Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Demonstrace_1… Narůstá nejen počet různých protestních shromáždění, ale stupňuje se i míra nespokojenosti nás občanů. Nechceme násilí, ale také nechceme, abyste nás a naše názory donekonečna přehlíželi! Už toho bylo dost! … Občana, který má právo nejen volit, ale také být volen, postavily politické strany do role pouze přihlížejícího diváka, který nemá kromě voleb jednou za čtyři roky žádnou možnost zasáhnout do rozhodování o své budoucnosti. Angažovaný občan nepotřebuje nedůvěryhodné strany, propojené s kapitálem. Náš volební systém není demokratický, naopak je zločinný. Chybí v něm nejen odvolatelnost, ale také přímá trestní odpovědnost politika za své rozhodnutí a činy. …

 

Pane prezidente, představitelé vlády a představitelé parlamentu!

 

Vyzýváme tímto důrazně, zejména představitele parlamentu, k zahájení jednání o společenských změnách. Není možné donekonečna přehlížet nás, nespokojené občany, kteří vás platí a živí! Počty nespokojených občanů neustále od dubnové statisícové demonstrace narůstají. A výsledkem počínání současné vlády a parlamentu je pouze pohrdání politiků občany.

Vyzýváme vládu premiéra Petra Nečase k odstoupení!

Narůstá nejen počet různých protestních shromáždění, ale stupňuje se i míra nespokojenosti nás občanů. Nechceme násilí, ale také nechceme, abyste nás a naše názory donekonečna přehlíželi! Už toho bylo dost!

Po listopadu 1989 jsme jásali při změně ústavy a odstranění čl. 4 o vedoucí úloze KSČ ve státě. Tuto vedoucí úlohu převzaly na sebe ochotně další politické strany, i s nadrovnoprávností, po vzoru bývalé mocné KSČ, za pomoci volebních zákonů.

Občana, který má právo nejen volit, ale také být volen, postavily politické strany do role pouze přihlížejícího diváka, který nemá kromě voleb jednou za čtyři roky žádnou možnost zasáhnout do rozhodování o své budoucnosti. Angažovaný občan nepotřebuje nedůvěryhodné strany, propojené s kapitálem. Náš volební systém není demokratický, naopak je zločinný. Chybí v něm nejen odvolatelnost, ale také přímá trestní odpovědnost politika za své rozhodnutí a činy.

Musíme dospět k systému skutečné demokracie, ve kterém pouze občan bude mít právo rozhodovat o věcech, které se ho týkají. Chceme jednat o zásadní změně společenských vztahů, které byly současnou garniturou hrubě narušeny. Chceme úspornou správu státu a odmítáme platit dluhy našich politiků, chceme ukončit rozkrádání státu. Dnes jsou i zákony používány politickými stranami jako nástroj k zajištění jejich nadrovnoprávného postavení.

Trváme na následujícím:

1. Zajistit dodržování stávající Listiny základních práv a svobod, jež je nedílnou součástí platné Ústavy ČR:

ČI. 21, odst. 1) Občané mají právo podílet se na správě veřejných věcí přímo nebo svobodnou volbou svých zástupců.

Chceme odstranit rozpor mezi Listinou základních práv a svobod a Ústavou ČR a následnými volebními zákony. Předat vedoucí úlohu politických stran do rukou občanů. Občané si dnes nemohou přímo zvolit svého zástupce. Toto právo jim bylo odebráno politickými stranami, které jim vnucují své kandidáty na svých volebních kandidátkách. Občan nepotřebuje politickou roli stran, jak nám úmyslně strany podsouvají. Občan musí mít nejen právo volit své zástupce, ale i právo je odvolávat a také volat k trestní odpovědnosti, a to kdykoliv během jejich mandátu.

ČI. 21, odst. 4) Občané mají za rovných podmínek přístup k voleným a jiným veřejným funkcím.

Občané dnes nemají přístup k voleným funkcím za rovných podmínek (např. nutnost získání 50 000 hlasů, skládání kaucí atd.). Žádáme o narovnání těchto rozporů mezi Listinou základních práv a svobod a prováděcími zákony. Chceme občanskou společnost, ve které bude mít občan nejen právo volit, ale také být volen, bez prostřednictví stranických kandidátek, bez zkorumpovaných mafií, tedy bez politických stran.

2. Chceme uzákonit celostátní všeobecné, závazné a vyvolatelné referendum, jako naplnění práv občana a jeho svrchované vůle, postavené na úroveň zákona.

3. Chceme společnost, ve které veškerá moc, včetně veřejnoprávních medií, bude pod občanskou kontrolou, s trvalým zdokonalováním demokratického systému, který bude bránit zneužívání demokratické moci kýmkoli.

4. Základem ekonomických změn musí být návrat k původní funkci peněz pouze jako směnné hodnotě.

Nezávislé iniciativy občanů (NIO) požadují konec vlády současného zločinného spolčení vzájemně skrytě spolupracujících politických stran s kapitálem, mnohdy kriminálního původu, a nastolení vlády svobodných občanů. Chceme změnu, vedoucí k prosazení vůle lidu, ve které nebudou hegemonem politické strany, ale občané naší země.

Termín realizace požadujeme ihned po doručení této výzvy občany republiky a po projednání na nejbližším zasedání vlády. Jinak budou občané nuceni postupovat dle čl. 23 Listiny základních práv a svobod, která je nedílnou součástí ústavy ČR.

Nezávislé iniciativy občanů (NIO)

Královéhradecká výzva, Hnutí za obnovu demokracie, Občané 2011, 4. odboj, Hudebníci na ulici, KC HV Liberec, Ženy Karlovy Vary, ČM Národní demokracie - Národní listy, Sdružení občanských iniciativ Brno, Cesty k sobě, Světýlka o.s., Vyšehradská výzva, KC HV Jablonec, Občanská sounáležitost, Ing. Kropík Ladislav, Střížov; Vlasta Břešťovská, Hradec Králové; Miloš Rejzek, Praha 10; Jarmila Šimonové, Praha 10; Vladimír Sobotka, PRAHA 4; Květa Odehnalová, Praha 4; Eduard Seibert, Jilemnice; Ivo Fluksa, Praha 4; Milan Bouda; Dana Mošničková, Soňa Csiffáry, Ostrava Porubá; Ludmila Gregorová, Jistebník; Moravec Petr, Jilemnice; Miroslav Toncar, České Budějovice; Roman Bílý, Děčín; Pavel Suchomel, Brno; Jiří Horšovský.

 

V Praze dne 10. října 2012

 

Doručovací adresa: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

P.S.

Za totality jsem trestně stíhán nebyl, ani ve Švýcarsku po dobu 20 let. "Dočkal" jsem se až 23 let po tzv. sametové revoluci, navíc za vlády stran, které se pyšní pravicovým programem. J.Š.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-1 #4 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-10-27 19:06
Tato vláda nedodržela svůj volební program, ztratila důvěru většiny obyvatel země. Místo aby řešila opravdové problémy, za ní pokračuje korupce, nejsou hledány úspory na jejím provozu, nejsou hledány úspory na platech ústavních činitelů a okráddání ministrem financí obyčejných obyvatel země je do nebe volající.
Kdyby tato vláda odstoupilajiž před rokem,již tehdy bylo pozdě.
Rovněž do nebe volající je, že neschopný úředník, který svým jednánímna Ministerstvu obrany - zadáním výroby padáků firmě, která teprve náisledně vznikla a neměla zkušenosti s výrobou padáků způsdobilsmrt několika vojenských parašutistů, má možnost jakoministr financí rozhodovat o životech všech občanů naší země. Ten by neměl nikdy sedět v křesle ministra financí, ale na pořádně tvrdé vězeňské židli a být gtrestně stihaný.
0 #3 dasalo 2012-10-25 09:53
Pan Klofáč zřejmě přehlédl ve svém příspěvku záměnu slov " voliči z regionů" a dle mě mělo být "poslanci z regionů".
Jinak s článkem pana Šinágla naprostý souhlas. Zajímavý je odst. 4. Návrat k základní funkci peněz ( patrně připomínka návrhu ekonomické reformy jak ji presentuje Ing j.Schlimbach).M yslím, že s jejím zavedením by se vyřešily základní ekonomické problémy ČR. Jen namátkou: korupce, neprůhledné zakázky, pensijní reforma, půjčky, exekuce ... Samozřejmě toto vše je vázáno na reformu politickou, zásadní změnu ústavy, přímý volební systém (je již navržena elektronická varianta)a s tím spojené zbavení politických stran vlivu na cokoliv, utnutí jejich financování od státního rozpočtu atd.
Občané. Vše je již vymyšleno. Jen to prosadit. A to je na nás. Nikdo to za nás neudělá.
+1 #2 Marek 2012-10-23 08:47
Hlavně aby místo nich nechtěla nastoupit Vlastenecká strana .-))). To by bylo z bláta do sraček. Předseda strany je skvost v záporném slova smyslu.
-4 #1 JUDr. Klofáč Josef 2012-10-23 06:21
není důvodů brát vidle a bič,ale lidé běžte za svými voliči z regionů a dejte jim na srozuměnou aby vyvovali hlasování o nedůvěře vlády a až budou hlasovat aby zvedli ruku pro její odchod.Jinak že budete usilovat o nové volby a pan rádoby poslanec nebude zvolen.Nemá přeci definitivu.Možn á že se konečně někdo probere z té smetánky.Pokud jde o volby prezidenta bude to také fraška domluvená.
Je to klamání národa v označení vlastizrada.Vla stizrádce patří na pranýř ať je to kdokoliv a to i hradní pán,který to začal.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)