoduje ve většině. Je tam i Mikuláš Ferjenčík za Piráty, jsou tam naši, jsou tam sociální demokrati, většina stran tam má své zástupce. Volil se už jen předseda této komise. No a dohodou VŠECH stran ve sněmovně připadla pozice předsedy na KSČM. Ti nominovali Zdeňka Ondráčka. Byli jsme, jak víte, proti. Opakovaně. Třikrát nebyl zvolen. Žádali jsme je, ať nominují jiného kandidáta. Vyzývali jsme je. Nevyhověli nám.

LN KO Jednoducha prosba 220218Hlasování proběhlo v pátek. Když jsme to ráno na klubu debatovali, bylo vidět, že zhruba polovina našich pro Ondráčka hlasovat nebude. Polovina znamená 33 poslanců. Ve sněmovně bylo přítomno 30 poslanců za SPD a KSČM. S našimi by tedy dali dohromady nějakých 63 hlasů. A to by Ondráčkovi ke zvolení nestačilo. Takže je jasné, že byl zvolen i hlasy takzvaného “Demokratického bloku.”

Jak asi víte, bylo to tajné hlasování. Tak mě hned napadají otázky. Využili ho někteří poslanci “Demokratického bloku”, aby nám hodili pod nohy další klacek? Aby rozpoutali další mediální masáž na téma “obrana demokracie”? Proč jim najednou nevadilo, že Ondráček sedí ve sněmovních komisích už od roku 2013? A taky, proč vlastně Občanské fórum nezakázalo komunistickou stranu hned po revoluci? Asi naivní dotaz, já vím. Ale ptal jsem se na to pana Michala Horáčka, který u těch debat v listopadu 1989 seděl, a neodpověděl mi. Takže teď tady musíme řešit, že komunista, který mlátil studenty na Národní třídě, je předseda nějaké komise.

Rád bych vyzval pana Ondráčka, ať se omluví, nebo ať rezignuje. Bylo by to namístě.

Ale to není celé. Tohle jsem zjistil po hlasování: z řad “demokratických stran” chybělo neuvěřitelných 21 poslanců.

DVACET JEDNA poslanců. A Zdeněk Ondráček byl zvolen O DVA HLASY. Největší absenci měli překvapivě poslanci z ČSSD, TOP 09 a Piráti. Asi jste všichni četli na Facebooku tenhle souhrn:

Chyběli:

3 poslanci ze 7 z TOP 09 (absence 43 %)

8 z 15 poslanců ČSSD (53)

6 z 22 poslanců Pirátů (27 %)

1 z 6 poslanců STANu (17 %)

1 z 10 poslanců KDU-ČSL (10 %)

2 z 25 poslanců ODS (8 %)

CELKEM: 21 poslanců

Víte, já se nechci ptát, kde byli, nebo proč tomu nezabránili. Sám jsem se omluvil, nechtěl jsem být u toho. Já vím, moje chyba, měl jsem být asi důraznější, když jsme se o tom bavili na klubu, měl jsem kolegy víc přesvědčovat. Omlouvám se. Ale pokud na tom takzvanému “Demokratickému bloku” tak záleželo, měli aspoň dva jejich z jejich 21 absentujících poslanců přijít do práce.

Jsem zvědavý, zdali navrhnou odvolání Ondráčka. Pokud ano, tak já budu samozřejmě hlasovat PRO jeho odvolání. A tentokrát klub přesvědčím.

A pokud by to náhodou někdo nenavrhl, navrhnu to já.

Andrej Babiš, 4.3.2018

* * *

Proč se protestuje jen proti Babišovi a Ondráčkovi? Proč ne proti Vojtěchu Filipovi, usvědčenému agentu StB „Falmer“? Proč ne za vyloučení představitelů zločinné ideologie z Parlamentu, kdy Ústava ČR považuje komunistickou ideologii za stejně zločinnou jako nacistickou? Proč se neprotestuje proti veřejnoprávní ČT, která páchá zločin na duši národa? Začněme každý u sebe a nechme v klidu pracovat ty, co to umí. Stále více lidem je to jasné. S nenávistí se od naší minulosti nikdy neodpoutáme. Slováci jsou nám příkladem. Dokáže se česká společnost zmobilizovat i bez vražd, tak jako slovenská? Že u nás působí podobné zločinecké struktury u PČR a v justici, není žádným tajemstvím!

 

Jan Šinágl, 5.3.2018

* * *

Trochu se hnuly ledy

„Komunisté doporučí na kontrolu GIBS Ondráčka člověka, který mlátil neozbrojené mladé lidi a sněmovna ho potvrdila. To jsou výsledky, to jsou plody naše hrbení od roku 1939. V první polovině 19.stol. novinář a spisovatel Karel Sabina, protože byl udavač skončil opovrhován na okraji společnosti. Dnes po dvou totalitách sněmovna, výkvět české společnosti, zvolila svého času udavače Filipa z KSČM prvním místopředsedou parlamentu a nyní komunisté zvolili na kontrolu GIBS svého člověka, který mlátil neozbrojené studenty. Vyměnit ho odmítají. Je to v pořádku. Vždyť jsou to komunisté.“

„Kauza s komunistou Ondráčkem ukázala opět kdo je kdo v naší sněmovně. Totiž, že ho zvolila na přední místo předsedy policejních sborů, člověka s vlastnostmi, které patří do komunistické totality a který se „obhajuje“, že tehdy byla jiná doba. Že byl navržen KSČM právě na tuto funkci je absurditou, antagonismem, protikladem lidské morálce, ale pro komunisty normální. Na druhé straně člověka potěší, že se KSČM dostala do situace kdy musí veřejně ukázat co je zač. Neústupná, provokující, morálně zasutá ve své ideologii. Veřejnost se po delší době spontánně ozvala a zároveň si připomněla názory a způsoby českých soudruhů z mezinárodní organizace komunistů.“

K.Mrzílek, 6.3.2018 

* * *

"Vítězný" únor

…Když pak zabit byl král Otakar, Čechové domů neslavně se vrátili a po krátkých přestávkách časových vlastní zemi drancováním a ohněm pleniti se jali. Jestiť tohoto národu našeho velmi špatný obyčej, nebo spíše zkaženost, se když proti nepřátelům jíti, nebo snad vraceti se od nich pospíchá, vlastni zemi krutěji nežli nepřítel pleniti chvátá, a ten, jenž by měl býti odháněčem nepřátel, stává se nepřátelským plenitelem svých sousedů. …

Kronika zbraslavská (Chronicon Aulæ Regiæ), kapitola IX

K čemuž nám jest toliko poznamenat, že časové se sice změnili, ale národní zvyklosti přetrvávají; což platí nejen pro únor roku 1948, jemuž z nepochopitelných důvodů dodnes přezdíváme Vítězný.

* * *

Jedny z nejsilnějších dvou a půl minut v historii slovenských politických relací!

Takové zrůdy a prasata byli komunisté!

Osudem gymnastky Věry Čáslavské se inspiruje Národní divadlo Brno v nové inscenaci nazvané VĚRA

V tom žijeme, veřejnost neví, netuší. Veřejnoprávní média stále mlčí!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.80 (10 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #9 Jan Šinagl 2018-03-08 16:03
www.sinagl.cz/.../ - omlouvám se za jednu odpověď na dva komentáře. Měl jsem k tomu důvody.
+7 #8 Charles Wiener 2018-03-08 12:42
1. Co mají stromy v Žebráku společného s tímto tematem? Co má pan Landa ze Žebráku co dělat s panem Landou, který se účastní této diskuse?
2.Souhlasím s tím, že se soudí JEDEN člověk za JEHO činy. Ne za to, co StB o něm napsalo. Seznamy spolupracovníků jsou vodítkem, ne důkazem.
3. Prosím o uvedení zdrojů, uvádějících jiné činnosti Štefana Mištiny týkajících se slovenských Židů za války kromě psaní arizačních zákonů.
4.Knihu Bouře napsal Paul Polansky. Měl jsem možnost se s ním setkat v Praze i Ženevě. Prosím o odkazy v Bouři a LN, které spojují tábor Lety se slovenskými Židy. Viz cs.wikipedia.org/.../...
5. Že Vám Livia Klausová neodpovídá mne nepřekvapuje. Co má říci? Že její tatínek byl bezcharakterní člověk? Ona za něho nemůže. A říci to vyžaduje charakter, který ona nemá.
-7 #7 Jan Šinagl 2018-03-08 09:38
Pan Landa nehodnotí názor, ale nevěcně autora. Toho jsme si za totality užili dost. Babišovo udavačství nebylo prokázáno. Zato Filip byl prokazatelným, vědomým udavačem a spolupracovníke m StB. Za ticha veřejnosti se stal i místopředsedou Sněmovny. Mimochodem jmenovec pana Landy ze Žebráka patřil k těm, kteří aktivně přispěli k poražení vrby u rybníka, která po generace těšila žebrácké občany a děti. Stačilo ji ošetřit. Raději byla rychle "utracena", aniž by občané něco tušili. Dvě lípy u kostela už také zbytečně odešly po staleté službě na věčnost. K Letům - odkazuji na knihu BOUŘE a články v LN. Pan Miština se podílel i aktivně. Jeho dcera, jako velvyslankyně, mi nikdy na dopisy neodpověděla. V Letech byli internováni nejprve stovky Čechů, poté Romové a nakonec slovenští židé. Původně byl tábor zřízen za účelem odstraňování obrovských lesních polomů na panství Schwarzenbergů. Jinak souhlas. Členství v KSČ neznamená automaticky amorálnost, stejně jako nečlenství charakternost. Vždy je třeba hodnotit každého člověka individuálně. Ne každému je dána odvaha k boji, riziku a oběti. Nikde na světě se nestalo, aby si ve svobodných volbách zvolilo 40% voličů komunisty, zatímco v Polsku Armia Krajowa bojovala proti novým okupantům. To o charakteru obyvatelstva vypovídá dostatečně. Ostatně psal o tom už Hus i Komenský...
0 #6 Charles Wiener 2018-03-07 23:02
Byli členové KSČ, kteří nebyli agenty Stb a agenti KSČ, kteří nebyli v KSČ. Jsou lidé na seznamech spolupracovníků StB, kteří slíbili spolupráci, ale nikoho neudali a lidé, pro které spolpráci s StB byl náplň jejich práce. Lidé by se měli soudit podle toho, co skutečně dělali. Jen si vzpomeňte na kádrové posudky, které znemožnily cestovat či studovat a psali je většinou lidé, kteří spolupracovníky StB nebyli.
+2 #5 Charles Wiener 2018-03-07 22:54
"otec velvyslankyně ČR na Slovensku Livie Klausové zabavoval majetek slovenských židů, kteří byli posíláni do tábora LETY a končili v Osvětimi" - je míchání dvou věci. Štefan Miština, otec Livie Klausové, vedl jako právník tým, který napsal Slovenskému štátu zákony, podle kterých se arizoval židovský majetek. Prošlo mu to, protože po válce nejprve vstoupil do Demokratické strany, nejsilnější na Slovensku, a pak do KSČ celé 3 dny po "Vítězném Únoru".
Tábor Lety byl pro Romy, ne pro Židy. Slovenští židé byli ze začátku posíláni na "přesídlení", t.j. do Osvětimi, kde byli většinou likvidováni. Slovenský štát za to platil Německu 500 RM/osobu. Pak na nějakou dobu transporty do Osvětimi se ze Slovenska zastavily.Po vypuknutí Slovenského národního povstání 29.08.1944 Němci vstoupili na Slovensko, internovali Židy a poslali je do Terezína, protože se fronta blížila a 27.01.1945 Sověti vstoupili do Osvětimi.
Závěr? Tábor Lety neměl se slovenskými židy nic společného.
+10 #4 Jiří L-. 2018-03-07 16:42
Nezbývá než souhlasit s panem Krausem. Pan Šinágl má dvojí metr, u někoho mu členství v KSČ a spolupráce s STB vadí a dává to hystericky najevo a u někoho o tom mlčí. Prostě jak se to panu Šináglovi zrovna hodí.
+9 #3 Pavel Kraus 2018-03-06 15:49
Je paradoxní, že bojujete proti býv. agentům STB členům KSČ, ale kopete za Babiše. Když jsem ho před chvílí viděl jak tleská komunistovi Ondráčkovi, který nazval některé poslance demokratickou žumpou, bylo mi z toho zle. Přestal jsem si Vás vážit pane Šinágle a nejsem sám, je nás už víc a nejen v ČR, ale i ve Švýcarsku, kde o Vás moc hezky nemluví. Ode dneška přestávám sledovat Váš web.
-4 #2 Jan Šinagl 2018-03-06 13:19
Poslanec Ondráček to řekl přesně, pane Krausi. Ano, zkorumpovaná demokratická žumpa. Jsou to i mé zkušenosti. Říci pravdu má právo každý, stejně jako mít svůj vlastní názor. Nicméně napadat autory jiných názorů je projev nevyspělosti a připomínáním totalitních způsobů. Neznám Vás, ale pokud žijete ve Švýcarsku, tak jste se toho mnoho nenaučil. Co děláte Vy sám pro nápravu věcí veřejných kromě kritiky těch, co něco dělají? Dopřejte posouzení mé práce i jiným a připuste i jinou možnost. Kdo málo ví, snadno vyslovuje nezodpovědně soudy. Mne osobně většina švýcarských krajanů zklamala tím, že si ponechala české "zvyky" i v prostředí, kde se jich mohla zbavit. Spolky jsou v podstatě pro většinu z nich náhradou hospod, ale o to více si hrají na "vlastence". Bohužel je to má osobní zkušenost. Pochopitelně, že potom napadají ty, co jim svoji prací ukazují jejich pokrytectví a falešnost, při vší úctě k těm několika jednotlivcům, kterých jsem si vážil. Byli to např. JUDr. Jaroslav Anděl, br. Ruda Němeček, br. Zdeněk Bidlo, br. Václav Míka, dr. Georg Dobrovolný, či baťovec dr. Jaromír Vlček s jeho rozvětvenou rodinou.
+5 #1 K. Mrzílek 2018-03-06 00:32
Až za druhé nesouhlasím, se zvolením pana Ondráčka. Za prvé jsme se opět všichni přesvědčili, koho na kontrolní post vyslali komunisté. Chovají se arogantně a nějakou žádost pana Babiše aby ho vyměnili vůbec neberou v úvahu.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)