Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Ve svém článku ze dne 27.2.2015 - JUDr. Hana Marvanová, aneb když advokát obírá klienta…?! - jsem mylně uvedl informaci, že Ing. Marie Marvanová je matkou JUDr. Hany Marvanové. Touto cestou se ing. Marii Marvanové omlouvám. Děkuji za upozornění jedné mé známé. Níže uvádím korespondenci k tématu.

Dne 29.7.2015 20:40:

… posílám odpověď Marie Marvanové na můj dotaz, zda na fotografii, kterou jste použil jako portrét matky Hany Marvanové, je ona. Ale matkou Hany M. není …

Z dopisu ing. Marie Marvanové:

Pokud jde o věcný obsah jeho zmínky o mně:  panu Šináglovi asi ušlo, že jsem se do funkce místopředsedkyně představenstva ČSOB dostala až v prosinci 1989, a to na základě ankety zaměstnanců zaměřené na návrhy členů představenstva, kdy jsem jako jediná z kandidátů obdržela 100% (na což jsem byla po revoluci patřičně hrdá). S lidmi typu pana Šinágla, kteří se ověřováním používaných informací nikterak nezatěžují a kydají je dál tak, jak je naberou na vidle, nemá žádný smysl polemizovat. Mají totiž vždycky pravdu, a to i v případě, že je jim prokázán opak. Ptáš se, zda je to moje fotografie. Odpověď zní "ano". Nemám tušení, kde ji splašil. To, že si ani neověřil, že Hana Marvanová není moje dcera, mně není úplně jedno. Dotkl se tak mého velmi bolestivého místa - má dcera leží již 12 let na Bránickém hřbitově - a jako novinář by měl vždy předpokládat, že jsou věci mezi nebem a zemí, o kterých sice nevíme, ale se kterými obecně musíme počítat (něco jako protijedoucí auto v levotočivé nepřehledné zatáčce).

Dne 30.7.2015 01:15:

… Abych pracoval ve všem dokonale při objemu mé práce, je vyloučeno. Kdybych se o to pokusil, neudělal bych nic. Udělal jsem chybu, že jsem se spoléhal na můj zdroj a nenapsal raději "údajně". Naštěstí jich není moc. Určitá podoba se nedá popřít, navíc stejné příjmení. Pani Marvanová zřejmě dobře nezná moji práci, jinak by nemohla tak nezodpovědně paušalizovat a hned odsuzovat všechnu moji práci, pokud se sama považuje za objektivní. Její slovník mne poněkud zaráží. Vždy jsem chybu napravil, to bych popřel sám sebe, význam a smysl mé práce. Porušování zásad, které mi vyčítá se tak dopouští i ona sama. Mám-li soudit podle napsaného, důvěryhodnost ve mně paní Marvanová svým stylem vyjadřování a mluvy nebudí. Jistě dokážete pochopit, že sleduje-li člověk tak exponovanou kauzu, kterou všechna média ignorují, dostává se člověk nutně, nechtěně na hranu, kdy podobné chyby budou vždy hrozit i profesionálním novinářům a jejich týmům. Závažnost kauzy zůstává stejná. Fotografie pochází tuším z nějakého materiálu ČSOB. Samozřejmě, že jsem si zkoušel přes google ověřit zda je paní Marvanová matkou pani HM, resp. kdo je matka HM? Kdyby byly životopisy veřejně činných osob, tedy i politiku zveřejněny, k podobnému by jistě nedocházelo. Tento odkaz mne v názoru mého zdroje jen utvrdil - http://www.forumzen.cz/clenky-sdruzeni/9-clenky-sdruzeni/25-marvanova-marie - víme co byla IPB. Divné, že se pani Marvanová ptá, kde jsem "splašil" její fotku, která je veřejně přístupná na internetu? Tím samozřejmě netvrdím, že každý zaměstnanec IPB byl darebák, ale na vyšších pozicích si neumím představit, že by nevěděli a nic netušili. Rozhodně bych se zaměstnáním u IPB nechlubil, kde zmizely stamiliardy korun. To už si musí každý sám srovnat se svým svědomím. Mé svědomí je čisté právě proto, že pravda je u mne vždy na prvním místě. Nikdy nebudu mít problém změnit názor, pokud se dozvím co jsem nemohl dříve vědět ať už z nemožnosti, či z vlastní chyby. Kauza Hučín je jeden z příkladů mých jasných, transparetních postojů. Obávám se, že paní Marvanová trochu podléhá mediálnímu obrazu, který je o mně vytvářen a byl nastartován "primitivem" v kauzy Grebeníček. Od té doby se mi všechna média v podstatě vyhýbají, ale mé zpravodajství samozřejmě sledují. … 

 
Tolik na vysvětlenou.

 

Jan Šinágl, 30.7.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)