Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Falesne_volby… V naprosté většině zemí civilizované Evropy se volí jeden den. Volební schránka je po celou dobu pod přímým a osobním dohledem volební komise. Po skončení voleb volební komise ihned sečte volební hlasy. … Zásadní problém je ten, že v pátek ve 22 hodin musí volební komise opustit volební schránku, jinak zasáhne policie a násilím přinutí volební komisi opustit volební místnost. Volební schránka je potom po dobu deseti hodin, až do soboty do osmi hodin, v rukou represivních orgánů státní moci. Volební hlasy se před zapečetěním volební schránky v pátek večer vůbec nesčítají.  Volební schránka se pouze pečetí tak, že se přelepí jednoduchým papírem a technicky není žádný problém vyměnit volební lístky. …

Pražané za svá práva

politické hnutí

Rooseveltova 5, 160 00 Praha 6

 

RADA EVROPY

Avenue de l´Europe

67075 Strasbourg Cedex

FRANCE                                                                                     V Praze dne 27. srpna 2012

 

 

Věc: 1/    STÍŽNOST NA FALŠOVÁNÍ VOLEB V ČESKÉ REPUBLICE, KTERÉ SE

MAJÍ KONAT VE DNECH 12. – 13. ŘÍJNA  2012

2/    ŽÁDOST O VYSLÁNÍ  MEZINÁRODNÍ KONTROLY  NAD   KONÁNÍM

VOLEB DO  ČESKÉ REPUBLIKY


Vážení,

ve dnech 12 – 13. října 2012 se mají v České republice konat volby do Parlamentu – Senátu (horní komora) a podle Ústavy čl. 99 také volby do krajů – vyšších územně samosprávných celků.

 

Volby v České republice jsou falšovány ve třech úrovních:

1/ FALŠOVÁNÍ VOLEB PŘÍMO VE VOLEBNÍ MÍSTNOSTI

V naprosté většině zemí civilizované Evropy se volí jeden den. Volební schránka je po celou dobu pod přímým a osobním dohledem volební komise. Po skončení voleb volební komise ihned sečte volební hlasy.

V České republice se volí dva dny. V pátek dne 12. října 2012 se volí od 14 – 22 hodin a v sobotu se volí od 8 – 14 hodin.

Zásadní problém je ten, že v pátek ve 22 hodin musí volební komise opustit volební schránku, jinak zasáhne policie a násilím přinutí volební komisi opustit volební místnost. Volební schránka je potom po dobu deseti hodin, až do soboty do osmi hodin, v rukou represivních orgánů státní moci. Volební hlasy se před zapečetěním volební schránky v pátek večer vůbec nesčítají.  Volební schránka se pouze pečetí tak, že se přelepí jednoduchým papírem a technicky není žádný problém vyměnit volební lístky.

Důkazem jsou např. poslední volby, konané ve dnech 15.- 16. října 2010 v obci Tatrovice. Tam 60% voličů podepsalo Čestné prohlášení a PETICI, že nevolilo vítěznou stranu. Policie svým USNESENÍM, na základě znaleckého posudku Kriminalistického ústavu , rozhodla, že volby byly zfalšované, a ve svém USNESENÍ přímo uvedla, že mělo volby vyhrát politické uskupení, které  podle zfalšovaných výsledků bylo vyhodnoceno až jako druhé v pořadí.

Poškození občané podali řádnou a odůvodněnou námitku proti výsledkům voleb u soudu.  Ústavní soud zcela selhal. Stížnost voličů odmítl a tak  rozhodl, že se volby v České republice mohou z pátku na sobotu  falšovat.

2/  PŘEDVOLEBNÍ ZÁKAZ PŘEDSTAVENÍ KANDITÁTŮ DO PARLAMENTU A VEŠKERÝCH  DISKUZÍ S KANDIDÁTY VE VEŘEJNOPRÁVNÍ  TELEVIZI .

V Ústavě České republiky je v čl. 6 stanoveno, že politická rozhodnutí vycházejí z vůle většiny vyjádřené svobodným hlasováním. Po krachu hlasování o Lisabonské smlouvě Evropská komise rozhodla, že se budou v jednotlivých zemích konat diskusní pořady v TELEVIZI, neboť občané z více jak 60% procent se rozhodují, komu dají ve volbách svůj hlas, podle vystupování kandidátů v předvolebních diskusních pořadech v TELEVIZI.

V České republice jsou diskusní pořady kandidátů do Parlamentu ZAKÁZÁNY – podle písemného stanoviska   České televize, a ten samý zákaz platí i pro Český rozhlas. Takže občané nesmí vidět svého kandidáta do Parlamentu až do voleb dne 12. října 2012  a nesmí vidět ani diskusi mezi kandidáty, protože ta je zakázána. V televizi se budou předvádět pouze PŘEDEM VYBRANÍ kandidáti, o nichž je rozhodnuto, že vyhrají volby. Když by ani televizní manipulací nezískali dost hlasů, nastupuje bod 1 – falšování volebních výsledků přímo ve volební místnosti.

3. ZÁKAZ VOLEB V HLAVNÍM MĚSTĚ PRAZE, KDE SE MAJÍ VOLBY PODLE

ÚSTAVY KONAT VE STEJNÉM TERMÍNU JAKO DO OSTATNÍCH KRAJŮ.

Podle Ústavy čl. 99 a Ústavního zákona č. 347/1997 Sb. se 12-13. října 2012 mají konat volby i do vyššího územně samosprávného celku – kraje, v hlavním městě Praze. Přestože při vytváření volebního zákona o volbách do krajů tehdejší předseda Legislativní rady vlády a dnešní předseda Ústavního soudu JUDr. Rychetský   prosadil jediný ústavně konformní návrh, aby se volby do všech krajů včetně Prahy konaly ve stejném termínu,  Ústavní soud opět selhal a volby do kraje Praha se budou konat až v roce 2014. Přitom ale zastupitelé do kraje  Praha budou voleni podle zákona o volbách do obcí – znásilnění  Ústavy, které nemá v civilizovaných zemích obdoby.

Na základě pokynu prezidenta republiky, abychom tyto zásadní záležitosti projednali s odpovědnou poslankyní, místopředsedkyní vlády a předsedkyní Legislativní Rady vlády, která je zároveň předsedkyní Vládního výboru pro koordinaci boje s korupcí (jaká ironie) Mgr. Karolinou PEAKE, tak ta se nám ve své odpovědi vysmála. V rozporu s Ústavou odmítla přijmout jakákoli opatření, která by zamezila falšování volebních výsledků v České republice.

Z výše uvedených důvodů žádáme oslovené instituce Rady Evropy, aby konaly svojí povinnost a vyslaly do České republiky mezinárodní kontrolu nad konáním voleb a zabránily tak jejích falšování.

Závěr:

Po staletí se vedly války v boji o moc. Někteří panovníci skončili i na popravišti. Uspořádat volby má význam pouze tehdy, jestliže  výsledky voleb vyjádří  vůli voličů. Pokud se však díky zfalšování voleb dostane do vedení státu skupina osob, která nemá reálný mandát k vládnutí, může taková vláda být opět odstraněna, ale nikoli již pokojným způsobem ve volbách, ale za cenu násilí. To opravdu chcete?


Ing. Aleš Moravec                                                                                   Ing. Karel Berka

místopředseda                                                                                            předseda

 

P.S.

Volit znamená přímý výběr nejlepších. Neslouží k tomu volit voly, vazaly, verbež a všehoschopné. J.Š.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #2 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-09-16 14:14
Tento stav kraje - nekraje Praha vzniknul proto, že vládnoucí ODS považovala za výhodné, aby Praha termínem voleb nebyla krajem. Proto se volí v jiný termín.
-2 #1 Vitezslav Haramule 2012-09-13 14:17
Co se v mladi naucis,v stari jak kdyz najdes. Jak vsemi komunisty milovany Generalisimus Josef Visarionovic pronesl.
"Nepovazuji za dulezite kdo ve strane voli a nebo jak, ale co je nesmirne dulezite je to, kdo bude pocitat hlasy a jak je bude pocitat.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)