Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kolik komunistických zločinců bylo odsouzeno v České republice za 24 let od „pádu“ vlády KSČ…?! – Josef Fousek KOCOVINA

V roce 1945 po prohrané válce by většina Němců nejraději zapomněla, jaká zvěrstva byla za doby Třetí říše páchána. Železná opona, studená válka a tzv. německý hospodářský zázrak jim v tom byly velmi nápomocné. Až do roku 1963 se nic nedělo a v západním Německu se antisemitismus stal téměř "salonfähig." V justici pracovali soudci s nacistickou minulostí a ti si samozřejmě nějaký proces proti pachatelům zločinů nepřáli.

PF 2014 pro politruka Sloupa!

 

Nakonec přeci jenom dne 20.prosince 1963 začal ve Frankfurtu proces s dvacítkou osvětimských dozorcům. Řízení u soudu se připravovalo čtyři roky, během nichž byly podnikány různé kroky, aby nedošlo ani k prvnímu stání. Ale zabránit procesu již tehdy bylo nad síly bývalých nacistů. Soud se konal a vystoupilo v něm 359 svědků z 19 států (včetně Československa), kteří líčili fungování "továrny na smrt." Po osmnácti letech se konečně o šoa v Německu začalo mluvilo. Proces skončil 19.srpna 1965 odsouzením 6 dozorců k doživotnímu vězení, dalším 11 byl udělen trest 14 let vězení, 3 odsouzeni nebyli.

Německá média, mezi nimi i časopis pro výuku němčiny Deutsch perfekt, 50.výročí počátku procesu připomněla. Konzervativní FAZ, Spiegel Online i Focus Online a řada dalších listů přinesly obsáhlé zprávy. Je to důležitý signál v době, kdy antisemitismus v řadě evropských států má konjunkturu.

http://zidovskelisty.blog.cz/1312/pred-pul-stoletim-zacal-ve-frankurtu-osvetimsky-proces

P.S.

Nevyrovnání se se zločiny totalitní doby v bývalém Československu je výsměchem všem obětem zločinné ideologie a všem, co proti ní bojovali. I u nás byly stovky zařízení, kde byly likvidováni nevinní lidé. Poslední komunistický koncentrák v Minkovicích u Liberce (Minkau), zrušil svůl „provoz“ až koncem roku 1989 a byl prvním pokynem ministryně spravedlnosti v roce 1990 zrušen. NSR dokázala odsoudit 6 dozorců k doživotnímu vězení, dalším 11 byl udělen trest 14 let vězení za 20 let. My ani jednoho komunistického zločince na doživotí za celých 24 let, naopak jsme je odměnili vysokými důchody či funkcemi! Máme je stále v Parlamentu, kde zločinná KSČ pokračuje ve staronovém balení jako KSČM, přitom i v Ústavě České republiky stojí: Komunistická ideologie je zločinná a zavrženíhodná stejné jako nacistická a fašistická.

Můžeme jen obdivovat SRN jak se vypořádává se svoji minulostí ať už na školách, či bohatou dokumentární či jinou činností o zločinech nacismu a fašismu, hlavně veřejnoprávními médii. Naše veřejnoprávní média v tomto ohledu neplní zdaleka takovou roli jakou by měla. Ba naopak relativizují tuto zločinnou ideologii a často ve svých pořadech ukazují na její „výhody“. Nemůžeme se divit. Rozhodují často bývalí členové KSČ, jejich děti či jiní pohrobci.

V Německu byla po válce NSDAP zakázána. Bylo nepředstavitelné ji nezakázat, umožnit jejím členům působit ve vysokých společenských funkcích a už zcela scestná byly představa, že by SRN zastupovali v EP členové NSDAP. Jak by asi hypoteticky argumentovalo vedení EU nepřipustit NSDAP a připustit jako europoslance pouze členy komunistické strany? Komunistická ideologie má na svědomí mnohem více nevinných lidí než fašismus a nacismus, navíc nacistická ideologie patří minulosti, zatímco komunistická stále existuje a připravuje o životy nevinné lidí v Severní Koreji, Číně, Kubě o Rusku nemluvě.

To je možné jenom v České republice, zemi ničím neomezených mravních zvráceností, zemi která nezná hanbu a která si o návrat starých pořádků koleduje stále více. Jsme nemocnou zemí, schopní „lékaři“ odešli, léčení nenastalo, onemocnění se stává stále závažnějším…

Josef Fousek to vystihl přesně:

KOCOVINA

Jeden soudruh, co dřív bejval
velký zvíře ve straně,
teď je slavnej podnikatel,
proto koukám nasraně

"Čest práci" mě tenkrát zdravil
v ošumtělým obleku
teď mi kyne z Mercedesu,
to je, lidi, ke vzteku

Lenina měl na své klopě
dneska mu tam sedí pták
místo vodky pije whisky
a já smažím bramborák

Co mě nejvíc překvapilo,
odhodil srp s kladivem
připadám si jako debil
zírám jak vůl s údivem

Denně slyším, jak tu lítaj
miliardy ve vzduchu,
já mám jak dřív stejný hovno
a jsem pořád na suchu

Na letišti chlapy líbal,
on govoril "Rebjáta"
mě snad, lidi, trefí pepka,
pak chtěl vstoupit do NATA

O Marxovi, Engelsovi,
vedl velké proslovy
a teď lítá Jumbo Jetem
na Kanárský ostrovy

Když jsem cinkal u Václava,
nebudu vám, lidi, lhát,
věřil jsem, že Čechy změní
sedmnáctej listopad

Že tu bude spravedlnost,
pokora a morálka
Lidi, já jsem větší blbec,
nežli víla Amálka...

* * *

Jan Šinágl, 26.12.2013

 

„Bůh je světlo, v něm není žádná temnota, zatímco lidé zažívají období světla a tmy, věrnosti a nevěry...Totéž prožíváme každý osobně. Ti kdo milují Boha, bratry a sestry, kráčejí světlem. Ti se zavřeným srdcem ovládaným pýchou, podvodem a egoismem pohlcuje tma."

Z přímluvy k Vánocům Papeže Františka.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (2 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Petr 2013-12-26 19:09
Amnestie všechny zločiny omilostnila!Kon ečně Václav Klaus přiznal barvu! V televizním rozhovoru Jakuba Železného s Václavem Klausem přinesl konečné rozuzlení problému novoroční amnestie. Kdo ještě nechápal, pochopil dokonale. Václav Klaus vše mimoděk vysvětlil. Klíčová je jediná věta. Když se Jakub Železný ptal na nezvládnutou privatizaci 90. let – podvody bank, kampeliček a fondů,které připravily o peníze tisíce střadatelů, Klaus odmítl kriminalizaci těchto dějů a událostí. „Vše jsme se učili,všichni jsme se tehdy učili –nedělejme z toho kriminalizaci.“ Václav Klaus: 10 let prezidentem ČR jdem.cz/2r7h8

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)