Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

CTK logoDne 3.7.2014 jsem zaslal k rukám GŘ ČTK JUDr. Jiří Majstra, MBA, tento podnět. Rada ČTK mi odpověděla dne 6.8.2014 e-mailem (také neví, jako jiné státní instituce, že mám datovou schránku?): Vážený pane předsedo, Rada ČTK se na svém dnešním zasedání zabývala Vaším podnětem z 3. července. Seznámila se se stanoviskem generálního ředitele ČTK a ztotožnila se s ním. V příloze Vám posílám toto stanovisko a zprávy ČTK, na které stanovisko odkazuje. S pozdravem Jan Wintr, předseda Rady ČTK. Pokud srovnám kvalitu odpovědi se všemi těmi tituly u jmen předsedy Rady ČTK a jejího GŘ, jímá mne hrůza jak malou mají tito vysoce odpovědní lidé schopnost logicky, věcně, kultivovaně se vyjadřovat a argumentovat. Nepochopili záměrně, nebo nejsou schopni pochopit?

Nebudu to rozebírat podrobně. Jen by mne zajímalo, kdo rozhoduje o zveřejnění zpráv na webu ČTK, kdy tam často chybí závažné informace z veřejného dění u nás i ve světě a zveřejňovány jsou jen podružné, často i na hranici bulváru? Argumentovat, že o Ďáblicích informovala ČTK, dostatečně jednou větou: „Desítky lidí se sešly na hřbitově v Ďáblicích.“ už vyžaduje velký kus arogance, neschopnosti, obyčejné lenosti či hlouposti.

Pietní akt na Ďáblickém hřbitově byl největší akcí v Praze, ale ČTK připomíná jen dr. Miladu Horákovou, jako by nešlo o Den památky politických vězňů, ale o Den památky dr. Horákové?! Čtenář se tedy „dozvěděl“, že se něco někde konalo, ale kdo tam byl a kdo co řekl už bude zřejmě jen za peníze. Ani slovo o Dětském hřbitově, ani slovo o skvělém projevu prof. Piťhy, natož zveřejnit jeho projev, nebo alespoň část – poslechněte si co nestálo žádným veřejnoprávním médiím za pozornost!    

O TK Miloslavy Pošvářové ČTK ze dne 25.6.2014 informovala dokonce 3x ve stejný den. O ostatních, stejně či daleko závažnějších už pomlčela, argumentuje ČTK?! Že by závažnější informace byly jen za peníze? Neplatí si snad občané ČTK? Uvítal bych raději jednu informaci ze všech TK paní Pošvářové, než z jedné, opakovanou 3x denně!

Pyšnit se zveřejněním jedné zprávy o ing. arch. Marku Řičářovi, kdy kauza začíná hýbat celou politickou scénou je také dost smutným vysvědčením nejen ČTK a jeho GŘ, ale i práce Rady ČTK, která nestojí za nic. Podobně jako je tomu i u Rady ČT a Rady ČRo. Dokud nebudou v Radách skuteční odborníci, mravně nezpochybnitelní lidé, silné osobnosti, nezávislé na politicích, podobně jako je tomu ve SRN, nemůžeme lepší „práci“ od veřejnoprávních médií, očekávat.

Mimochodem je zarážející, že ani po 12 letech takřka dennodenní práce a veřejné činnosti nemám přistup do médií napříč jejich spektrem. Ignorují mne renomovaná média i bulvár? ČTK na mnou odesílané zpravodajství i k jejím rukám reaguje často slovy „odstraněno bez přečtení“. Jakoby existoval opět tajný seznam lidí, kteří jsou na „indexu“ a nesmějí mít přístup a být „zviditelňováni v médiích. Jiné rozumné vysvětlení této nenormálnosti, kdy mé zpravodajství sledují statisíce lidí po celém světě, nenalézám. Samozřejmě nevylučuji i známé české „předemposránkovství“ či autocenzuru, eliminování potíží a hrozeb na tu nejmenší možnou míru. Představte si jenom tu „hrůzu“, kdybych měl vystoupit v Hydeparku v přímém přenosu.

Připomínám, že po mých třech vystoupeních v pořadu KOTEL na TV NOVA, pořad skončil. Na jaře jsem byl „připuštěn“ do pořadu MÁTE SLOVO stejné moderátorky Jílkové o Ukrajině - až jsem se divil. Přibližně 3 hod. před začátkem živého vysílání mi bylo sděleno, že se „špatně počítalo“ a už na mne nezbyla židle – to už jsem se nedivil. Mimochodem je zarážející to množství dcerek a synků bývalých papalášů v médiích, často na vysoce odpovědných místech?! Mimochodem nyní je vyšetřovaná Tereza Krásenská. Poprvé jsem ji osobně poznal na jednom zasedání hejtmana Ratha, kde s ním dělala rozhovor. Málokdy jsem potkal tak nafoukanou redaktorku. Oceňuji, že se alespoň přiznala, když jsem na její chování reagoval dotazem kdo byli její rodiče. Byla na ně pyšná. Poté přešla na Magistrát, kde je nyní v podezření z porušování zákona v době jejího působení. Takto cestuje mnoho dětí bývalých papalášů. Podle toho také naše média vypadají!

 

Jan Šinágl, 7.8.2014

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.40 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)