Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

… Jestli jste si ten článek pozorně přečetli, tak jste jistě pochopili, jakého máme vzdělaného, inteligentního a vlasteneckého prezidenta Zemana, který odkryl pravou tvář "hrdiny" prolhaných pražských kavárenských povalečů pravdoláskařských. Proto ho na život a na smrt nenávidí ty české primitivní, nevzdělané, zrádné, prodejné a prolhané děvky pravdoláskařské, které nám ukradly nejen Českou televizi, aby mezi Vámi šířily lži, zradu a propagandu amerických vražedných imperialistů. …

Únorové vydání PO již ovládl nový šéfredaktor. Rada města Přibyslav sice formálně najmenovala novou redakční radu PO, ve skutečnosti odevzdala PO do rukou RSDr. Ivo Havlíka (RSDr. = rozhodnutím strany doktor). Bylo by záhodné, aby se nový šéfredaktor v příštím čísle PO představil. Zejména proto, že již mnoho let "přesluhuje".

Něco informací lze získat na internetu, např. Osoby zapsané v STB On-Line (www.cibulka.com)

Příjmení, jméno Narozen(a) Bydliště

Typ spolupráce

Evidující správa STB

Krycí jméno

Svazek

Havlík Ivo 23.01.1947  

Důvěrník

Ostrava

Ivo

24997

Detail osoby                                            

Hodnost Typ spolupráce Krycí jméno Spisová značka Správa STB
  Důvěrník Ivo 24997 Ostrava

Volby do Senátu v roce 1996, volební obvod č. 74 – Karviná:

Dr. Ivo Havlík (KSČ*), novinář (*kandidoval za Štěpánovu bolševickou KSČ, není totožná s tehdejší ani se současnou KSČM)

„Při výsleších totiž žalobci kladli doplňující otázky sestavené z křivého svědectví autora článku s pomluvami RSDr. Ivo Havlíka. Pamatuji se, že bývalý brněnský primátor Ing. Pavel Podsedník se při výslechu vyjádřil, že Ivo Havlík se dopustil křivého svědectví a měl by za to být potrestán. A jeho následovník - bývalý primátor ing. Jiří Horák se vyjádřil, že článek Ivo Havlíka je odstrašujícím příkladem novinářské etiky“.

„Autor denunciačního článku "Čestný občan mi dluží 15.000 dolarů", redaktor Břetislav Olšer? V totalitě byl redaktorem "Ostravského horníka", na jehož stránkách, spolu s jeho tehdejším šéfredaktorem dr. Ivo Havlíkem, ve zvláštním vydání ještě 27. listopadu 1989 (!), vyzývali "dělnické kolektivy, milice a poctivé pracující k útoku proti pražským rebelům"! Dopis Konfederace politických vězňů, okresní pobočky ve Frýdku-Místku ze dne 26. července 1993 o tom hovoří jasnou řečí. Inu, "vrána k vráně nejen sedá", ale současný stav demokracie v republice zaručuje "minulým tvůrcům totality" nejen beztrestnost, možnost opětovného šíření bolševické, zvrhlé, ideologie, kterou opětovně otravují vzduch pokojným občanům“.

„V tomto krátkém článečku se šéfredaktor RSDr. Ivo Havlík dopustil deseti lží. Žádáme pana Loukotu a pana Höfera z Vyškova a Ing. arch. Šimečka a Jana Honner a z Brna, aby alespoň touto cestou přijali omluvu za nezodpovědný přístup k práci novináře našeho šéfredaktora RSDr. Ivo Havlíka“.

Bývalý komunistický novinář je nyní mluvčím místní ODS. Zda chtěným či nechtěným není známo.

KDÚ-ČSL vadí, pro vytvoření jiné koalice, spojení se zastupitelkou za KSČM. Úzká spolupráce s bývalým bolševikem zjevně ne.

Rada města Přibyslav jmenovala ryze politickou redakční radu PO, složenou ze zástupců ODS, KDU-ČSL, NPP, ČSSD. Vynechala zástupce ANO, KSČM a Přibyslav 2014. Ve výborech se pravidlo zastoupení všech zvolených volebních stran respektuje.

5. 2. 2015

http://pribyslav.anobudelip.cz/cs/aktuality/pribyslavsky-obcasnik-ma-noveho-sefredaktora-28419

* * *

Předmět: Osvěta: Peroutka, prezident Zeman a prolhané děvky pravdoláskařské.

Všechny zdravím, zrovna dnes jsem poslouchal v rádiu, že Peroutkova vnučka podala trestní oznámení na Zemana pro pomluvu. Takže je vidět, že měl pravdu! Hezký den. Vážení čeští vlastenci a občané, přeposílám Vám odkaz na archivní fotokopii týdeníku "Přítomnost" z 26.dubna 1939, kde je mimo jiné i článek F. Peroutky, kde obdivuje Hitlera pod názvem

"Dynamický život" - http://www.pritomnost.cz/archiv/cz/1939/1939_26_4.pdf%20....  

Jestli jste si ten článek pozorně přečetli, tak jste jistě pochopili, jakého máme vzdělaného, inteligentního a vlasteneckého prezidenta Zemana, který odkryl pravou tvář "hrdiny" prolhaných pražských kavárenských povalečů pravdoláskařských. Proto ho na život a na smrt nenávidí ty české primitivní, nevzdělané, zrádné, prodejné a prolhané děvky pravdoláskařské, které nám ukradly nejen Českou televizi, aby mezi Vámi šířily lži, zradu a propagandu amerických vražedných imperialistů.

 

Josef, český vlastenec a osvětář   

dr. Ivo Havlík  novinář a fotograf 

Bechyňovo náměstí 48  582 22 Přibyslav  

tel. 724 074 441

* * *

Pravdou bude, že "Naše pravda" za pomluvy platit bude

Autor: Hofer Karel

Název: Pravdou bude, že naše pravda za pomluvy platit bude

Zdroj: NN Ročník........: 0005/045 Str.: 000

Vyšlo: . . Datum události: . . Rok: 1995

 

Pravdou bude, že "Naše pravda" za pomluvy platit bude

Brněnští antikomunističtí aktivisté Honza Honner s Lumírem Šimečkem a redaktor NN Karel Höfer s dopisovatelem NN Živanem Loukotou zvedli u zadní stěny sálu brněnské radnice na několik minut transparenty CHCEME PO RADNICI PARDUBICKOU V YHLÁŠKU a STOP KOMUNIZMU V PRÁVNÍM STÁTĚ. Stalo se tak 6. prosince 1994 při vo lbě primátorky města Brna.

Tehdejší šéfredaktor komunistického týdeníku Naše pravda (z rozhodnutí st rany doktor) Ivo Havlík napsal "reportáž" z volby brněnské primátorky takovým způsobem, že už nešlo o novinářskou nadsázku, ale šlo o snůšku lží a pomluv. V ýše uvedenou čtveřici s transparenty nazval mladíky, z nichž táhlo pivo a ozna čil je za bojůvkáře s fašitickým ledvím. Bolševik Havlík se však přepočítal. N apadená čtveřice podala na vydavatele žalobu na ochranu osobnosti. Každý žádal úhradu nemajetkové újmy ve výši půl miliónu Kč, zaplacení soudních polatků a veřejnou omluvu. Krajský soud v Brně přehrál věc Krajskémý soudu v Ostravě, kt erý po každém z žaloců žádal zaplacení soudních polatků ve výši 5.000,- Kč pře dem. Důchodce Loukota byl v té době bez peněz a tak se stal pouze svědkem dalš ích událostí.

Při druhém stání soudního sporu dne 25. 7. 1995 Ivo Havlík, už z šéfredak tora degradovaný na pouhého redaktora, byl předvolán k svědecké výpovědi. Jak byl po dlouhá léta zvyklý, lhal jako cikán a dopustil se křivého svědectví. Je ho lži však byly před mnoha přítomnými novináři průhledné a tak se stalo, že k dyž se Havlík vrátil od soudu do redakce, měl před kanceláří pytel s osobními věcmi a na dveřích ho vítal nápis:"Havlíku táhni!" (Nyní je vydavatelem a šéfr edaktorem "OPTIMISTICKÉHO OPOZIČNÍHO OPTÝDENÍKU PROTI proudu", kde nadává na s vé bývalé chlebodárce a chvalořečí Miroslavu Štěpánovi.)

V pátek 3. litopadu se uskutečnilo už čtvrté stání soudního sporu mezi "b rněnskými antikomunisty" a vydavatelstvím komunistického týdeníku Naše pravda. Do budovy Krajského soudu v Ostravě přijeli z žalobců jen Honza Honner a Karel Höfer, Ing. arch. Lumír Šimeček je již pátý týden nemocen po "zásahu" příslu šníků PČR na protivládní demonstraci KSČM ve Vyškově.

Za žalovanou stranu se tradičně dostavil soukromý advokát, komunista JUDr . František Mader, a dále tzv. "jednatel" s.r.o. "Naše pravda", který však nem ěl vyřízeny doklady a proto se ocitl na lavici diváků.

Samosoudce JUDr. Brhel četl výpovědi svědků z Brna, kterými byli dřívější primátoři města Brna ing. Pavel Podsedník, ing. Jiří Horák a nynější primátor ka Judr. JUDr. Dagmar Lastovecká. Byly také čteny svědecké výpovědi MUDr. Květ y Kvapilíkové, která volbu primátorky řídila, a ředitele Městské policie p. Da niela Šímy. Z jejich výpovědí vyplývá, že Ivo Havlík napsal reportáž lživě, co ž ani svědek Dr. Josef Kúta, funkcionář KSČM, nebyl schopen nijak vyvrátit. (Č ti NN 37/95 str. 10!)

Soudní spor se chýlí ke konci. Rozsudek bude s největší pravděpodobností přečten v pondělí 13. listopadu v 7. 45 hodin v síni č. 6 na Krajském soudu v Ostravě.

Dá se očekávat, že "brněnští antikomunisté" podají další žalobu na Ivo Ha vlíka pro křivé svědectví, kterého se dopustil právě v síni č. 6 před samosoud cem Vojtěchem Brhelem.

Karel Höfer

http://www.cibulka.net/nnoviny/nn1995/nn4595/obsah/6.htm

* * *

J.Š.24.4.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (3 Votes)
Share

Komentáře   

0 #4 Jan Tauš 2017-02-28 04:39
Občanský element RSDr. Ivo Havlík, původem ostravák má rád jadrná chlapská slova z hornického prostředí a jeho chování lze bez omezení přirovnat k nevychovanému řeznickému psovi. Na stará kolena přesídlil do Přibyslavi mezi obyčejný lid, kde může i ve svém vysokém věku, kupodivu za podpory zdejší Radnice /několikrát jsem jej viděl ve společnosti starosty pana Kamaráda, oba při cestě z jeho kanceláře vysmáti/ a určité slovo má i na Policii v Havlíčkově Brodě. Jak dlouho ještě budeme zírat s otevřenou pusou na aktivitu člena bývalé STB, kterému naslouchají ještě dnes orgány Policie a dokonce i Radnice města Přibyslavi? Doufám osobně, že už dlouho ne, je mu letos 70 let ale aktivním estébákem je stále dokonce se mu daří i v dnešní společnosti, kde je využíván zmíněnými složkami k vyřizování si účtů s nepohodlnými nebo nadmíru aktivními poctivými občany přibyslavska. Jan Tauš, konstruktér, vynálezce, majitel Patentů. Ronov nad Sázavou 23 tel. 773033730
0 #3 Jan Tauš 2017-02-28 04:17
Dobrý den, dnes je tomu rok, co nás s rodinou začal napadat bolševik RSDr.Ivo Havlík, použil i výhrůžek osobního napadení/ ve svém věku 70 let/ a napsal o mně nepravdivé články do Žďárského a Havlíčkobrodské ho deníku. Protože jeho činnost jde pravděpodobně ruku v ruce s narůstající hladinou senility, předal jsem jeho publicistické výtvory advokátní kanceláři. O výsledku budu čtenáře a široké okolí Přibyslavi informovat. Jan Tauš Ronov nad Sázavou 23 tel. 773033730
0 #2 Jan Tauš 2016-03-01 11:14
Kdo má prosím nfějaké zkušenosti, i kladné, s panem Dr.Ivo Havlíkem, novinářem, fotografem, ať mi zavolá nebo napíše. Skládám jeho mozaiku života. Jan Tauš,
Ronov nad Sázavou 23, Přibyslav tel. 773033730 email:
+1 #1 Jan Tauš 2016-03-01 11:10
Mám i nyní co do činění s tímto postarším grázlem ale kupodivu mu jdou na ruku i policisté z hb. Havlíka si najala paní ing.Benešová z MÚ Přibyslav, jelikož MÚ provozuje u našeho domu desítku let čoudící kotel, který otravuje nejen lidi ale také zvířata už jich pár uhynulo. Zastává se hrstky lidí, /tr. čin nadržování/, kteří mají hluboko do kapsy a topí v kotli odpadky. Havlík se do nás pustil, napsal lživý článek tak, jak to umí a nejraději by mne umlátil jako faráře Toufara z Přímětivsi jeho kolegové. Do bje zapojil i Finanční úřad, Policii, která mu vyhověla a přepadla náš dům s 7 měsíčním kojencem z důvodů, že je zde ukryta nezákonně držená zbraň dle Havlíka, neučinili žádný zápis, neomluvili se. Předal jsem to do Prahy k prošetření, proč Policie nepomáha a nechrání, ale napadá. můj tel 773033730
Uvidíme jak to dopadne, ale nějaké stb nule nepodlehneme, můj předek byl Jan Žižka a jeho heslo jako moje je: Nepřátel se nelekejme, na množství nehleďme. Jan Tauš Ronov nad Sázavou

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)