Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Alzheimer_II… Přirozeným zdrojem vyjmenovaných vitamínů byla vždy zelenina, ale to již neplatí. Obsah vitamínů a minerálů v zelenině a v dalších plodinách se snížil za posledních 50 let o 80 %, to znamená, že naše strava je chudá na vitamíny, minerály a stopové prvky. Chemické reakce, které jsou na těchto vitamínech závislé nemohou probíhat nebo jsou změněny a tím je porušeno naše biochemické zdraví.  To je příčinou celé řady zdravotních problémů od alergií, demencí, depresí, neplodnosti, předčasného stárnutí, mozkové mrtvice, přes nemoci srdce a krevního oběhu,  až k těm velmi závažným jako je rakovina. …

Známý spisovatel fantasy Terry Pratchett kvůli Alzheimerově nemoci zvažuje euthanasii, dcera ho podporuje!!!

Uvedla to jeho dcera Rhianna pro list Daily Mail v nezvykle otevřeném rozhovoru s tím, že autor bestsellerů ještě neudělal definitivní rozhodnutí. Pokud je to pravda, tak je to alarmující sdělení. K takovému rozhodování se musí uchýlit člověk, který je znám jako autor „Komické fantasy“, který  jako svoje záliby uvádí „psaní, procházení, počítače a život“?

Je možné pochopit, že člověk v nemoci se s takovými myšlenkami může zaobývat, ale je tragické, že tím chce upozornit na problém Alzheimerovy choroby, který  neřeší vlády vyspělých zemí. V současnosti má Alzheimerovu nemoc na světě asi 30 miliónů lidí (jak uvádí wikipedia.cz). Odborníci varují před epidemií tohoto onemocnění. Podle nich může v roce 2050 nemocí trpět Alzheimerovou chorobou až 106 miliónů lidí.

Podle statistik je epidemie Alzheimerovy choroby  hrozbou, nejen pro stárnoucí občany těchto zemí,  ale  pro země celé. Náklady na léčbu nemocných v roce 2025, tj. za pouhých 12 let hrozí zhroucením celého zdravotního systému.

Terry Pratchet bojuje za právo na euthanasii

Onemocnění Terryho Pratchetta a jeho uvažování o euthanasii, jako východisku z děsivého životního problému, přitáhlo pozornost veřejnosti k obávané Alzheimerově chorobě. Toto onemocnění představuje hrozné postižení, a to jak pro pacienta, u něhož se začíná projevovat, tak i pro rodinu, která o něho později musí pečovat v jeho prohlubující se nemohoucnosti. Ve všech těchto souvislostech se vtírá otázka, zda ve druhé dekádě 21. století je třeba myslet, v souvislosti s tímto onemocněním, na euthanasii. Z představy euthanasie, jako konečného řešení stavu, v němž není člověku pomoci před neodvratným koncem v demenci, nutně běhá mráz po zádech.

To se opravdu nedá nic udělat proti epidemii tohoto onemocnění?

Vědci provedli několik šetření na skupinách pacientů s kognitivními poruchami. Bylo známé, že u těchto pacientů se z roku na rok zhoršuje řešení myšlenkových úloh. Podáváním kyseliny listové se toto zhoršování zastavilo a u některých účastníků bylo dokonce patrné zlepšení jejich mentálního výkonu. Kognitivní poruchy jsou předstupeň Alzheimerovy choroby a nejsou-li správně léčeny přecházejí ve zjevnou Alzheimerovu chorobu. U osob s kognitivní poruchou, které začali systematicky užívat kyselinu listovou s vitamíny B6 a B12, rozvíjení nemoci nepokračovalo.

Jak souvisí nedostatek vitamínů s  Alzheimerovou chorobou?

Uvedené vitamíny skupiny B – kys. listová, B 6 a B 12 jsou klíčové pro přeměnu toxické aminokyseliny homocysteinu na netoxické látky. Tato chemická reakce probíhá v každé buňce a při nedostatku uvedených vitamínů vzniká nadbytek toxického homocysteinu. Toxicita homocysteinu přelaďuje nervový systém do té míry, že se mění i jeho dráždivost. Tím se mění průběh šíření nervových vzruchů a podmínky pro průběh biochemických procesů v mozku a celé nervové soustavě. Vzniká také větší množství volných radikálů, které rovněž velmi poškozují mozek. Působení vyšší hladiny homocysteinu lze v centrálním nervovém systému také přirovnat k funkci zesilovače.

Přirozeným zdrojem vyjmenovaných vitamínů byla vždy zelenina, ale to již neplatí. Obsah vitamínů a minerálů v zelenině a v dalších plodinách se snížil za posledních 50 let o 80 %, to znamená, že naše strava je chudá na vitamíny, minerály a stopové prvky. Chemické reakce, které jsou na těchto vitamínech závislé nemohou probíhat nebo jsou změněny a tím je porušeno naše biochemické zdraví.  To je příčinou celé řady zdravotních problémů od alergií, demencí, depresí, neplodnosti, předčasného stárnutí, mozkové mrtvice, přes nemoci srdce a krevního oběhu,  až k těm velmi závažným jako je rakovina.

Jaká je šance zajistit dobré „biochemické zdraví“?

O dobrém „biochemickém zdraví“ mluvíme  tehdy, pokud dobře probíhají chemické reakce v našich buňkách.  Průběh těchto reakcí je podmíněn dostatečným množstvím  vitamínů, minerálů a stopových prvků. Vzhledem k tomu, že ani pestrá strava toto nezajišťuje,  je nezbytné užívat vitamíny, minerály a stopové prvky ve formě doplňků stravy. Pak máme šanci zajistit dobře fungující  „biochemické zdraví“, které je zárukou, že zůstaneme zdraví, v plné síle, svěžesti a s jasnou myslí až do vysokého věku.

Biochemické procesy nejsou rovnocenné. Jsou mezi nimi i významnější, jejichž porucha s sebou nese vznik závažnějších a přesně definovaných onemocnění. S poruchou asi nejvýznamnějšího biochemického cyklu procesů, v tomto případě mluvíme o porušeném biochemickém zdraví, souvisí zřetelně i vznik Alzheimerovy choroby.

Američtí vědci  již před delší dobou ověřili, že pokrytí vitamínového deficitu zastaví vývoj kognitivních poruch, které předcházejí vzniku Alzheimerovy choroby. Výsledek byl, po ročním trvání pokusu v porovnání s kontrolní skupinou, přesvědčivý. Výsledky řešení úloh s nároky na různé složky mozkových funkcí se v pokusné skupině nezhoršily, v kontrolní skupině, která vitamíny nedostávala, došlo ke zhoršování výsledků testů progresivně.

Je škoda, že tyto přesvědčivé výsledky zapadly a nepokračovaly praktickým používáním v lékařských praxích. Dnes, díky pojmu „biochemické zdraví“, je celý problém jasně definován a vysvětlitelný lékařům i laikům. Nic nebrání praktickému využívání těchto poznatků v prevenci Alzheimerovi choroby, která je epidemií a hrozbou pro celý zdravotní systém. Více o biochemickém zdraví na www.drhorejsova.eu

Jak zjistíme kolik vitamínů potřebujeme na zajištění biochemického zdraví?

Velikost vitamínového deficitu lze snadno zjistit změřením hladiny homocysteinu z krve. Tento test vám velmi přesně stanoví, zda se máte obávat rozvoje Alzheimerovy choroby nebo předčasné smrti na srdeční infarkt nebo mozkovou mrtvici. Pokud bude hladina vašeho homocysteinu pod 6 mmol/l patříte k šťastným 10ti % populace se super zdravím! Pokud máte hladinu homocysteinu vyšší, doporučuji navštívit specialistu na biochemické zdraví, který vám poradí kolik vitamínů a minerálů potřebujete užívat. Za pouhé dva měsíce snížením hladiny o 5 jednotek snížíte riziko předčasné smrti o 50 %. Dobrá zpráva je, že máte vždy šanci své zdraví zlepšit. Lepší prevence než demence! Staňte se skutečným manažerem svého zdraví!

 

RNDr. Jitka Hořejšová

Anti-aging specialist

www.drhorejsova.eu

Praha, 2.4.2013

* * *

P.S.

Jistě stojí za zamyšlení i léčebné působení konopných produktů - www.carun.cz - www.konopnyshop.cz ? Toto téma doplňuje článek - SÁM LÉKAŘ A TVRDÍ: VYHNĚTE SE LÉKAŘŮM - momentálně na mém webu nejčtenější. Prioritou léčby není dnes na prvním místě zdraví, ale obchod se zdravím, kdy z lékaře se stává stále více úředník zaměstnaný vyplňováním formulářů. Dříve měl lékař čas na pacienta, často stačil delší rozhovor a pacient byl uzdraven. Nevím, jak by se tvářila pojišťovna, kdyby jí lékař poslal účet jen za 1 hod. rozhovoru s pacientem. Něco není v pořádku, když udržujeme za miliony mnoho lidí při životě proti jejich vůli a kdy na druhé straně umírají zdravé děti pro nedostatek jídla a vody, kdy v našich poměrech mají psi a kočky nabídku o které se těmto dětem ani nesní. Svět má mravní problém. Je otázkou, bude-li schopen ho ještě vyřešit zdravým rozumem, nebo děním o kterém jsme si mysleli, že už se nikdy nemůže opakovat…?

 

Jan Šinágl, 6.4.2013

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

-1 #2 Jan Šinagl 2013-04-10 12:08
Pane „Kamjdu“, neupírám Vám Vaše právo na vyjádření Vašeho názoru, je-li věcné a neurážející autory jiného názoru. Slovy „blud a pitomost“ urážíte jiného autora, který se pod svůj názor, na rozdíl od Vás, nestydí podepsat. Zbytečně tak snižujete hodnoty Vašeho příspěvku a tím i jeho důvěryhodnost včetně Vaší osoby. Zasahují-li do názorů osobní útoky a emoce, pravda se často vytrácí. Jistě i Vám bude příjemnější, když se o Vašem názoru někdo vyjádří: Nesouhlasím s panem Kamjdu, mám tento názor apod., než, že Váš názor někdo rovnou označí za „blbost“ a „pitomost“. To nejsou demokratické argumenty diskuse. Věřím, že jste si to ani neuvědomil. Jako vše i demokratické diskuzi s úctou a respektem k autorovi jiného názoru se musíme učit. J.Š.
+2 #1 Kamjdu 2013-04-09 13:27
Není pravda, že by se v rostlinách co jíme snížil obsah vitálních látek, to je blud a že až o 80 % je úplná pitomost. Snížila se výrazně jen jejich přisvojitelnost našim organismem pro naší zatoxikovanost, alergie ve střevech a pro příliš velký stres a proto je potřeba přidat vit. a prv. preparáty. Z toho důvodu také chybí enzymy pro optimální látkovou výměnu. Samozřejmě že i naše nedovivinuté charaktery k tomu přispívají, např. duchovní příčinu Alzheimer. chor. je možno si přečíst zde:
empatia.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)