Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Nekamenujte_prorokyVzhůru k transformaci – Země plná bláznů – Jiří Máška zahájil hladovku za odstoupení komunistky Baborové – Přijďte říci svůj názor bláznům před Pražský Magistrát 9.ledna 2013 od 16:00 hodin!!!

Do kdy ještě v této nebohé zemi uprostřed Evropy budou rozhodovat a vystavovat na odiv vlastní blbost lidé zcela nekompetentní, příslušní jen k stejně pitomým partajím, přežitkům 19. století?! Copak to jde, aby divadlo, které přežilo tolik režimů špatných a ještě horších, bylo ohroženo v tom novém, podle taty Klause na Hradě nejlepším, v jakém jsme kdy žili?! - Ty snahy jsou v naší mizerii opakované. Kolik času museli strávit kumštýři světoznámého divadla obranou svých práv k odkazu Josefa Skupy před hejnem hloupých podnikavců z Plzně, města, které se jen v klientelistickém a korupčním prostředí Česka mohlo stát Evropským městem kultury roku 2015 na úkor činorodé a pracovité Ostravy. A nějaký stejně idiotský pražský nabob-radní s IQ - odhaduji kolem stovky - bude znovu prudit jen proto, že rozhoduje o divadle, ve kterém ve svém pinožení za podvody a mamonem nikdy nebyl! To už začíná být zralé na revoluci, nebo aspoň po česku na další defenestraci. Ti tupci se ani stydět nikdy nenaučí. …

Jenomže, přátelé, my jsme je zvolili. A dokud se nenaučíme odstavovat je od jejich koryt, oni se lidem slušným budou vysmívat rovnou do ksichtů... Braňme kulturu, braňme dobrá divadla. Braňme Spejbla a Hurvínka, kteří jsou češtější než všechny hloupé hradní výzvy k obraně tradicí a k obnově národní semknutosti. Ti dva staročeši s Máničkou už dávno dobyli celý svět. My se přestaňme pro začátek bát aspoň Evropy, od které nás náš hradní pán (doufejme, že už opravdu jen dočasný) tak vytrvale a čecháčkovsky odhání, protože on v ní neznamená opravdu nic. Do chlívků, kam patří, žeňme radniční tupce!

Jiří P. Kříž, divadelní kritik a publicista

* * *

METRO 87

VZHŮRU K TRANSFORMACI

Mluví o tom Mayové, diskutují církve i celý svět. Brzy má dojít k velkém třesku, či transformaci. Jenže věda, skeptici a fanatici se nedokáží dohodnout, jakou mají mít tyto změny podobu. Čeká nás konec světa, konec divadla, či duchovní přerod? Vždy informované Kateřině je to jasné. Shánčlivá učitelka v důchodu věří na velký třesk a střet s planetou. Hromadí otop, sirky, svíčky a konzervy. I Spejbl věří na velký třesk a transformaci doby. Proto spěšně převlékl kabát. Navlékl si svazáckou košili a Hurvínkovi vnutil pionýrský šátek. Že tím odradí své diváky je mu fuk. Jeho divadlo stejně brzy skončí. I pan radní přes kulturu věří v transformaci. Vybral si k ní Spejblovo divadlo. Hodlá ho vyškrtnout z divadel, dotovaných městem. Jenže bez dotace bude stát dětská vstupenka 480 korun, což je likvidační. Že místo dětského divadla preferuje kulturní radní divadlo muzikálové, z jehož jedné produkce by žil Spejbl s Hurvínkem celý rok, má rozumný důvod. Jak prohlásil, když obhajoval svůj názor:"..toto divadlo má v popisu práce uvádět kultivované a náročné muzikály, na které soukromé produkce třeba nedosáhnou." O muzikál je tedy postaráno. O divadlo pro děti ne. Radnici vadí autorská divadla. Proto dalším vyškrtnutým má být i Ypsilonka. Prý "na jedné straně svoboda slova a na druhé prostředky radnice, to se nesnoubí dohromady!" .Jinými slovy – chcete-li svobodu slova, nepočítejte s podporou města. Není divu, že si popletený dvaadevadesátiletý Spejbl spletl dobu. Dudlajdá, chachá!

Na návštěvě u Spejblů Helena Štáchová

* * *

METRO 88

„Paní Katko, bál jsem se, že dvaadevadesátýho Silvestra už neoslavím a vida, mám ho za sebou. I ten konec světa se nakonec nekonal. Jediná katastrofa potkala akorát novopečenou ministryni obrany den před soudným dnem. Na ministerským křesle si hověla jen o osm dní déle, než měla, a i tak stihla vyvolat katastrofu ve vládě.“ „To je v té vládě takový blázinec?“ žasne Kateřina. „Není,“ oponuje Spejbl, „v blázinci je aspoň to vedení normální.“ „Pepo, nebuďte pesimista!“ „Katko, víte, jaký je rozdíl mezi pesimistou a optimistou? Optimista tvrdí, že horší to být nemůže a pesimista nato – jenom aby.“ „Ale vždyť se ledacos podařilo. Rathovo víno se zázrakem proměnilo v miliony, soud odsoudil tykadlového teroristu.“ „Soud ne,“ upřesní Spejbl, „soudkyně! Manželka jednoho z těch, co mu odsouzený namaloval tykadla. I když mohla být ráda, že mu nepřikreslil parohy!“ „Udělala dobře, vždyť ten muž je nebezpečný terorista,“ rozohňuje se vše znalá důchodkyně, „museli ho zavřít na samotku, protože odmítl ukázat své nahé pozadí. Přitom v něm mohl ukrývat svoji zbraň – fixku! Kdepak, atentátníky je třeba hlídat. Doplatil na ně i pan prezident. Měl trápení s kuličkovým perem a už za rok nato na něj byl spáchán atentát kuličkovou pistolí. Sedm ran, jako v Sarajevu! “ vyprskne Katka, až se jí vzpříčí protéza. „Za to mohly ty jeho gorily,“ hádá se Spejbl, „ale máte pravdu, existuji také dobré zprávy. Právě teď jsem si na jednu vzpomněl. V zoologické zahradě se narodila před koncem roku nová gorila!“

Na návštěvě u Spejblů    Helena Štáchová

* * *

Vážený pane Šinágle,

rozhodl jsem se držet neomezenou hladovku proti obsazení místa krajské radní komunistkou Baborovou. Začal jsem ráno 31.12.2012, takže dneska konci třetí den. Už je to lepší, nemám ani takový hlad. Uvidíme jestli jim záleží na lidech a nebo na plných korytech.

S pozdravem

Jiří Máška

2.1.2013, 16:44 hod.

 

P.S

Přijďte podpořit Jiřího Mášku 5.února 2013 na Strakonický hrad! Bude to nejenom o obrazech a vernisáži! J.Š.

 

* * *

Pražané proti zlovůli Magistrátu za záchranu Prahy!

středa, 9. leden 2013, 15:00 - 19:00

Demonstrace Pražanů před Magistrátem na Mariánském náměstí 2. Náměstí je reservováno od 15:00 do 19:00 hod. Se začátkem se počítá v 16:00 hod. Jsou zvaní všichni, které svoji protiobčanskou činností Magistrát ohrožuje, zlikvidoval či likviduje. Transparenty vítány, každý dostane prostor k vyjádření. Jde o apolitickou akci občanů, kteří odmítají být nadále lhostejní. Chtějí aktivně přispět k zamezení barbarských rozhodnutí a praktik Magistrátu, která z Prahy dělají stále více služku peněz, nevkusu a špatných mravů. Přiveďte i své děti a šiřte tuto informaci – aktuální témata – volba presidenta a skandální amnestie - budou také na programu!

Pokud budeme jen neustále psát, konstatovat, nebojovat, naivně se divit, že blázni nedělají co si přejeme - a nekonat - svůj neblahý osud si plně zasloužíme! Chováme se sami jako blázni! Pán Bůh nás těžko zachrání sám, když se chováme tak odevzdaně, pasivně, nezodpovědně a necháme vládnout blázny, grázly a duševně choré! Ani tisíc slovních výzev neodstraní jediného gaunera - vždy jen konkrétní čin a skutek!

 

Jan Šinágl, 3.1.2013

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)