Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zbytek_ZdenekTajemným mužem v pozadí prezidentské kampaně Miloše Zemana je Zdeněk Zbytek. Dnes už málokdo ví, o koho jde, proto tomuto faktu téměř nikdo z voličů aZbytek_Zeman sympatizantů nevěnuje pozornost. A  to včetně celebrit, jako je např. Bohdalová, Panenka, Ringo Čech, Dejdar, Vašut, Rusnok a Klaus, ten si to u lidí ale p….  tou neskutečnou amnestií, takže jeho podpora je spíš kontraproduktivní. Rovněž Zeman o něm jen velmi neochotně veřejně mluví a když už se nějaký novinář osmělí a zeptá se na něj, Miloš Zeman svůj jistě vřelý vztah téměř popírá a Zbytkovy zásluhy ve své volební kampani bagatelizuje. Kdo to tedy je ten Zdeněk Zbytek, který je tajemný skoro jako paní Columbová?

 

Zdeněk Zbytek je především soudruh s velkým „S“. V listopadu 89 byl plukovník Zdeněk Zbytek velitelem tankové divize ve Slaném. Té divize, která byla na povel nejvyššího komunistického vedení připravena utopit začínající listopadový převrat v krvi. Tedy aspoň podle představ velení armády a Zbytek byl velmi horlivý komunista. Jen pro doplnění, tehdejší ministr obrany uvedl ve druhé polovině listopadu do pohotovosti m.j. i 300 tanků. Na ochranu demokracie to jistě nebylo. Ano, i soudruh Zdeněk Zbytek, dnešní přítel a poradce Miloše Zemana, byl připraven pomocí tanků své divize zmasakrovat studenty, herce a ostatní demonstranty proti totalitnímu režimu. Nálada v armádě, zejména mezi obyčejnými záklaďáky a absíky, byla samozřejmě naprosto opačná. Vím to, protože jsem jako absík neboli špagy na vojně  v roce 89/90 byl a náš útvar, kde jsem trávil vojnu, pod soudruha plk. Zdeňka Zbytka spadal.

Velmi dobře si vzpomínám na to, jak nás, absíky z celé divize, svezli 4. listopadu 89 na tatrovkách pod plachtami na velení divize do Slaného. Tenkrát docela mrzlo, takže ta téměř hodinová cesta tam a ta samá zpět byla nezapomenutelná. Jak se nakonec ukázalo, byla to ta lepší část z celého dne. Ve Slaném nás nečekal nikdo jiný než velký přítel Miloše Zemana, soudruh plukovník Zdeněk Zbytek.

Po těch 24 letech si už slovo od slova nepamatuji, co tam ve svém asi hodinu a půl dlouhém projevu plkal, jen vím, že takhle tvrdě bolševický projev jsem do té doby ještě nikdy neslyšel. Byl jak vystřižený ze Stalinovy a Gottwaldovy éry.  Bylo z něj vidět, jaký je Zbytek zapálený komunista. Ale nám, co jsme to museli poslouchat, z toho bylo celý zbytek dne špatně.

Za nějaký čas ministr Dobrovský soudruha Zbytka z armády vyrazil. Z přesvědčeného komunisty se stal také díky kontaktům z armády, nejen naší, ale zejména ruské, úspěšný podnikatel. Firma X-trade, o které se psalo začátkem 90. let, se snažila přijít velmi levně k vojenským pozemkům. Zároveň začal Zdeněk Zbytek obchodovat v Rusku, kde má hodně kamarádů, vždyť tam kdysi studoval.

V jednom rozhovoru se pochlubil, že snad někde v Gruzii staví elektrárnu. Každopádně pro jeho čilé styky s ruským prostředím, kde jsou nepochybně zapojeny i různé vojenské a ekonomické rozvědky, je Zdeněk Zbytek v hledáčku BIS.

Nedávno se jednalo o americký radar v Brdech, v příštích letech půjde o dostavbu Temelína, o kterou se uchází i jedno česko-ruské konsorcium. Tam by se hodilo mít za blízkého přítele prezidenta České republiky, nemyslíte?

P.S. Při svých cestách jsem viděl stovky bilbordů kandidáta s dvojitou bradou, další stovky, možná tisíce.jsou jich po celé republice. To není zrovna skromná a levná kampaň , jak se nám Miloš Zeman snaží namluvit. Jeden bilbord na měsíc stojí nejmíň 30 tisíc korun. Jakýsi „transparentní“ účet se dá zfixlovat, prostě přes něj přeteče jen část peněz, aby se vyhovělo zákonu, většina se napíše na něco jiného. Vlk se nažere a koza (Zeman) zůstane celá. Každá reklamka to velmi ráda udělá, za ty prachy.

Zdeněk Zbytek je ideální prostředník k ovlivňování prezidenta. Pro velmoc, jako je Rusko, je pár desítek milionů na kampaň velmi výhodná investice. Počítejte. Se vším.

 

Petr z Prahy, 22.1.2013

 

Pozn.

Vzhledem k závažným skutečnostem zde uvedeným a k finančním možnostem tohoto přítele Miloše Zemana,  záměrně neuvádím celé jméno.

* * *

Zeman odčiní chyby, sní milionář, jenž ho žene do voleb

"Kromě Miloše Zemana a mé maličkosti je na fotografii i náš přítel Jozef Migaš, bývalý předseda Parlamentu Slovenské republiky, dnes mimořádný a zplnomocněný velvyslanec Slovenské republiky v Moskvě," popisuje tuto momentku Zdeněk Zbytek (uprostřed). Autor: Archiv Z. Zbytka

Zbytek_Zeman

Zdenk_Zbytek_vt_na_Hlubok_hokejisty_Jekatrinburgu_Denik

 

 

 

 

 

 

 

Hovoří kamarád Miloše Zemana Zdeněk Zbytek – 1.prosince 1989!

* * *

JEŠTĚ NEŽ BUDETE VOLIT PREZIDENTA

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (3 Votes)
Share

Komentáře

+3 #4 V.Řehoř 2013-01-25 07:49
Cituji J.Kubík:
Skvělý dopis. Transparentnost je to, čeho se tito rudí zločinci nejvíce bojí. Bolševická sebranka Husákova typu měla často k Miloši Zemanovi blízko. Velmi, velmi pokrytecky pak vyzní jeho občasný antikomunismus...


Díky vám za životopis. Pan Zbytek si mě občas zprostředkovaně najal na stavební práce, to že byl estébák jsem mohl tušit. Pro mne nevědomého je to poučení. Tito lidé vám navozují dojem, že jsou téměř svatí než se o nich něco dozvíte.
+6 #3 Jan Herna,Th.Dipl. 2013-01-22 23:12
Zdeněk Zbytek, před listopadem 1989 vysocepostavený komunista, velitel tankové divize ve Slaném. Na sjezdu zemědělců Vyhrožoval a strašil zemědělce "pozdravem Bojových divizí" a tím , že pošle svojí tankovou divizi na Prahu. POdniká se zeměmi bývalého SSSR, zejména s Ruskem, Moldavskem a Ukrajinou. Díky jeho vztahům s Ruskem a "starými sovětskými strukturami" ho už od devadesátých let sleduje BIS. Může nepříznivě ovlivnit naší zemive prospěch větší závislosti na Rusku. S těmito zeměmi obchoduje od svého propuštění z armády.
Na ochutnávce moldavských vín, které dováží, se sešel s bávalým komunistickým rozvědčíkem Igorem Střelcem. Spolu s bývalým ministrem národní obrany Václavem Vackem chtěl privatizova sovětské vojenské prostory v severních Čechách. Je miliardářem a členem klubu Přátelé Miloše zemana!
+5 #2 RomanGrey 2013-01-22 18:19
..pan Zeman se jako spravny ryzi pragmatik choval vzdy ucelove a chovat se ryze ucelove bude az do posledniho sveho dne..
..ostatne uplne stejne jako jeho velky staronovy kamarad Vaclav Klaus..
+7 #1 J.Kubík 2013-01-22 18:05
Skvělý dopis. Transparentnost je to, čeho se tito rudí zločinci nejvíce bojí. Bolševická sebranka Husákova typu měla často k Miloši Zemanovi blízko. Velmi, velmi pokrytecky pak vyzní jeho občasný antikomunismus. ..

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)