Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

OSN UN jednotkyČR podporuje separatisty dodáváním amerických a českých „loveckých zbraní“?! - Nechci věřit, že tak materiálně silný Západ má tak slabé politiky, neschopné jeho sílu proti chudákovi, který jejich slušnost využívá a které se veřejně vysmívá, účinně použít a využít – i ve svém životním zájmu!

Nezasáhne-li OSN, bude-li váhat, chovat se netečně zaviní, že rebelové s ruskými zbraněmi zaberou další územní celek jiného státu. Odejme opět část cizí země jako v Gruzii, Jižní Osetii a Abchazii. - Bude-li Rusko neustálými dodávkami zbraní živit konflikt na Ukrajině, OSN zasáhne. Zasáhne jsou-li tam zastánci morálky a práva. Nebo jen chamberleinové? - Jestliže Rusko rozhodnutí OSN bude vetovat, bude to pro svět další znamení, že mongolské středověké praktiky v Rusku stále fungují. Ty může zamezit pouze společné rozhodnutí těch, kteří mají na to morální právo. OSN.

* * *

VYBOČENÍ Z KRUHU.

Jediné řešení konfliktu v ukrajinsko-rebelsko-ruském konfliktu vidím v přítomnosti Modrých příleb OSN na hranicích mezi částí Ukrajiny okupovanou rebely a Ruskou federací na straně druhé. Jakmile rebelové /ať už to jsou převlečení ruští vojáci na dovolené nebo kdokoliv jiný/, přestanou dostávat zbraně respektive náboje, fronta se zklidní. Nelze trpět, aby ukrajinská armáda nedostávala zbraně a bránila se tím co jí zbývá. Nezasáhne-li OSN Putin získá jižní část Ukrajiny a nejen, že se dostane po souši na Krym, ale velkou část Ukrajiny odřízne od moře, a získá nezákonně další území. Kdyby se NATO či USA chovaly podobně jako se chová Putin a začaly Ukrajině dodávat zbraně, využije Putin situace, začne dodávat zbraně oficiálně, vznikne válečný konflikt, kterým utrpí celá země, včetně obyvatelstva. Nezasáhne-li OSN, bude-li váhat, chovat se netečně zaviní, že rebelové s ruskými zbraněmi zaberou další územní celek jiného státu. Odejme opět část cizí země jako v Gruzii, Jižní Osetii a Abchazii

Tento týden poskytl president Putin rozhovor Vladimíru Solovjovovi z moskevských oficiálních médií, kde mimo jiné citoval ukrajinského náčelníka generálního štábu, který řekl: "Nebojujeme proti ruské armádě". A Putin dodal: "Tak co ještě chtějí?!" Ačkoliv položil otázku, neodpověděl na ni. Protože by musel říci. Ukrajinci chtějí, abych rebelům přestal dodávat zbraně. To je odpověď, kterou pan Putin zná ze všech nejlépe. Proto na ni neodpověděl. A proto by v OSN mělo zaznít: „Přestaňte dodávat zbraně z Ruska na východní Ukrajinu“. Bude-li Rusko neustálými dodávkami zbraní živit konflikt na Ukrajině, OSN zasáhne. Zasáhne jsou-li tam zastánci morálky a práva. Nebo jen chamberleinové?

K.Mrzílek, 3.3.2015

* * *

REAKCE OSN JE NUTNÁ.

Posílat Ukrajincům americké či jiné zbraně, jak je uváděno na internetu je úplný nesmysl. Putin by okamžitě tiché dodávky zbraní ukrajinským rebelům prohlásil za oficiální zasílání ruských zbraní do východní Ukrajiny. Rozpoutala by se vleklá daleko zkázonosnější válka, kterou by trpěla celá Ukrajina tedy obyvatelstvo. Právě to Putin ví a toto nebezpečí zneužívá. Jeho tajným dodávkám zbraní na východní Ukrajinu může zamezit pouze OSN Modrými přílbami UN, na hranicích mezi východní Ukrajinou a Ruskem. Jinak budou rebelové s dalšími zbraněmi z Ruska postupovat dále přes Mariapol až ke Krymu. Ukrajině bude tak odejmuto pobřeží Černého moře. Jen žádné další zbraně z druhé strany. Zde může respektive musí zasáhnout OSN. Jestliže Rusko rozhodnutí OSN bude vetovat, bude to pro svět další znamení, že mongolské středověké praktiky v Rusku stále fungují. Ty může zamezit pouze společné rozhodnutí těch, kteří mají na to morální právo. OSN.

K.Mrzílek, 4.3.2015

* * *

Doporučuji shlédnout pořad ČT Události komentáře ze dne 2.3.2015 - Rusko před pětadvaceti lety a dnes. „Lovecké zbraně“ jsou přesně takové, jaké potřebují separatisté a Kreml, aby měli i důkazy, jak na východě Ukrajiny „válčí“ USA a CIA. Z argumentace odborníka na mezinárodní obchod mrazí. Nedivím se Polákům, že vůbec naše chování nechápou. Kde není kontroly a vnitřního, pevného charakteru, je obchod hlavní priorita. To vidíme v naší zemi denně – nezná STUD a HANBU!

Neutrální mise OSN jen za účasti Ruska, požadují Rusové? Jen jedna strana konfliktu? Ukrajina ne? Buď všechny tři strany, nebo jen OSN. Nechci věřit, že tak materiálně silný Západ má tak slabé politiky, neschopné jeho sílu proti chudákovi, který jejich slušnost využívá a které se veřejně vysmívá, účinně použít a využít – i ve svém životním zájmu!

 

Jan Šinágl, 4.3.2015

* * *

Aktualizováno:

VÁLKY NENÍ TŘEBA, ABY PUTIN DOBYL UKRAJINU

Na Ukrajině už nejde jen o východ, ale i o jih, přes který vede suchá cesta na Krym. Mariapol na ukrajinském pobřeží Azovského moře padne co nejdříve a cesta na Krym bude volná. Ukrajina přijde tak o jižní pobřeží Černého moře. Veškerá jednání v kdejakém Minsku jsou jen proto, aby údajní rebelové seskupili síly a připravili další postup. Putin mluví, aniž by musel něco slíbit. Na dotvrzení cituje ukrajinského náčelníka generálního štábu: "Ukrajina nebojuje s Rusy". Takže tím pádem „Putin s tím nemá co dělat“ a veškeré dohody s ním jsou plané, protože "neruským" rebelům jsou dodávány zbraně „aniž o tom Putin ví“. Jakmile by vojska UN nastoupila na východo-ukrajinsko-ruskou hranici byl by slyšet Putin i s dumou. K tomu asi nedojde protože OSN buď spí, nebo ji to nezajímá. A Rusko by případnou dohodu asi vetovalo. Podobně se chovali středověcí Mongolové, kteří smlouvy dodržovali jen na oko. Nevidím jinou možnost nežli zburcovat z morálních důvodů OSN a Putina postavit před hotovou skutečnost, že nezastaví-li okamžitě dodávky zbraní a střeliva, nastoupí jednotky UN. V jiném případě Ukrajina přijde ještě o další mnohem větší území nežli přichází nyní.

K. Mrzílek, 5.3.2015

* * *

P.S.

Osobně bych ještě přidal na málo účinných sankcích. Mohly by vybudit potřebnou nespokojenost a odpor chudnoucího obyvatelstva proti Putinovi. J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)