Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Samkova KlaraVážený pane předsedo,Vychopen Martin

sleduji boj ČAK ve věci stíhání kolegy Grubnera - viz:http://www.cak.cz/scripts/detail.php?id=14549. Chtěla jsem Vám jenom říci, že sklízíte to, co jste zaseli. Když se vrchní státní zástupkyně JUDr. Bradáčová a policejní vyšetřovatel kpt. Kortan pustili do mne ve věci "mačetový útok", tak jste neváhali, podali jste na mne kárnou žalobu a kárně jste mne odsoudili - přesně, jak si to orgány činné v trestním řízení přály. Když jsem se veřejně postavila proti státní zástupkyni Dagmar Máchové ve věci "Open Card" a ona si na mne stěžovala, že se chovám nedůstojně, takže porušuji "etický kodex advokáta", tak jste mne na její popud začali kárně stíhat a odsoudili jste mne. Přitom kdo má pravdu, je jasné - já.

https://www.sinagl.cz/z-korespondence/5296-tz-praha-blokuje-vysetrovani-opencard-nove-trestni-oznameni-ma-resit-statni-zastupitelstvi-v-olomouci.html

Paní JUDr. Dagmar Máchová je mediálně opakovaně označována jako "žába na prameni", bránící řádnému vyšetřování causy Opencard, na což jsem veřejně upozornila již v září 20013. Jediným výsledkem bylo moje kárné stíhání Českou advokátní komorou.

Totéž se týká i kolegy JUDr. Petra Kočího, totéž se týká i Mgr. Václava Lásky - též kárně stíhaných a odsouzených Českou advokátní komorou v případech, které jste nepovažovali za "vhodné". Ve skutečnosti jste napomáhali orgánům činným v trestním řízení ve ztěžování obhajoby případů, které moji kolegové zastupovali - stejně jako v případě obhajoby mých klientů.

Sami jste nastavili systém tak, že jste stíhání a šikanu advokátů orgány činnými v trestním řízení nejen tolerovali, ale sami jste k ní přispívali. A teď se divíte, že se celá záležitost obrátila proti vám a nejste schopni svoje členy ubránit.

Je mi moc líto, že se situace dostala až sem a opakovaně jsem i Vás osobně varovala, že se jedná o systémovou záležitost - nikoliv moji osobní. Pokud Česká advokátní komora nezmění svoje stanovisko a nezačne naprosto systémově bdít na výkonem advokacie a bránit svoje členy před zneužíváním pravomoci orgány činnými v trestním řízení, pak je to přímé ohrožení nezávislého výkonu advokacie - a Vy a vedení ČAK bude první obětí tohoto útoku. Že se tyto útoky budou stupňovat, je přitom zřejmé z vyjádření JUDr. Rychetského, bývalého ministra spravedlnosti, advokáta a dlouholetého předsedy Ústavního soudu o tom, že advokacie dává prostor pro praní špinavých peněz. Existuje snad nějaká lidská činnost, která by nedávala "prostor k praní špinavých peněz"? Ty se mohou prát i přes mateřské školky...

Vážený pane předsedo, 

situaci považuji za tak závažnou, že Vás veřejně vyzývám k radikální změně postoje ČAK všeobecně, nikoliv jen ve směru ke mně či mým výše jmenovaným kolegům. Útok JUDr. Rychetského a OČvTŘ vnímám jako útok na advokacii jako celý stav, a co je horší, jako útok na právní systém této země. Protože bez nezávislé advokacie nemůže být ani řeči o výkonu práva a spravedlnosti.

 

Vážený pane předsedo, braňte nás! Braňte advokacii, braňte spravedlnost a právo této země!

 

s pozdravem

Klára A. Samková
--

JUDr. Klára A. Samková, Ph.D.

www.lawyers.cz
www.zrcadleni.cz
http://www.facebook.com/profile.php?id=1306818457&ref=tn_tnmn#!/profile.php?id=1306818457

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.17 (6 Votes)
Share

Komentáře   

0 #6 Mirek Stach 2015-06-25 12:05
Pane Komárek naprosto s vámi souhlasím, skutečně ČAK je organizovaná banda zločinců. První stížnost jsem podal na advokátku P., která si účtovala za 2 úkony 2000 Kč, i když dle tehdejšího advokátního tarifu si měla účtovat 1000 Kč. Doložil jsem složenky i citaci platného zákona, banda ČAK to zakryla. V roce 2010 jsem podal stížnost na advokátku I.P., která vynesla z přestupkového řízení listiny, kde zastupovala protistranu a předala je jiné advokátce V.S. aby je zneužila ve své kauze, což je hrubé porušení advokátních povinností s následkem vyhození z advokacie . Přestože vše bylo důkazně doloženo, tak banda ČAK to primitivně přikryla, ostatně se na to podívejte. Chybí zde listina, kde je usvědčující razítko advokátní kanceláře. Chtěl jsem osobně jednat s vedením ČAK o tomto advokátním svinstvu, ale vedení se bojí osobní konfrontace!
justicnispravedlnost.kocourkov .org/.../
+1 #5 Jiří Komárek 2015-06-24 19:00
Na advokátku Kláru Samkovou jsem se obrátil v roce 2010 ohledně zastupování ve věci mého účelového obvinění z "šíření veřejné pomluvy" po té, co jsem v Chrudimi a okolí vylepil cca 500 letáků o skutečné příčině smrti mé dcery. Chrabrá PČR jich zjistila 17!!!
Na moji žádost o zastupování vůbec nereagovala. Kdysi se na ní obrátil jistý člověk ve věci pronásledování politického vězně, předsedy o.s. K 213 ing. Jiřího Fialy. Odmítla s tím, že by se dotyčný nepodřídil její taktice.
Odmítla mne zastupovat i bojovnice proti justiční mafii, Mgr. Marie Benešová, ostatně justiční mafie tu není, neboť kauza skončila smírem a tak nám tu stále řádí mafiáni Kytner,Procházk ová, Milotínský, Kramář, Kološová, Kramář, Tinz, Esser, Jirásková, Kastl, Žanda, Pokorná, Zdražil, Holík, Pejšek a další. lidovky.cz/.../...
0 #4 Jiří Komárek 2015-06-24 18:31
Je smutné, že advokáti záměrně podrážejí své klienty a kryje je ČAK včele s vedoucí kárného žalobce JUDr. Marcelou Marešovou, dnes již PhD. Na tuto osobu jsem se obracel se žádostí na zaslání kopie stížností na advokáty JUDr. Vlastislava Peřiny a JUDr. Petra Galláta, kterou podalo KSZ Hradec Králové pod vedením JUDr. Renáty Vesecké.
Výše jmenovaná mi kopii stížnosti nemohla odeslat, neboť je vázána mlčenlivostí. Náměstek KSZ Hradec Králové JUDr. Pavel Hochman, dnes již vedoucí žádnou stížnost podanou tímto SZ nemá k dispozici.
Prostřednictvím IMV jsem na vedoucí kárného žalobce ČAK podával TO, patří k těm vyšetřovatelem Bc. pplk. Ladislavem Párou odcizeným, stejně jako na vyšš.soud. uř. Vandu Procházkovou /vrátila mi důkazní mat. k mé nevině z trest. spisu před jeho odesláním k dovolání jako zapůjčený materiál. Dále bylo odcizeno TO na policistu Tichého, který nikdy nebyl u mého výslechu a podepsal falšovaný protokol ze dne 29.4. 2002/. Původní protokol sepsal pol. Dostálek.
-3 #3 Jan Šinagl 2015-06-24 16:08
Je odpovědností každého advokáta jak brání svého klienta. Je smutné, že z řád tisíců advokátů na slova předsedy Ústavního soudu ČR veřejně zareagovala dosud pouze jedna advokátka.
+7 #2 Pavel 2015-06-24 14:00
Jen pro připomenutí, to je ta paní, která se snažila vykreslit cikánské mačetové útočníky z Nového Boru jako nevinné oběti vyprovokovaného incidentu a na matku jednoho z posekaných podala trestní oznámení. Hesla jako "braňte spravedlnost" z těchto úst zní skutečně velmi úsměvně.
+1 #1 Jiří Komárek 2015-06-23 23:14
Klára Slámová není důvěryhodnou advokátkou.
A kdo je advokát Láska?
ČAK je organizovaná banda zločinců.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)