Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Ministryne a ministrTa zoufalost z titulní fotografie ministryně Karly Šlechtové, nepochybně vzdělané a schopné, je vypovídající. Jako by nám občanům vyslala nevědomě signál: „Proboha jak mám pracovat s takovým množstvím neschopnosti a hlouposti?!“

… "Vážená paní poslankyně, Vaše odpověď mě hrubě neuspokojila, již proto, že je nepravdivá. Chce-li pan Miloš Zeman mluvit za sebe a vyjevovat své soukromé názory, musí počkat do konce prezidentského mandátu, nebo abdikovat. Více cest, které by vyhověly Ústavě ČR, není. Pokud by ale Zemanovy výroky i nadály ohrožovaly pozici v mezinárodních vztazích a ve spojeneckých závazcích a i nadále pěstoval vnitropolitickou konfrontaci, to navzdory svému prezidentskému slibu, lze uvažovat o ústavní stížnosti. A to je zase práce a zodpovědnost vás, poslanců a senátorů. To, že byl zvolen legálně, s věcí naprosto nesouvisí, což nepochybně, ač píšete opak, dobře víte. Ne všichni občané mají nulové právní vědomí, paní poslankyně. Vaši odpověď beru na vědomí a zohledním ji nepochybně v příštích volbách. " …

Čtu ve Vašem bulletinu, vážený pane Šinágle, větu: "Mlčení a bezmocnost celé politické scény je jejím smutným obrazem." To je ticho, co? Skoro ohlušující, až na pár vět sem tam pronesených v TV, případně v nějakém blogu. Mě to inspirovalo k oslovení vybraných poslanců TOP09 a ODS. Neodpověděl nikdo, až na poslankyni Annu Putnovou. Naši korespondenci Vám posílám, zobrazuje totiž věrně, jak naši zákonodárci chápou Ústavu ČR a ovšem také povinnosti, které převzali složením poslaneckého slibu.

Můj dotaz byl jednoduchý: "Dovoluji se Vás jako občanka České republiky, která se znepokojením sleduje zahraniční i domácí excesy pana Miloše Zemana, zeptat, co všechno je Vaše strana ještě ochotna tolerovat a kam až je rozhodnuta nechat jej zajít, aniž by se vzchopila k nějaké zaznamenáníhodné akci?"

A zde odpověď Anny Putnové: "Vážená paní ..., byť s mnoha kroky pana prezidenta nesouhlasím a také svůj nesouhlas dávám najevo - například v kauze jmenování profesora Putny - je třeba si uvědomit, že byl zvolen legálně a svůj nesouhlas je možné s patřičnými následky projevit nejdříve v nadcházejících volbách.

Srdečně zdraví Anna Putnová".

Není to roztomilé?:-) Člověk neví, zda se při takovýchto postojích naší politické reprezentace má smát, nebo plakat. Mě to docela upřímně dožralo. :-)

"Vážená paní poslankyně, Vaše odpověď mě hrubě neuspokojila, již proto, že je nepravdivá. Chce-li pan Miloš Zeman mluvit za sebe a vyjevovat své soukromé názory, musí počkat do konce prezidentského mandátu, nebo abdikovat. Více cest, které by vyhověly Ústavě ČR, není. Pokud by ale Zemanovy výroky i nadály ohrožovaly pozici v mezinárodních vztazích a ve spojeneckých závazcích a i nadále pěstoval vnitropolitickou konfrontaci, to navzdory svému prezidentskému slibu, lze uvažovat o ústavní stížnosti. A to je zase práce a zodpovědnost vás, poslanců a senátorů. To, že byl zvolen legálně, s věcí naprosto nesouvisí, což nepochybně, ač píšete opak, dobře víte. Ne všichni občané mají nulové právní vědomí, paní poslankyně. Vaši odpověď beru na vědomí a zohledním ji nepochybně v příštích volbách. "

Nevím, co jiného činit, pane Šinágle, než tyto naše "zástupce" neustále otravovat. A samozřejmě, demonstrovat při každé příležitosti. Není totiž vlastně už dne, kdy by Zeman okatě nevyslovoval svou podporu Rusku. To učinil i z Kazachstánu. Společné prohlášení obou prezidentů včera kvitoval i Putin, který volal Nazarbajevovi poté, co na ruském programu byl odvysílán spot s výmluvným názvem "Praha a Astana jsou proti sankcím". Čirý a nefalšovaný hnus. Zeman vyvěsil na Hradě evropskou vlajku a při první příležitosti kopl EU do hýždí.

Nezbývá než věřit, že tak jako se pomalu posouvají názory veřejnosti na Zemana, bude se - protože on ve svých aktivitách nepoleví - pomalu měnit i názor naší politické reprezentace. B. Sobotka se zjevně bojí svých vlastních voličů i stranické opozice. Ale co naše zbylé demokratické strany? Jsem jimi skutečně znechucena, jsou jako králíčci kobrou uhranutí.

 

S pozdravem

Sylva Šauerová

26.11.2014

* * *

Občané zákonodárci jsou jako zástupci občanů aktivním základem státu, pokud jím nejsou a nekonají v zájmu země, musí je občané donutit k jednání, nebo odstoupení a uvolnit místo schopnějším! Jinak se dočkáme díky naší občanské pasivitě jenom horšího! Neustálé koalice na všech úrovních paralyzují schopné strany a politiky. Příští volby musí vyhrát strana či hnutí s jasným programem, většinovým mandátem a plnou odpovědností.

Občané zákonodárci mají poslední možnost začít konat. Jinak budou další předčasné volby nevyhnutné, pokud nemá naše země skončit v totálním mravním rozkladu, který bude následovat propad ekonomický s rizikem opětovného návratu do sféry ruského vlivu se všemi následky. Věřím, že statečných lidí je v naší zemi stále dost, aby se dokázala tomuto zlu ještě včas postavit.

Přijďte 1.prosince na dolní konec VN v Praze v 18:00 hod. Vydáme se na Hrad předat petici se 100.000 podpisy vyzývající k rezignaci prezidenta Miloše Zemana. Nebyl zvolen demokraticky, ale díky nezákonnému, navíc lživému ovlivnění voličů v den volby. I kdyby byl zvolen demokraticky svým jednáním, chováním a způsoby se už dávno odvolil sám. Je třeba mu to. až do jeho abdikace, neustále připomínat. Sám neodejde. Dokud bude na Hradě, bude to naše ostuda, ne jeho. Pro Zemana není funkce nástrojem služby zemi, ale nástrojem služby sobě a jiným, ohrožující demokratickou budoucnost naší země.

Ta zoufalost z titulní fotografie ministryně Karly Šlechtové, nepochybně vzdělané a schopné, je vypovídající. Jako by nám občanům vyslala nevědomě signál: „Proboha jak mám pracovat s takovým množstvím neschopnosti a hlouposti?!“

Martina Kociánová, ČRo 2: „Něco pro to dělejte. Nikdo jiný to za vás neudělá!“ Děti ještě nemohou!

 

Jan Šinágl, 28.11.2014

* * *

Diskutujte: V českém národě nikdy nebyla politická kultura

Karel Mrzílek ( Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.) — 2014-11-28 13:09

V českém národě, který byl po staletí částí Rakouska Uherska se nějaká politická kultura nemohla vyvinout. Vyvinula se pouze neustálá kritičnost okolí a stěžování si. Bohužel po převratu 1918 jsme nenavázali na českou tradici českých králů. Chtěli jsme si vládnout v demokratickém státě, kde údajně vládne lid. Ale na to jsme neměli. Měli jsme na to abychom se opřeli o osobnost, která v osobě TGM byla vzorem zkušeného státníka. To nemohlo vydržet po jeho smrti. Zvláště, když druhý president věřil východní totalitě. Ačkoliv si stěžoval na zradu západu přesto jeho plán aeroplán zamířil do Britanie místo na východ. Dodnes naše politická kultura trpí pouhými různými postoji. Nepostavíme se pevně a jednotně. Ani ryba ani rak. Totální absence státníků a nevíra v kohokoliv kdo se chce prosadit a má na to, má za následek vodopád kritiky zdola i shora. Přesto jsou mezi námi osvícení Češi, kteří by mohli zcelit společnost, kdyby jim většina dokázala držet palce vzhůru.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.33 (3 Votes)
Share

Komentáře   

+3 #1 Vitezslav Haramule 2014-11-28 21:46
novinky.cz/.../...
To se musi videt a slyset a jeste k tomu
bednu koniny.Proste Zeman se dovede rozjet........k amaradi mu zahrali na rozloucenou.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)