Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Rudinska kresbaObčané ČR tak vlastně ze svého platí estébákům odměny za skandalizaci odpůrců komunismu. Jeden z estébáků, kterému Rudinská v těchto dnech nabízí odměnu 30.000 Kč, se patrně zalekl žaloby a trestního oznámení Jiřího Wonky a metody Rudinské mu uvedl. Rovněž Česká televize byla zneužita a stala se spoluautorem této normalizační štvanice na umučeného Wonku.

Libuše Rudinská spolupracuje s STB

Ne, nemylte se.  Libuše Rudinská se nemohla stát agentkou STB, už kvůli svému věku. Navzdory tomu, čtvrt století po pádu komunismu, s touto STB spolupracuje, šíří jejich myšlenky  a zasloužila se o průnik jejich konspiračních teorií do našeho veřejného prostoru. Libuše Rudinská natočila film o Pavlu Wonkovi, který byl ve věku 36 let umučen v komunistickém kriminále. Z tohoto filmu nepoužila žádná pozitivní svědectví lidí, kterým Pavel Wonka pomohl, ale skoro celou koncepci filmu postavila na výpovědi agentů STB a spolupracovníků,  poplatných minulému režimu. Jejich záměrem je samozřejmě Wonkovy zásluhy zpochybnit a jeho utrpení zrelativizovat. V tomto Libuše Rudinská plní zadání STB dokonale.  Místo advokáta chudých jej představila jako  neschopného  outsidera, který  se prý  vtíral do přízně STB a ani to se mu prý pořádně nedařilo. Jeho  smrt pak prezentuje jako vyvrcholení jeho neschopnosti se společensky zařadit.

V televizním rozhovoru s Danielou Drtinovou i v rozhovoru v MF DNES (22.10.2014) nám naštěstí plně odhalila důkaz o své nekompetentnosti.  Její argumenty plně přejímají interpretaci tehdejší STB, která z každého politického aktivisty udělala „veksláka“. 

Svojí psychologickou výbavou  Libuše Rudinská nepřevyšuje úroveň členky uličního výboru, která měla patent na rozum a mohla vykládat motivy „třídních nepřátel“ podle vlastní zúženého obzoru.  Wonkův  boj za politické právo svobodně kandidovat považuje za „furiantský akt“.

Nejhorší je, že z filmu vystříhala ohlasy lidí, kteří o Wonkovi mluvili pozitivně a dokazovali jeho upřímný zápas za lidská práva a demokracii. Vůbec jí nelze odpustit, že prakticky ignorovala svědectví Jiřího Wonky,  bratra zavražděného, který byl stejně jako jeho bratr Pavel  vězněn za kandidaturu do tehdejšího Federálního shromáždění.  

Z jejích veřejných prohlášení navíc vyplývá, že vůbec nepochopila způsob  tehdejší manipulace veřejným míněním. Kdyby takový film natočila před 30 lety, byl by určitě v komunistické televizi uveřejněn, protože plně zapadá do tehdejší atmosféry. Podobnými filmy,  jako například  o skupině Plastic  Poeple of the Universe,  nás tehdejší propaganda „krmila“.

Svět Libuše Rudinské je jiný, než ten náš. Podobá se světu, ve kterém dodnes žije Milouš Jakeš. Ten také nepovažuje Miladu Horákovou za hrdinku,    Chartu 77  označuje za „žvanily“. A považuje za chybu, že v roce 1989 nám socialismus neubránily Lidové milice.

Zůstává tak smutným faktem, že čtvrt století po pádu komunismu a obávané STB nám Libuše Rudinská vrací jejich ideály, názory a hodnotová kritéria ve filmu, který měl dokázat opak.  Pokračuje tak fakticky ve spolupráci s STB a dokazuje nám, že tato organizace dodnes není mrtvá,  má zde své sympatizanty a učenlivé žáky. Paradoxní na tom je, že k této spolupráci ji  nikdo nenutí, dělá to zcela dobrovolně.

MUDr. Vít Šlechta (Libštát)

http://slechta.bigbloger.lidovky.cz/c/434552/Libuse-Rudinska-spolupracuje-s-STB.html

* * *

Svědek natáčení o Rudinské: komunistická podvodnice

Rudinská se zachovala opravdu jako typická komunistická podvodnice, která zfalšuje příběh a pak ho vydá ve štvavém Rudém právu. To ona udělala. Ve svém filmu o umučeném politickém vězni vystřihla 13 lidí, kteří jsme o něm mluvili pozitivně :

Jiří Kubík,

Ladislav Smolík,

Eva Tomášková,

Alena Zelinková,

její sestra Jiráková,

Marie Vávrová,

Eva Procházková,

Josef Tomšík,

Božena Martincová,

Vladimír Kubec,

Evžen Klokočka (dal jí výpověď),

Jana Milerová,

Mirek Petr.

Místo nás ten prostor zaplnila anonymními estébáky bez tváře. A to prohlašuje, že chtěla natočit „seriózní dokument“. Bravo Rudinská. Toto je opravdu seriózní dokumentaristika. A těch pár disidentů, kteří ve filmu promluvili, nejprve rozeštvala pomluvami proti Pavlu Wonkovi, že byl údajně udavačem disidentů, což nebyl. Pracuje přesně jako StB a KSČ.

Rudinská spolupracuje s StB a KSČ. Byť úředně neexistují. Fyzicky jsou ale ještě pořád mezi námi. V těchto dnech propadá panice a naléhavě žádá estébáky, aby jí dodali špínu na Pavla Wonku. Jenže oni nic nemají a tak jí nemohou vyhovět. Jeden z nich se uklikl a poslal tuto komunikaci kam neměl. Co dodat. Rudinská patří na plnou sazbu tři roky za pomluvu do kriminálu. Žaloba už je sepsána

Rudinská dostala dotaci 300.000 od MK ČR a dnes s 30.000 Kč uplácí estébáky. Rudinská dostala na tento pomlouvačný film dotaci 300.000 Kč od Ministerstva kultury. Stejně jako před tím dostala milióny na jiné své filmy. Není tedy příliš závislá na úspěšnosti filmu a na zisku jako jiný soukromý filmař, byla zaplacena předem.

Dalšími sponzory a garanty byl hejtman hradeckého kraje, Česká televize, Klub angažovaných nestraníků, senátor Štětina atd. Jenže všichni darovali na původní film "Pavel Wonka advokát chudých". Tyto donátory Rudinská podvedla a natočila spolu s estébáky film "Pavel Wonka se zavazuje".

Dnes Rudinská nabízí estébákům 30.000 Kč za jakoukoliv špínu vyhrabanou na umučeného Pavla Wonku, což potvrdil svědek. A je zoufalá, že na Pavla Wonku nemá nic v rukách a film se jí pod tlakem historiků a pamětníků hroutí. No alespoň víme, jak vypadá objektivní dokumentaristika fanatických bolševiků. Trestní oznámení za pomluvy bylo Wonkovými podáno.

 

J.Kubík, svědek mučení Pavla Wonky v komunistickém koncentráku

11.11.2014

* * *

Plně se s tímto textem ztotožňuji. Připojuji vyjádření odpovědného ředitele ČT Jana Maxy ze dne 6.11.2014 jako reakce na dopisy Jiřího Wonky ze dne 8.10 a 16.10.2014. Pokud soud nezastaví promítání dokumentu v pražském kině Lucerna v pátek, dne 13.listopadu od 18:30 hod., bude to další korunovace nemravnosti. Mravnost naruby, stejně jako kůň zavěšený nohama nahoru před pokladnou kina. Připomínám prorocká slova Pavla Wonky:

… „Ale kdo ví. Možná, že se ona pomyslná kára skutečně vyškrábe ně­kam na kopec. Ti vzadu ji přestanou brzdit a budou Švejkovi našeptávat: „Švejku, naskoč, s kopce nemusíš tlačit. S kopce to jede samo.“ A jestliže se ve Švejkovi něco probudí a těchto hlasů poslechne, potom bych v té době nechtěl být u oje. Nechtěl bych být při tom, až se ten žalostný průvod s károu bude po­tácet na své anabázi někam k Putimi, uondaný a demoralizovaný. Nechci být ani u té žabomyší války a účastnit se tohoto handrkování. Napadá mi tedy už jen role Laokona a proto volám: „Nevěřte Danajcům, odmít­něte danajské dary!“ …

 

Jan Šinágl, 11.11.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (12 Votes)
Share

Komentáře   

0 #4 Jarda Lamr 2014-11-13 07:11
Navzdory vrozené "skromnosti" se doplňuji do seznamu těch, kteří "hovoří pozitivně" o panu J.W. A uvedl jsem "z praxe," jak /to tehdy" chodilo s napsáním závazků ke spolupráci. JEDNOZNAČNĚ VYLUČUJU, ŽE BY p.W. byl agentem StB!!! Vycházejíc jak z praxe, tak z materiálů, které existují. Paní R. bych byl schopen kvalifikovaně oponovat. Škoda, že ani ČT nebrala mojí argumentaci v potaz. Její programový ředitel byl mnou informován, tak-že nepochybuji o tom, že i pí. R. mojí argumentaci dostala. I kdyby ne, nic to nemění na faktu, že její "dílo" je neseriózní!
+2 #3 Mrzílek 2014-11-13 02:00
Paní Rudínská najde útěchu u těch co jí platí.
+3 #2 AsociálníPsychopatka 2014-11-12 02:27
Taková morální hyena už tu jednou byla, členka ÚV KSČ Marie Kabrhelová.
+3 #1 BOHEMIAN. 2014-11-11 19:35
Rudinska je odkecana pavlacova drbna.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)