Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Justitia                       ČÍM JINÝM JSOU STÁTY BEZ SPRAVEDLNOSTI NEŽ VELKOU ZLODĚJNOU?

                                          (Svatý Augustýn před více jak 1500 lety)

… Vše začalo již v roce 2009, kdy soudce JUDr. Vojtěch Trojánek při jednání Vrchní soudu v Praze, týkající se Ing. Patrika Tkáče a pana Tomáše Berky, úmyslně a bez důvodu nejprve zakázal veřejnosti pořizovat zvukový záznam a potom za pomoci justiční stráže nechal vyvést zúčastněnou veřejnost, přestože prokazatelně byla celou dobu v klidu. Veřejný ochránce práv JUDr. Otakar Motejl poprvé v historii samostatné České republiky navrhl kárné opatření vůči tehdejšímu místopředsedovi Vrchního soudu v Praze JUDr. Jaroslavu Burešovi spočívající ve snížení platu o 20% na dobu půl roku. Zatímco Obvodní soud pro Prahu 4 rozhodl v souladu se zákonem ve prospěch pana Tomáše Berky, odvolací Městský soud v Praze zcela v rozporu se zákony rozhodl, že nemajetný pan Tomáš Berka byl povinen v exekuci uhradit 2.000.000 Kč multi-miliardáři Ing. Patriku Tkáčovi. … Rozhodnutí Městského soudu v Praze jakožto odvolacího soudu, že nemajetný Tomáš Berka byl povinen na své náklady si najmout amerického právníka, dále tlumočníka a jet na své náklady do Arizony (stát Texas, USA) a protože tak neučinil, uznává odvolací soud za právoplatný soud v Arizoně jako místně příslušný, je natolik absurdní, že i Nejvyšší soud byl nucen vyjádřit podiv nad tímto zločinným stanoviskem Městského soudu v Praze. ... Odpovědnost za nezákonné manipulace u Vrchního soudu v Praze nesou i jeho předsedové JUDr. Vladimír Stibořík (2001-2013) a JUDr. Jaroslav Bureš (od 2013). Obdobně za rozsudek Městského soudu v Praze, který by udělal z pana Tomáše Berku bezdomovce, což je samozřejmě zločin, nese přímou odpovědnost jeho předseda JUDr. Jan Sváček (1999-2013). Prokazatelný zločin v tomto případě nelze krýt tím, že se jedná o „jiný právní názor“! …

Tisková zpráva č. 2/2015

                       

                       ČÍM JINÝM JSOU STÁTY BEZ SPRAVEDLNOSTI NEŽ VELKOU ZLODĚJNOU?

                                          (Svatý Augustýn před více jak 1500 lety)

Uveřejňujeme stížnost ministryni spravedlnosti prof. JUDr. Heleně Válkové na „Upření práva na spravedlivý proces panu Tomáši Berkovi u Vrchního soudu v Praze a u Městského soudu v Praze, zásadní porušení čl. 6 odst. 1 Úmluvy o ochraně lidských práv a základních svobod a čl. 14 Mezinárodního paktu o občanských a politických právech“.            

http://www.obcanepraha.cz/kausy/kausy.htm

  V případě soudních sporů mezi multi-miliardářem Ing. Patrikem Tkáčem a nemajetným panem Tomášem Berkou, vedených u Vrchního soudu v Praze a u Městského soudu v Praze došlo ve prospěch Ing. Patrika Tkáče k takové úmyslné míře pochybení ze strany příslušných soudců a hlavně předsedů soudů, kteří mají podle zákona o soudech a soudcích přímou odpovědnost za výkon spravedlnosti, že bylo zcela upřeno právo na spravedlivý proces panu Tomáši Berkovi.

Odpovědnost za nezákonné manipulace u Vrchního soudu v Praze nesou  i jeho předsedové JUDr. Vladimír Stibořík (2001-2013) a JUDr. Jaroslav Bureš (od 2013). Obdobně za rozsudek Městského soudu v Praze, který by udělal z pana Tomáše Berku bezdomovce, což je samozřejmě zločin, nese přímou odpovědnost jeho předseda JUDr. Jan Sváček (1999-2013). Prokazatelný zločin v tomto případě nelze krýt tím, že se jedná o „jiný právní názor“!

    Ing. Aleš Moravec

      místopředseda  

Občané za svá práva v Praze o.s.

www.obcanepraha.cz

 

Příloha: stížnost ministryni spravedlnosti prof. JUDr. Heleně Válkové ze dne 16.1.2015

* * *

P.S.

Jedno ze soudních jednání bylo odročeno pro onemocnění právní zástupkyně pana Tkáče. Vydal jsem se do její AK na Václavském náměstí a navštívil ji v její kanceláři. Rozhodně nemocná nebyla, pouze se po krátkém rozhovoru se svoji sekretářkou objevila „zchromlá“ s tím, jak ji bolí záda. Pro svoji práci nemocná nebyla, pro soud ano. Oznámil jsem to soudci i tehdejšímu předsedovi MS Praha JUDr. Janu Sváčkovi. Nic se samozřejmě nestalo. Soudcem Ústavního soudu zvolen nebyl, ani místopředsedou VS Praha, tak je nyní zástupcem jeho místopředsedy. Poučení pro občany? Nakraďte si co nejvíce, ať si můžete koupit spravedlnost a beztrestnost, trestá se jen slušnost a poctivost, alespoň v tomto případě.

Dnes je tomu 46 let od smrti Jana Palacha – myslíte si, že se pro toto upálil?! Jsme mu stále hodně dlužni!

                                                                                                                            

Jan Šinágl, 16.1.2015                                                                                                                              

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (8 Votes)
Share

Komentáře   

+4 #1 Fr.Zákostelský 2015-01-20 09:52
Za komančů měl strach soudce jen s všemu nadřizené KSČ.Dnes ma jen starost,jak přijít k co největšimu baliku.Bohužel nemá spravedlnost nic společného se zakony nikde,kde žijí lidé.Ještě nás čeká několik tisíc let vývoje a mnoho skrytého utrpení milionu jedinců.Babička řikavala,že lež má krátké nohy,dodávám,al e dlohý život,bohužel.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)