Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vogelovi_Blanka_a_Jaromr… Ještě k Vašemu článku, za který děkujeme. Vyvedu Vás z omylu, že by pan Fisher přispěl nějakou částkou, pouze dal záštitu s podmínkou sběračů podpisů na jehoKnnek-plakt kandidaturu. Vzhledem k tomu, že za léta působení v kultuře mám kontaktů spoustu do všech možných médií, žádala jsme o podporu projektu opravdu všechny. Ani TV, či rozhlas s výjimkou krátké zprávy ČRO 3 a Ethno radia, které je snad jediným naším solidním partnerem nám NIKDO kladně NEODPOVĚDĚL!!!!!! To samé Tisk !!!!! A v létě kdy je akcí minimum!!!!!!

 

Dobrý den,

díky za účast na koncertě, mile jste nás překvapil..... A mohl jste nahlédnout, jak se má v této zemi kultura, v našem případě vážná hudba a to už nehovořím o té židovské..... K uvedení takového, či podobného koncertu předchází rok předem vyplňování nesmyslných grantů – některé se neslučují se zdravým rozumem, ponižování se před sponzory, rozesílání tisíců emailů, telefonů, shánění záštit, zajištění všeho od A-Z a v závěru sehnat obecenstvo, které akci navštíví, případně i zaplatí vstupné. Po uvedení projektu se vše vyúčtovává, vyplňují se další a další dotazníky, jak jste naložil s poskytnutými financemi, kolik přišlo lidí, jaké věkové kategorie atd.... Ve finále zjistíte, že bylo uvedeno v tomto případě sice dílo mého manžela, jako produkční ovšem zaplatím OSA, prodělám několik desítek tisíc atd.... Moc veselé to není, že??? Po několika letech úsilí skladatele na symfonii a roční každodenní úmorné práce kolem projektu máte kromě půl hodiny slávy po koncertě pěknou díru v rodinném rozpočtu....

Ještě k Vašemu článku, za který děkujeme. Vyvedu Vás z omylu, že by pan Fisher přispěl nějakou částkou, pouze dal záštitu s podmínkou sběračů podpisů na jeho kandidaturu. Vzhledem k tomu, že za léta působení v kultuře mám kontaktů spoustu do všech možných médií, žádala jsme o podporu projektu opravdu všechny. Ani TV, či rozhlas s výjimkou krátké zprávy ČRO 3 a Ethno radia, které je snad jediným naším solidním partnerem nám NIKDO kladně NEODPOVĚDĚL!!!!!! To samé Tisk !!!!! A v létě kdy je akcí minimum!!!!!!

Kde jsou ty časy, když byly Čechy konzervatoř Evropy, když se říkalo "Mně moji Pražané rozumí....." Dnes je to jen: ,,Když seženete prachy, tak vám to uvedem“ (bez otázky co, o čem a jak kvalitní to je). Výsledek = ještě větší humus, než za totáče. Myslela jsem, že nemůže být nic strašnějšího než komunistický režim. Jak jsem se mýlila.... Může. Komunisticko-pseudokapitalistický.

Za totáče měl můj muž hudební skladatel téměř zavřené dveře do kulturních institucí, neb odmítal akce tipu Palcát, Sokolovo... Nicméně ještě se, s odřenýma ušima, dalo občas něco vyboxovat. Dnes je věková hranice i v umění 35let, např. hudební soutěže aj. (viz mládí v před, mládež nová Gottwaldova a dědeček a babička, ujídaj nám z chlebíčka....). Tehdy se to říkalo, dnes se to dotáhlo do absolutní dokonalosti. Jen místo Gottwalda se naparují jiní, ničeho se neštítící zloději, lháři a lupiči.. Proč máme školy, když každý, rozumně uvažující mladý člověk, kouká okamžitě zmizet a svoje schopnost zpeněží jinde ?? Kam to dospěje? Už teď je to patrné. Na nic nejsou peníze. Ještě před 4 roky Asociace hudebních umělců a vědců zařadila melodram mého muže do veřejné produkce v sále Martinů. Sice už s problémem počtu muzikantů, ale událo se. Tento rok mu napsali, že chce-li mít zas nějakou tu premiéru, musí si muzikanty komplet zaplatit. On na hudbě měsíce tvrdě pracuje, za autorství nedostane nic (na to už si zvykl), ale ještě si za to platit? To už je vrchol!!!!!!

Tak jen uvažuji, zda latinské úsloví "Inter Arma Silent Musea“ nezměnilo svůj význam na důvěrnější "Mezi českými politiky už vyhynuly i můzy“. A rovněž si myslím, že české duchovno postihlo i "velké teatrum", přesně jako v roce 1621.

 

S pozdravem Blanka Vogelová

5.8.2012


PS. Pošlete mi prosím Vaše fotografie do emailu, díky.....

 

Úžasný koncert a duchovní zážitek v pražském Rudolfinu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+2 #5 Plíšek 2012-08-10 19:56
Milá dámo,
jak chcete aby v zemi, kde se vše odehrává dle libovůle těch,co jsou právě u moci, panoval nějaký řád?
Oni naopak jsou nositeli toho "cochcákova" který tady panuje.Co chce si může v této zemi dělat ale jen ten, kdo na to má (peníze).Za celou "posametovou" dobu nebyla v této zemi přijata jedna jediná dlouhodobá koncepce rozvoje, přesahující alespoň 20 let.Takže chcete-li se dožítí lepších časů,na webu www.ekonomickáreforma.cz najdete možné řešení.Věnujte nedříve pozornost oběma Buletinům tam zavěšeným a pak hlavbnímu projektu.Sám cítím pokles kultury ve svém osobním životě a tak se raději se svými přáteli scházíme u večerů vážné hudby ve svých domácnostech-sa mozřejmě reprodukované hudby.Zdraví Plíšek
+3 #4 Vitezslav Haramule 2012-08-07 17:20
Cituji Igor Dryganov:
pane Haramule :-) nějak jste to POSRAL ! :-)) citujete sám sebe , mluvíte k Blance, která tady není :-))
Když už trpíte rozpolcením osobnosti tak to lépe maskujte :-)))


Dejme tomu ze se jmenujete Igor Dryganov nic proti Vam nemam, tak jako nemam rozpolceni osobnosti.To ze jsem normalni dokazuje mimo jine ze jiz vice nez 30 let neziji v bolsevicke sfere Moskvy a rusaky po 68 jsem vzdycky bral jako okupanty.Jedno ale u vas ocenuji a to ze alespon dovedete slusne oslovit.
-1 #3 Vitezslav Haramule 2012-08-07 14:00
Cituji Karel Adler:
Hele, ty jedno hloupé Haramoule, proč cituješ mé jméno u článku týkajícího se nesmyslů, které mne nijak nezajímají (ani nějaký psychotik, byť možná s právním vzděláním, ani bývalá známá zpěvačka nejsou mimo bulvár pro nikoho důležití).

Cituji Vitezslav Haramule:
Cituji Vitezslav Haramule:
Pani B, ono to s temi cechy bylo dicinky na draka.Pripad nazorny najdete na tomto blogu.Kapitan Minarik nebo jak se jmenuje ten cmuchal od kriminalky udela BU-BU-BU a lidi stahnou ocas mezi nohy.Lidi jako Adler,Michal,Vondrackova
udavaji bonton toho co se smi a co se nesmi.Mam pratele mezi cernochy,zidy ,asiaty a nikdy opravdu nikdy me ani nenapadlo ze to jsou lide jini nez ja.Pokavad se jedna ale o tenhle "garbage" ktery jsem vyjmenoval, tak se jich nebojim.


Adler,Navara,Vondrackova a Michal to jsou ti spatni lide-garbage kteri provokuji a potom utikaji za kapitanem si postezovat.


Alespon v necem si rozumime Adler!!
+1 #2 Vitezslav Haramule 2012-08-06 22:43
Cituji Vitezslav Haramule:
Pani B, ono to s temi cechy bylo dicinky na draka.Pripad nazorny najdete na tomto blogu.Kapitan Minarik nebo jak se jmenuje ten cmuchal od kriminalky udela BU-BU-BU a lidi stahnou ocas mezi nohy.Lidi jako Adler,Michal,Vondrackova
udavaji bonton toho co se smi a co se nesmi.Mam pratele mezi cernochy,zidy ,asiaty a nikdy opravdu nikdy me ani nenapadlo ze to jsou lide jini nez ja.Pokavad se jedna ale o tenhle "garbage" ktery jsem vyjmenoval, tak se jich nebojim.


Adler,Navara,Vo ndrackova a Michal to jsou ti spatni lide-garbage kteri provokuji a potom utikaji za kapitanem si postezovat.
+2 #1 Vitezslav Haramule 2012-08-06 22:33
Pani Blanko, ono to s temi cechy bylo dicinky na draka.Pripad nazorny najdete na tomto blogu.Kapitan Minarik nebo jak se jmenuje ten cmuchal od kriminalky udela BU-BU-BU a lidi stahnou ocas mezi nohy.Lidi jako Adler,Michal,Vondrackova
udavaji bonton toho co se smi a co se nesmi.Mam pratele mezi cernochy,zidy ,asiaty a nikdy opravdu nikdy me ani nenapadlo ze to jsou lide jini nez ja.Pokavad se jedna ale o tenhle "garbage" ktery jsem vyjmenoval, tak se jich nebojim.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)