Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Konek_Frantiek... Týkají se důchodů občanů, kteří pomáhali v represivních složkách udržovat u moci totalitní režim a kdy podle stejných zákonů je i dnes většina policistů a vojáků bezdůvodně, v rozporu se zdravým rozumem a dobrými mravy, zvýhodňována na úkor ostatních pracujících občanů. Samozřejmě nemám nic proti policistům, vojákům a hasičům, kteří riskují své zdraví a nasazují své životy. Nepochybuji, že patřičnou změnou zákona by se našlo dostatek finančních prostředků. Přesunutím by vyvážily dosavadní nespravedlnost a amorálnost důchodového systému, který je v rozporu s Ústavou ČR a Listinou základních lidských práv a svobod. ...

Evropský soud pro lidská práva v konečném rozhodnutí odmítl žalobu bývalého polského příslušníka StB proti rozhodnutí státu o snížení zvýhodněné pense; podobné žaloby podalo 1627 bývalých příslušníků polské StB. Podle soudu nebyli připraveni o prostředky k životu, pouze jim byla odňata neodůvodněná zvýhodnění, která jim přiznal komunistický režim, přičemž polský stát svým rozhodnutím sledoval obnovení spravedlnosti v důchodové oblasti a také spravedlnosti v aspektu mravním. Sedmičlenný senát ESLP konstatoval, že estébáci pracovali v instituci porušující lidská práva.

Odesílatel: SODALES SOLONIS o.s., Nejedlých 335, 267 53 Žebrák

 

Příjemce:

MPSV ČR

Ministr

František Koníček

Na Poříčním právu 1/376

128 01 Praha 2

ISDS: sc9aavg

 

 

Věc: Žádost o poskytnutí informací

 

 

V Žebráku dne  26. července 2013

 

 

Vážený pane ministře,

 

podle zákona č. 106/1999 sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů a podle čl. 17 Listiny práv a svobod si Vás dovoluji požádat o poskytnutí odpovědí na níže položené otázky.

Týkají se důchodů občanů, kteří pomáhali v represivních složkách udržovat u moci totalitní režim a kdy podle stejných zákonů je i dnes většina policistů a vojáků bezdůvodně, v rozporu se zdravým rozumem a dobrými mravy, zvýhodňována na úkor ostatních pracujících občanů. Samozřejmě nemám nic proti policistům, vojákům a hasičům, kteří riskují své zdraví a nasazují své životy. Nepochybuji, že patřičnou změnou zákona by se našlo dostatek finančních prostředků. Přesunutím by vyvážily dosavadní nespravedlnost a amorálnost důchodového systému, který je v rozporu s Ústavou ČR a Listinou základních lidských práv a svobod.

  1. 1) Kolik lidem celkem se v současnosti vyplácejí důchody (včetně zahraničí) a v jaké celkové částce?

  1. 2) Kolika lidem (vyjma býv. příslušníků armády, policie a civilních zaměstnanců u armády a policie, pokud měli stejné výhody jako vojáci a policisté), se vyplácejí důchody a v jaké průměrné částce?

  1. 3) Kolika bývalým příslušníkům armády se vyplácejí důchody a v jaké průměrné částce?

  1. 4) Kolika bývalým příslušníkům policie se vyplácejí důchody a v jaké průměrné částce?

  1. 5) Zvažujete iniciovat změnu zákona na napravení tohoto prokazatelně amorálního stavu, nedůstojného   demokratické země?

Článek k tématu - Kolik miliard mizí na důchodech a výsluhách těch, co pomáhali udržet zločinný komunistický systém u moci…?!

Dovolím si Vám připomenout rozhodnutí ESLP ve Štrasburgu ve věci žaloby bývalých polských příslušníků StB. Zažalovali polskou vládu za snížení jejich vysokých důchodů a výsluh:

Evropský soud pro lidská práva v konečném rozhodnutí odmítl žalobu bývalého polského příslušníka StB proti rozhodnutí státu o snížení zvýhodněné pense; podobné žaloby podalo 1627 bývalých příslušníků polské StB. Podle soudu nebyli připraveni o prostředky k životu, pouze jim byla odňata neodůvodněná zvýhodnění, která jim přiznal komunistický režim, přičemž polský stát svým rozhodnutím sledoval obnovení spravedlnosti v důchodové oblasti a také spravedlnosti v aspektu mravním. Sedmičlenný senát ESLP konstatoval, že estébáci pracovali v instituci porušující lidská práva. (ESLP: http://1url.cz/VNKU) (zdroj: Tomáš Beran)

Děkuji Vám předem za Vaše odpovědi v zákonné lhůtě, se kterými seznámím veřejnost stejně jako s touto ZOI.

 

V úctě k Vaší vysoké a neodejmutelné odpovědnosti

 

Jan Šinágl v.r.

9.12.1952

Předseda SODALES SOLONIS o.s.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

+3 #2 Jaroslav Lamr 2013-07-31 13:40
Pro pana Patrmana jsem napsal vysvětlující text, zbývaly mi 4 znaky a text nebyl přijat, prý je dlouhý...! Takže pan Patrman se mého vysvětlení k jeho plkům nedočká. Jde o dokonalou ukázku demagogie, hlouposti nebo neznalosti a papouškování toho, s čím začínali "borci" z OF před více jak 20ti lety.
-1 #1 Patrman 2013-07-26 21:20
To neni jen otazka vysokych duchodu, ale Stb mela radu vyhod a vetsina z nich ma svoje domy nebo jejich deti. Jejich deti a pribuzni mely jiz v roce 1989 milionove uspory a staly se z nich prvni podnikatele. Stb prehlizela kradeze reditelu nar.podniku, pusobeni veksklaku
a prostitutek. To nebylo zadarmo ani opomenuti trestat tyto lidi -

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)