Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Z internetu: „Kdepak pane autore, takhle se dobře fungující stát nenastavuje a ti co si mysleli, že se to samo nějak rozjede a budeme kapitalistickým tygrem a ne polochcíplou kočkou, se velmi mýlili. A tak se nedivte, že spousta lidí šilhá po komunistech a spousta dalších chce změnu i za cenu rizika. Kdepak stávající strany dostanou výprask a právem!“

Nejsem a nikdy jsem nebyla členkou žádné strany a ani to nemám v úmyslu. Nejsem ani kandidátkou hnutí Ano 2011. Jsem občankou České republiky, která se rozhodla využít svého práva a jít k předčasným volbám a která nedávno novinářům na dotaz, koho bude volit, odpověděla „ano, budu volit ANO“. Nemám důvod se nikomu z tohoto rozhodnutí zpovídat a pakliže si někdo myslí, že si mne pan Babiš koupil, stejně mu to nevymluvím. Já však vím, že nekoupil. Nekoupil si mne stejně jako si mě nekoupil před časem Karel Schwarzenberg při přímé volbě prezidenta.

Karla Schwarzenberga mám ráda a nesmírně si ho vážím. I proto jsem se s radostí stala před několika dny kmotrou jeho knížky Neuhnu z cesty. V přímé volbě prezidenta České republiky jsem ho podporovala a volila proto, že bych této zemi takového prezidenta přála. Stranu, kterou vede, však volit nechci.

Pro hnutí ANO jsem se začala angažovat proto, že tak jako mnozí jiní občané, i já chci změnu a ne politiky, kteří opakovaně selhali, kteří jen slibují a skutek utek. Za panem Babišem vidím jasné výsledky, a kdyby nic jiného, dává práci třiceti tisícům lidí. Fakt, že nemá prázdnou kapsu, mne uklidňuje, neboť takový člověk nepotřebuje krást. Aniž by v té době ještě uvažoval o politické kariéře, z vlastních prostředků vybudoval Centrum pohybové medicíny Pavla Koláře, podporoval hokejisty Kladna, značnou mírou podporoval sportující děti a mládež, zrovna tak se angažoval ve zdravotnictví. Věřím jemu i jeho programu, že se zkušenostmi z úspěšného podnikání chce tuto zemi postavit na nohy, že ví, jak zlepšit fungování státní správy a naše hospodářství. 

Neagituji, jen cítím potřebu vysvětlit své rozhodnutí.

Po všech životních zkušenostech vím velmi dobře, že samotné jméno Babiš, stejně jako kterékoli jiné, není všemocným zaklínadlem lepší budoucnosti. Ať volby dopadnou jakkoli, každý bude muset přispět k tomu, aby bylo líp. Pokud mne ti, které podpořím zklamou, pokud budou jednat v rozporu se svými předvolebními sliby, zachovám se stejně, jako kterýkoli jiný volič - příště jim to spočítám. Nic víc, nic míň. Teď však chci dát novému hnutí v naší politice šanci.

 

Srdečně Věra Čáslavská

 

-------- Původní zpráva --------

 

Předmět:

Věra Čáslavská a volby 2013

Datum:

Mon, 21 Oct 2013 08:54:32 +0200 (CEST)

Od:

Vera Caslavska

Komu:

ctk, ctk.brno, Karel Schwarzenberg, Andrej Babis, dionyskaseznam, tatankaaseznam.cz, sportsport.cz, infonadace-sport.cz, jaroslav.beranekidnes, martin.idlakvolny, martin.hasekdeniksport.cz, Jan Sinagl, jiri.kubikmfdnes.cz, Olga Sommerova, Pavek Kosatík, hanzelvgmail.com, Hana Marvanova, Karolyiolympic.cz, klimentolympic.cz kejvalolympic.cz, jelinkovaolympic.cz, baratachemail.cz, Stepan Skorpil, shoenjapan.cz, srstkadilia.cz, sarka.palkovalidovky.cz, filipkorinekmestocernosice.cz, jiriklicek.org, karolnasregion.cz, kubovy.petrseznam.cz, jitlinseznam.cz, pavel.soukup2003, paveldocseznam.cz, prezidentautoklub.cz, adam.vachalmetro.cz, annapfingstner.cz, avondravolny.cz, helena.kasperovaceskatelevize.cz, bazant.jakubseznam.cz, bohumil.havelilaw.cas.cz, dimtermf.cz, bauerc-box.cz, osvojanovskyvolny.cz, i.bugarseznam.cz, tadeas.kopecekseznam.cz, kristinahanatour.cz, michaelkocabcentrum.cz, kynosolympic.cz, kalasova.cgfcstv.cz, kodetovivolny.cz, jaroslav.kopicmvcr.cz, ludmilatide.cz, nakalulugmail.com, bronislava.valouchovacmail.cz, mirspacekseznam.cz, marcela_dvorakovamzv.cz, monika.martinuseznam.cz, infofetko-majesta.cz, robertstarlife.cz, j.bejcekintesbohemia.cz, romansebrleseznam.cz, skvaizarvolny.cz, pavel.faseznam.cz

 

* * *

Jak jsme si málem zabili Věru Čáslavskou…

Sommerová získala v Číně cenu za nejlepší dokument za Věru 68

Věra Čáslavská: Semlela mě až bezmocnost bojovat za vlastního syna

Nádherný večer v Městské knihovně v Praze s Věrou Čáslavskou a Pavlem Kosatíkem

Dokument VĚRA 68 motivuje - budeme jako národ jednou Věry Čáslavské hodni…?!

Věra Čáslavská obdržela nejvyšší japonské vyznamenání „Řád vycházejícího slunce“

Věra Čáslavská po 42 letech opět dobyla Mexiko

Japonsko po 46 letech a Mexiko po 42 letech na Věru Čáslavskou nezapomněly

* * *

Z diskusních příspěvků na internetu:

george napsal(a):

Pořád lepší Babiš, který nepotřebuje krást a bude to mydlit na plnou pusu v parlamentu jak z vládního křesla, tak z opozice, než dvacet let stále ti samí, co žvaní a slibují nesplnitelné pro blbce, co stále dvacet let věří a věří. Mají z něj všichni matadoři politiky strach, že jim tu bábovečku rozšlápne, když nic jiného, tak alespoň to.

21. 10. 2013 | 09:07

 

šebány napsal(a):

Ale ,ale to je zase po ránu legrace . Proboha jen aby pan L nepřestal živit daněmi Bakalu a Babiše . To by pro ně byla hrozná rána.A z pana Babiše komplex méněcennosti nemějte jeďte na Chodov , pohrajte si se svými dětmi na jeho hřišti a pak se potěšte klikujícím autobusem . Mezi politiky co obdivujete , těmi neschopnými nýmandy je pan Babiš poslední záchrana Česka.Pokud ovšem milujete ODS do posledního dechu a vrtošivý stařík Klaus Vás přivádí do extáze - není už pomoci.

21. 10. 2013 | 09:18

 

Maximus napsal(a):

To je jedno pane autore, jestli ANO bude silnou politickou stranou, ve kterou se zřejmě přetvoří, ale hlavně, že je tady NE stávajícím politickým zavedeným neumětelům, zejména z pravicového spektra. A vo to gou!
Už se těším na výsledek voleb, kdy TOP udělá HOP a doskočí na 8-9% a ODS bude mít pěkných 6,5% voličských hlasů. Vy pořád nechcete nějak pochopit a vzít na zřetel, že tenhle stát spravovali jako nejblbější sedláci na vesnici a výsledky tomu bohužel odpovídají. Takže nějaké politické lavírování a řeči o tom co bude a nebude potom, je naprosto irelevantní. Nikdo, opravdu nikdo už nemůže hůř spravovat tuto zem než vaši oblíbenci jako je Kalousek a spol. ODS si vystrčila do čela tu pavlačovou dámu a tak tomu dala korunu, to je Jakeš v sukni.

Jak se nastavuje ve společnosti ekonomická a politická stabilita? Víte, aby prosperovala nějaká zem resp. stát, tak tam musí být nastaveno jisté dobře fungující prostředí. Mezi ty základní podmínky patří, že země musí mít určité penzum hospodářské základny tj. zejména průmysl, zemědělství a služby, které živí stát formou zejména daní. Lidé tam nachází práci a získávají peníze, kterých ovšem musí být tolik, aby lidé měli žádanou, potřebnou kupní sílu. K tomu, aby výše uvedené platilo, musí být tady státní administrativa vč. nastavovatelů pravidel hry jako je PS, senát a také vymahatelé právního chování (arbitr) všech subjektů působících v takové zemi tj.od policie, prokuratury až po soudy ale patří tam i finančáci atd. Je tu ještě celá řada dalších podmínek, z nichž nejdůležitější je snad školství, ale to je v důležité symbióze v hospodářstvím a zejména s průmyslovou základnou země. Je tam vzájemná korelace a pokud je průmysl na úbytě jako tomu je u nás či je ho skoro polovina v cizích globálních rukách, pak tu ovšem nastává celá řada téměř neřešitelných problémů! Část změn byla přirozená, třeba obrovské hutnictví a těžký průmysl to měly po změně režimu spočítané, ale to se přece vědělo, ale nic se preventivně nepodnikalo a najednou máme severní části státu s obrovským počtem nezaměstnaných a vysí tady nad námi Damoklův meč sociálních bouří.

A všechny výše zmíněné uvedené podmínky a atributy byly vládami za 23 let narušeny. Kde chcete, aby tady vznikali noví mladí řemeslníci, když se nikde nemohou vyučit? Kde mají získávat mladí technici, inženýři praxi, když tady budou jen logistická centra, golfová hřiště, státní budovy, hotely a max. bytová družstva apod. nevýrobní objekty? Kde mají sehnat mladí lidé dobře placenou práci, když celá řada cizích firem ve svých satelitech u nás škrtí platy a zisky přerozděluje těm svým v západních zemích? A ti mají za stejnou práci nekolikanásobně více než ti jejich zaměstnanci u nás? Kdepak pane autore, takhle se dobře fungující stát nenastavuje a ti co si mysleli, že se to samo nějak rozjede a budeme kapitalistickým tygrem a ne polochcíplou kočkou, se velmi mýlili. A tak se nedivte, že spousta lidí šilhá po komunistech a spousta dalších chce změnu i za cenu rizika. Kdepak stávající strany dostanou výprask a právem!

Hezký den.

21. 10. 2013 | 09:20

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jiri-pehe.php?itemid=21350

P.S.

Panu Pehemu jaksi ušlo jakým způsobem nabyl kapitál pana Bárta a pan Babiš, ačkoliv to bylo opakovaně panem Babišem vysvětleno. IDalší sluha svého pána? V tomto případě snad můžeme hloupost vyloučit?

 

Jan Šinágl, 21.10.2013i

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.71 (28 Votes)
Share

Komentáře   

+3 #13 Richard Kluzák 2014-05-27 23:27
Vaše tvrzení, pane Šinágl, že nenávidím Němce považuji za urážku. Mám velice pozitivní a vděčný vztah k německému národu,žil jsem třicet let v Německu, má milovaná žena je Němka. Není možno zaměňovat Němce a sudeťácké svazy. To nedokážete pochopit. Mytí mozků totalitním systémem zaneslo do mnohých z těchto mozků i servilnost a pochlebování k některým osobám - jako to bývalo za doby "kultu osobnosti".
+3 #12 Richard Kluzák 2014-05-27 23:17
I vy pane Šinágl jednou možná poznáte, jak zásadně jste se mýlil ve Vašem servilním obdivu ke "knížeti" Schwarzenbergov i.Podivuji se jak básníte o kouzle a noblese češtiny tohoto rakouského knížete a přitom ignorujete skutečnost, že tento pán se po třiadvaceti letech činnosti v české politice nedokázal naučit aspoň základům české gramatiky - a ve svých řídkých pokusech něco česky napsat se dopouští velice trapných hrubých chyb. A pokud se týká charakteru tohoto knížete, stačilo by abyste si přečetl jeho články a interview v rakouském tisku (mimochodem právě v novinách ovvládaných sudetoněmeckými svazy), kde hrubým způsobem špiní a nepravdivými tvrzeními pomlouvá prezidenta Zemana - jen proto,že mu v prezidentské kampani podlehl.K četbě těchto článků jste se patrně pane Šinágl nedostal. Pan kníže ostatně také špiní bývalého prezidenta Beneše a označuje ho za válečného zločince. Bylo by dobře přečíst si seznam obrovských majetků, které byly protekčním vlivem Sch. vráceny i bývalým nacis
+2 #11 Viktorka od splavu. 2014-05-25 14:34
Cituji Richard Kluzák:
Přidejte prosím do komentářů moji odpověď panu Šináglovi.

Pan Kluzak chce by jisty ze se Babiska na nej nebude zlobit a ze sahne do kapsare sve sukne a da mu pernikoveho husara na koni.
+1 #10 Richard Kluzák 2014-05-25 14:27
Přidejte prosím do komentářů moji odpověď panu Šináglovi.
-4 #9 Jan Šinagl 2014-05-25 08:17
I vy pane Kluzaku jednou možná poznáte, že jste se i v knížeti Schwarzenbergov i mýlil, stejně jako v panu Babišovi, alespoń doufám. Je snadné odsuzovat a nemít pro to dostatek informací. Je nepřehlédnuteln é, že za Vašim názorem je skryta podjatost, resp. nenávist k českým Němcům. I v tomto případě Vám přeji, abyste jednou došel k poznání a skutečné pravdě. Osobně uvítám raději kohokoliv „šišlajícího a slintajícího“, který mluví smysluplně, než bláboly o ničem spisovně mluvícího politika. Ostatně slovní zásoba a zapomenutý styl řeči české šlechty, které představuje právě pan kníže, má své kouzlo a noblesu. Není divu, že to stále mnoho lidí nedokáže vnímat. „Mytí mozků“ totalitním systémem má stále své následky. JS
+2 #8 Richard Kluzák 2014-05-24 17:49
Svůj příspěvek k článku Čáslavské jsem napsal ještě předtím než Babiš vstoupil do vlády. Mýlil jsem se a zdá se nyní, že Babiš je skutečně nadějí v politice.
Proti tomu nechápu,jak může paní Čáslavská podporovat šišlajícího a slintajícího Schwarzenberga, po 20 letech v české politice negramotného v psané češtině, a prokazatelného spojence nejhorších sudeťáckých svazů.
-5 #7 Smitha374 2014-05-22 13:09
I truly appreciate this post. I've been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You've made my day! Thank you again! adgkegafaabagdc e
+5 #6 Stefan 2013-10-24 09:41
Cituji Jarda Trkal:
Bohužel pí.Čáslavská jako skvělá sportovkyně...

To, že je někdo skvělý sportovec bohužel neznamená, že musí být zároveň skvělý politik či myslitel.
+3 #5 Jarda Trkal 2013-10-24 09:19
Bohužel pí.Čáslavská jako skvělá sportovkyně a jistě ve své době i člověk obdivuhodný,kte rý to v určité době myslel dobře, a dnes??Nejdřív velké spojenectví se zahraničím podporovaným konfidentem Havlem a celou tou agendou pravdolásky(s Tošovským daroval České historické zlato Německu)= pohodar.com/.../... ..asi to nečetla Věra.
Dnes podporuje Ano p.Babiše,zřejmě aktivního STB člena,přisluhov ače rozbití českých zemědělců,on ,,lobysta´´za zákon o biopalivech na jehož základě z řepky pouze inkasuje rozhodující prachy z kapes lidí,napumpován dotacemi=zase z kapes lidí=dotace=dan ě!!Jinak by asi zkrachoval p.Babiš!Prý Babiš dává práci tisícům lidem...Kdo pochopil slovo lež,farizejství ,podvod v rouše Beránčím,ten pochopil i toto:
www.youtube.com/.../

Co takhle č. 2 - SVOBODNÍ ??Ani cizí peníze, ani cizí finanční lobby.
Krátce a jasně na ČT 24
www.youtube.com/.../
+6 #4 Richard Kluzak 2013-10-23 21:40
Toje hrůza,paní Čáslavská - Vy jako známá osobnost podporujete jednoho z nejhorších kmotrů, gaunerů, tunelářů - bývalého velice aktivního člena KSČ a estébáka Babiše? Přečtěte si zajímavý článek zvedavec.org/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)