Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

havlik2Od vyhlášení šokující novoroční amnestie uplynulo již několik týdnů. Zaznělo mnoho různých soudů i příkrých odsudků. Do dnešního dne nikdo neví, kdo a proč takovouto rozsáhlou amnestii připravoval. Byl jsem jedním z těch, kdo se oficiálně dotázal na Úřadu vlády ČR, v Kanceláři prezidenta republiky a na Ministerstvu spravedlnosti. Odpovědi jsem obdržel jen od Úřadu vlády. Podělím se s Vámi o reakce na naše otázky.

 

Otázka č. 1

„Byl text rozhodnutí prezidenta republiky o amnestii ze dne 1. ledna 2013, vyhlášené ve sbírce zákonů pod číslem 1/2013Sb. projednán a schválen vládou ČR před jeho vyhlášením?“

Odpověď:

Text rozhodnutí prezidenta republiky o amnestii nebyl před vyhlášením amnestie vládou projednán. Jak jistě víte z veřejných sdělovacích prostředků, vláda se danou problematikou zabývala na svém zasedání dne 9. ledna 2013.“

Otázka č. 2

„Podílel se některý z členů vlády ČR na přípravě textu rozhodnutí prezidenta republiky o amnestii ze dne 1. ledna 2013, vyhlášené ve sbírce zákonů pod číslem 1/2013Sb.?“

Odpověď:

„Žádný z členů vlády se na přípravě textu, rozhodnutí prezidenta republiky o amnestii ze dne 1. ledna 2013, nepodílel.“

A ještě jedna citace. Tentokráte z televizního vystoupení hradního ideologa Petra Hájka v pořadu „Máte slovo“ České televize. Petr Hájek mimo jiné řekl, cituji: „Amnestie Václava Klause je promyšlený, smysluplný akt, který chce naznačit, že stát není jen obluda, která vás požírá a bere vám peníze, ale že je tu také instituce prezidenta republiky, která může pustit část lidí, kteří jsou nespravedlivě dlouho souzeni, je to akt jistého náznaku sounáležitosti v našem národě“.

Pokud pomineme, že mezi propuštěnými vězni nejsou jen neplatiči výživného, nýbrž i zkušení recidivisté, pak nejzávažnějším momentem tohoto kroku odcházející hlavy státu je čl. 2, tedy abolice, která definitivně zastavuje neukončené trestní kauzy, s horní hranicí sazby do 10 let. Je však nutné dodat, že trestní sazba do 10 let je u nás nejvyšší u závažných hospodářských deliktů. Hrad tedy vědomě nemluví pravdu, když tvrdí, že se amnestie netýká nejzávažnějších trestních kauz. Proslýchá se, že se prodlužování vyšetřování a řízení u těchto rozsáhlých kauz nezřídka dělo i díky politickým a obchodním tlakům. Krom toho obvinění využívali různých obstrukcí, aby své procesy zdržovali. Někteří se dlouhodobě skrývali v zahraničí či pod cizí identitou. Abolice (čl. 2) se týká až 150 trestních kauz. Osmnáct z nich je v působnosti Vrchních státních zastupitelství, v nichž byla způsobena škoda od 300 mil. až do 1,75 mld. Kč, v souhrnné výši cca 30 – 35 mld. Kč.

A navíc se těch několik desítek tisíc poškozených obětí dostalo do situace, kdy se jejich šance na uplatnění náhrady škody blíží limitně nule. Na veřejnost to vše působí velmi neblaze. Budí to zdání generálního pardonu celé garnituře těch, kteří za tichého přispění mocných devastovali náš stát. A to nejen hospodářsky, ale především morálně. Dnes si tito amnestovaní budou nárokovat ušlou mzdu, zabavený majetek a kdo ví co ještě. Možná nám někteří z nich pošlou pohled z Floridy či z Dubaje. Platí to i pro zakladatele finanční skupiny PPF Milan Vinklera, platí to pro přítele Václava Klause Petra Lukeše, pro Františka Chvalovského, pro soudce Berku, platí to i pro manažery H-systému, Union banky, Progres Investu, investičního fondu Trend, Agroplastu, Skloexportu atd.

Policistům, státním zástupcům a soudcům říká odcházející hradní parta asi toto: „Sorry, měli jste se více snažit“.

A vzkaz veřejnosti? „Máme to za pár, nějak se s tím srovnejte. Sloužíme lidu“. Ale kterému? Chce se mi dodat.

Některé pochybnosti vzbuzovaly již v minulosti i některé milosti prezidenta republiky. Například pro bývalé blízké spolupracovníky Františka Mrázka (Steininger, Pragerová, Morávkova a Kondler), či pro majitele spol. ICOM Zdeňka Kratochvíla, který patřil mezi sponzory ODS.

Václav Klaus se rozhodl napsat sám sobě velmi nelichotivý nekrolog. Jeho odcházení je mírně řečeno nedůstojné, skoro by se slušelo říci ubohé a drzé zároveň. Včetně trapné zmínky o tom, že prý jeho předchůdce vytrhával ze zdi pražského hradu knihovny.

Nejsmutnější konec politické superstar bývá tehdy, když vzbuzuje směsici těchto dvou pocitů – výsměchu a pohrdání.

 

Petr Havlík, 8.2.2013

* * *

Z mé korespondence:

Velmi jsem se pozastavil nad odporným absurdním divadlem, které vysílala ČT ve zpravodajství, jejímiž představiteli byli dva "hradní herci" a to úhlavní nepřátelé. Tímto absurdním divadlem nevyvrátí mínění o nich slušným občanům této země, kteří jejich politiku sledují od počátku devadesátých let až dodnes. Oba dva mají hlavní podíl na rozvratu a dehonestaci státu po všech stránkách, jejichž plody jsou hmatatelné dodnes. Jedna z největších nestoudností jednoho z nich však bylo tvrzení, že při nástupu do funkce po Václavu Havlovi byly odcizeny propisky. Asi si zasteskl, že už si některou nemůže sám ukrást. Jen na vysvětlenou pro ty, co jsou zaslepení jejich přízní k nim.

R.Kraus, 6.2.2013

* * *

Dne 7.2.2013 18:20, Miroslav Ambroš napsal(a):

-------- Původní zpráva --------

Předmět:

Re: Bulletin č. 7/2013

Datum:

Thu, 7 Feb 2013 18:20:09 +0100

Od:

Miroslav Ambroš <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

Komu:

Jan Šinágl <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

Mám už  plné zuby těch vašich debilních  mailů. Už nám ty intelektuální sračky laskavě neposílejte!!!!!!!!!!!!!!!!! Porušujete  zákon 101/2000 sb a zákon 480/2004 sb. o  nevyžádané  poště a  navíc  Miloš Zeman je náš  prezident  a jsme  rádi, že to tak dopadlo a doufám, že žádné kreténské  žaloby to nezmění.

* * *

Dobrý den pane Ambroši,


musí Vám chodit na jiný, nebo z jiného e-mailu? Nabízím, nevnucuji. Rád tento Váš e-mail zveřejním, jako ukázku intelektuální úrovně příznivců možná budoucího prezidenta České republiky. Zašlu tento Váš e-mail samozřejmě i panu Zemanovi. Jistě ho takováto úroveň jeho voličů potěší a plně uspokojí. Předpokládám, že jste, viz. "nám", jako správný demokrat, Vaše kolegy či sdružení informoval, že budete jednat jejich jménem?


Hezký den

Jan Šinágl

8.2.2013

* * *

Dobrý den angažovaný ovčane, pardon, občane


Vy jste nemocny člověk, z Vašich “výhružek” se mi  fakt "třesou kolena”, doporučil bych Vám využít spíš čas vyhledáním vhodné léčby pro Vás (navíc  o moji intelektuální úroveň  nemějte péči.) nežli obtěžováním lidí těma vašima sračkama a za tím výrazem si stojím! Já jsem  nikomu nikdy nevnucoval svůj názor, jak mailovou cestou, tak osobní.  Vy naopak mě už několik let obtěžujete nevyžádanou mailovou poštou různé  (hrůzné) tématiky a až včera jsem zareagoval, a to na ty  na ty Vaše  “žlutoplackové” hlouposti, včetně výroků sudetoněmeckých grázlů. Pravě, že se těším  až mé první vyjádření zveřejníte -  jen do toho! Komunikaci  z mé strany považujte za ukončenou a důrazně Vás varuji před zasíláním dalších mailů. V opačném případě, byť jsem nikdy na nikoho žalobu nepodával, ji na Vás rád podám z důvodu zasílaní nevyžádané pošty. Myslím, že má případná žaloba vůči Vám bude mnohem úspěšnější, než ta Vaše na neplatnost volby prezidenta ČR. Nicméně, já na rozdíl od Vás jako úspěšný podnikatel nemám čas řešit ty  Vaše intelektuální blbosti.Kdyby Jste raději byl tak hrozně angažovaný v oblasti kritiky této vlády, kterou už ani my podnikatelé nebereme vážně. Opakuji, z mé strany je komunikace ukončena! Pevně doufám , že i tento email zveřejníte a zašlete budoucímu  prezidentovi.

 

Krásný víkend angažovaný občane!

Ing. Miroslav Ambroš, 8.2.2013

* * *

P.S.

Bohužel mi pan Ambroš opět nesdělil z jakého zdroje dostává mé Bulletiny, nemohu tedy tento zdroj ani odstranit. Může tedy na mne podat žalobu. Jen doufám, že si nejprve přečte patřičný zákon, aby si uvědomil marnost svého snažení. V podstatě je mi pana  Antoše líto. Zřejmě patří k těm stále více nespokojeným občanům, kteří nevěří už nikomu, ničemu, neinformují se. Potom to vede k takovýmto výpadům i na lidi, kteří konají v jejich zájmu a kdy podporují v dobré víře ty, kteří nikdy jejich zájmy hájit nebudou. Jen slepě a naivně věří, že to někdo udělá za ně. J.Š.

* * *

 

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentáře

+2 #1 Jan Chlumsky 2013-02-12 23:32
Tohle že je Inženýr a úspěšný podnikatel? To se ta úroveň absolventů českých vysokých škol tak zhoršila? Ten Ambroš musí ale být vemeno, když se ani nedokáže slušně z přijímání nevyžádané korespondence odhlásit. No jo, holt Zemanovec. Takoví si teď budou s "prezidentem" dýchat do ouška... Ing. Jan Chlumský

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)