Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman maly krokPrezident Zeman odmítá roli ruské armády v ukrajinské válce, sankce jsou podle něj zbytečné – NerealizovanéPutin mlady sankce nejsou žádnými sankcemi, ale projevem vlastní slabosti a bezradnosti. Místo aby silnější byl strategicky aktivní, pouze zbaběle čeká a reaguje na činy slabšího, který tuto slabost silného plně využívá! - Magor, přestárlý zázrak, kluzký plaz. Prezident Zeman dostal ostrý vzkaz z Ukrajiny: „Ano, pane Zemane, nejste jestřáb. Dokonce nejste ani slepice. Spíše připomínáte někoho ze třídy plazů,“ vzkázal Ukrajinec českému prezidentovi. Na Ukrajině jsou prý zvyklí na politické prostitutky, přítulné ke každému, ke komu se to zrovna hodí. „Ale prezident Zeman teď ukazuje mistrovský kousek, ke kterému naše rodné politické prostitutky mají ještě velice daleko,“ dodává hlas z Kyjeva. Tymčuk prý ví, že značná část českého národa Zemanova putinofilská stanoviska rozhodně nesdílí. Proto prý jeho slova vnímá v duchu přísloví ze Zemanova oblíbeného Ruska: „Není rodiny bez magora“. …

Praha 11.9.2014 demonstrace (11:00 hod.): KONEC MOSKEVSKÉHO TERORU NA UKRAJINĚ - Petice za odstoupení Miloše Zemana z funkce prezidenta České republiky! - Zastavme Putina! - Tři kola sankcí bez účinku!

Prezident Miloš Zeman odmítl vojenskou roli Ruska v konfliktu na Ukrajině a řekl, že sankce proti vládě prezidenta Vladimíra Putina jsou tedy neefektivní a zbytečné. Zemanův komentář je v kontrastu s prohlášeními představitelů Severoatlantické aliance a západních států. „Beru vážné prohlášení ministra zahraničí (Sergeje) Lavrova, že tam žádní ruští vojáci nejsou," řekl Zeman v rozhovoru.

Miloš Zeman: „Je především potřeba pravdivě pojmenovat, je třeba říci poctivě, že to opravdu je občanská válka. Občanská válka mezi dvěma skupinami ukrajinských obyvatel. Může se z ní stát i ruská invaze, ale v této fázi je to občanská válka mezi dvěma skupinami ukrajinských obyvatel. … Zatím k invazi Ruska na Ukrajinu nedošlo a tedy sankce proti Rusku jsou naprosto zbytečné a neefektivní. Problém se v první řadě týká Ukrajiny, která si díky občanské válce sama ničí svůj průmyslový potenciál v oblasti Donbasu a vytváří jakési hluboké příkopy mezi ruskojazyčným obyvatelstvem a ukrajinskojazyčným obyvatelstvem. To zemi může přivést na pokraj státního bankrotu. … Pokud na Ukrajině probíhá občanská válka, tak jsou sankce vůči Rusku naprosto zbytečné a neefektivní. Pokud by došlo k ruské invazi na Ukrajinu, tak jsou sankce naprostou nutnosti, a to včetně vojenských opatření. A já beru vážné prohlášení ministra zahraničí Lavrova, že tam žádní ruští vojáci nejsou.“

Zemanova prohlášení jsou v rozporu s názory ostatních představitelu aliance NATO. Americký prezident Barack Obama řekl na návštěvě v Estonsku tento týdenl, že konflikt může skončit pouze tehdy, když Rusko přestane separatistům na Ukrajině dodávat zbraně a vojáky. Zemanovy komentáře také přicházejí v době jednání lídrů aliančních zemí s ukrajinským prezidentem Petrem Porošenkem na dvoudenního summitu Severoatlantické aliance ve velšském Newportu.

http://www.zet.cz/tema/prezident-zeman-odmt-roli-rusk-armdy-v-ukrajinsk-vlce-sankce-jsou-podle-nj-zbyten-3019

* * *

Živá verze vystoupení z vysílání Studia ZET dnes po osmé hodině byla hroznější – ruskou invazi zcela popírá a invaze podle něho je teprve tak masivní vpád, který se stal u nás v roce 1968. Takto to nemůžeme nechat. Ten člověk zostudil nás jako občany demokratického státu a zrazuje nás i naše spojence.   

Ivan Fišera, 5.9.2014

Ústava ČR Čl. 65

(1) Prezidenta republiky nelze zadržet, trestně stíhat ani stíhat pro přestupek nebo jiný správní delikt.

(2) Prezident republiky může být stíhán pro velezradu, a to před Ústavním soudem na základě žaloby Senátu. Trestem může být ztráta prezidentského úřadu a způsobilosti jej znovu nabýt.

(3) Trestní stíhání pro trestné činy spáchané po dobu výkonu funkce prezidenta republiky je navždy vyloučeno.

* * *

Konec Moskevského teroru na Ukrajině

Vážení,

navrhuji občanskou iniciativu protestu před všemi evropskými Ruskými velvyslanectvími v jeden den ve stejnou hodinu. Cílem je podpora Ukrajiny a nesouhlas s ruskou okupací. Ukažme postoj Evropy v roce 2014. Nesmíme k ruské invazi na Ukrajině zůstat neteční. Celoevropský protest vyjádří nesouhlas a podpoří Ukrajinu v jejím boji za udržení nezávislost.

Sraz učastníků protestu je v Praze 11. září 2014 v 11: 00 hodin dopoledne na Letné, roh ulice Milady Horákové a Letenských sadů. Odtud pochod v 11:15 k velvyslanectví Ruské federace, Pod kaštany 141/1, Praha 6, kde v 11: 55 SEČ proběhne tichý protest.

Sejděme se i v jiných Evropských městech ve stejný den i čas. Sdílíte-li stejný názor, šiřte prosím internetem. Využijme svých evropských napojení na Paříž, Berlín, Londýn, Amsterdam, Řím, Varšavu, Kodaň, Bratislavu, Bělehrad, Vídeň, atd.., čím více, tím lépe.

Musíme, Umíme, Budeme hájit svobodu jednotlivců i států.

 

Daniela Šimonová

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Hana Palcová

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

* * *

P.S.

Kdyby se realizoval projekt BONO PUBLICO ing. arch. Marka Řičáře za finanční podpory EU, tak by byl, tento skvělý systém na podporu a budování občanské společnosti, nyní plně využit. Umožnil by rychlé, nezávislé, efektivní propojení občanů ČR i EU bez vlivu politiků a jimi kontrolovaných médií. Autor tohoto projektu byl „odměněn“ šestiletým vězením a jedna z tehdy hlavních podezřelých, současná ministryně Věra Jourová, může být dokonce brzy „odměněna“ i funkcí eurokomisařky!?

Připojuji rozhovor a komentář karlovarského občanského aktivisty Jiřího Kotka vystihující podstatné:

Je to vskutku úmorné a díky dehonestačním anti-vlnám kmotrů a jejich pohunků, se s tím jako odměna nese veřejností silný negativní opar mé osoby, jaký jsem nekomunikativní a chronicky kverulující individualista – neřízená střela … Je todemoralizující a vyčerpávající. Neb pak  přijdou volby, kmotři vedle standardních zkorumpovaných stran načapají několik nových značek a vyfutrují jejich volební kampaně … a lidé jim to tam v součtu zase nasypou … takové čtyřleté opakující se martýrium oné marnosti (a letos je už po podání kandidátek průhledné, že to zase jiné nebude). Tato zacyklená procedura mě opět odsuzuje do opoziční lavičky, odkud pak mohu na důkaz svobodné společnosti dokola „poštěkávat“, aby to s nimi stejně ani moc nehnulo, protože ten jejich všeobjímající korupční systém to ani moc nevykolejuje. Mějte i Vy pane Šinágle stále plno energie, aby Vám zbyla také na nějaké ty radosti a krásné chvíle, které život nese. … jinak je ten nekonečný humus a normalizační amorálnosti k zbláznění se …

S pozdravem

Jiří Kotek

* * *

Má odpověď:

Souhlas, v Žebráku se mi děje podobně, už jsem byl častován jako "hovado, zasranej sudeťák" apod. lidmi, které znám od mala. Rád Vaši analýzu použiji v dalších článcích. Těším se na 23.září. Jedna maminka mne pozvala na narozeniny své tříleté dcerky - přijde cca 20 dětí - kam se na ně hrabou korupčníci s jejich energiíJ Teď ji jenom začít správně směrovat.

Držte se a vděk neočekávejte - jen on nezkažených dětíJ

JS

* * *

Petice za odstoupení Miloše Zemana z funkce prezidenta České republiky! – za 10 měsíců ji podepsalo 119 občanů a shlédlo 4060 ??? Nyní nabývá opět na aktuálnosti. Stojíme-li za něco, měla by se první číslo podstatně změnit!

President Václav Havel od Putina žádnou medaili nedostal, prezident Václav Klaus už ano (Puškinovu). Kdy dostane medaili od Putina prezident Miloš Zeman?! Zasluhuje se o ní každým dnem více. Dělá naší zemi stále větší ostudu – už i veřejně v zahraničí, kdy si z něho už začínají veřejně „utahovat“ západní diplomaté. To už je ale potom ostudou každého slušného občana naší země, který nezapomněl co zde bylo od roku 1948 do roku 1989. Věřím, že takových je v naší zemi stále dost, aby jejich hlas byl slyšet – prosím šiřte tento článek a přijďte v symbolický den ve čtvrtek 11.září 2014 na Letnou. Pomocí Ukrajině pomůžeme i sobě a Evropě! Nerealizované sankce nejsou žádnými sankcemi, ale projevem vlastní slabosti a bezradnosti. Místo aby silnější byl strategicky aktivní, pouze zbaběle čeká a reaguje na činy slabšího, který tuto slabost silného plně využívá!

 

Jan Šinágl, 5.9.2014

Zastavme Putina!

Tři kola sankcí bez účinku!

* * *

Zeman: Konflikt na Ukrajině je občanskou válkou, ne ruskou invazí

Konflikt na Ukrajině je podle prezidenta Miloše Zemana občanskou válkou, nikoliv ruskou invazí. Věří prý ruskému ministru zahraničí Sergeji Lavrovovi, že na Ukrajině ruští vojáci nejsou. Prezident, jehož postoj je v rozporu s názorem většiny západních představitelů, to ve středu řekl Frekvenci 1. Jeho slova jsou v rozporu s vyjádřením vedení NATO, premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) nebo ministra obrany Martina Stropnického (ANO), podle jehož informací na východě Ukrajiny bojuje kolem 5000 ruských vojáků. Postoj Zemana, který se podobně vyjádřil i na summitu NATO ve Walesu, ve čtvrtek nepřímo kritizoval například švédský ministr zahraničí Carl Bildt. "Nevím, jestli existuje česká zpravodajská služba, máte ji? Mohl by se zeptat jich," navrhl Bildt před novináři na adresu českého prezidenta. Zeman také prohlásil, že bude žádat jasné důkazy o ruské přítomnosti na východě Ukrajiny. V rozhovoru na Frekvenci 1 český prezident poznamenal, že při okupaci Československa v roce 1968 zemi v prvním sledu obsadilo 150.000 ruských vojáků. To je podle něj invazní armáda. V rozhovoru prezident také vyjádřil lítost nad tím, že si Ukrajina sama ničí svůj průmyslový potenciál a vytváří hluboké příkopy mezi ruskojazyčným a ukrajinskojazyčným obyvatelstvem. Má také obavu, že se šrámy po konfliktu budou zahlazovat desítky let. ČRo, 5.9.2014

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.52 (33 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #33 Zdeněk Novák 2016-03-30 13:30
Každý podle svých možností, každému podle jeho potřeb.
Nepřipomíná vám toto heslo mentalitu našich politiků ?
-2 #32 michal Novotny 2014-11-04 12:22
Je smutne, ze se tato "diskuse" tak zvrhla. Staci par sprostáku a je po vsem.Je zkazena a nema cenu do ni dale prispívat. Zeman na hrade by se jen usklíb!!!:-)
+2 #31 Miloš Zeman 2014-11-03 19:14
Pan prezident je borec a na plnou hubu konečně řekl pravdu a i to co si většina lidí myslí již dávno !!!!! A ten opičí muž Kalousek co mlátí děcka po hlavách je zrovna ten největší borec co se má fakt co nejvíce ozývat !!! V jiném státě už by za to dávno letěl na dlažbu jak mastnej flek !!!! Zlodějům a ignorantům samozvaným bohům nadržujete a člověka který řekl jen a jen pravdu ponižujete !!!! Pak se nedivým že to v našem státě vypadá tak jak to vypadá !!! To je ta vaše svoboda , pravda a láska !!!! Držím vám palce pane prezidente Miloši Zemana . Jste jediný prezident co po převratu konečně řekl pravdu a na plnou pusu . Jen tak dál...
+6 #30 Michal Novotny 2014-10-04 10:36
milan: nic nerekl, jen byl chvíli sprostej.Proto existuje vyzaz " svoloc" :-)Pravdepodobn e volic KSCM.
0 #29 milan 2014-10-04 10:07
bože, tady je ael debilů, co kdybyste si raději uklidili sračky z vlastního prahu?
-1 #28 Tomáš p. 2014-10-02 15:04
Kluzák je zkurvenej rudej bolševuk a Zeman je kolaborant a zrádce
a další ruští agenti Kavan,Kmoníček, Foldyna atd

kdyby odtáhli ruští vojáci z ukrajiny a vrátili rusáci ukradený krym tak by žádná válka nikdy nebyla
+4 #27 Michal Novotny 2014-10-02 13:37
Tak , jak s panem Schinaglem vetsinou souhlasím, musim se ted vzeprit na obranu presidenta. Pan Kluzak ma absolutne rozumne nazory a je , narozdil od zaslepenych Fasistu a Chlumskych , pragmatikem.Zem an preci sam nikdy Putinovi neveril a vyjadril se v tom smyslu, ze namisto sankci kterymi se zatim vubec nic , krome propousteni lidi a problemu s hledánim novych odbytist nasich vyrobcu, nic nedosáhlo, by bylo rozumnejsí na vychodní hranici EU postavit posadky NATO a ukazat, ze si s námi pan Putin nemuze jen tak zahravat. Ten cely podivny Majdan neresim, ale je mi jasne, ze tam proti sobe bojovaly ruzne skupiny a hralo se o mocenske zajmy. Samotny, vami tak tolerovany Poroschenko je vlastne ukrajinsky kmotr. Zasnu uz dlouho, jak je mozne, ze s nim vsichni jednaji vrukavickách?Po dle me by jedine referendum vyresilo cely, posrany, ukrajinsky konflikt.....al e v prumyslovem Donbasu maji kijevsti kmotrici prilis moc financnich zájmu, nezaby nechali rozhodnout demokraticky samotne obyvatelstvo
-9 #26 To :Mila Starec 2014-09-11 22:07
Dum spiramus tuebimur,dum spiro spero. Historia est vitae magistra.
-1 #25 Míla Starec 2014-09-11 21:38
Cituji Fasista:
To nebylo nic divneho ze za komunistickeho rezimu byli komunisti komunisty popravovani a zavirani.Ja jsem nikdy zatim sproste nenapadl pisatele komentare na tomto blogu jako prvni.To ze tvrdim ze Zeman je prohnany politicky bastard je muj osobni nazor ale to ze me oslovite jmenem a hulvatem co potom ocekavate ze prijde? Sem nepisi jenom lidi co zdili Vase nazory pane Kluzak a kdyz se Vam to nelibi, co se sem serete?

Pane "Fasisto", nevím, jestli skutecne jste ci nejste hlupák, ale projevujete se jako typicky anonymni internetovy primitiv, jakych je v kazde diskuzi dost a dost, nihil novi sub sole. Vasi usilovne praci zdar a cest.
-3 #24 Richard Kluzák 2014-09-11 20:26
Pane fasisto, zjevně to není vaše pravé jméno které se stydíte udat: jistě máte v demokracii právo na hodnocení prezidenta, měl byste to ale vyjádřit slušným způsobem. A koho byste si Vy přál za prezidenta? Snad šišlajícího slintajícího Schwarzenberga, emisara nejhorších sudeťáckých svazů, zajistitele restitucí nacistům z jeho rodiny?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)