Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

babis Budujeme stat pro 40 milionuVčera opět po oznámení 75% slevy pro studenty a důchodce, okamžitě v Událostech ČT vystoupil Kalousek, pasovaný tiskový mluvčí „demokratické žumpy“ v ČT s tím, jak bohatí zneužijí slevu: „Představte si bohatého pětašedesátiletého milionáře, který je stále v plné síle a najednou bude mít nárok na 75% slevu. To je docela plýtvání prostředky, které by měli být určeny jenom pro ty potřebné.“ Jakoby milionáři tvořili většinu a začnou okamžitě  jezdit vlaky, autobusy, prodají své limuziny a tryskáče:-) Neuvěřitelné, to už je spíše začínající stařecká demence – v tom lepším případě... J.Š.

* * *

Čau lidi, tak tohle říkal náš první prezident Masaryk: "Člověk mnoho vydrží, má-li cíl." Určitě to taky znáte. Možná ne jako citát, přišli jste si na to v životě sami.Bata Tomas a Jan Mám ten citát rád. Ve středu jsme oslavili 168 let od chvíle, co se TGM narodil. Vzdal jsem mu hold v jeho rodišti i na jeho hrobě.

Můj cíl je teď jasný: zrychlit jednání o vládě. Zatím je s námi ochotná jednat jen ČSSD, SPD a KSČM, ostatní o tom jen mluví. Ve skutečnosti ale jednat nechtějí a kladou si takové podmínky, o kterých ví, že je nemůžeme splnit. Mezitím naše vláda, o které se říká, že je v demisi, normálně maká. A prokazatelně víc, než všechny vlády, které tu byly před námi. Do toho se scházíme se všemi, kteří mají zájem se o vládě bavit. Do konce března budu informovat pana prezidenta, kam dospělo vyjednávání.

… Ve Zlíně jsem samozřejmě nemohl vynechat Památník Tomáše Bati. Ještě jako ministr financí jsem inicioval jeho rekonstrukci a taky jsem na ni spolu s tehdejším ministrem kultury sehnal peníze. Přestavba by měla být do konce října hotová. Konečně. Dostaneme tenhle klenot české historie i architektury do stavu, v jakém byl v roce 1933. Bude tam dokonce viset replika Junkersu F-13, ve kterém Baťa tragicky zahynul.

Jak všichni víte, Tomáš Baťa je pro mě obrovský vzor. Byl odvážný a neuvěřitelně schopný. Měl by být vzorem pro každého podnikatele. A taky politici by se měli poučit jeho velkorysostí a schopností dlouhodobého plánování. Nápad na mou knížku "O čem sním, když náhodou spím" byl přímo inspirovaný jeho "Budujme stát pro 40 000 000 lidí."

… V pátek ve sněmovně proběhla další politická komedie. Jak jinak. Takzvané "demokratické strany" chtěly jednat o tom, jaké kroky může a nemůže dělat naše vláda v demisi. Řekl jsem jim jasně, že my neprovádíme žádné čistky, jak to s oblibou prezentují, ale jsme spíš taková hospodyně, která uklízí nepořádek, který oni způsobili.

… Snížili jsme počet politických náměstků z 31 na 20 a zrušili 14 náměstků pro řízení, protože jsme je nepotřebovali. Odvolali jsme ředitele České pošty protože neměl žádnou vizi a hospodařil netransparentně. Pošta je v rozkladu a špatně platí lidi. Takže my jsme udělali to, co by udělal každý dobrý hospodář: vyhlásíme výběrové řízení na nového ředitele. Otevřené a transparentní. Už ji nebudou řídit žádní lidé z pozadí.

… No a když už opozice křičí o čistkách a o tom, že vláda v demisi by měla jen “topit a svítit”, tak jsem jim připomněl jejich vlastní nedávnou historii. Konkrétně, co dělala Topolánkova vláda, když byla v demisi: že prodali Aero Vodochody. Kvůli IPB a Nomuře jsme přišli o Plzeňský Prazdroj, a když jsme chtěli, aby nám za něj zaplatili férovou cenu a žalovali jsme je v arbitráži o 100 miliard, tehdejší ministr financí v demisi Vlastimil Tlustý z ODS jim to odpustil. A taky, že povyhazovali celé vedení inspekce vnitra, která se dnes de facto jmenuje GIBS. A nikoho se na nic neptali. Udělali nevratné kroky a škody. My na rozdíl od nich nic neprivatizujeme, neděláme nic nevratného, prostě jenom měníme lidi, kteří nikdy neměli na svých postech být. Řečníci z řad opozice neměli žádné argumenty. Ale stejně zvládli mluvit čtyři hodiny.

… Mezitím naše ministryně Klára Dostálová v Bruselu projednala s Evropskou komisí naši novelu zákona o státní službě. Výsledek byl pozitivní, samotná Evropská komise nemá proti našim návrhům námitky. Díky novele už nebude náměstek víc než ministr a státní správa se může víc otevřít veřejnosti a získat další kvalitní lidi. A opozice kvůli tomuhle prskala. Opět zbytečně.

https://www.facebook.com/AndrejBabis/posts/1177824832354159:0

* * *

Ahoj lidi, to byl zas týden. Sedím zase v průhonické Sokolovně a odpovídám na vaše otázky. Po dlouhé době se

mě zase někdo zeptal, co znamená ten “tradiční politik.” Já jsem to od roku 2011 zopakoval asi stokrát, někteří se mi za to smáli, někteří mě za to zase nesnášeli. Když si ale zapnete televizi, tak prostě tu definici “tradičního politika” vidíte na vlastní oči a hezky na živo každý den.

Tak zaprvé: Tradiční politik se živí politikou. Je mu jedno, jaký bude mít jeho chování dopad na chod téhle země, chce mít co nejdýl a co nejjistější teplé místečko. Jestli v koalici nebo opozici, je to jedno. Zatímco v ostatních zemích kandidují politici, aby se dostali do vlády, u nás v Česku kandidovala většina stran do OPOZICE. Ptám se, proč nebyli k voličům fér a neřekli jim to už před volbami. No asi proto, že by je už vůbec nikdo nevolil. Vemte si, že oni se nejenže nechtějí podílet na vládě, ale ani nechtějí, aby vláda vůbec vznikla.

Zadruhé: Tradiční politik říká jen to, co se mu hodí. Už třetí týden se potkáváme se všemi politickými stranami, sedíme s nimi u jednoho stolu, jednáme o postech ve sněmovně. Protože pokud tohle nevyřešíme, tak ani k sestavení vlády přikročit nemůžeme. Politici pak vždycky běží před kameru a předhání se, kdo řekne víckrát, že s námi absolutně do vlády nepůjdou. No, a pak si ve druhé větě stěžují, že jim vládu nenabízíme. Generace mých dětí by na to řekla asi jen: “OMG!”

No a zatřetí: tradiční politik svou pravicovou nebo levicovou orientaci spíš předstírá, než aby jí doopravdy věřil. Všichni moc dobře ví, že kdyby s námi šli do vlády, dostanou důležitá ministerstva, vyjednají si s námi program, ve kterém můžou uplatnit svoje priority a za ty čtyři roky naši zemi změnit k lepšímu. Jak levice, tak pravice má v

programech spoustu rozumných a potřebných věcí. Jenže je asi chtějí nechat jen na papíře. Dokážu si představit, jak frustrující to musí být hlavně pro voliče nových stran, které se dostaly do parlamentu poprvé. Volili je proto, že chtěli ve sněmovně novou krev a novou energii. I já jsem doufal, že nám pomůžou v boji proti korupci nebo třeba taky s elektronizací státní správy.

Místo toho ale tihle mladí lidé okamžitě chytli móresy starých matadorů. Tak trošku zklamání jsou pro mě zatím

Piráti. Měl jsem už nějaké indicie před volbami. Třeba když jsme přišli se zákonem na regulaci hazardu, díky kterému můžeme konečně blokovat některé nezákonné hazardní weby. No a pan Bartoš začal všude rozhlasovat, že chceme blokovat internet, což pochopitelně není pravda. Hned jsem ho pozval na schůzku, dokonce i do rozkladové komise, ať to může připomínkovat. Býval bych ho tam rád měl, protože si myslím, že Piráti můžou být přínos. Odmítl to. Asi chtěl jen kritizovat a zviditelňovat se. Takhle to dělá i po volbách a s ním i celá jeho strana. Začínám si fakt myslet, že ze všeho nejvíc se tito politici bojí práce a odpovědnosti. Ví, že kladu důraz na výkon a že jako premiér budu od každého ministra vyžadovat maximální nasazení a zodpovědnost za výsledky. Ale nebojte. Mě vždycky ze všeho nejvíc bavily situace, které ostatním připadaly neřešitelné. Na sestavení vlády intenzivně pracujeme.

 

Prosím, držte nám palce a pište mi. Hezký nedělní večer

 

Andrej Babiš

* * *

Včerejší OVM a neustálé, nekultivované vstupování moderátora Moravce do řeči premiérovi země a jednomu účastníkovi rozhovoru budilo dojem účelovosti, ne snahy o objektivnost. Včera opět po oznámení 75% slevy pro studenty a důchodce, okamžitě v Událostech ČT vystoupil Kalousek, pasovaný tiskový mluvčí „demokratické žumpy“ v ČT s tím, jak bohatí zneužijí slevu: „Představte si bohatého pětašedesátiletého milionáře, který je stále v plné síle a najednou bude mít nárok na 75% slevu. To je docela plýtvání prostředky, které by měli být určeny jenom pro ty potřebné.“ Jakoby milionáři tvořili většinu a začnou okamžitě  jezdit vlaky, autobusy, prodají své limuziny a tryskáče:-) Neuvěřitelné, to už je spíše začínající stařecká demence – v tom lepším případě...

Důvěra v premiéra stále stoupá. Pravicí je neustále účelově napadán a přesto nabízí spolupráci. Lidé už by uvítali změnu. V případných předčasných volbách by se vyslovili mnohem jasněji. Kde je moc peněz, mají to vždy dobré mravy těžké. Svět posouvají dopředu vždy jen ti, kterým peníze slouží, ne jejich otroci a sluhové.

 

Jan Šinágl, 12.3.2018

* * *

Premiér Babiš na inspekci v Národním muzeu, Státní opeře a Národním divadle

* * *

Proč naříkají strany nad zvolením Ondráčka? A něco o parlamentu!

V tom žijeme, veřejnost neví, netuší. Veřejnoprávní média stále mlčí!

Zlín 9.3.2018: Odhalení pamětní desky Jana A.Bati u jeho domu, dnes sídla ČRo a ČTK

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.50 (8 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #6 Oldřich Musil 2018-03-20 14:59
Chápu že pan Babiš nechce spláchnout do záchodu všechno to na čem čtyři roky tvrdě makal,že se nechce jen tak snadno a bez boje těm hajzlům vzdát.Ale vládnout za cenu podpory SPD a KSČM?Navíc jít do koalice se stranou,která mu otevřeně vyjadřuje své nepřátelství?Ne vím,nevím.U KSČM je jasné,že ta zadarmo nikdy nic nedá.A cena za její podporu pro dočasný Babišův úspěch může být pro naši zemi z dlouhodobého hlediska tragicky vysoká.
-2 #5 Jan Šinagl 2018-03-19 10:01
Kdo málo ví, o to rychleji soudí... AB dal 50 milionů na jiný společnosti prospěšný projekt. Do farmy Ptačí hnízdo investoval Agrofert už stovky milionů korun. Plní svoji společenskou funkci. Doporučují Rodinné dny, pořádané každý rok se stále stoupající návštěvností. Odpovědnost za přidělení dotace nese plně ROP Střední Čechy, který má i ze zákona povinnost kontrolovat údaje před udělením dotace a které byly všechny k dispozici. Proč asi nechce ROP zveřejnit seznam všech společně schválených dotací s Čapím hnízdem? Obávám se, že jsou tam i takové, které společnosti mnoho neslouží, pokud vůbec, o vyši dotací nemluvě. Média to kupodivu nezajímá. Ve věci je podaná stížnost. Ano, většina by jen brala, jak je zvyklá z totality. AB se snaží narovnat podmínky tak, aby se většina měla tak, jak odpovídá jejím schopnostem a pomáhat jen těm, kteří to potřebují. Práce na generace. Jsme na začátku a budeme na něm pořád, když bude každý meslet jen na sebe. AB zná systém, nedá se koupit, proto se ho všichni, kteří z korupčních struktur těží, obávají. Lid nemá mozek, jen jednotlivec. Justiční, policejní, mediální a neziskové mafie se jen tak nevzdají, stejně jako svého "nástroje" ČT. Tu potřebujeme, ale aby sloužila jen zemi, ne i klientelistický m či zkorumpovaným mocenským strukturám v pozadí.
+3 #4 Petr Probst 2018-03-18 21:56
Moc hezké, jen by mne docela zajímalo, zda pan Babiš vrátí do státní kasy oněch padesát milionů dotace, které byly vráceny z peněz nás všech. Pak by mne také zajímalo, kde pan Babiš vezme peníze na vše, co slibuje, aniž by sáhl na státní rezervu. O tom nějak skromně mlčí!Jinak je hodný, že všem všechno slíbí a také určitě dá!!
-3 #3 Ales 2018-03-14 11:26
Důležité je několik přihlouplých pražáků půjde na Václavák obhajovat tu žumpu. kdy jsme se mohli o jejich kvalitě přesvědčit při OVM a a v pondělí na ČT24 aneb ANTISOUKUP. opět plno polopravd a lží, tak jak to má ČT ve zvyku.
-2 #2 Jan Šinagl 2018-03-12 22:45
Pokud si to myslí pan , tak mne to skutečně nezneklidňuje. Alespoň se podepsal svým stylem, je mi hodně povědomý. Rozvádět to nemíním. Vše má svůj čas.
+6 #1 hnízdo čapí 2018-03-12 18:07
smutný konec Jana Šinágla

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)