Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

DSC_1_0574Pouze dodávám, že z těchto snímků VŮBEC (!) nevyplývá, že je něco v zemi. Tedy krom základů! Při loňském sjíždění Berounky jsem si na jednom místě všiml, že kousek  od levého břehu stojí stavební jeřáby a je tam velké staveniště, marně jsem však pátral oč jde. Tak teď už vím. Ta stavba, to je protiatomový bunkr nějaké bláznivé paní Kuchtové, exmanželky miliardáře Tykače, a její sekty, co si zde staví nezávislé hospodářství ve stylu postkatastrofických filmů Šílený Max, Vodní svět, Pošťák, Malevil atp. Věže jsou údajně jednak chladicí a jednak je v nich generátor na dřevoplyn pro malou podzemní elektrárnu na dřevoplyn (chytré, až se to tady rozpadne - kde by vzali uhlí). Ten budou vyrábět ze dřeva suchou destilací, takže jim zůstane dehet. Z toho mají hydrogenací vyrábět malé množství benzínu do motorových pil.

 

Plošina na věži bude údajně sloužit pro dálkově ovládaný kulomet a PL střelu Stinger. Odolnost je VĚTŠÍ než podobné hloubené objekty na Metru či záložní telefonníDSC_3-D_0646 DSC_2-D_0560ústředny, do ráže rakety s hlavicí 1000kg trhavin. Ještě se tam buduje v nižší odolnosti zodolněný hřebčín, kravín, garáže a hangár na vrtulník (přece jen nějakou zásobu benzínu mít budou, ale jako s hlavním dopravním prostředek počítají s koňmi). Byla zaznamenána poptávka pro výrobu 80 kusů ochranných masek a třiceti kusů ochranných "obleků" pro koně. Je snaha vykoupit i pozemky na druhé - pravé - straně Berounky aby na ně nebylo z protějšího kopce vidět!!!

Síla co??? Jinak členové sekty nesmí kouřit, pít alkohol a kafe. Lokalita Hlince - Ptyč na Berounce. Podívejte se na mapách na tyhle souřadnice: 49°56'36.420"N 13°38'52.498"E. Stavaři jistě ocení to množství armování - že se tam ten beton vůbec vejde! Chlapci to se to staví když jsou prachy, co?

Fotogalerie z „Temelína na Berounce“ s 26 fotografiemi.

* * *

Hlince_plan_PtycPokud je mi známo, jedná se o Chráněnou krajinou oblast? Veřejnost by jistě ráda věděla, kdo tuto zhovadilost a zločin na krajině povolil a kdo vše je podepsán pod povolením? Uvítám i informace, zda o tomto skandálu už média a kdy informovala – stavba začala už před několika lety.

Připomínám slova bývalé političky Hany Marvanové ze článku „Ukradli nám stát. O všem rozhodují zločinci.“:

Cituji: „… situace je tak vážná, že v normální zemi by to byl tak obří skandál, že by ho politici museli hned řešit. Srovnává to s aférou Watergate, kterou vyšetřovací komise rozkryla tak, že americký prezident Richard Nixon musel rezignovat.“

Řidič Smetana je posílán opětovně do vězení za zaslouženou karikaturu politiků. Přitom materiální škodu nahradil, hrozí mu při nenastoupení až tři roky kriminálu. Prezident Klaus dává přednost „svobodě“ nepomalovaných volebních plakátů před vyjádřením politického názoru občana, se kterým se ztotožňují statisíce občanů, odmítnutím udělit panu Smetanovi milost. Přitom ji v minulosti udělil i prokazatelným darebákům a zločincům. Čí je to potom prezident, občanů rozhodně ne!

Jak informovala TV NOVA, pachatel znásilnění, 18x soudně trestaný i za znásilnění, je vyšetřován na svobodě a jeho poslední oběť se bojí vyjít z domu.

Lobista Dalík byl konečně zatčen. Bude chtít soud vědět jak přišel k obrovskému majetku, či jak vydělává na splátky, pokud si na koupi nemovitostí půjčil? Jaké hodnoty dal společnosti, že mu umožnila v tak mladém věku tolik vlastnit? Kdy přijde na řadu Aleš Řebíček a další velkopodvodníci a zloději?!

Za komunismu mělo slovo proti režimu váhu, ale byl jste hned zavřen, nebo vás to stálo život, jako Pavla Wonku v dubnu 1988. Dnes můžete říci cokoliv proti režimu a nic se vám většinou nestane. Ústavou zaručená důležitá občanská práva máme, ale fakticky prakticky žádná. Mnozí občané jsou mnohem více v posici otroků než svobodných občanů.

Je to tak na světě dosud zavedeno, pravdu o velkých skandálech mocných se dozvíme až po letech, resp. až naši potomci. Bude to tak i u nás? To rychlé „přebytí“ kauzy z methylalkoholem dalšími skandály naznačuje, že skandál je mnohem větší a sahá mnohem výše.

V mocenských, nikým nekontrolovaných sférách, se pohybují nekontrolovaně, obávám se, už biliony korun! Udržují mocné u moci, nepotrestané a nepostižitelné. Miliardy je vynesly k moci a miliardy je chrání. Kapitalismus to měl s obyvatelstvem totalitních zemí snadné, kdy jim totalitní režim cíleně přetrhl tradici, napojení na naše předky a vnutil nepřirozené myšlení, uvažování a postoje. Je přirozené, že tak snadno proto ve velké většině podléhají manipulaci médii a vlastnímu zneužívání hloupými a urážejícími reklamami u dálnic či v obchodních centrech.

Opětovné zatýkání Ing. Jiřího Fialy je další zkouškou naší „demokracie na papíře“. Věřím, že tentokrát pan Fiala do vězení už nepůjde. To už bych s ním musel potom počítat zcela jistě i já sám. Uvidíme, ale tento „sametový“ chaos a anarchie nemůže trvat věčně. Je třeba radikální změny. Ta bude možná jen aktivními občany, ne občany, čekajícími poslušně na porážku. Občané by měli ve volbách vyslat první jasný signál.

 

Jan Šinágl, 9.10.2012

 

Z korespondence:

 

Dobrý den pane Šinágle,


zaujal mne, kromě jiného, i Váš článek o stavbě Temelína na Berounce u obce Ptyč. Protože rodiče mají nepříliš daleko chalupu v obci Brodeslavy, zprávy o této stavbě sleduji již zhruba 2 roky a byl jsem se na ni také několikrát podívat. Rozsáhlost a úplná zrůdnost této betonové hrůzostavby vyniká obzvláště z vyhlídky, která leží na protilehlém břehu a kam se dostanete z obce Chlum. Právě toto místo měla chtít údajná stavitelka od obce Chlum také vykoupit jak zmiňujete (stejně tak jako vykoupila spoustu dalších míst v okolí - chaty, cesty, pozemky, zámek ve Chříči atd.)

Na stavbě pracuje dost různých subdodavatelů a jako dělníci dost cizinců (Ukrajinců a pod.), kteří se tu střídají patrně proto, aby nebyl znám celý rozsah a účel stavby. Stavba má vlastní betonárku a má skutečně několik pater pod zemí. O účelu této stavby se jen spekuluje - na poradě starostů této oblasti jim například bylo sděleno, že se jedná o rekreační středisko.

Na příslušném Katastru nemovitostí údajně plány stavby ani účel běžní pracovníci úřadu neznají a rozhodnutí nevydávali, pro zanesení do katastru byl použit jakýsi institut zápisu "autorizovaným inženýrem" (za správnou formulaci neručím, nejsem stavební odborník), který se prý používá při zápisech do katastru ve státním nebo vojenském zájmu.

Osobně jsem slyšel asi 3 verze účelu této stavby:

1) Stavba pro sektu v níž je paní Kuchtová (dříve Tykačová) - dle mého názoru nejpravděpodobnější.

2) Jakési energetické zařízení či úložiště odpadu.

3) Již zmiňované rekreační zařízení.

Ptáte se zda o stavbě již referovala nějaká média. Údajně vyšel článek i fotky v deníku Blesk, ale bylo to rychle odněkud shora celé utnuto. Osobně jsem to v žádném médiu nezaznamenal a tak jsem rád, že se o tom lidé dozvědí alespoň prostřednictvím Vašeho webu.

Tolik pro doplnění Vašich informací.

Přeji hezký den a mnoho úspěchů ve Vaší činnosti.

M.Hůla, 18.10.2012

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+3 #7 Daniela 2012-11-14 08:53
+1 #6 Milan 2012-11-07 19:30
S každou spotřebovanou lopatkou uhlí zřejmě financujeme tenhle výplod úplně scestné filosofie Avenna vymyšlené amatérkami bez soudnosti.
+2 #5 Martin Maťha 2012-10-10 15:39
Teda s těma raketama a kulometem ten článek krapet ztrácí na důveryhodnosti, ale aspoň trochu humoru to občas chce. Ale jinak souhlasím, je to výplod party bohatých bláznů.
Tady pár odkazů pro dokreslení:
www.majak-ptyc.cz/
www.avenna.cz/
+2 #4 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-10-10 12:15
Je vidět, že všichni jsme si rovní někteří jsou však rovnější. Typoval bych to na voliče a sponzora ODS. Ti mohou všechno, stejně jako Rusové na karlovarsku, kteří si tam stavějí bez povolení ruská sela i s cerkví!
Nějak mi připadá, že případ MUDr. Rath, je tak nějak zastíračka, aby veřejnost viděla jak to tady funguje. Kolikpak a komu asi dali úplatek (pardon všimné), aby to mohli stavět. Řekl bych, že to asi bude více než prokázali Ráthovi. Zajímavé,že si zřejmě ničeho nevšimla naše policie. Nebo snad dostali slepecké brýle?
0 #3 Petr 2012-10-09 18:09
Super článek pane Šinágle,došel mi i emailem. Možná má investor tohoto bunkru obavu z napadení. Také vám tady přispěji tématem o kterém třeba ani nevíte - V doupěti Atomového boha
Během naší (jejich)motoces ty po Ukrajině jsme navštívili pár zajímavých míst....jedním z nejzajímavějšíc h je bývalá základna mezikontinentál ních balistických raket v Pervomajsku.... mrkněte na film... jdem.cz/wgcs8
-1 #2 Jan Šinagl 2012-10-09 15:16
Děkuji Vám pane Andrejsku za uznání mé práce a důvěru. Sloužím své zemi. Nechci se stydět za to, že jsem i Čechem. Dokud mi zdraví a prostředky budou sloužit, budu své rodné zemi sloužit! J.Š.
+2 #1 Radek Andrejsek 2012-10-09 14:25
Pane Šinágl, jsem vaším velkým fanouškem již řadu let a vaše články čtu s velkým zájmem, bohužel člověk se musí neustále rozčilovat a divit se, čeho že jsme se to po té "sametové" revoluci dočkali.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)