Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Mlatilik a ParoubekJiří Paroubek: „No, každý má nějakou minulost. Pokud však jde o pana Mlátilíka, tak myslím, že je to silná osobnost, a stejně tak jako například Tomáš Hybner, jsou to lidé, kteří přitahují voliče.“

Starosta Františkových Lázní, pan Ivo Mlátilík, v polovině t.r. podruhé ovládl radnici. K tomu potřeboval zainteresovat zastupitele Fircáka (KSČM), zejména ale R.Knedlíka a M.Ščisláka (oba ODS). Ti za slíbené benefity opustili svou vítěznou volební koalici, rozbili místní ODS a odevzdali město právě velmi kontroverznímu panu I.Mlátilíkovi. Toho obestírá řada velmi drsných pochybností: od odsouzení a věznění v Německu, přes smrtelnou autonehodu se dvěma mrtvými, po naprosto nevýhodné nakládání s majetkem města. Jeho doslovné tunelování, po dobu starostování je toho doprovodným koloritem. Smrt syna minulé starostky, pana Chrásta, zůstala morbidním mrakem nad hlavami lidem v celém pohraničí.

Pan starosta je velmi drsným a nebezpečným vládcem nad městem. Zažívá to každý, kdo mu nebyl po vůli. Minimem jeho msty je zostuzení v jím vydávaném tištěném občasníku františkolázeňského Zrcadla, kterým obesílá všechny poštovní schránky občanů města. Vykoupal v něm už novináře, dokonce policisty, kteří ho vyšetřovali a řadu dalších osob překážejících mu v jeho majetkových a mocenských intrikách.

František Šnajdauf je řadu let jediným františkolázeňským opozičním zastupitelem, který odolává naprosto bezprecedentním nátlakům a doslovnému teroru pana Mlátilíka. Zneužívání městské policie k šikaně a zastrašování, podlé urážky na jednáních zastupitelstva, žaloby, prezentace zhutnělých mixů dalších ponižujících výlevů ve zmíněném slaboduchém plátku , Zrcadla pana Mlátilíka. To jsou obrovské psychické tlaky, kterým je opoziční zastupitel F.Šnajdauf vystaven, a které by málokdo vydržel, proto na jednání zastupitelé zvolení za ODS většinou raději ani nechodí.

Pan Šnajdauf se po volbách (2010, ALTERNATIVA) stal místostarostou a svědomitě pracoval 1,5 roku v této funkci. Eliminoval připravený tunel na Františkolázeňskou výtopnu, řešil dofinancování předražených staveb, mezi nimi horentní zakázku hřiště za 35 mil.Kč a další. Právě na hřišti dodavatel stavby nedodržel smlouvu v čase ani v dodávce zařízení a tak město po právu zadrželo smluvenou kauci 3,5 mil.Kč. Jenomže, po již zmíněném převratu v zastupitelstvu ovládla město posílená skupinka pana Mlátilíka. Nestačilo jim pouhé odvolání rivala v zastupitelstvu, který pokračuje v roli opozičního zastupitele, poukazuje na intriky a tunelování majetku města a tím ohrožuje volební naděje Mlátilíkovy koalice. Proto uplatnili jménem města proti tomuto jedinému vzdorovitému zastupiteli další žalobu. V prvním soudním sporu „jdi do p…“ I.Mlátilík definitivně prohrál. Pro tuto druhou žalobu proto vytáhl silnější kalibr, když v ní uplatnil náhradu škody 700 tis. Kč a k tomu stotisícové příslušenství soudního sporu

Aby takovouto existenčně a společensky likvidační žalobu mohl starosta I.Mlátilík s právníkem L.Janků jménem města vykonstruovat, museli tu škodu nějak vymyslet. Využili vadnou dodávku zmíněného sportoviště, které stavěla známá karlovarská firma Thermia-bau (t.č. v konkursu, dříve se účastnící řady dotačních realizací z ROP) a po odvolání F.Šnajdaufa z radnice, rozjeli u Rozhodčího soudu Hospodářské komory s touto firmou zbytečnou při o kauci 3,5 mil.Kč. Při „obhajobě“ však město zastupovali jako nesvéprávné a zcela zbytečně a nesmyslně rozhodčí řízení prohráli, aniž by ho odpovídajícím způsobem bránili. Náklady na takovou inscenaci vyšponovali na údajných 300 tis.Kč. Město tedy odvedlo kauci. Kam? Toť otázka, neboť Thermia-bau zamířila do konkursu. Odtud město oprávněnou kauci v budoucnu už jen těžko kdy vydoluje.

Aby mohl pan Mlátilík žalobu na celkovou náhradu škody 700 tis. Kč plus náklady řízení takto vykonstruovat, musel město o své vůli a bez usnesení zastupitelstva, připravit o více než 4 mil.Kč! Vinu se nyní pokoušejí žalobou na náhradu škody svalit právě na F.Šnajdaufa.

Okresní soud v Chebu, který žalobu v těchto dnech projednává, má této neuvěřitelné gangsterské žalobě dodat svým rozsudkem právní punc a společenskou vážnost. Uvidíme, jak soud tuto gangsterskou kauzu Města Františkovy Lázně rozhřeší. Stejně tak bude zajímavé sledovat, jak si občané města ponesou tuto ostudu na svém štítě a komu přisoudí k náhradě skutečnou škodu vyšší 4 mil.Kč.

 http://www.radnicnilisty.cz/fl-soud/

* * *

U Okresního soudu v Chebu v pátek 13.prosince 2013 ve 13 hodin

Vážení redaktoři,

po delší době si Vás dovolím oslovit s touto informací. Jak výše avizuji, proběhne 2. kolo soudního projednání nastíněné žaloby. Vím jak třaskavý problém Mlátilík je, proto jsem si dovolil udělat jakéhosi předskokana s reprodukovatelným názorem a dovolil jsem si také kauzu popsat a zavěsit na svůj web:

Jsem s adventním pozdravem

Jiří Kotek, 11.12.2013

* * *

LEV 21 si ke startu v kraji vybral Františkovy Lázně

A co k osobě Ivo Mlátilíka uvedl předseda strany Jiří Paroubek?

„No, každý má nějakou minulost. Pokud však jde o pana Mlátilíka, tak myslím, že je to silná osobnost, a stejně tak jako například Tomáš Hybner, jsou to lidé, kteří přitahují voliče,“ vyjádřil se Paroubek. „Jsou vyhranění, jsou to zajímavé osobnosti, jenom pokud jde o pana Mlátilíka, vzpomínám na rok 2008, když zde kandidoval do Senátu a v té době jsem já vedl sociální demokracii. A měli jsme zcela úspěšnou volební kampaň s vynikajícím výsledkem a dostali jsme do Senátu pana Nenutila. Pan Ivo Mlátilík byl však naším nejsilnějším soupeřem v tomto volebním obvodě. Uznávám, že jsme z něj měli tehdy velké obavy, vnímali jsme jeho sílu. Byl jsem tehdy rád, že volby pro stranu, kterou jsem v té době vedl, dopadly dobře. Upřímně, v tom druhém kole ve mně byla trochu malá dušička. Uznávám osobní politickou sílu pana Mlátilíka v tomto regionu,“ neskrýval předseda strany NS-LEV 21.

Podle Jiřího Paroubka Ivo Mlátilík zná snad své přednosti a své nedostatky. „Tuším, že jeho přednost je právě v tom, že umí chodit mezi lidi, jednat s lidmi jako nemnoho českých politiků . Věřím, že půjde mezi lidi, a očekávám jeho úspěch.“ Ivo Mlátilík tvrdí, že františkolázeňské ´Sdružení místních´ samozřejmě neopustí. „Nadále hodlám pracovat stejně pro naše občany jako doposud. Umožňuje mi to mimo jiné i sám fakt, že je to nepolitické sdružení občanů našeho města,“ řekl Mlátilík. …

 

Jan Šinágl, 11.12.2013

P.S.

První stání bylo ve čtvrtek. JUDr. Karel Jelínek byl při obhajobě Šnajdaufa dokonalý. Soudce si dal 3 hodiny a cca po 2. hodině jednání prohlédnul. Nastolil žalobci otázku: „Řekněte stručně v čem spočívá příčinná souvislost vzniklé škody s jednáním žalovaného …“ A tím bylo vymalováno. Advokát Jelínek byl pragmatický a důsledný. Od pátečního stání proto lze očekávat pouze vynesení Usnesení soudu o zamítnutí žaloby. Toto předjímání je velmi reálné. Při vědomí, jak soudy u nás v těchto kauzách fungují, jsem přesvědčen o výsledku – soudce ho poměrně pregnantně naznačil.

 

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.29 (7 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)