Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babis IINejsou všichni lidé stejní. Fyzickým zjevem se lišíme, ale každý hned pozná, že toto je homo sapiens a toto ne. Rozumovou vyspělostí, intelektem, se už lišíme víc. Víme, jak vypadá vynálezce a jak povaleč. Po ovoci je poznáme a rozeznáme.

Čím se ale lišíme nejvíc, to je umění dělat divy. Jeden udělá div, že před šedesátkou sedí v kriminále pojedenácté a vždycky se tam vrátí, protože je tam zaopatření, jaké si jinde sehnat nedokáže.

Takový Baťa dokáže vytvořit nejzázračnější systém beztřídního společenství zámožných pracovníků kolem dokonale stvořené továrny v nejmodernějším městě. Začínal s dluhy, ale též se zarputilým odhodláním.

Takový Čuba vytvoří komunistům pod nosem nejúspěšnější agrokombinát světa. Uplatněním kapitalistických prvků v socialistickém družstvu.

Takový Babiš v prostředí hlubokého moře sofistikovaných velkopodvodů, dokáže vyplavat na hladinu se stovkami podniků a desítkami tisíc zaměstnanců, vše řízeno mobilem.

Ti všichni se astronomicky liší od obyčejných, i od celkem úspěšných lidí. Obdivováni, rozběhnou se se svým podnikáním do světa jako výkvět národa, který pro ně - nemá dobrého slova. Zato slova zlá hučí v televizi, v parlamentě, v politických stranách, a ozvěnou i ve veřejnosti. A není jim konce. Nešťastný, zmatený národ.

Lidská závist vyhnala Baťu i Čubu od jejich skvostné práce za nadšeného řevu lidu, jenž nikdy neví, co činí. A Babiš? Babralové se špatným svědomím nedají pokoj, dokud se jim nepodaří zamotat lidem hlavy a tak zažehnat nebezpečí svého znicotnění i kriminálu, jenž mnohému hrozí po zavedení spravedlivých pořádků, jež umí Babiš a široko daleko nikdo jiný.

O to tu běží, vážení!

Babiš je za vodou. Je doma v celé Evropě. Skoro všude najdete jeho podniky, umí řeči, nemusí se tu nechat otloukat nečistými silami. Je mu zapotřebí nechat své plodné práce a zapojit se do politické války?

Není mu to zapotřebí. Ale vložil se do toho, protože nesnáší nepořádky a zlodějiny. Proto neutíká, ale usiluje o řád věcí a vztahů. Nikomu z nás není třeba vysvětlovat, kolik nešvarů zjevných a kolik jenom tušených nás tu svírá a hrozí nám pádem ke dnu. Máme štěstí, že takový člověk přišel k nám a je náš.

Nejen svým obdivuhodným uměním řídit, vydělávat a organizovat. Ale i svým zaměřením pomáhat všem, je jasným fenoménem naší doby. Potřebujeme ho, potřebujeme, abychom jej konečně pochopili a zapojili se s ním, každý jak umí a jak může, do díla. Je přece radost a uspokojení pracovat u takového šéfa a s jasným úkolem.

 

15.3.2015, Vrbík, Zlín

* * *

Čest památce a stálému odkazu plk. Josefa Mašína i odbojové skupině bratří Mašínů, která pokračovala v boji proti stejně zrůdnému, ba více, než byl nacistický režim. Je ostudou a hanbou nás všech, že v Parlamentu České republiky zasedají členové KSČM, zástupci zločinné, komunistické ideologie.

Čím to asi bude, že tolik skvělých osobností z Čech, z oblasti vědy, kultury, sportu a umění, po generace opouštějí naši zemi? V jiných zemích si jich váží, stejně jako oni své nové domovy, jsou oceňováni, vyzdvihováni, dáváni za příklad, zatímco u nás pomlouváni, je jim záviděno, jsou podezřelí už jen tím, že něco dobře umí a hlavně mají více peněz a majetku? Vyčnívat svým umem a schopnostmi nad druhými se u nás trestá. Nemůžeme se potom divit, že Vídeň, jejíž krásu a pověst pomáhali budovat také Češi, se umístila na 1. místě na světě v kvalitě života a prostředí. Praha, která měla lepší „startovní“ podmínky, je dnes na 68. místě?! Každá normální země si těch nejlepších váží. Čechy jsou zřejmě na 1.místě ve světě, která si jich neváží. Kam to vede, když zemi budují neschopní, vidíme dnes všude kolem nás. Schopnost produkuje kvalitu, neschopnost jen sebe samu a nakonec bídu, úpadek a otroctví.

 

Jan Šinágl, 16.3.2015

* * *

Labutí píseň ČSSD odstartoval její sjezd v místě, kde konala své sjezdy KSČ

Nadpřirozenost Andreje Babiše, nebo zaplať Pán Bůh za ni?

Hydepark ČT: Prof. Pavel Dungl o nás!

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.89 (9 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)