Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kalousek a sampanskeSuma 25 miliónů eur může podle neověřené informace pocházet z úplatků souvisejících s amnestií vyhlášenou bývalým prezidentem České republiky Václavem Klausem.“ - Švýcarští vyšetřovatelé informace vzali vážně a po necelých dvou letech vlastního šetření se nakonec před několika týdny obrátili s žádostí o právní pomoc na českou protikorupční policii. Ta se celou věcí začala okamžitě zabývat ... Je zvláštní, že jak se o ty bohaté zajímá policie, vždycky vyleze něco na povrch, takže je na čase najít Kellnera nebo Klause a pak ty další Kalouska, Řebíčka, Dlouhého a další....protože kradou a kradou …

Na to už dávno přišli naši moudří předkové. Pan Kalousek je ale tak zahleděn do svého nebetyčného ega, že se “přízemní” lidovou moudrostí asi nehodlá zabývat. Proč stále okopáváte velikánovi kotníky, jestliže mu nesaháte ani po kolena!? Jste všem leda pro srandu a občas nějakého chudáka přivedete téměř k infarktu. Už se Vám to údajně jednou povedlo originálním nápadem se složenkami, kdy díky Vám měla zemřít nějaká žena. A i kdyby ne, musel jste mít hodně bujarou náladu, když jste takovou školáckou pitominku pustil do světa.

Děláte TOPce leda ostudu a Starostům nejspíše těžkou hlavu. Je s podivem, že se nad Vámi ještě kriticky nezamysleli! Musí jim už být hodně ouvej, když si Vás musí držet v roli dvorního šaška. No, jak praví další přísloví: Komu není rady,...! (...ten ztrácí voliče! a následuje tak ODSku).

Nebudu se s Vámi pane kolego, chemiku Kalousku, dál špinit, nestojíte za to. Zde dole máte už poslední vysvědčení, za jaké se vždy rád podepíšu a můžete mne klidně i žalovat. A rovnou zažalujte i zbylých 90% národa. Třeba to něco hodí, když najdete (asi bez problémů) úplatného soudce.

Opět bez náznaku úcty k opilci, který pije v zaměstnání i za mé peníze a pak mluví a mluví...

A pro ostatní ještě můj bezmezný údiv i pozdrav

 

Ing. Josef Čáp, (VŠCHT 1959)

P.S.:

Je s podivem, že na tak odpovědných místech mohou někteří poslanci bez omezení pít alkoholické nápoje (a pak tyhle důsledky), za což by asi každý jiný úředník dostal padáka a jen málokterý asi zlatého. Už bez podivování chápu, že se často z nejvyššího orgánu ČR stává t.zv. Žvanírna! Nejlíp na to reaguje pan kníže - ten si alespoň chvilkami zdřímne, aniž by o něco přišel a má “Recht”!.

 

Novinky: diskuse 1

Novinky: diskuze 2

 

-------- Přeposlaná zpráva --------

Předmět: "Když nemůže čert uškodit, alespoň zasmrdí!"
Datum: Tue, 24 Mar 2015 22:07:48 +0100
Od: Josef Čáp <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;
Komu: Kníže, pan Karel Schwarzenberg <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;, Předseda hnutí STAN Petr Gazdík <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>';document.getElementById('cloak245ceb62b89e25e86db50b8d79edd476').innerHTML += ''+addy_text245ceb62b89e25e86db50b8d79edd476+'<\/a>'; ;
Kopie: Poslanec Ing. Miroslav Kalousek Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Mediální analytik STAN Jan Němec Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Mgr. Jan Hamáček, předseda PČR Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Jan Šinágl, angažovaný občan a nezávislý publicista Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

* * *

Poslanec Kalousek v podstatě nedobrovolně „maká“ pro ANO a pro vícepremiéra Babiše. Dnes na ČT24 řekla poslankyně TOP 09 Langšádlová: „Nic nebrání radnicím zveřejnit smlouvy zpětně.“ Slušným jistě nic! Zřejmě si myslí, že korupčníci se rádi pochlubí svými podvody sami od sebe a nemusí je k tomu nutit žádný zákon?! Doufejme, že se jedná o hloupost paní poslankyně, v tom lepším případě?!

Jistě vás pobaví tento gorilí párek - jakoby se dotírající shlédla ve způsobech poslance Kalouska, anebo spíše naopak?

Jak by nám byl dnes zapotřebí nový Karel IV.: Pět bodů, jak by řešil dnešní marasmus ve společnosti Karel IV.!

 

Jan Šinágl, 25.3.2015

* * *

Kapsch vs. PPF

25. 03. 2015 - EB

Není jasné, kdo má 48% podíl v lukrativním byznysu společnosti Kapsch na provoz českého mýtného. Když jsme nadnesli, že by v tom mohl mít prsty Miroslav Kalousek, mediální poradce firmy nám přátelsky odpověděl, že podobné věci se tvrdí už léta. Když jsme se však zeptali na benefiční vlastníky Kapsche v Čechách, odmlčel se. Podobné pochybnosti existují ohledně vlastníků firmy SkyToll CZ, jež chce nahradit Kapsche v roli výběrčího mýta v ČR. Podle profesionálně připraveného hesla na Wikipedi, z něhož je na sto honů cítit Kapsch, „řada lidí v českém byznysu, včetně těch nejvlivnějších miliardářů, tvrdí, že hlavní slovo ve slovenské i české firmě SkyToll má nejbohatší Čech Petr Kellner.“ V dnešním Právu ředitel firmy Kapsch Karel Feix říká, že provozní náklady SkyTollu na Slovensku spolknou přes 50 % vybraného mýta, kdežto náklady Kapsche se pohybují kolem 20 %. Češi se brzy budou muset ptát, co je menší zlo: Rakušan s dobrými konexemi doma a těsnými vazbami na některé české politiky, anebo oligarcha ruského střihu, který stále hlouběji zatíná drápy do mnoha oblastí českého byznysu a politiky.

* * *

Aktualizováno:

Kovarčík zemřel těsně předtím, než ho začala šetřit protikorupční policie

...Co dělaly podle Nadačního fondu proti korupci stamilióny na tomto kontě a k čemu mohly být určeny? „Suma 25 miliónů eur může podle neověřené informace pocházet z úplatků souvisejících s amnestií vyhlášenou bývalým prezidentem České republiky Václavem Klausem,“ napsal švýcarským státním zástupcům Soukenka v dopise, jehož existenci ve středu Právu sám potvrdil. … Švýcarští vyšetřovatelé jeho informace vzali vážně a po necelých dvou letech vlastního šetření se nakonec před několika týdny obrátili s žádostí o právní pomoc na českou protikorupční policii. Ta se celou věcí začala okamžitě zabývat ...

* * *

Správná připomínka!!!

Bedřich Sýs, Huntířov

Souhlasím  | +13

je zvláštní, že jak se o ty bohaté zajímá policie, vždycky vyleze něco na povrch, takže je na čase najít Kellnera nebo Klause a pak ty další Kalouska, Řebíčka, Dlouhého a další....protože kradou a kradou

* * *

Klausova švýcarská amnestie

26. 03. 2015 - EB

Kdykoli v České republice za zvláštních okolností zemře někdo důležitý, není od věci připomenout si případ zástupce ředitele pražské policie Zdeňka Janíčka, který byl v roce 2005 nalezen oběšený ve svém sklepě. Než spáchal sebevraždu, uštědřil si 29 bodných ran, nebo k tomu alespoň dospělo oficiální vyšetřování. První zprávy z tohoto týdne o smrti známého byznysmena Petera Kovarčíka naznačovaly, že se zabil, když uklouzl v koupelně. Teprve nyní se z Práva dozvídáme, že Kovarčík měl být vyšetřován kvůli údajnému praní špinavých peněz v souvislosti s amnestií Václava Klause z 1. ledna 2013. Šetření odstartoval dopis protikorupčního fondu Karla Janečka švýcarské generální prokuratuře, podle něhož na jedno konto ve Švýcarsku mohly přijít úplatky vztahující se ke Klausově amnestii. Nyní je otázkou, jestli Kovarčíka tak pohltila příprava jeho obhajoby, že si nevšiml kluzké podlahy. Nebo jestli mu někdo nenabídl pomocnou ruku, aby po sobě zahladil poslední stopy.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.67 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)