Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Fiala_2_180711Policie v Libni sdělila mailem p. Fialovi okolnosti, za nichž má pro něj připraveno sdělení nového obvinění pro pohrdání soudem. Pan Fiala se k těmto okolnostem obsáhle vyjádřil. … Závěrem tedy k výše uvedenému tématu shrnuji, že: - ano, vnějšími projevy svého chování jsem v případě b Láznova senátu pohrdal daným soudem - současně že jsem k tomu měl důvody a existovaly okolnosti, které mne ze spáchání trestného činu jednoznačně vyviňují - a současně se téhož trestného činu dopustily minimálně další tři osoby, které stíhat lze, jsou dostupné a známé a není nejmenších pochyb, že se daného jednání dopustily a dopouštějí i nadále, přičemž vyvinit je zjevně nemá co a společenská nebezpečnost jejich jednání je ve srovnání s tím mým nesrovnatelně vyšší. …

Takže se potom můžeme ptát:
Splňuje takové jednání znaky trestného činu za situace, kdy ho viděli čtyři soudci a žádný z nich nezávisle na sobě nepodal trestní oznámení? Přičemž o tom, že soudce je profesně výš nežli státní zástupce,

jistě nebudete pochybovat ani Vy. Mělo by tomu odpovídat i jeho právní vědomí. Konečně, jeho právní názor je pro státního zástupce závazný. Sám - naprosto správně - píšete, že pohrdání soudem znamená pohrdání institucí jako takovou, nikoliv například osobou b Lázny. Plně souhlasím. Pak se ale musím ptát: Nepohrdal soudem daleko víc ten, kdo b Láznu do funkce soudce schválil, ustanovil a udržuje ho tam? Takže zesměšňuje a znevažuje obecně instituci soudu jako takovou? A teď se můžeme ptát, kdo to je.

Tak především to budou ministr spravedlnosti a prezident republiky z období, kdy byl b Lázna jmenován soudcem. Rozšiřte obvinění na ně. Dále to zcela jistě bude současný předseda soudu pro Prahu 10, protože na bLáznu nepodal žádné kárné řízení, ač okolnostmi by jich naplňoval asi 10, minimálně pro pohrdání soudem a jeho zesměšňování za situace, kdy před veřejností prokazatelně lže o své manželce nebo o znemožnění stíhání vyzbrojovatelů Lidových milicí. A konečně to zcela jistě bude předseda Městského soudu v Praze, Dr. Sváček, který celý tento stav nejen trpí, ale ještě ho podporuje a maskuje. Ne-li dokonce sám vytváří.

Tyto čtyři osoby prokazatelně pohrdaly tímto konkrétním soudem (tedy senátem trestního soudu na Praze 10), přičemž následky, které zavinily, jsou nesrovnatelně horší ve srovnání s těmi, které jsem mohl zavinit já.

Tedy: Zesměšnění soudu před širokou veřejností, znevážení justice jako takové, zavinění ztráty důvěry občanů v právní stát i v demokracii jako společenské zřízení. Protože z trestního řádu jistě víte, že prezidenta republiky trestně stíhat nelze (asi proto, že by si sám sobě mohl snadno udělit milost), žádám Vás o rozšíření tohoto sdělení obvinění na osoby ministra spravedlnosti v době, kdy byl b Lázna jmenován soudcem a dále na osoby současného předsedy soudu pro Prahu 10 a Městského soudu v Praze.

Především to ale odpovídá odvěkému přirozenému právu zvykovému, neboť ten, kdo celou situaci zavinil, nese jistě vyšší míru odpovědnosti nežli ten, kdo na ni jen reagoval svým vlastním způsobem, o jehož vhodnosti můžeme vést polemiky.

Jednání, jež by jinak bylo trestné, trestnosti pozbývá, pokud se jedná o reakci na jiné nezákonné jednání či trestní řízení. Zde je potřeba si uvědomit, že bych se před b Láznův senát nikdy nemohl dostat, pokud by nás při odchodu z jednací síně nebyla napadla justiční stráž tamního soudu. Stejně tak bych se před b Láznův senát nemohl nikdy dostat, pokud by si státní zástupkyně - JUDr. Baierlová - plnila svoje základní povinnosti a vyšetřila doložitelné okolnosti ještě před sdělením obvinění, protože už tehdy bylo z pořízených videozáběrů jednoznačně patrné, že napadeni jsme byli my, a ne opačně, takže by mi žádné obvinění ani nikdy sdělit nemohla. Bylo-li trestní řízení zahájeno za situace, kdy vůbec nemělo být zahajováno, nejsou trestné reakce obviněného, které by jinak trestné byly, protože se jednalo o reakce na prokazatelnou zvůli a bezpráví.

To by se mi totiž taky mohlo stát - jako se mi to už stalo před soudem jednou (zde myslím soud o odškodnění za nezákonné trestní stíhání, spojené s vazbou), že by mi zástupkyně MSP začala u soudu vážně tvrdit, že jsem dával nedostatečně najevo svůj nesouhlas s trestním stíháním, takže se mi to vlastně celé - včetně vazby - úžasně líbilo. Prostě taková zábava pro ukrácení dlouhé chvíle.Věřím, že uvedené argumenty jsou natolik jasné, přesvědčivé a právně podložené, abyste je ve svém zahájení trestního stíhání zohlednil.

Závěrem tedy k výše uvedenému tématu shrnuji, že:

- ano, vnějšími projevy svého chování jsem v případě b Láznova senátu pohrdal daným soudem

- současně že jsem k tomu měl důvody a existovaly okolnosti, které mne ze spáchání trestného činu jednoznačně vyviňují

- a současně se téhož trestného činu dopustily minimálně další tři osoby, které stíhat lze, jsou dostupné a známé a není nejmenších pochyb, že se daného jednání dopustily a dopouštějí i nadále, přičemž´vyvinit je zjevně nemá co a společenská nebezpečnost jejich jednání je ve srovnání s tím mým nesrovnatelně vyšší.


S pozdravem


Ing. Jiří Fiala

 

Celý článek, včetně dopisu por. Brodňana: http://www.k213.cz/Panu-Fialovi-sdeleno-nove-obvineni-pro-pohrdani-soudem

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+4 #5 korda 2012-10-17 08:55
Pokud někdo stabilně označuje soudce - komolíce jeho jméno na blázna-podobným způsobem, těžko bude vyhrávat spory s jinými soudci, že ? Možná že by bylo vhodné pravidla o slušnosti aplikovat i na osobu pana Fialy .
-6 #4 Pavel K. 2012-10-16 17:54
Prosím tohoto pana "Methodiuse" o vysvětlení, jakou má methodu, nebo jestli používá nějaký pláštík neviditelnosti, protože jsme si ho nikdo z nás, kteří chodíme na všechna jednání Ing. Fialy, nevšimli - navzájem se totiž už známe.
Jedině že by to byl nějaký soudní elév, justiční strážce, nebo přímo někdo ze soudců? Ti jsou totiž většinou buď bezduší, nebo duchem nepřítomni.
+6 #3 Pavel 2012-10-16 15:32
Cituji Jan Šinagl:
Pan Fiala už si pobyl 4x v nezákonné vazbě, naposledy skoro rok...

Prosím vás já to 1) vím a 2) jsem se dvou jednání zúčastnil. To ale nemá co dělat s tím, na co jsem poukázal, tj. že text, který jste s takovým nadšením zveřejnil, je naprostý právní blábol, kde snad není jediný odstavec, který by autora neusvědčoval z neznalosti trestních předpisů. Přejete si to snad příkladmo vyjmenovat?!
-4 #2 Jan Šinagl 2012-10-16 14:40
Pan Fiala už si pobyl 4x v nezákonné vazbě, naposledy skoro rok, 2x nařídil ESLP ČR jeho odškodnění. Kolikrát jste se v ní nezákonně ocitl Vy, pane "Methodiusi", jak máte uvedeno v e-mailu? Nepřál bych Vám to a mám úctu před panem Fialou a jeho bojem za naše občanská práva. Zajděte si na jeho soudy a nebudete se divit proč o nich média mlčí. Včera měla soud dcera SZ Beierlové na Míčánkách, tam jste měl být. Snad byste potom měl více porozumění pro pana Fialu. JS
+5 #1 Pavel 2012-10-16 14:15
Ano, pseudoprávní blouznění pana inženýra je jako vždy kvalitní, což tentokrát ještě vyniklo srovnáním s profesionální úrovní vyjádření vyšetřovatele.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)