Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Klarov LEVPetice pro zachování památníku československých pilotů RAF

Free Czechoslovak Air Force Associates fights Prague Heritage Departments efforts to remove the Winged Lion - Svobodná asociace Československého letectva bojuje proti úsilí Pražské památkové péče odstranit okřídleného Lva

The controversy regarding the Winged Lion memorial location at Klarov, as detailed here and here, continues and is now again under threat because of Prague City Hall’s Heritage Department latest actions.

Spor ohledně umístění památníku Okřídleného lva na Klárově, popsaný zde a zde, pokračuje, a kvůli stanovisku odboru památkové péče Magistrátu hlavního města Prahy je opět v ohrožení.

“The MHMP-OPP’s (Prague City Hall’s Heritage Department) current stance on the Winged Lion Memorial is, we believe, bringing great dishonour to the valiant 2,500 Czechoslovak men and women who fought with the Royal Air Force during the Second World War. In our eyes, their eagerness to belittle these airmen by attacking the Winged Lion memorial is baffling at best. Perhaps if Mr. Skalicky had had the opportunity to meet the nine veterans and the numerous relatives and descendants of the 2,500 veterans on 17th June 2014 and witnessed their modesty and humility in context of their courageous feats, fighting for freedom and democracy, he may have changed his stance. The MHMP-OPP’s inexplicable opposition to the memorial has, in our view, saddened the reputation of 2,500 remarkable, brave men and women for what purpose? Perhaps only Mr. Skalicky can explain why?”

„Současný postoj MHMP-OPP k památníku Okřídleného lva je podle nás zneuctěním dvou a půl tisíců československých mužů a žen, kteří během druhé světové války bojovali po boku britského Královského letectva (RAF). Jejich snaha znevážit tyto letce útokem na památník Okřídleného lva je v našich očích nanejvýš nepochopitelná. Možná by pan Skalický změnil svůj postoj, kdyby býval měl příležitost setkat se 17. června 2014 s devíti veterány a také s početnými příbuznými a potomky dalších dvou a půl tisíců veteránů, a kdyby býval byl svědkem jejich skromnosti a pokory v souvislosti s jejich odvážným bojem za svobodu a demokracii. Za jakým účelem pochroumala nepochopitelná opozice pražského odboru památkové péče vůči památníku pověst dvou a půl tisíců mimořádně statečných mužů a žen? To dokáže možná vysvětlit jen pan Skalický.

“We hope that the Winged Lion will remain at Klarov based on the support from the general public; the veteran’s descendants and relatives from across the world, many of whom many attended the unveiling ceremony, and associations, key ministerial support and unrelenting backing from key dignitaries and senior politicians across the globe.”

„Doufáme, že Okřídlený lev zůstane díky veřejné podpoře, podpoře potomků a příbuzných veteránů z celého světa, z nichž se mnozí slavnostního odhalení sami zúčastnili, a také díky neochabující podpoře ze strany sdružení, klíčových ministerstev, předních úředníků a vedoucích politiků po celém světě, na Klárově.“

All readers of this article are invited to express their views on the matter by leaving a comment and also their vote in our opinion poll below:

Rádi bychom vyzvali čtenáře tohoto článku, aby svůj postoj k problematice vyjádřili komentářem, a také aby hlasovali v našem průzkumu veřejného mínění níže:

http://fcafa.wordpress.com/2014/10/09/keep-the-winged-lion-at-klarov/

P.S.

Včera, 8.října 2014, v Událostech veřejnoprávní ČT dala slovo kdekomu (od 38:41 min.), kdo byl proti odstranění pomníku. Neoslovila žádného konkrétního odpovědného, který toto skandální a nemravné rozhodnutí podepsal, vydal a určil pod pokutou 2.000.000,-Kč, do roka pomník odstranit?! Na to jsme „borci“, za 25 let nepostavit sami žádný pomník čs. letcům RAF a když to udělají jiní, hned jsme proti! Poslanec britského parlamentu a vnuk Winstona Churchilla to na konci pořadu řekl jasně: „Byla by to facka do tváře všech čs. letců RAF. Nechápeme to.“ Pokud by hrozilo toto primitivní odstranění pomníku, nepochybuji, že jediným připoutaným na protest nebude jen ministr kultury Daniel Hermann! Minimálně by tam byli dva! Potom by jsem rád konečně viděl toho blba, který toto ostudné nařízení podepsal. Navrhuji, aby se u Pomníku Lva uskutečnilo veřejné promítání filmu HŘBITOV PRO CIZINCE, aby si konečně i ti co neví či vědět nechtějí, uvědomili, jakého zločinu jsme se na našich RAF pilotech dopustili!

 

Jan Šinágl, 9.10.2014

* * *  

Po 69 letech konečně odhalen v Praze pomník našim letcům RAF – Brity!

Pietní akt ke 120. výročí narození maršála letectva Karla Janouška

SABATON za našeho jediného maršála letectva Karla Janouška a výzva Věry Čáslavské!

Maršál letectva Karel Janoušek, hrdina z boje o Británii, skončil jako skladník!

Kdo je zodpovědný za úděl Josefa Brykse a jeho spoluodsouzených? Že by nikdo?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.30 (10 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #8 K.Mrzílek 2014-10-14 11:43
Ten nápad s promítáním filmu HŘBITOV PRO CIZINCE na Klárově je výborný, ale měl by se promítat opakovaně. Ne každý může na jeden večer přijít. Potvrzuji, že pomník našim letcům se mě líbí ať jsou námitky ohledně kýče a pod. Kritizovat umíme zvláště když naši povinnost udělá někdo za nás. Naopak ta ostuda co stojí vepředu poblíž Vltavy také na Klárově. O jejím odstranění by se mělo uvažovat. Nic to neříkající cosi. Podobně na často navštěvovaném místě by měla být instalována VINA nás Čechů, socha paní Milady Horákové, abychom neměli na očích stále jen VINU druhých na Staroměstském náměstí Jana Husa.
+1 #7 Martin Donda 2014-10-10 10:10
Snaha o odstranění je důkazem, že se jedná o mimořádné dílo. Veřejného promítání filmu "Hřbitov pro cizince" se rád zúčastním.
+1 #6 Liberator GR 2014-10-09 18:54
Jak by se vam libila akce: Kazdemu "pamatkari" ktery sahne na pomnik
CZECH PILOTS of RAF na Klarove darujeme pomnik na jeho hrobecku a to zdarma.
+4 #5 Vitezslav Haramule 2014-10-09 18:30
Cituji 3odboj.webnode.cz:
Budeme se snad ptát komoušské pakáže či je prosit,jestli tady můžou mít pomník hrdinové piloti RAF?

www.youtube.com/.../

Cituji 3odboj.webnode.cz:
Budeme se snad ptát komoušské pakáže či je prosit,jestli tady můžou mít pomník hrdinové piloti RAF?

www.youtube.com/.../

Vazana osobo.At jiz jste kdokoliv,Vas nazor se mi velice libi.Sahnete na ten pomnik a dostanete pres ty Vase svinsky,rudy rypaky .Tomu pak budou rozumet.S komunistickou svoloci se nijak jinak nedomluvite.
+4 #4 Jan Mrzílek 2014-10-09 18:09
Tam bude určitě textová chyba. Ani úředníci magistrátní památkové péče na tom nemohou být přeci tak špatně. Určitě tam mělo být,že to je výplod chovanců ústavu pro zvláštní péči o stalinistické vykopávky. Nebo že by to byla poslední zapomenutá zločinecká etstébácká akční buňka? Pak tedy neničit. Zalít do pryskyřice a vystavit na věčnou paměť hanebnosti a ničemnosti. Ale ne na Klárově.
+4 #3 3odboj.webnode.cz 2014-10-09 16:05
Budeme se snad ptát komoušské pakáže či je prosit,jestli tady můžou mít pomník hrdinové piloti RAF?

www.youtube.com/.../
+4 #2 Vitezslav Haramule 2014-10-09 15:26
Vypada to ze se bolsevickym kretenum v CSR stale dobre dari. Prave nedavno jsem si zase pustil znovu film Hrbitov Pro Cizince a ironie je, ze postavu druheho Zapadaka pilota v tom filmu hral spolupracovnik Stb, herec Josef Dvorak.
+4 #1 S.Bandera 2014-10-09 13:52
Za tím zase stojí ty RUDÝ KOMUNISTICKO-BO LŠEVICKÝ KRYSY.

25 let jsme se jich báli to je odporné,na ty komunisty se musí silou jinak se této rudé svoloče nikdy nezbavíme.

SLÁVA UKRAJINĚ!!!
RUSÁCI TÁHNĚTE !!!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)