Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Blaek_Pavel_ODSVeřejnoprávní média poslušně mlčí k této nehoráznosti a přímému útoku na základy demokracie samotným ministrem spravedlnosti země, která je členem Evropské unie!

JUDr. Pavel Blažek: „… Pokud jde o ochranu demokracie - a teď řeknu něco, co se v galerii nahoře líbit nebude: Budeme se muset vážně zabývat otázkou médií. Teď nemyslím ani tak tištěná, ale myslím internet a podobně, protože to se stává vážnou hrubou hrozbou demokracie ve směru, který je důležitý. Chybí vyváženost svobody slova a ochrany osobnosti. …“

 

Z nominačního projevu Pavla Blažka na místopředsedu ODS

… To podstatné je ochrana svobody a zejména charakter státu a veřejné moci. Myslím si, že tady je právě naše místo. Řeknu vám příklad, do kterého jsme se zapojili a do kterého jsme se zapojovat neměli, byť je to jakýsi moderní trend, podporovaný všemi možnými více či méně vzdělanými médii. Je to to, čemu v Americe začali říkat sunshine laws, neboli různé typy zákonů, které se snaží neustále něco osvětlovat, pronikat, neustále zdůrazňovat právo veřejnosti na ty či ony informace… A to je levicový sen, že bychom měli žít ve společnosti, kde všichni o sobě všechno víme, a budeme šťastní. Já nebudu šťastný, až o vás budu všechno vědět. A věřte tomu, až budete všechno vědět vy o mě, také šťastní nebudete. Důsledkem těchto sunshine laws, a to jsme u nás už svědky, je to, čemu se říká tyranie menšiny. Neboli, jestli do stavebních řízení, a my také jsme se podíleli na schvalování takovýchto zákonů, může každá menšina mluvit, pak je potřeba si uvědomit, že ono se to dělá takzvaně pro veřejnost a pro většinu, ale ta na to nemá čas. Pak vám vznikají organizované skupiny - jestli jsou to tu či onde zelení, jestli jsou někde jiní lobbisté, jestli jsou to někde jinde ti, co je zajímají jenom peníze, tak ti se tomu věnují a dostávají se čím dál tím dál. Důsledkem je, že dnes aby se ve vládě málem každý bál, jak hlasovat, protože se to všichni hned  dozvědí.

Totéž se začíná týkat, a před tím varuji nejvíce, i soudní soustavy. Soudci se začínají v senátech trošku bát, že když je tam chytne nějaký reportér a oni neodhlasují někomu nějaký tvrdý trest, že budou mediálně lynčováni. To je zas věc, kde ty informace by do úplné míry být neměly.

… A všimněte si jednoho znaku, který se odehrává. Největší úctu, a to je paradox, dnes mají ty instituce, kde se nevolí. Tedy soudy, státní zastupitelství, a chcete-li, ústavní soud. Je to mimo jiné právě proto, že se nepodbízí, nepodlézají.

… Nedaří se nám, aby lidé mohli předvídat, co vlastně budeme dělat, když se dostaneme do nějakých funkcí. Plyne to právě z toho, že nejsme úplně schopni reagovat na požadavky nové doby.

… Za další, daří se nám diskreditovat systém politických stran posledních 20 let. Tady řeknu jednoduchou větu (i když si různí aktivisté, kterých je dneska přehršle, myslí něco jiného): Nenajdete v dějinách moderní příklad, kdy demokracie fungovala bez politických stran. Přiznejme si, že jsme se trošku podíleli na tom, že ten systém se trošku zdiskreditoval. Nicméně nepodléhejme a braňme všemi silami všem těm, kdo říkají, že to bez těch stran jde. Nejde. A když to půjde, ono to půjde, ale demokracie už to nebude.

… Malý stát, naše staré heslo. Malý stát znamená, že má málo kompetencí, a tam, kde ty kompetence má, tak je nesmíme zpochybňovat a ten stát je musí využívat. My je tam, kde je má, zpochybňujeme. A teď mi odpusťte, co řeknu. To se týká všech politických stran: Malý stát neznamená, že ho necháme rozkrást.

… A pozor, lidé odpustí Tomáši Baťovi, když vydělává vlastní hlavou, stará se o ně a zaměstnává je. Co ale neodpustí, je, když vidí to, čemu já budu říkat nezasloužené bohatství. To znamená různé bafuňáře toho či onoho typu, kteří se prohánějí  v drahých vozech, a nikdo je nikdy neviděl něco pořádného dělat a hlavně pro někoho něco udělat. To jsou ty důsledky a lidi to samozřejmě nebaví.

… Pokud jde o ochranu demokracie - a teď řeknu něco, co se v galerii nahoře líbit nebude: Budeme se muset vážně zabývat otázkou médií. Teď nemyslím ani tak tištěná, ale myslím internet a podobně, protože to se stává vážnou hrubou hrozbou demokracie ve směru, který je důležitý. Chybí vyváženost svobody slova a ochrany osobnosti. Když toto bude pokračovat dál, řekněte, kdo bude v tomto státě a možná v Evropě za chvilku kandidovat, když kdokoliv se objeví, tak je pošpiněn během jednoho dne a on nemá jeden den, aby se bránil, na to má roky. U starých Germánů se platil za zabití tzv. Vergelt. Nebudeme nikoho zabíjet, ale myslím, že je velmi nutné zamýšlet se nad tím, aby když vás někdo zabije tím, že vás nepravdivě pomluví, abyste měli rychle nárok na tzv. Vergelt. Nechci nikomu omezovat svobodu slova, ale je nutné chránit svobodu osobnosti, protože to je naším hlavním programem. Měli bychom se vážně zabývat tím, že musíme taková soudní řízení, která se týkají ochrany osobnosti, zrychlit a hlavně zpeněžit.

http://www.ods.cz/clanek/3282-nominacni-projev-na-mistopredsedu-ods

 

* * *

Šokující projev ministra spravedlnosti

Výzva Ing. Jiřího Fialy Pavlu Blažkovi k okamžitému odstoupen í - 5.11.2012

Dopis Ing. Jiřího Fialy vedení ODS – 5.11.2012

 

Poslední dokument, v němž účinkoval Karel Kryl, vyjde na DVD

Film režiséra Dušana Rapoše Kdo jsem...?, který je posledním dokumentem o písničkáři a básníkovi Karlu Krylovi natočeným ještě za jeho života, vyjde v polovině listopadu na DVD. Nahrávka vedle filmu, který vznikl v roce 1993, tedy rok před Krylovou smrtí, obsahuje také dokument z natáčení a CD s pětadvaceti písněmi. ČTK o tom za vydavatelskou společnost Supraphon informoval Vladan Drvota. "Film obsahuje nejslavnější, jen občas zpívané, ale i dosud nezveřejněné písně. Úryvky veršů, vzpomínky na matku, zamyšlení na různá témata i trefné rozborky politiky ukrutně přesně odpovídající naší letošní realitě," uvedl Drvota. ČRo 5.11.2012

 

Jan Šinágl, 5.11.2012

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+3 #5 Fr.Zákostelský 2012-11-06 10:45
Zavěr jeho řeči je skvost.V podstatě,když nějaký pacholek označí za zloděje některého našeho mocného muže, tak ho ekonomicky zlikvidujeme.Př esně podle Langrova prohlašení v nedávné době na otazku,co bude dělat.Naši demokratičtí iluzionisté jsou nepoučitelní.Na rozdíl od Kalouska nemám pocit,že budoucnost našich vnuků prožrala většina.Jsem rád,že než se to opravdu začne mazat,natahnu perka.
+3 #4 Jiří Fiala 2012-11-05 20:23
Začínám se cítit jako krátce před Vítězným Listopadem, kdy jsme také tušili, že jim dochází dech a že to brzo klekne. Příští Listopad ale rozhodně sametový nebude a nesmí být - jinak se těch sviní nezbavíme nikdy, zas na chvilku zalezou - a pak nám zakroutí krkem.
Ještě by mě zajímalo, z jaké skvělé rodinky pan Blažek pochází. To bude asi brněnská expozitura KGB.
+6 #3 František 2012-11-05 19:29
Takže panu Blažkovi se nelíbí:
příliš velké právo na informace (ano, mafie ztratily potřebné přítmí)
aby lidi věděli, jak kdo hlasoval ve vládě (co kdyby se musel voličům zodpovídat)
aby soudci odpovídali novinářům na otázky (ani za 100 tis měsíčně nebudou muset obhájit své kroky)

Aspoň zde řekl pravdu:
Chybí vyváženost svobody slova a ochrany osobnosti na internetu.
Nechci nikomu omezovat svobodu slova, ale je nutné chránit svobodu osobnosti.
Nejsme úplně schopni reagovat na požadavky nové doby (má pravdu, jako kdysi KSČ).
My jsme se trošku podíleli na tom, že ten systém politických stran se trošku zdiskreditoval (TROŠKU ???????)
+4 #2 František 2012-11-05 18:57
Slovník a stavba věty přesně jako dementní Milouš Jakeš v Červeném Hrádku 1988.
IQ tykve.
Styl "Ono se to támhleto a my pak na to tohleto"
+5 #1 Viktor 2012-11-05 18:51
To vypadá jako by mu ten projev psal Miloš Jakeš....

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)