Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

RuzynDobrý den, vážený pane,

Dovoluji si vás oslovit s žádostí, abyste zveřejnil, případně oslovil příslušné orgány, ohledně velmi závažné kauzy, kterou zde momentálně jsme nuceni zažívat. Jedná se o to, že se cítíme být ohroženi na zdraví a na životech, díky tomu, že byl s námi na dvojcele umístěn p. Vincent Štein asi 60ti letý Slovák z Košic, který byl dne 27.9.2012 odveden z naší dvoucely 417 a 418 v 10:00 hod. s vážným podezřením na otevřenou formu tuberkulózy –TBC. I společně s ním nás bylo na dvou společných celách 417 a 418 celkem 8 lidí.

Sice jsme s p. Šteinem byli na cele pouze 24 hod., ale jsme přesvědčeni o tom, že i tato doba postačuje k tomu, aby nakazil někoho z nás touto závažnou nevyléčitelnou a smrtící nemocí. Bohužel stejně, ne-li hůř, jsou na tom lidé, také ze společné cely 415 a 416, kteří s ním byli 14 dní. Po jeho odchodu z naší cely 418, bylo okamžitě žádáno o poskytnutí informací, co se s p. Šteinem děje, protože vězeňská služba při komunikaci s námi vždy, od jeho odvedení, používá rukavice a roušky. V tento den 27.9 bylo námi opakovaně žádáno o roušky, rukavice a dezinfekční prostředky pro naše cely 417 a 418. Bohužel vše bylo marné. Nic nám nebylo sděleno a požadované věci nám nikdo nedal – prý je prodloužený víkend a bude se to řešit až v pondělí 1.10.2012.

Po jeho urychlením odvedení z cely jsme byli vyzváni k vyklizení všech jeho věcí z cely 418. Při opakovaném požadavku na rukavice, roušky a dezinfekci, nám toto bylo opakovaně zamítnuto s tím, že pokud jeho věci nevystěhujeme, tak nám bude udělen kázeňský trest. Následně pod touto pohrůžkou byly věci p. Šteina vystěhovány z cely p. Bajcárem a p. Šmídem. Další žádost o vydání výše jmenovaných ochranných prostředků byla opětovně učiněna při výdeji obědů v 11 hod. Bohužel nám opětovaně nebylo vyhověno. Vždy se jednalo o stejného příslušníka vězeňské služby, který se choval takto arogantně. Tento člověk sdělil v době obědů osazenstvu našich cel 417 a 418, že žádné prostředky již nejsou potřeba, ani se prý nemusíme jinak chránit, že se to prý již vyvětralo. Dále nám sdělil, že od této chvále jsme cely 415,416,417 a 418 v karanténě.

V čase 12:20 p. Zdeněk Kalaš – spoluvězeň, zazvonil na tzv. nouzák, který se smí používat pouze v případě ohrožení života. Psychicky totiž neunesl tuto situaci, kdy je na tom stejně i zbytek osazenstva cel 417 a 418. Přišel sice velitel celého patra, který nám sdělil, že máme být v pohodě, že se vše vyřeší v pondělí. Kalaš se dožadoval rozhovoru s vedením věznice. Toto mu sice bylo přislíbeno, ale bohužel se nikoho nedočkal. Opětovně se velitel dostavil na celu 418 ve 14hod., kdy byl předán Bajcárovi balík. V tento den 27.9 nebyl vězeňskou službou učiněn ani tzv. sčíták, který je prováděn pravidelně každý podvečer to tak, že osobně příslušník vstoupí do cely a provede součet vězňů očním kontaktem s každým. Tento den 27.9 byl ukončen tím, že ve 21:30 přišel na celu bachař v rukavicích, které chtěl skrz okénko podat nějaké věci p. Šteina, protože tyto zde již nebyly, tak odešel. Na naší opětovnou žádost o prostředky a informace ani nereagoval.

Dnes 28.9 byla společná vycházka se sousední dvoucelou 415 a 416, kdy byl p. Štein 14 dní. Bohužel nám nebylo vyhověno, aby naše a jejich vycházka byla oddělena. Číslo dozorce, který slouží po oba dva dny přes den a byl velmi arogantní a bezohledný je 23078 - vrchol jeho agrese bylo to, že 28.9 v 16:30 přišel na celu 417 a po lidech, kteří tuto užívají, chtěl, aby po jednom vycházeli ven, že se s ním mohou poprat – neuvěřitelná provokace za to, že si opakovaně dovolujeme požadovat informace a ochranné prostředky.

Vycházka dne 29 a 30.9 byla opětovně společná s dvoucelou 415 a 416, kdy s tímto p. Bajcár nesouhlasil, sdělil toto dozorcům a byl navrácen do cely bez nároku na vycházku. Ostatní z obavy před fyzickým napadením a msty dozorce, tak raději na vycházku chodí. To je asi vše, co považujeme za nutné vám sdělit, kdy věříme, že toto zveřejníte a případně učiníte takové kroky, aby byly informovány příslušné orgány k nápravě.

Děkujeme a jsme s pozdravem a úctou:

Milan Bajcár, Zdeněk Kalaš, Dušan Šmíd, Jiří Stehlík, Josef Klíma, Petr Bousek a Le Anh Dung.

 

Vazební věznice Ruzyně 30.9.2012

Originál dopisu

* * *

Dobrý den,

píši Vám informace od otce, kterého jsem dnes navštívila ve v.v. Ruzyně. Chtěla bych Vám sdělit, že chodí o francouzské holi, bere silné prášky na bolest a záněty páteře, se kterou je na invalidním důchodě. Na vycházky jej za 4.patra nosí spoluvězni na zádech. Celé osazenstvo i otec jsou totálně psychicky na dně. Otcům zdravotní stav se pobytem ve věznici velmi vážně zhoršil a je objednán na vyšetření do ústr. voj. nemocnice ve Střešovicích. Dále bere prášky na spaní, jelikož má velké bolesti a psychické potíže. Stále řeší TBC a jejich možné nakažení a přístup vězeňské služby, které vám popisuji v přepsaném dopise, který nám předal.

Otec Vám předem děkuje za Váš zájem

Děkuji i já

Michaela Bajcárová

5.10.2012

* * *

Jak symbolické obdržet takovýto e-mail a dopis právě v den otevření Letiště Václava Havla. Ruzyně by se měla jako negativní pojem vytrácet z našeho myšlení. Znovu se nám připomíná – i to, že boj za svobodu, demokracii a spravedlnost nikdy nekončí – ani otevřením Letiště Václava Havla. Jeho jméno je stálou výzvou všem svobodomyslným občanům. V pondělí budu kontaktovat odpovědné orgány, požadovat vysvětlení a stanovisko. Po methylu, přišla úplavice, nyní tuberkulóza, co asi přijde příště? Vždy jen to, co si za svoji občanskou pasivitu zasloužíme. Tento podzim máme možná ještě možnost situaci demokraticky změnit, jinak nám reálně hrozí anarchie. Víme, kdo takovýchto situací uměl vždy využít a kdo je živil a podporoval.

 

Jan Šinágl, 5.10.2012

 

Podal trestní oznámení na ministra Pospíšila a už je ve vyšetřovací vazbě…?!

Druhý dopis Milana Bajcára z vazební věznice Ruzyně

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)