Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Jizdenka_JnN_2011Text níže koluje po internetu bez kontaktu na uvedeného autora. Zavolal jsem na Jabloneckou radnici a požádal o stanovisko. Vyjádření vedoucí sekretariátu primátora paní Jany Matěchově naleznete na konci tohoto hoaxu.

Město Jablonec nad Nisou ve spolupráci s DPMLJ zavedlo pro nepřizpůsobivé z oblasti Zeleného údolí (zastávka "Měnírna") nový typ jízdenek. Zavedlo a také zaplatilo. Tyto jízdenky jsou pro naši zatím stále menšinu zdarma. Hlavním důvodem bylo to, že stoupl počet případů napadení řidiče a revizorů a to zejména ve večerních hodinách, kdy se nastupuje předem a kdy si řidič řekl o jízdní doklad a byl napaden. Město Jablonec n.N. odůvodnilo své kroky takto: "Alespoň bude klid, městská ani státní policie s tím nikdy nic nenadělá." Jízdenky jsou přenosné, platné v nemalém počtu pro tuto skupinu obyvatel. Co dodat. Romové opět dosáhli svého. Příště rozbijou hubu pokladní v marketu a dostanou grátis lístky na jídlo? Pak pumpařovi a budou následovat lístky na benzín?

Hold oni to s tímto státem umí, můžeme jen závidět. Prý nepřizpůsobivý, opak je pravdou, umí se přizpůsobit dokonale, a když jim to nejde, přizpůsobí si svým chováním stát, policii i nás. Je normální mít strach jít večer městem? Kde se krčí ti, co si platíme a mají nás chránit? Proč město naříká, že večerní Jablonec nežije, ať se tam jdou podívat po 21. hodině a uvidí pravý důvod. A bude hůř......... V Praze není třeba čekat na 21.hodinu. Zde i dopoledne dokáží černí pasažéři romského etnika vyděsit a bez ostychu omezovat platící cestující!

 

Spolucestující na fotu do mne vytrvale kopal kanadou, až mi nezbylo nic jiného, než mu v zájmu mé dosud zdravé holenní kosti uvolnit i své místo. Neměla jsem na vybranou. Z druhé strany tábořilo jeho pokřikující, svačící a popíjející početné příbuzenstvo. (I když jsem se zařadila mezi ty odvážné, kteří spoj předčasně neopustili, tu bdící společnost jsem si pro ucelenější obrázek přece jen vyfotit netroufla.....)

Jablonecká hromadná jízdenka pro celý squat, ještě k tomu přenosná a zdarma, je zvláštní  znevýhodnění těch, kteří platí a dodržují podmínky Městského přepravního řádu, ale Praha to dotáhla k "dokonalosti". Romskou migraci v MHD DP řeší tak, že revizoři "přednostně" kontrolují na první pohled finančně "dobytné" cestující, aby ti tmavší stačili na následující stanici vystoupit a počkat na další spoj.

Roční předplatné Opencard mne stojí 4750,-Kč. Kdo platí "jen" měsíc dopředu, dobíjí 12x550, tedy 6 600,-Kč. Nechci se bez námitek nechat nepřizpůsobivci válcovat a ještě mít pochopení, že pro ně neplatí stejná pravidla jako pro mne! Skoro každý zná ze svého okolí někoho, kdo za jednu "černou jízdu" tvrdě zaplatil. Tak jak je to tedy s rovnými právy pro všechny občany této republiky? ...

Za sebe říkám UŽ MĚ "MILÍ" POLITICI NESERTE ! Jitka Tejmarová

Kdo souhlasí a má komu, ať to pošle dál. Komu je to jedno, nechť považuje tento e-mail za bezpředmětný!

 

* * *

Dobrý den pane Šinágle,


posílám Vám oficiální stanovisko statutárního města Jablonec nad Nisou k jízdenkám pro sociálně nepřizpůsobivé občany.

 

S přáním pěkného dne

Jana Matěchová

vedoucí oddělení sekretariát primátora

statutárního města Jablonec nad Nisou

Mírové náměstí 9

Jablonec nad Nisou

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

telefon: +420 483 357 321

mobil: +420 602 113 139

 

Bohužel na internetu stále tato zavádějící informace koluje. Již mnohokrát jsme zprávu dementovali, informace se ale šíří dál, i když už ne v takové míře, a na Magistrát města Jablonec nad Nisou se stále obracejí lidé se žádostí o vyjádření a vysvětlení k problematice projektu Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ, a.s.) vydávání zvýhodněných jízdenek.

Město Jablonec nad Nisou nefinancovalo ani se jinak nepodílelo na vydávání zvýhodněné jízdenky pro sociálně slabé rodiny žijící v Zeleném údolí.

V pilotním projektu zlevněných přenosných jízdenek MHD dopravní podnik vydal na vlastní náklady 22 zvláštních tříměsíčních jízdenek v hodnotě 250,- Kč platných pouze na úseku 4 zastávek dlouhém 1,5 km. Tříměsíční přenosné jízdenky sociální pracovnice prodávaly do vytipovaných sociálně slabých rodin se školou povinnými dětmi bydlících v této oblasti. Jízdenky platily v období od 1. října 2011 do 31. prosince 2011.

Projekt byl ve zkušební době ukončen a v roce 2012 již nepokračuje. Tiskové prohlášení města naleznete pod tímto odkazem

Pokud budete tak laskav a předáte tuto zprávu dál, budeme velmi rádi. Děkuji.

* * *

Především si má každý ověřit hodnověrnost informací, než je pošle dále, zvláště není-li uveden odkaz či kontakt na původní zdroj. Už jen to, že autorka uvede jen své jméno, bez kontaktu, by mělo v každém vzbudit oprávněné pochybnosti, že se může jednat nejen o správnou, ale i mylnou, ať už vědomě či nevědomě šířenou informaci, byť i v dobré víře, tedy hoax - poplašnou zprávu i při vědomí, že autorka má oprávněný strach zveřejnit svoji identitu. Pokud se člověk bojí, tak je potom o to snadnější obětí. Být „hrdinou“ v utajení není velká odvaha, ale v Čechách dost rozšířená, bohužel. Proto se o problémech většinou jen píše a většinou také skutečně neřeší. Osobně tento  pokus radnice, kde stát selhal, schvaluji. V této krizové situaci nešlo o diskriminaci, ale o pokus a snahu představitelů města, resp. MHD o řešení vzniklé situace, případně i snaha o ochranu slušných před agresivními občany.

 

Jan Šinágl, 24.6.2013

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

0 #5 vacllav 2015-01-27 12:36
Jenže ono to zdánlivě autorizováno je > "Jitka Tejmarová"
+2 #4 Zdenál 2013-06-27 18:04
Cituji Jaroslav Mencl:
V tomto případě se připojuji k panu Šináglovi s V ý z v o u všem šiřitelům různých hoaxů. Prosím neposílejte nic, co předně není autorizováno a co si dostatečně nemůžete ověřit.Zaplavuje to internet a odvádí pozornost lidí od skutečných problémů naší doby. Jarda

Výzva je to jistě pěkná a rozumná, kdyby ovšem nebyl tak často širitelem oněch hoaxu právě p. Šinágl.
0 #3 xenawarrior 2013-06-27 12:26
Nemyslím si, že služba zdarma je dobré řešení. V praxi vyzkoušeno v Ostravě během smogových dní. Po sčítání lidí v autech a v MHD během smogu a mimo smogové dny akce zrušena. Ikdyž by bylo zajimavé zjistit, kolik peněz město stojí náklady spojené s distribucí jízdenek. Ale milion dvě stě tisíc denně to asi denně nebude.
0 #2 Jaroslav Mencl 2013-06-27 09:05
V tomto případě se připojuji k panu Šináglovi s V ý z v o u všem šiřitelům různých hoaxů. Prosím neposílejte nic, co předně není autorizováno a co si dostatečně nemůžete ověřit.Zaplavuj e to internet a odvádí pozornost lidí od skutečných problémů naší doby. Jarda
+4 #1 Jirka 2013-06-25 11:13
Milí přátelé, nerozdmychávejm e xenofobii a zamysleme se spíše nad tím, že v Tallinu, vzorovém hlavním městě vzorného kapitalistickéh o státu, který má i euro, zavedli nedávno jízdné hromadnou dopravou zdarma pro své obyvatele - nebylo by lepší našim spoluobčanům libovolného původu pogratulovat a usilovat a psát petice o jízdné zdarma pro všechny obyvatele našich měst - snížila by se zatíženost dopravy, zlepšilo by se životní prostředí, bylo by více spokojenosti. To je myslím rovné řešení.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)