Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Jelinek ctyrcata a byty

Pokud chtějí naši politici, EU a AI mluvit o diskriminaci Romů, tak hovořme především oJelinek dvoji metr ceske justice nerovnosti před zákonem a diskriminaci poctivých neromských občanů v oblasti lidských práv a povinností. Není to o rasismu, xenofobii, neúctě k jiným rasám a etnikům, ale o respektu k právu, spravedlnosti a odpovědnosti vůči sobě a společnosti.

Vážený pane prezidente,

dovoluji si Vám napsat tento otevřený dopis jako jeden z deseti milionů občanů, jejichž jste prezidentem i sám za sebe jako Váš volič. Byl jsem včera se svojí ženou svědkem neuvěřitelně brutálního a zcela bezprecedentního útoku Romů na slabého nevinného českého chlapce. K případu byla sice přivolána policie, nicméně na jeho vývoj nemám žádný vliv a byl bych nerad kdyby tento případ "vyšuměl".

Sobota, 13.4.2013, supermarket Globus Černý most, Praha 9, krátce po poledni.

Romská rodina - otec, matka, babička + dvě malé dcery jsou na nákupu. Kromě nich též množství nakupujících české národnosti. Malé romské dívky se honí a běhají po obchodě. Jedna z nich naráží do přibližně patnáctiletého českého chlapce a padá. Ten jí pomáhá a zvedá jí. V tom se na něj vrhá dospělá Romka, matka této malé dívky, a s křikem "ty zmrde já tě zabiju" jej mlátí pěstmi do těla - oblasti ledvin a do hlavy. Obstoupen Romy, v pozici na kolenou je chlapec zbit. Romové odcházejí.

Já osobně jsem stál asi 15 metrů od tohoto napadení. Vše se seběhlo velmi rychle a nikdo z přítomných v podstatě nereagoval. Naše společnost nemá pro tyto případy vypracované obranné reflexy (zatím). Než jsem se zorientoval a pochopil co se děje, bylo po všem. Šel jsem se zeptat napadeného chlapce co se stalo, ale ten byl totálně v šoku, plakal, nebyl schopen cokoliv říci a třásl se p celém těle. Ani jeho maminka toho příliš mnoho nesdělila, protože musela kromě něj utěšovat svého druhého mladšího syna.

Nikdo z přítomných nereagoval v průběhu napadení, ani potom. Sklopili hlavy a šli dále nakupovat. Nezbylo tedy než pozvednout vlastní hlas a řešit vzniklou situaci sám. Vyzval jsem okolo stojící k přivolání policie a k zajištění případných svědků. Jistě patřičně nahlas, aby všichni v okolí alespoň třiceti metrů poznali, že se najde alespoň jeden, kdo se Romů a současné situace ve společnosti nebojí. Posluchačů bylo dostatek a jejich reakce byly zpočátku váhavé.

Když Romové zjistili, že jejich akce může mít nějaké další pokračování, tak jednají také. Otec dívky mne se slovy "zasraný gadžo" napadá, vyráží mi věci z rukou a dochází k fyzickému kontaktu. Poznává ale, že se nebojím a že je vlastně sám a bez přesily. Útok nepokračuje. Volí jinou taktiku. Svoji malou dceru, ano, tu které bylo pomáháno na nohy, narážejí hlavou do regálu aby byla zraněná a aby mohli svůj útok zdůvodnit, případně získat finanční odškodnění.  

Celou situaci nakonec bravurně zvládá přivolaná městská a republiková policie. Romové nemají doklady. Přidávají se další svědci ochotní svědčit - zajímavé, že pouze ženy. Napadený chlapec i po ca půl hodině od útoku je stále v šoku, třese se a bojí se o život.  Doporučujeme mamince napadeného návštěvu lékaře a nabízíme odvoz. Říká, že má vlastní vozidlo a že s chlapcem lékaře navštíví.

Celý tento sobotní zážitek byl pohledem na tu nejsyrovější formu zloby a nenávisti této romské rodiny vůči Čechům. Nezmiňuji proud těch nejhorších nadávek, které jsme museli vyslechnout. Nepíši Vám tento dopis proto, že mne to baví. Píši ho proto, aby jste měl další informaci do mozaiky dění v tomto státě. Tento útok Romů neskončil smrtí nebo fyzickým zraněním někoho z nás, ale byl zcela bez pochyby rasově motivován.

Nechci být špatným prorokem, ale pokud se současný stav nebude řešit, bude to stále horší. Pokud bude výkon trestu pro některé "potrestané" formou rekreace, mine se účinkem. Pokud budou mít romské rodiny při výplatě sociálních dávek přednost před českými matkami s dětmi, napětí ve společnosti poroste… nechci pokračovat.

Chtěl bych vyšší míru spravedlnosti pro dobro nás všech a Vy máte moc.   

 

S úctou Pavel Jelínek.

zastoupení firem:

Konrad Rump Oberflächentechnik GmbH & Co. KG, tryskací stroje a zařízení

Eisenwerk Würth GmbH, abrazivo

Hagenkötter GmbH & Co., náhradní díly metacích jednotek

PantaTec, aditivo

Techconsult Praha s.r.o., Slatiňanská 942, CZ-19300 Praha 9
Ing. Pavel Jelínek

tel.          +420 731 533 111

E-Mail      Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Od: Ing. Pavel Jelínek Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Odesláno: 14. dubna 2013 14:36

Komu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.; Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Kopie: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.; Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.; Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.; Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.; Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.; Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.; Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.; Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.; Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.; Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.; Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.; Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.; Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.; Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.; Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.; Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.; Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.; Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Předmět: Otevřený dopis prezidentu republiky - agresivita Romů

* * *

Pokud chceme uznávat rovnost práv všech v České republice, tak nemůžeme zamlčovat, tolerovat a nevidět agresivní chování i jiné části obyvatelstva, tím spíše, když je ČR kritizována za údajnou diskriminaci vůči ní. Ředitel AI by se měl v rámci své návštěvy naší země také setkat s oběťmi těch, kterých se zastává, chce-li zůstat objektivním a což platí i pro odpovědné orgány EU. Český stát nezvládá integraci Romů, ale kdo přizná, že integrace tohoto etnika je ve velké většině nemožná a nerealizovatelná, tím spíše, když žijí v koloniích, či ghetech. Integrace je schopen jen zlomek jednotlivců, kteří k tomu mají předpoklady. Nadpis pana Jelínka odpověděla Kancelář prezidenta republiky 29.4.2013 a takto Senát, dne 14.5.2013, ústy současného ministra MMŠT Marcela Chládka. Samozřejmě, že se nic nedělo a nikdo nic do dnešního dne neřešil.

Platíme „účet“ za násilnou domestikaci Romů, které jsme zakázali přirozený způsob jejich života. Jen penězi se tento stále větší problém vyřešit nedá, naopak. Romové v rámci své přirozenosti zneužívají, ve velké většině, sociální systém. Finanční podporou nedocílíme integraci, ale docílíme pravý opak – posílení desintegrace. Neznám soudného člověka, který by věřil, že peníze přinutí většinu romského etnika ke změně v oblasti pracovních a životních návyků, čistoty, spořádanému životu, vzhledu bytů a sídlišť, omezí kriminalitu, násilí, či navýšení počtu romských vysokoškoláků. Mají geneticky dané, neměnné vlastnosti, které se po staletí nemění, při vší úctě k málo výjimkám, potvrzující pravidlo. Na druhé straně jejich rodinná soudružnost a vztah k hudbě jim může většina neromské společnosti jen závidět - osobně obdivuji romskou muziku.

Zebrak Nejedlych 290 240415Fotografie vlevo pochází z bytovky, nad kterou jsem vyrůstal 15 let. Byl to hezký dům a okolí, skvělí sousedé, kteří se navštěvovali a slavili společně. Táta dělal domovníka, bytovka skutečně žila sousedským životem. Dole dnes bydlí jedna romská rodina, kdy můstek slouží invalidovi k opuštění bytu. V „našem“ bytě nad nimi bydlí také jedna romská rodina. Je v mnohém příkladná na rozdíl od té dolní. Ve sklepu jsme prožívali mnohé „uliční boje“, dnes už jen špína a odpudivý nepořádek.

Jediné co pomůže je mít stejnou „míru“ na všechny občany, kteří nechtějí pracovat. Práce je dost i pro většinu Romů, kteří jsou zdraví. Kdyby zde byl schopný stát, bude vázat sociální podporu na odvedené protihodnoty, třeba i veřejnými pracemi. V tomto smyslu skandálně selhal Ústavní soud ČR, který veřejné práce zakázal. Díky jeho usnesení tak budou i nadále vyrůstat generace obyvatelstva, které si navyknout pobírat sociální dávky bez protihodnoty a stane se to pro ně normální. To se poté přenáší na jejich další generace. Je naprosto skandální, že mnozí důchodci mají menší důchod, ačkoliv pracovali po celý život, zatímco mnozí Romové nikdy nepracovali a mají v důchodovém věku větší příjmy.

Pokud chtějí naši politici, EU a AI mluvit o diskriminaci Romů, tak hovořme především o nerovnosti před zákonem a diskriminaci poctivých neromských občanů v oblasti lidských práv a povinností. Není to o rasismu, xenofobii, neúctě k jiným rasám a etnikům, ale o respektu k právu, spravedlnosti a odpovědnosti vůči sobě a společnosti.

Jan Šinágl, 23.4.2015

* * *

Romové a politici, aneb justicí „chráněný druh“ na rozdíl od „sprostých poddaných“!

Popálená Natálka a téměř ubitý Patrik. Jak pokračují jejich příběhy?

Když Rom vraždí, není to vražda

Cikánské mačety – masakr v Novém Boru

Soudce „Žhářů z Vítkova“ Miroslav Studnička, už není mezi živými – dostihl ho spravedlivý trest…?!

Ústavní soud potvrzením verdiktu v kauze žhářského útoku ve Vítkově zločinně selhal!

* * *

Amnesty: Romské děti jsou v českých školách diskriminovány

Diskriminace Romů v českém vzdělávacím systému přetrvává, upozornila ve ve čtvrtek zveřejněné zprávě mezinárodní organizace na ochranu lidských práv ve světě Amnesty International (AI). Vedle nepřiměřeně vysokého podílu romských žáků na základních školách praktických se podle zprávy Romové potýkají s diskriminací také v hlavním vzdělávacím proudu. Vznikají segregované romské školy, na kvalitnějších školách bývají Romové šikanováni.

… Generální tajemník AI Salil Shetty, který během návštěvy Česka zavítal mimo jiné i do Ostravy, ale na čtvrteční tiskové konferenci upozornil, že v terénu se vládním slibům příliš nevěří.

… Shetty uznal, že Sobotkova vláda projevuje větší vůli k řešení tohoto problému než její předchůdci. Je ale třeba začít jednat okamžitě a diskriminaci zrušit. Považuje za nutné také zvýšení finančních prostředků na inkluzivní opatření a na činnost ministerstva školství a inspekce, které by měly případy diskriminace vyhledávat a udělovat sankce.

Zpráva podle AI přichází v době, kdy se Evropská komise chystá vyhodnotit, co česká vláda v této otázce v poslední době udělala. Komise loni v září zahájila proti ČR za porušování protidiskriminačních zákonů EU proces, který může vést k postavení České republiky před Soudní dvůr EU.

Celý článek:

http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/skolstvi/amnesty-international-romske-deti-jsou-v-ceskych-skolach-diskriminovany_340647.html#.VTkP3fCo2Gk

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.43 (14 Votes)
Share

Komentáře   

+3 #3 Milan 2015-05-20 04:18
Většina cikánů je pakáž.Nechtějí a neudou pracovat. Tento stát je hýčká vysokými dávkami a přiblblá Evropská unie nás stále tepe, s tím, že je tady diskriminujeme. To proto, aby ji do jejich států nenalezli. Pamatuji, jako dítě, že nesměli při jejich kočovámí vjet do města, ale museli zůstat před hranicí města. A to i přesto někde něco ukradli.Ovoce nebo živá domácí zvířata.A to platilo ještě po skončení války. Jsou to nenapravitelní dávkaři, podporovaní příblblým státem ČR.
+8 #2 Hana Stejná 2015-04-25 09:21
Děkuji za tento otevřený dopis! Ano, Amnesty má pravdu, diskriminace ohledně Romů tu existuje, ale Romové nejsou oběti, ale agresoři! Již malí cigáni kradou a rozhodně nemají zájem se učit, tak proč na ně plýtvat tolik energií! Žádný bílý Čech není tak protěžován jako poslední cigán! S tím by se opravdu již mělo začít něco dělat!
+6 #1 Jan Chlumský 2015-04-24 16:33
A toto jsou jen začátky. Bojím se domyslit, co bude, až nám Evropa nařídí přijmout, ubytovat a nasytit muslimskou populaci, která se do Evropy hrne jak tsunami. Pak si plno z nás bude říkat zlatí cikáni... Myslím si, že to členství v EU pak nebude ani stát za to.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)