Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Komensky

Jmenuji se Stanislava Blažíčková, se zájmem jsem si přečetla Váš článek, který vyšel dnes na netu v Parlamentních listech. Velmi s Vámi souhlasím, jen mám výhrady k vyjádření, že volila ta nekvalitní část občanů ČR. My doma jsme volili všichni, všichni pravici, jsme vysokoškolsky vzdělaní a máme jasno, co jsou levičáci zač. Je smutné, jak to dopadlo, ale nedá se nic dělat, vinu nesou pravicové strany a jejich představitelé. Tak dlouho si zahrávali s lidmi, že jim to spočítali voliči. Tolik skandálů, zlodějen, tunelů a nic s tím nedělali, jen se veřejně vysmívali národu, že je hloupý. Tak co chcete dělat? Pravice se porazila sama. A co se týká vzdělanosti národa, máte také pravdu, moc lidí se nechce celoživotně dál učit, také proč, když to nemá vliv na nic v dalším pracovním uplatnění.

 

Jsem vysokoškolsky vzdělaná, vystudovala jsem pedagogickou školu, učila jsem na hudební škole. Pak jsem se věnovala profesionálně hudbě, zpívala jsem v divadle v Brně, vystudovala jsem Janáčkovu akademii. Odešla jsem dělat ředitelku hudební školy, vystudovala jsem management na Karlově univerzitě a letos po 18 letech mě Krajský úřad vyhodil, protože jsem podle nich neuspěla u rekonkurzu na svoje místo. Jsem poškozena jak finančně, společensky tak morálně. Jen připomínám, že škola pod mým vedením dosahovala velmi kvalitních výsledků vzdělávání, já osobně mám řadu oceněni jako pedagog, moji žáci získali přední ceny na celostátních i mezinárodních soutěžích. Psala jsem stížnosti na podjatý konkurz na všechny strany a nikdo mi nepomohl. Takovou moc mají dnes kraje. Škola se jmenuje ZUŠ Třeboň a patří zatím mezi nejlepší školy v Jihočeském kraji. Moje vzdělání tak bylo naprosto znehodnoceno a moje práce rovněž. Pokud Vás bude zajímat, proč se tak stalo, tak nikdo neví skutečné důvody, snad jen to, starosta města Třeboň se o moji likvidaci osobně zasadil, jsem prý nepřizpůsobivá.

 

Děkuji Vám za Váš čas

Bc. et MgA. et Mgr. Stanislava Blažíčková

Třeboň, Ke Hřišti 248

17.10.2012

-------------------------------

Dobrý den paní Blažíčková.

děkuji Vám. Článek jsem neautorizoval, je plný nepřesností. Nevěřím na záměr, ale spíše na danou úroveň novinářů. Samozřejmě bych nikdy takovýto výraz v této formě nepoužil. Už nevím, zda jsem řekl jiné slovo, nebo stejné, ale v závorce s vysvětlením, jak je to myšleno, nebo citát od F. Nietzche: "Válka je hrozná, ale ještě hroznější dlouhý mír", apod. Vinu nesou hlavně občané, že připouštějí vládu stále stejných stran a lidí. Nejste bohužel sama, zločinný stát všehoschopných nemá zájem na vzdělání. Pokud souhlasíte, rád Váš příběh zveřejním tak jak je, případně můžete upravit. Byla by to vítaná součást úsilí za nápravu. Nelze jen mlčet. Zlo je třeba konkrétně pojmenovat - vina je vždy konkrétní! Vydržte!


S pozdravem

Jan Šinágl

17.10.2012


------------------------------

Dobrý večer, pane Šinágle,

Jsem překvapena, že jste mi odpověděl obratem. Je mi jasné, jak média používají polopravdy a myslím si, že hlavním záměrem je zaujmout. Souhlasím se zveřejněním mého příběhu, protože jsem byla hrubě poškozena. Jsem už ve věku, že těžko seženu práci, která bude odpovídat mému vzdělání a kvalifikaci a nečekám, že se v horizontu dalších let něco pro mě změní. Ale přesto chci proti novodobé totalitě moci něco udělat. Také proto jsem Vám napsala, protože  jste mi hovořil z duše.  Pokud uveřejníte moje povídání, budu ráda. Jen ještě na doplnění: zastal se mě veřejně v Českém  rozhlase i profesor Jiří Hlaváč, se kterým osobně znám a spolupracuji, a řada dalších osobnosti a kolegů. Bohužel bez výsledku.


Pěkný večer a děkuji

S. Blažíčková

17.10.2012

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)