Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Rudinska LibusePublikováno v den 46.výročí smrti Jana Palacha, oběti zločinné, komunistické ideologie,Wonka Pavel Vezen svedomi stejně jako Pavel Wonka!

Olga Sommerová: Dokumentaristův první zákon je jeho etický kodex, protože pracuje se skutečností, kterou lze tak snadno manipulovat. Druhým zákonem je, že dokumentarista musí mít svého hrdinu rád, třetím zákonem je poctivé hledání pravdy o skutečnosti ve všech jejích aspektech. Dokumentarista slouží humanitě a demokracii, nikoliv sobě.“

SMS od L.Rudinské historikovi Petru Blažkovi: „ … Přijeď zítra a já si tě přede všemi podám ty zapšklý zmrde." O socioložce Jiřině Šiklové: „Ona je mrtvá dávno před svou smrtí.“Takto presentuje Libuši Rudinskou ČT na svých webových stránkách!

V zájmu pravdy, objektivity a památky Pavla Wonky, zveřejňuji část soukromé korespondence známých, respektovaných osobností veřejného života, týkajících se Libuše Rudinské a jejího pomlouvačného pamfletu ve stylu 50. let „Pavel Wonka se zavazuje.“ Všichni sponzoři dokumentu, který se původně jmenoval „Pavel Wonka – advokát chudých“, by měli požadovat vrácení sponzorských darů a dotací. Těžko by je dali na dokument s názvem „Pavel Wonka se zavazuje.“ Veřejnost právem očekává tento požadavek ze strany ministerstva kultury a ČT, kdy by měly podat i žalobu pro zneužití dotací pro jiný účel!

* * *

Milý Jirko,

rád bych Ti sdělil, že se mnou také paní Rudinská natáčela v Libri prohibiti. Poskytl jsem jí rozhovor v dobré víře, že udělá objektivní film. Hovořil jsem o Pavlově statečnosti, se kterou kritizoval poměry v Minkovicích a poskytl jsem jí kopii stížnosti, kterou nadiktoval Pavel do protokolu okresnímu prokurátorovi v Liberci. Nevím, zda něco ve filmu použila, neviděl jsem ho.

Pěkně zdraví

Jirka Gruntorád

22.10.2014

P.S

V Minkovicích byl Pavel Wonka vězněn. Z natočeného svědectví s panem Gruntorádem nepoužila L.Rudinská nic.

J.Š.

* * *

Vaz.pan Jiri Vonka

vyslechla jsem rozhovor p.Drtinove s Rudinskou. Udelalo se mi nevolno. Takhle po smrti umuceneho cloveka vylicit pusobi na mne bestialne. Je mi fuk jestli Pavel podepsal spolupraci ci nikoliv / vsichni vime kolik uzasnych odpurcu rezimu se k tomu dostali a jak to vsechno bylo. Jde o to, ze shromazduje svedectva ze Pavel byl negativni clovek a sice to nerekla, ale vyplyva z toho, ze si svoje umuceni vlastne spusobil sam a zaslouzil. Odporne bestialni! Pavel se branit nemuze a Vy z toho musite byt na mrtvici. Rikam ze je to tady velice problematicke ale neni tady valka. Ale proc jsou lidi tak zly a nemaji ani zakladni etiku. Jsem rozhorcena.

Se srdecnym pozdravem a silu s touhle odpornou babou.

Nada Kohlerova

24.10.2014

* * *

Libuše Rudinska SMS historikovi Petru Blažkovi:

24. 10. 2014, 21:26 hod.

"Prekvapuje mě, že jsi tak nizky a vyrizujes si se mnou ucty pres media. Mela jsem o tobě lepsi mineni. V domeni, ze me likvidujes shazujes hlavne sebe, takze ja ti to vracet nebudu. Uzivej zivota a obcas se take necemu zasmej!" 

24. 10. 2014, 22:25 hod.

"Ty jsi ale had, sam jsi mi nic nedal a Drtinove jsi tak sproste lhal a pomluvil me. Prijed zitra a ja si te prede vsemi podam ty zapskly zmrde."

24. 10. 2014, 22:56 hod.

"Za ty tvoje sproste pomluvy ti prede vsema dam par facek, ty zhrzene vyspulene ego."

* * *

Tak jsme se z Lidových novin z rozhovoru s paní režisérkou Rudinskou dozvěděli, že otec Pavla Wonky pracoval za války na úřadě spravovaném gestapem a pro Hitlerjungen. Kolik dostala ta paní za špinění celé Wonkovy rodiny a od koho?! Kolik lidí dnes ví, že za podání cigaret nebo jídla ruskému zajatci hrozil dotyčnému koncentrák?

Libuše Zavoralová, 27.10.2014

P.S.

Jde o čiré pomluvy, otec Pavla Wonky byl ve skutečnosti antifašistou, nikdy pro gestapo nepracoval jediný den, na což jsou úřední listiny českých úřadů, a z německé mládeže za války sám vystoupil, ačkoliv za to mohl skončit v koncentráku.)

J.Š.

* * *

Jiřímu Wonkovi :

Vážený pane,


vidím, že se vám píše lehce, ale důsledkem může být opravdu velké soudní odškodné. Musel byste dodat důkazy, že všechny interviewované osoby v tomto filmu byli estébáci. Jinak si koledujete o milionové odškodné.

A ohrožujete jím i nás.


S pozdravem

Jan Čulík

Britské listy 8.12.2014

* * *

Od: Libuše Rudinská Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Komu: John Bok Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Datum: 3. 1. 2015 12:46:13

Předmět: Re: Rudinská: "Ona je mrtvá dávno před svou smrtí"

pane Boku, myslím, že byste měl se svou rétorikou trochu ubrat. Vy jste na mé premiéře, kde jste měl plnou pusu pravdy napadl Milana Jirouta, korunního svědka toho, jak to s Wonkovým "kamarádstvím" s StB bylo, málem jste ho zbil, kdyby vás někdo nezadržel, a řekl jste mu, že to co řekl do filmu, se neříká nahlas. Pak jste se tam pěkně zadarmo i s Čuňasem nacpali chlebíčkama a vínem, které jsem platila já, ze své kapsy, nikoliv stát, jak se snaží mi Šinágl a jim podobní spolu s vámi podsouvat. Takže co blbnete?  A co máte furt s těmi Stbačkami? Je mi 40 let, jestli jste si nevšiml, že nejsem vaše generace, a že jste se spolu s paní Šiklovou, která toho má v puse také plno, trochu minuli dobovou rétorikou. Už mě prosím nekontaktujte, je to sice občas zábavné, ale nemám chuť pořád dokola vyvracet ty vaše plky a koho to taky baví furt si o sobě číst nesmysly :-D.
Srdečně do Nového roku vše nej nej vám i vašim čtenářům. LR


Libuše Rudinská

* * *

---------- Původní zpráva ----------

Od: John Bok Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Komu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Datum: 3. 1. 2015 10:32:03

Předmět: Rudinská: "Ona je mrtvá dávno před svou smrtí"

Jak hluboko musí jeden klesnout, aby obhájí sračku, kterou nazývá dokumentem. Pan Prečan to vyjádřil věcně a slušně. To, co předvádíte ve své posedlosti po vaší a estébácké "pravdě" není ani hyenismus, neboť hyeny jsou užitečné, odstraňují zdechliny a mršiny. Vy svinstvo produkujete. Blábol, že Jiřina Šiklová má potřebu se zviditelňovat za každou cenu, je důkazem vaší nesoudnosti a neznalosti jejího života. Ona se zviditelňovat nemusí, ona se zviditelnila svým životem, od popletené svazačky k statečné ženě, která vychovala skvělé potomky a v době totality byla z těch statečných, kteří zachraňovali pokurvenou duši českého národa. Byla pronásledována stejnými estébáckými zmetky, z kterých jste si vy udělala spojence. Je signifikantní, že někdo jako vy, která vulgarizací historie a překrucuje skutečná fakta posedlá potřebou vlastního zviditelnění sebe, coby absolutní nuly, osočujete jiné, kteří oprávněně kritizují váš rádoby dokument, čili sračku. Doporučuji vám si o mě neotírat tu svou nevychovanou a hulvátskou pusu, protože v opačném případě požádám svojí dceru, aby vám přes ní naplácala, neboť já ženy, ani druhu vašeho, nebiji. Jak říkával můj český děda Karel Bok, venkovský prvorepublikový kantor, na hrubý pytel, patří hrubá záplata. A věřte, že moje dcera je od rány.   

John Bok

* * *

Wonka Husakovi 070484Od L. Rudinské:

“... ale to je jasné, oni mají dopředu dáno jak to bude, co je pravda. prostě kopou za svoji stranu. S tím se nedá nic dělat. Šiklová už je ale mimo hru. Ona sice prská, ale jenom vůči těm, kteří jí naslouchají. K mé kauze ji například nikdo nikam nepozval, ani do rádia, ani do televize ani do žádného periodika. Možná i z toho pramení její nasranost. Já jsem ji natočila, myslela si, že se zas někde ukáže na plátně nebo na obrazovce, a nic z toho. Šlo jí o to, že je někde vidět, je jí jedno, že žvaní hlouposti. Není už ani trochu soudná. Když jsem akademikům na univerzitě říkala, že se některé autority vůči mému filmu vymezují a jmenovala jsme ji, tak se smáli, že Šiklová přece žádná autorita není. A v tom je zakopaný pes, ona je mrtvá dávno před svou smrtí. Ale stejně Jiří Wonka, je člověk, pro kterého v normálu má člověk jen slova politování, te´d se jim ale náramně hodí a pasou ho jak cirkusového koníčka, tak podobně pasou Šiklovou, prostě každý hlas se počítá, ne?


Libuše Rudinská”

* * *

Jste uboze prolhaná, protože kdybyste byla skutečně objektivní, nemohla byste šířit nesmysly a uboze argumentovat tím, co se nestalo. Když se pan Jirout začal do mne navážet po mé kritice vašeho "dokumentu" a označovat mě za duševně chorého, tak jsem ho nenapadal ani mu nevyhrožoval násilím, tudíž mne nikdo nemusel zadržet, ale posla jsem ho do míst kam patří. Vy opravdu musíte být postižená, když šíříte nepravdy a překrucujete události, kde bylo nespočet svědků, kteří potvrdí nikoli vaší ale mojí verzi. Opravdu jste chucpe nejhrubšího zrna, jak také jinak, když tvrdíte, že jsem se cpal vašimi chlebíčky a vínem. I na to mám svědky, že jsem pil víno, které jsem si koupil na baru, neboť bych se nejen musel stydět, kdybych přijal vaše pohoštění, ale musel bych se zeblít ze sebe samého, kdybych od vás požil cokoli. Jestli Franta Stárek neodolal nevím a je mi to jedno, nejsem za něj zodpovědný.  Svojí reakcí potvrzujete, že jste tím, čím jste. Pavlačová fúrie, která by se  mohla bez studu v době totality angažoval v odhalování pravdy, tak jak si jí soudruzi přáli prezentovat. Kdybych byl ve svých názorech na vás sám, snad bych připustil, že vám křivdím. Ale pokud se trefujete a urážíte lidí, jako je Mirek Vodrážka, Petr Blažek, Jiřina Šiklová etc, pak vím, že to jste vy, kdo nejen, že je citově vyprahlá a duchovně mrtvá ale nikdy lidsky nezrozená. V podstatě vás není možné než litovat. Vaše další reakce, lži a invektivy budou automaticky padat do spamového koše. Jak říkal můj  již zmíněný český děda: čím se z hovnem  víc mažeš, tím víc smrdí, a protože toho puchu z vás je až dost, je zcela zbytečné na vaší malost a ubohost jakkoli reagovat. Vy se prostě nad sebou nezamyslíte, dokud opravdu nenarazíte na krutou realitu a poznání, že jste nikdo.

John Bok

* * *

Vážená paní Rudinská,

když jsem si přečetl Váš text, jak je citován výše, musím Vám sdělit, že jste v mých očích mnohem víc fuj, než jsem si o Vás myslel do této chvíle. To, co jste napsala o Jiřině Šiklové, je horší než hyenismus. Mnohem horší než ten “zapšklý zmrd”, jak jste nazvala Petra Blažka. A Vy jste mě žádala o rozhovor!

Vilém Prečan

* * *

Vážení, je - li pravdivá jenom tato část textu paní Rudinské (... Šiklová přece žádná autorita není. A v tom je zakopaný pes, ona je mrtvá dávno před svou smrtí...), pak se do konce života nemusíte zabývat  jediným metrem jakéhokoliv jejího filmu. Měl jsem dojem, že k poslání dokumentaristy (a asi tvůrce obecně) patří humanita a lidskost, byť bychom vyslovovali nejkrutější i nejodpornější věci o světě kolem nás i v nás. Promiňte starosvětsky vychovanému venkovanovi, ale Jiřina Šiklová má letos (sice neuvěřitelných) 80 let. Text paní Rudinské svědčí o mnohém (od neschopnosti přijmout kritiku, po pýchu), ale především svědčí o tom, že se tady zabýváte nevyzrálou, špatně vychovanou bytostí, která se nezastaví ani před důstojností lidského věku. Pro mne se Libuše Rudinská vyřadila z lidské pospolitosti, na cokoliv, co od této chvíle udělá, se nedá nahlížet jako na pokorné úsílí hledajícího tvůrce. Všecko to má totiž takovou hodnotu, jako to, co osobě vypověděla autorka sama. Hodnotu flusu.

Břetislav Rychlík

* * *

Paní Rudinská, možná za tu neinformovanost může Vaše mládí: Kdyby chtěla Jiřina Šiklová na sebe upozornit a získat tím větší společenský význam, mohla už dávno být poslankyní, ministryní, dokonce prezidentkou, bylo jí to kdysi nabízeno, ale ona odmítla, chtěla se věnovat pedagogické a osvětové práci - kde se prosadila, aniž k tomu potřebovala vytvářet tak vulgární, ubohé aféry jako Vy. Vám prostě vadí, že nepromluvila ve Vašem zájmu, že s Vámi dokonce vyběhla - a to ona s takovýmihle lidmi umí. Můžete se stydět, pokud to umíte.

Jana Červenková, spisovatelka.

* * *

Šinágl je podvodník, lhář a nebezpečný manipulátor. Černíka znám dobře, je to slušný chlap, který za Bolševika v kriminále hodně zkusil. U toho setkání na premiéře jsme byla a naopak to byl Šinágl kdo Černíka slovně napadl. Prosím vás neposílejte moje e-maily nikomu dalšímu, vidíte jako jsou proti mně naladěni, všechno se to otočí proti mně.

Srdečně. L.Rudinská

3.12.2014

P.S.

Panu Černíkovi jsem před premiérou v Lucerně nabídl letáček o Pavlu Wonkovi jako mnoha jiným. Neznal jsem ho. Okamžitě mne začal tykat, vulgárně urážet. Představil jsem se mu a požádal o jeho jméno. Odmítl, proto jsem si ho vyfotografoval. Poté následoval fyzický útok. Údajně má značné sklony k pití alkoholu.

J.Š.

* * *

L.Rudinská:

Šiklová je teď pro mně svými postoji a projevem už na rovni toho Šinágla, ale má recht, je to hodně stará dáma, takže je jí předem odpuštěno. Mimochodem v padesátých letech měla přezdívku Rudá fena, tak co ona povídá komu o nějakých  StBácích?  Mně osobně by třeba moc zajímala sebereflexe těchto lidí, Kundery, Šiklové, Lustiga, Jiráskové, proč  do té strany v té hrozné době vlezli? Čím je to fascinovalo? Kdy procitli? až v roce 68? To by bylo téma pro diskuzi, necítím potřebu je za to pranýřovat, tak jako oni mně,ale chtěla bych tomu rozumět, kdo byl naivní nebo fascinovaný a kdo byl jenom vyčuraný? A je jejich "její" (pač ti poslední dva už jsou pod drnem) současné jednání, obavou z této sebereflexe? To by byl dokument, kdyby tito lidi šli s kůží na trh! Myslím, že by to hodně lidí ocenilo. Ale oni se bojí stejného hněvu, který se teď snáší na mně, tak raději štěkají, aby někoho, kdo by o takovou reflexi měl zájem, raději hned odradili. Dneska Wonka, zejtra Šiklová...kdo další na řadě? To je ten strach, který je nutí k takovému projevu.

A ještě  k tomu Wonkovi, ve Vrchlabí mu říkali vyčuraný nemakačenko a ta charakteristika má něco do sebe, když Tomáš Bursík říká, že ho perzekuovali a vyhazovali z práce, tak skutečnost je taková, že ho vyhazovali z práce kvůli tomu že moc nepracoval, měl jiné zájmy než chodit do práce, vždy ale  přitom vyhazovu porušili nějak smlouvu a on díky znalosti práva z toho vytěžil pro sebe co se dalo. Museli mu zaplatit odškodné, takže  v jednom roce inkasoval tučné odškodné asi ze třech fabrik, a přitom byl nezaměstnaný. Toto není obhajoba bolševika, ale primární lidské slušnosti. Jak k tomu přijdou lidi, co poctivě chodili makat do fabriky? Pak měl plnou hubu keců o Gorbačovovi a perestrojce, ale pro něho žádná pravidla neplatila. A to je ta zištnost, která mi vadí. Jeho brácha teď pokračuje ve stejném duchu, všude brečí jak je mu ubližováno, ale jakmile je někde něco zadarmo, je tam jako první. Několik hodných mecenášů mu ze soucitu pořád něco posílá a hostí ho ve svém domě ve Francii, a on aby si toto privilegium udržel, šikanuje lidi kolem sebe, aby byli zticha a neprasklo, že kryje pravou osobnost svého bratra (když to řeknu hezky). Kolik měsíců  on přemlouval Černíka, Jüptnerovou, aby v tom filmu mluvili, a když se tak stalo, začal jim posílat takovéto dopisy jako v příloze a e-mail Jüptnerové níže.  Sám byl 11 let komouš, a on se spřáhne s tím fanatikem Šináglem a nadává spolu s ním někomu do rudých. Jsou to pokrytci tihle lidi. Víc k tomu nemám co říct.

-
Libuše Rudinská

7.12.2014

* * *

Snad jste si stačila povšimnout, že s Vámi nepolemizuji o kauze Pavel Wonka, o Vaši dokumentární práci, ale o způsobu, jak se vyjadřujete o lidech, což cosi vypovídá o Vaši osobnosti. Váš dokumentární film jsem neviděl, a může mi být ukradený. V životě jsem zmeškal důležitější věci. Všechny texty, které jste mi poslala, znám, četl jsem je už dřív. Jen si dovolím na závěr naši korespondence poznamenat: Kdybyste žila tři životy, nestačila byste udělat tolik záslužného a dobrého jako Jiřina Šiklová. Pro lidi, kteří ji znali a znají, bude žít v jejich vzpomínkách nezapomenutelně. Přál bych Vám, aby Vás život donutil lidsky dozrát.

Vilém Prečan  

15.12.2014 

* * * 

Pane Prečane, já jsem si bláhově myslela, že už to u vás nemůžu mít horší, když jsem se těmi smskami Blažkovi ukázala, kdo opravdu jsem ....:-D Mně teda překvapuje, že moje soukromá korespondence je najednou veřejná....Kde je psáno, jak se mám chovat a vyjadřovat v soukromí na adresu člověka, tedy paní Šiklové, která mě permanetně onačuje za StBačku, a píše to na všechny strany, pak o mně mluví všude velmi vulgárně a nestydí se za to. Tak to je prostě moje spontánní  reakce na její chování. Navíc to je soukromá korespondence určená nikoliv vám, ale někomu dalšímu, kdo se s tím musel pochlubit. Stejně jako ty Blažkovy sms.
Ale když už mě někdo veřejně pranýřuje, a vy se do toho zapojujete, tak vám také něco posílám, a sice korespondenci mezi paní Šiklovou a mým kolegou zvukařem. Ani tam si paní Šiklová nebere servítky. Ale to se jaksi nepočítá, že? Ona je na vaší straně, a já jsem tak zavržení hodná.....že? Vy mně neznáte, nic o mně nevíte, ale od počátku máte jasno. Tak já vám to fakt nebudu vyvracet.  Jste snad dost soudný, abyste si udělal názor sám. přece vám ho nemusí nabízet Blažek ani Šiklová. Na rozdíl od vás a vašich kolegů akademiků nekadím mramor a ani se tak netvářím :-D.  Mějte se  moc krásně. Srdečně. LR Přeju vám příjemné počtení, můžete začít odzadu, pro logiku věci. LR

-
Libuše Rudinská

15.12.2014

---------- Původní zpráva ----------

Od: Michal Janoušek <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

Komu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Datum: 10. 11. 2014 23:05:02

Předmět:

 

Drahá paní Šiklová,děkuji za vaše vyjádření hlavně proto,že cítím že se nazo rově tak nějak zbližujeme. . .celé je to asi trochu nedorozumění my jsme na té letné chtěli v trochu jiném prostředí(ne tradičně za stolem)natočit váše n ázory,postřehy i třeba delší zamyšlení na osobnost P.Wonky,nemělo to být moc připravené spíš spontální tak zvaně z patra. . .to se bohužel nepodaři lo,co se týče Stb gesta byl jsem opravdu blízko celé té situaci a žádné jsem neviděl navíc když někdo drží v jedné ruce kameru(žádný kameraman tam opravdu nebyl) není na podobné schválnosti ani moc prostor,vaše interpre tace je pomluva. . .je trochu zvláštní,že po předpremijéře tohoto dokumentu nikdo z přítomných neměl pocit,že jde o prvoplánové zviditelňování naopak ,film byl přijat velice pozitivně,jak bývalími vězni tot.režimu p.Černik p.Jirout tak bývalími disidenty S.Devátý,H.Jupnerová tak odbornou veřejností p.Igor Lukeš(universita Boston),že by jste zase vy jediná měla pravdu a ostatní nic nepochopili(blahoslavení chudí duchem). . je také zvláštní a trochu podezře lé,že ačkoli film ještě neběží v kinech už někteří,aniž by ho vyděli,přesně vědí co je v něm špatně.Drahá paní Šiklová tento film chce jen navrhnout a rozproudit debatu o naší nedávné minulosti,klade otázky a upřímně hledá odpovědi. . . a to věru není málo.P.S.P.Wonka svou kanditaturu opravdu ne myslel vážně,chtěl prostě jen provokovat,zviditelnit se a to se mu povedlo b ohužel za to zaplatil životem a to nikdo nezpochybňuje. . .nemusíte proto h ned korigovat své výroky když někdo zadupe,to dělali hlavně komunisti,třeb a Jiří Wonka,ale k těm vy už přece dávno nepatříte. . .z úctou a pozdravem M.Janoušek

P.S.

Michal Janoušek má být druhem Libuše Rudinské a otcem jejich dětí? Charakter LR a katastrofální gramatika MJ by tomu nasvědčovaly. Kdo se chová neslušně v soukromí, chová se na veřejnosti slušně jen z pokrytectví. Slušný člověk je slušný v soukromí i na veřejnosti.

J.Š.

* * *

---------- Původní zpráva ----------

Od: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Komu: Michal Janoušek <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

Datum: 30. 10. 2014 14:24:37

Předmět: Re: vyjádření J.Siklové k natáčení rozhovoru o Pavlu Wonkovi v Praze na Letné.

Prominte, já si vzpomínám, že paní Rudinská s někým kdo to natáčel mně  odvezli na Letnou a tam se točil rozhovor. Když paní Rudinská gestem estébačky mně ukázala papírek jakoby s prohlášení Pavla Wonky o spolupráci, tak jsem řekla k tomu muži který měl v ruce kameru,  aby to točil a opravdu jsem sprostě mluvila na paní redaktorku, že se chová jako estébačka. A že právě toto jste tam nedali, do toho dokumentu, to je špatné. Ano, Pavel Wonka, nemohl myslet svoji kandidaturu vážně v roce l988 do parlamentu uplně vážně, vždyt to bylo za minulého režimu, kdy všichni kandidáti byli kandidáty napřed schválenými, což asi taky víte. Ani to paní redaktorka Rudinská nepochopila?? Tak je dobré, že alespoň pochopila, že jsem ji poslala do háje a řekla, abyste mne odvezli zpět a vynadala vám. Pokud ani toto nepochopila paní redaktorka L.Rudinská, tak pak ji její omezenost omlouvá, nebot  “blahoslavení duchem, .... “ Vaše hodnocení mého chování, jako “frackovitá nadrzlost” je vskutku roztomilé.  A jestli VY jste zvukař, nebo kameraman, to opravdu nevím. Všimla jsem si jen takového menšího muže, který to natáčel, kterému jsem řekla, aby točil také to, jak paní Rudinské nadávám.  Jestli jste to byl  Vy nebo jiný muž, který tam stál, to již nevím. Až Vám bude mu, aby mně tento záznam poslal, aby ten záznam uložil taky do archivu. O paní Rudinské si myslím, že tento film dělala proto, aby se stala populární, což se stala, takže jí to vyšlo. Jinak by o její tvorbě tolik lidí ani nevědělo. A záznam z jejího vystoupení, který mně někdo zaslal, tam je také dosti vulgarit, na to, že je tak mladá, má před sebou ještě kariéru nebo chce ji dělat v dalších letech, tak to by si měla dát pozor. Ale utěšte ji pane zvukaři Janoušku, že na tento její film  se časem zapomene, a když se vdá, změní jméno, za pár let nebude nikdo o jejím filmu vědět, takže jí to neublíží. Zdravím Vás pane zvukaři a omlouvám se, že jsem Vás omylem nazvala kameramanem a Vy jste zvukař.

Jiřina Šiklová

* * * 

From: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Sent: Monday, October 20, 2014 11:32 PM

To: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Vážená paní Šiklová,

se zájmem jsem si přečetl vaše postřehy z natáčení s rež. L.Rudinskou a žasnu jak vetchou máte paměť. . .jednak nejsem kameraman,ale zvukař, dále chci říci,že průběh natáčení považuji za zcela standartní prostě jsme chtěli znát váš názor na osobnost Pavla Wonky(určitě jste v této souvislosti říkala,že Pavel Wonka svojí kandidaturu nemohl myslet vážně a jeho bratr je poněkud popletený a žije  mimo realitu). . .  máte pravdu celý rozhovor je zaznamenán pravda je i že jste nás během roztomile neformálního natáčení poslala do prdele. . .ovšem tato frackovitá nadrzlost, která se jako červená nit táhne celým vaším životem a je a akadem. kruzích všeobecně známa, nemůže zkušené filmaře rozhodit a rádi se ve prospěch svého filmu nad ní povznesou. . .bohužel celkové vyznění vašeho rozhovoru není moc dobré působila jste před kamerou jako zaskočena thematem,jako člověk který se plete v pojmech a datech,velice nervozně a tak jsme vás po zralé úvaze vystři hli,prostě v tom filmu nevystupujete. . .litujeme,s úctou a pozdravem

Michal Janoušek 

* * *

Od: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Komu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Datum: 2. 12. 2014 21:45:08

Předmět: Re: Kritika p. Šinágla dokumentární rekonstrukce p. Rudinské o P.Wonkovi

Pane Trousile, paní  Rudinská se chovala jako estébačka, - Také mne se přišla zeptat, abych jí vypovídala to, co vím o Pavlovi Wonkovi. Točila to v |Praze, v parku, na Letné. Když jsem jí vyprávěla o Wonkovi, tak najednou otočila papír, kde mně ukázala jako “jeho přiznání ke spolupráci s StB .- tak jsem řekla kameramanovi, aby taky točil moji odpověd a řekla jsem že paní Rudinská se chová jako estébačka, že ten člověk je mrtev, že se nikdo nepřihlásil, že by mu ten Pavel Wonka ublížil a jestli se Wonka domníval , že je možné hrát nějakou hru s estébé, tak to byla jeho chyba na kterou doplatil svoji krutou smrtí. Třeba StB něco takového podepsal, aby mohl emigrovat. Já osobně Pavla Wonku neznala. Ale řekla jsem, že ona, paní Rudinská toto dělá proto, aby na sebe upozornila. Samozřejmě, tuto moji výpověd  nikdy paní Rudinská neuvěřejnila a do filmu nedala. A takovýchto výroků měla hodně. Na představení jsem nebyla pozvána (to je taky paradox) protože bych asi s tím vystoupila a řekla toto nahlas. Ale zveřejnila se tím paní Rudinská, kdyby toto nenatočila, tak by nikdo nevěděl, že existuje a že je tzv. režisérka. Jak vidíte, sama i v dopise vám uvádí, že je na mateřské dovolené atd atd. 

Tehdy, byl opravdu stav Pavla Wonky hrozný, opravdu byl umlácen a fotografie jeho mrtvoly jsou zachovány, protože sem tehdy paní Libuše Silhánová, jako mluvčí Charty 77 pozvala jednoho mezinárodně známého lékaře. Ten také konstatoval, že i Jiří Wonka,tedy bratr Pavla Wonky  byl tehdy pálen cigaretami od těch lidí, co ho vyšetřovali. Paní režisérku Rudinskou považuji  za ženu, která se chtěla tímto zviditelnit. Wonka se nemůže bránit, je mrtev. Nikdy se za těch 26 let nenašel nikdo, komu by ublížil, nic, že by něco StB sdělil. Jestli to napsal Pavel Wonka aby mohl odjet do ciziny, to já nevím. Ale kdyby opravdu s StB spolupracoval, tak by snad někdo uvedl, že byl Pavlem Wonkou poškozen a nějaký spis by se o tom zachoval. Proto považuji paní režisérku Rudinskou za nemorální  osobu. Text pana Sinágla jsem nečetla, ale vím, že tu Rudinskou odsoudil. Já také jil odsuzuji.

Zdravím a hezké vánoce, začal advent. Jiřina Šiklová

* * *

První nezávislé svědectví o zmanipulovaném dokumentu „Pavel Wonka se zavazuje“

… Můj pocit na závěr? Paní režisérka chtěla senzaci. Jméno Wonka je dobrá značka pro zaručenou sledovanost a získání různých grantů. Film není rozhodně objektivní. Je zmatečný a zbytečný. A myslím si, že v tomto případě by bylo dobré, aby takový film s tímto tématem dělal někdo, kdo tu dobu zažil. Nikdo, zde nechce, alespoň doufám, nového Fučíka, ale co je sračka, sračkou zůstane. A to ten film je! ... Disident Stanislav Pitaš

* * *

Britské listy dělají hanbu svému jménu

… Můj manžel, pan Wonka a ten Tonda byli velcí přátelé. Škoda, že Pan Ludvík Wonka tak brzo zemřel v pouhých 28 letech, pro mého muže to bylo velmi bolestivé, protože ti dva mužští si výborně rozuměli. Proto mě nyní rozčililo Vaše tvrzení v Reflexu, který napsal p. Petr Vrabec, že jste p. WONKU OZNAČILA ZA KONFIDENTA GESTAPA. Je mi z vás paní Rudická opravdu na zvracení, vždyť znesvěcujete památku těch, kteří se již nemohou bránit. Styďte se. Proč jste mě vystříhala z filmu jako všechny ostatní, kdo mohou podat pravdivé svědectví o rodině Wonkových ? … Božena Martincová

P.S.

Nikdo nebude jistě zpochybňovat svědectví 88-leté paní. Její muž byl členem odboje a po válce vyznamenán. Jako „Němec“ riskoval Ludvík Wonka svůj život a pomáhal českým spoluobčanům za okupace nacisty. I paní Martincová patří k dosud zjištěným 16-ti svědkům, kteří byly Rudinskou natočeni, nepoužiti či použiti jen částečně. Zato dostali bohatě prostor novodobí „gestapáci“ z StB.

J.Š. 

* * *

Kdo je Libuše Rudinská?

Statečný Pavel Wonka se i přes své lidské chyby postavil komunistické diktatuře na odpor nejen vstupem jediného antikomunisty do voleb proti 200 komunistickým kandidátům. Ale i odporem na nejtemnějším místě Československa, jaké si lze v mysli vůbec představit. Na trestních kobkách tajného komunistického koncentráku Minkovice. Zde byl mučen a odsud zdevastované zdraví ho stálo za krátko život na studené betonové zemi hradecké vazby. Fotky jeho mrtvoly ukazují otřesný stav těla.

K vězni Černíkovi, který ve filmu také pomlouvá Wonku. Před 25 lety o něm říkal v novinách a také ve výslechu policie pravý opak. Tak jak tomuto hlavnímu svědkovi Rudinské vůbec věřit? Co je to za křivý charakter? Dle tvrzení J.Wonky jde o primitiva a hospodského opilce s výroky Židy do plynu. I kdyby to tak nebylo, tak nečestný vězeň Černík podal dvě protichůdné verze a podobně amorální Rudinská si vybrala jen tu pomlouvačnou…

L.Rudinská je tendenčně a nenávistně zaujatá proti rodině Wonků. Ale prý chtěla natočit objektivní film...

Fuj, to je „nestrannost autora“ skoro jak za StB a KSČ v 50. letech. Zcela lživě pomluvila antifašistu, otce P.Wonky ze spolupráce s Gestapem. Vystřihla kromě paní Šiklové z filmu i dalších 11 lidí, kteří jsme mluvili na kameru o Pavlu Wonkovi pozitivně. A nikoho z nich také nepozvala na besedu a premiéru filmu, aby tam náhodou nikdo neřekl, jak film odporně lže a jak podává zcela překroucený výklad účelového závazku a jiných věcí. Aby neřekli jaké hnusné metody vyhrožování pokutami a žalobami zasílala Rudinská rozzlobeným aktérům natáčení. Nakonec nesměli ani do sálu na premiéru – taková byla u Rudinské CENZURA! Takto tedy vypadá staronová bolševická objektivita Rudinské á la Rudé Právo…

Ostatně je sama údajně z bolševické rodiny rodičů a strýce, který byl prezidentským pilotem, schváleným v prověrce věrnosti ke KSČ nejvyššími špičkami StB. Při natáčení pomlouvačného filmu tato rudá fanatička Rudinská spolupracovala s StB. A to tak aktivně, že si je kupovala nabízením 30.000,- Kč z peněz České Republiky za vyhrabání jakékoliv špíny na Pavla Wonku, které se jí pořád nedostávalo. Oni žádnou neměli, tak aspoň něco napovídali ústně a ANONYMNĚ na kameru, aby její tendenční snahu ukojili. Jejich metody se však naučila, útočí na své kritiky na internetu a v emailech urážkami pod několika krycími jmény a krycími emailovými adresami. Což potvrdila analýza IP a dalších technicky charakteristických znaků spojených s jejími PC provedená odborníkem. Sama napsala v jednom článku, zhruba, že nejvíc ji dal člověk, který jí jako filmařku naučil, jak proniknout člověku pod kůži a do soukromí. Tak vlezla na pozvání až do bytu a pokoje Pavla Wonky, kde podle Jiřího Wonky přespala, prohrabala šuplíky a ukradla materiály Pavla Wonky. Předáno Policii ČR.

Na druhé straně Rudinská zcela evidentně podvedla Českou Republiku, když zneužila dotaci 300.000,- Kč na jiný tvůrčí záměr a tuto dotaci zpronevěřila. Neboť jí využila bez souhlasu MK ČR na zcela jiný tvůrčí záměr. Je to jistě trestný čin zpronevěra se sazbou několika let vězení, kam Rudinská směřuje a kam také patří. Do kriminálu. Pokud Rudinská odcizila dvěma lidmi zapůjčené materiály o Pavlu Wonkovi, tak co jiného to je, než zase jenom zlodějna?

Rudinskou jsem tedy poznal jako mnozí další, jako opak hrdiny Wonky. Její skutky jako zrádné, prohnané, s estébáckou mentalitou. A také zlodějské a podvodnické. Jako skutky morální hyeny tančící na hrobě umučeného vězně divoký komunistický čardáš. A s takovou osobností spolupracuje koproducent Česká Televize...? Otřesné.

Znepokojivé jsou i zprávy od ruských disidentů o tom, jak Rudinská studovala na prestižní Putinově univerzitě VGU v Rusku ve Voroněži, www.vsu.ru . Zde studují také příslušníci KGB (FSB) a Ruské Armády, která tak dobře zvládla okupovat ČSSR a nyní Ukrajinský Krym. Je prý zcela vyloučené, že by zde Rudinská jako dokumentaristka z členského státu NATO nebyla agenty FSB (KGB) kontaktována nebo nucena pro budoucí spolupráci. Je to pro FSB (KGB) na univerzitě služební povinnost a navíc vlastenecký čin. Ostatně dnešní návrat Ruska do stylu komunistické říše Sovětský Svaz se sochami Lenina ve Voroněži a po celé zemi je jasným důkazem pokračování komunismu. Jakož i to, že republiková centrála tajné politické policie FSB(KGB) sousedí přímo s univerzitou VGU. A na rektorátu má dokonce svojí kancelář…

 

Jiří Kubík,

politický spoluvězeň Pavla Wonky,

11.1.2015

* * *

Proč asi všichni kritikové mlčí o 94 tézích „estébáka“ Pavla Wonky, velmi aktuálních i dnes?!

… Vytvořili jsme ideální stav pro zhoubný nádor socialismu - bujení obrovs­kých deformací social. zákonnosti. Zajistili jsme k tomu dva nezbytné předpoklady. Za prvé - pocit vědomí beztrestnosti pro ty, kteří porušili zá­kon. Za druhé - zajistilo se, že se porušování zákonů nikdo nedozví. Pro obě podmínky je příznačné porušování principu pravdivosti, zkreslování, zatajování, formálnost. Historická praxe opět potvrdila, kam může dospět společnost, která poklá­dala za nepotřebné dodržovat vlastní právní řád. Snažili jsme se řídit a vést stát politickými zájmy, které jsou sice třídní, ale v konkrétní praxi i případech se mohou stát pseudotřídními. Vyjadřovat zájmy jednotlivců či skupin. Není dost na tom, že již naše právo má svou třídní podstatu a je­dině může zaručit jednotný zákon, státní moci. Přestalo se však toto právo respektovat. Naučili jsme se jej i zneužívat. Dokonce se začalo: politic­kými zájmy odůvodňovat, že tu nemůžeme právo dodržet a tu jej musíme zne­užít, abychom dosáhli cíle. Pochopitelně, že vše muselo být chráněno před kritikou. Vznikaly pásma mimo kritiku. A tak vznikl právní nihilismus. …

* * *

Požadavek zaplatit za trailer k dokumentu „Pavel Wonka se zavazuje“ 20.000,-Kč, byl odmítnut

Libuše Rudinská spolu s StB vydali ke 25. výročí pádu komunismu filmovou a mediální skandalizaci umučeného politického vězně komunismu Pavla Wonky. Tříminutový šot z filmu byl jako důkaz zjevného trestného činu pomluva Pavla Wonky spáchaného bývalými příslušníky Státní Bezpečnosti a Libuší Rudinskou zveřejněn na tomto webu. Za tento zpravodajský šot nyní požaduje Libuše Rudinská zastoupená agenturou DILIA o.s. licenční poplatek 20.000,- Kč. Tento požadavek byl odmítnut dopisem níže uvedeným. Zpravodajská licence dle § 34 nijak nezasáhla do autorského práva.

* * *

Dne 10.ledna 2015 vysílala ČT 2 od 4.05 hod. pořad „Abeceda komunistických zločinů“. Raději je připomínáme, resp. připomínáme, když se nikdo nedívá. Připomínám, že v „dokumentu“ Pavel Wonka se zavazuje, vystupuje i bývalá přítelkyně Pavla Wonky Hana Jüptnerová, kde jeho hrdinství značně pochybuje. Je to její zajímavý názorový posun, kdy v dokumentu ČT z roku 2008 „Opozice z periferie“, mluví o Pavlu Wonkovi zcela jinak? Můžeme jen doufat, že si ČT netroufne pamflet Rudinské vysílat ani ve 4:05 hod. ráno. Vlastně by se měl vysílat v hlavním vysílacím čase, ale s následnou besedou historiků a důvěryhodných, nezpochybnitelných osobností. Bylo by zajímavé, jak by své „názory“ Rudinská veřejně, v přímém přenosu, obhájila? Samozřejmě, pokud by našla odvahu se debaty zúčastnit. Bývalí příslušníci StB by těžko nepřišli, když i v dokumentu Rudinské se styděli za svá jména a tváře. Co vypovídá o stavu naší země a její kultury, když takováto podlá a všehoschopná osoba mohla natočit dokument i o Jiřím Voskovcovi. Toho sice nepomluvila (mohl by se bránit), ale dokument je také značně neprofesionální, ba horší než amatérský.

V trutnovském archivu L.Rudinské předložili materiály o persekuci Pavla Wonky. Neměla vůbec zájem a odešla. Historik Petr Blažek ji předal stovky digitalizovaných stránek o Pavlu Wonkovi. Nyní to popírá. Europoslanec Jaromír  Štětina se od ní distancuje. I jeho vystřihala z filmu, Jako senátor prosadil návrh na státní vyznamenání Pavla Wonky. Všichni sponzoři dokumentu, který se původně jmenoval „Pavel Wonka – advokát chudých“, by měli požadovat vrácení sponzorských darů a dotací. Těžko by je dali na dokument s názvem „Pavel Wonka se zavazuje.“ Proto veřejnost právem očekává tento požadavek ze strany ministerstva kultury a ČT, kdy by měly podat i žalobu pro zneužití dotací pro jiný účel!

L.Rudinská mně nezvedá telefony, neodpovídá na e-maily, ani na doporučené dopisy s dodejkou. CD se závažnými informacemi, předané jí mnou přede svědky zapírá a odmítá vrátit. Při premiéře dokumentu ve Vrchlabí mi osobně odmítla vstup a razantně bouchla dveřmi. Její metody mají hodně daleko k demokratickým, zato velmi blízko k totalitním, tedy praktikované komunisty a příslušníky StB. Nedivme se potom, že se jimi tak obklopuje. Bezcharakternost se s bezcharakterností jiných vždy shodne, zvláště mají-li společný cíl a zájmy.

Uvítal bych, kdyby mne L.Rudinská zažalovala pro „pomluvu“. Už jednou mi hrozila ničím nepodloženou žalobou a požadovala 20.000,-Kč za její nepodání. Pozval bych desítky svědků, svědčící ve prospěch Pavla Wonky a prokazující její bezcharakternost. Obávám se, že je na to příliš zbabělá. I malá inteligence pochopí marnost případné žaloby a veřejné ostudy, byť české soudy mají často stále blíže k těm totalitním než skutečně spravedlivým a nezávislým. Ale chtějte stud od nestoudných, schopných tak podle pošlapávat práci a památku hrdiny, který se už nemůže bránit.

Pavel Wonka by byl i v dnešní době disidentem, protože by jeho rovný charakter opět narazil na stejné praktiky, které zasela totalita do našich myslí a společnosti a kdy je zde stále dost jejích pohrobků ochotno usilovat o návrat „starých pořádků.“ Jeho bratr Jiří Wonka by mohl vyprávět! Odkaz Pavla Wonky zůstává osobní výzvou každému z nás - je stále aktuální!  

 

Jan Šinágl, 16.1.2015 

* * *

Je RESPEKT opravdu nezávislý týdeník…?!

Proč asi všichni kritikové mlčí o 94 tézích „estébáka“ Pavla Wonky, velmi aktuálních i dnes?!

* * *

Takto presentuje Libušu Rudinskou ČT na svých webových stránkách

Fotografka a dokumentaristka Libuše Rudinská se narodila v Uherském Hradišti. V letech 1993–1999 studovala na FAMU obor fotografie. Po škole spolupracovala tři roky s Jaromírem Štětinou, se kterým natáčela dokumentární filmy v exotických destinacích (Keňa, Gruzie, Arménie, Ázerbájdžán, Afghánistán). Od roku 2002 točí dokumenty ve vlastní produkci a externě spolupracuje s Českou televizí.

Libuše Rudinská je také nositelkou několika zajímavých ocenění. V letech 1995, 1997, 1999 a 2000 se např. umístila vždy mezi třemi nejlepšími v prestižní soutěži Czech Press Photo. V období mezi roky 2009–11 se plně věnovala natáčení dokumentárního snímku Můj otec George Voskovec, který přibližuje osobní život a uměleckou kariéru Jiřího Voskovce od jeho příchodu do Spojených států v roce 1950 až po jeho úmrtí v roce 1981.

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10391040480-navraty-dokumentaristu/21256326369-libuse-rudinska/

* * *

Aktualizováno:

Vyjádření autorky dokumentu o Věře Čáslavské a Martě Kubišové:

 

Vážený pane Wonko, posílám Vám svůj názor, zdravím srdečně Vaše Olga S.

 

Libuši Rudinskou nelze nazývat dokumentaristkou, protože naše úctyhodná mravná profese by se musela červenat. Dokumentaristův první zákon je jeho etický kodex, protože pracuje se skutečností, kterou lze tak snadno manipulovat. Druhým zákonem je, že dokumentarista musí mít svého hrdinu rád, třetím zákonem je poctivé hledání pravdy o skutečnosti ve všech jejích aspektech. Dokumentarista slouží humanitě a demokracii, nikoliv sobě. Stoku urážek Jiřiny Šiklové, která se tolik angažovala v zápase o svobodu občanskou, politickou i genderovou, nebudu komentovat. Z toho, že Libuše Rudinská může beztrestně do světa posílat názory na mučedníka totalitního režimu, zmanipulované sebestředností jejího ega, je mi ouzko.

Olga Sommerová, filmová dokumentaristka

19.1.2015

* * *

Mirek Vodrážka a Jaromír Štětina o Pavlu Wonkovi

Adam Michnik: „Demokracie je jako děravá loď. Musíme neustále vylévat vodu, aby se nepotopila.“
Předtucha o filmu Libuše Rudinské - Proslov senátora Jaromíra Štětiny během projednávání návrhu na udělení státního vyznamenání prezidentem republiky Pavlu Wonkovi.

… Myslím si, že Pavel Wonka se zasloužil o demokracii více než mnoho pověstných politiků nebo lidí velmi veřejně oslavovaných. On se zasloužil o to, že tady sedíme, že sedíme na lavicích zleva doprava, že můžeme pracovat v parlamentním systému. Určitě si vzpomínáte, za co byl uvězněn. On byl uvězněn za to, že chtěl kandidovat do Národního shromáždění. Byl uvězněn a z vězení už živý nevyšel. …

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.96 (23 Votes)
Share

Komentáře   

0 #4 www.makingusmile.net 2015-06-21 07:38
Can I simply just say what a comfort to discover a person that
genuinely understands what they are talking
about on the net. You definitely know how to bring an issue to light and make it
important. A lot more people really need to check this out and understand
this side of your story. I was surprised that you're not more
popular because you definitely possess the gift.
+1 #3 KAUZA VE ZKRATCE 2015-01-26 17:35
.
Pavel Wonka vs. Libuše Rudinská

advokát chudých vs. advokátka rudých

mrtvý disident vs. živí estébáci

Pravda a láska prohrává se lží a nenávistí.

Normalizace je zpět. Komunistická nenávist rovněž.
+1 #2 BOLŠEVICKÁ HYENA 2015-01-26 17:34
Rudinská. Kdo posbírá na ulici drby o umučeném politickém vězni komunismu, aby je pak zfilmoval, je veliká komunistická drbna. A pokud film pak vydá před celým národem ještě naschvál ke 25. výročí pádu komunismu, tak už to je naprosto amorální bolševická hyena. Film je komunistický hnus na zvracení. Nejhorší bolševická propaganda od pádu komunismu roku 1989. Jako Rudé Právo za Husáka.
+2 #1 Ludmila 2015-01-21 14:55
Je mi z příspěvků Libuše Rudinské nevolno při představě, že svým lživým filmem může ovlivňovat mladou generaci. Něco je v našich médiích špatné, když se takovému člověku dává prostor natočit lživý dokument. Dobře to napsala paní Olga Sommerová, že dokumentarista má sloužit humanitě a demokracii ne sobě. Jenom čtení urážlivých sms na paní Šiklovou, o které zřejmě pro svou sebestřednost neví Libuše Rudinská nic, je nehorázné.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)