Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vrbik 2Adrian Portman má to štěstí, že může odejít domů do Švýcar, kde má občanství. Po patnácti letech pobytu v ČR uznal, že náš občanský osud vazalů Nové aristokracie je neprůstřelný. Zřejmě s bolestí poznal, že obyvatelstvo, nehodné titulu Občanská společnost, bez zájmu a odevzdaně přijímá všemu nadřazenou vládu Nové aristokracie. Této utajené, nepočetné třídy superboháčů, vzniklé rozkradením státního majetku Klausovskou privatizací a nadále se obohacující brutálním vysáváním nově tvořených hodnot. Což je vlastně záměr - udržení bídy co největší masy lidí, kteří pak jsou apatičtí a odmítají jít k volbám.

"Tady cítím, že společnost propadá rezignaci," říká v rozhovoru tento švýcarský historik a neúspěšný kandidát na ředitele ÚSTR Adrian Portmann. Po patnácti letech života v Česku se chystá na návrat domů.

„Když ale čeští politici místo toho, aby napomáhali smířlivým přístupům, sami prohlubují příkopy, štvou jedny občany proti druhým, tak žádné uklidnění společnosti není možné“.

To je stále týž záměr: otrávit lidi, a ti pak s pocitem, že protestují proti bídě a nepořádkům, nejdou k volbám. A tak se nic nechápající národ sám odsuzuje k úpadku a vykořisťování, nadávaje na jakýsi mýtický kapitalizmus. (Ten skutečný dávno zmizel ze světa.)

Změna může nastat jedině odstavením takzvaně tradičních politických stran.

Vedení těchto stran - jak vyplývá z naší tragické politické zkušenosti už od r.1990 – jsou Novou aristokracií najatou sebrankou záměrně zkorumpovaných a vydržovaných kádrů. Nová aristokracie pak s těmito představiteli „demokratických stran“ hraje před veřejností loutkové divadlo demokratického politického boje.

Herci tohoto divadla jsou vedle vedení politických stran i opory moci: Policie, justice, členové vlády, poslanci, senátoři i všechny další figury politiky a komunální správy.

Prvořadou zásadou pojištění věrnosti všech herců loutkového divadla je jejich zkorumpovanost. Zkorumpovaný člověk nemůže zradit zájmy Nové aristokracie. Má máslo na hlavě a kdo by mu dával tolik, co dostává od rodné strany. Nejspíš by byl v nejistotě, možná v bídě.

Donebevolající je způsob, jakým jsou bez skrupulí totálně korumpovaní zákonodárci. Oni jsou současně orgánem, jenž si sám, v režii stran, stanovuje platy a náhrady. Režie ovšem je přátelská a milosrdná. A tak se platy vyšplhají na desetinásobek meridiánu – nejčastěji vyplácené výše mezd a platů. Takhle se zákonodárci sami navléknou do chomoutu korupce a současně i střetu zájmů. Podle ústavy a vlastního slibu mají sloužit lidu, proto se demokracie tak jmenuje. Vysoký příjem je v rozporu s posláním táhne k poslušnosti vedení „rodné strany“. Zachování si naděje na pokračování mandátu po volbách je nutí nekompromisně na slovo poslouchat vedení partaje, a tím podpírat „okupační moc“ Nové aristokracie.Takhle prostě si pojistit moc na věčné časy, to se musí nechat, to je dílo nejvyšší vychytralosti. Ďábelské, lstivé vychytralosti.

Taková vychytralost ovšem mám svůj důsledek. Jestliže zákonodárci neslouží lidu, ale zločinu, co se dá říci o takové „demokracii“? Je to vláda lidu? Ne. Je to vláda nad lidem. Snad totální Neoaristokracie

 

21. 5. 2015   Vrbík, Zlín

* * *

Adrian Portmann: Zhoubné dědictví komunismu je v ČR vidět stále víc

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)