Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Uprchlici vlnyV obraně, na kterou je životně důležité se okamžitě připravit, je armáda málo Uz jedou 05platná s ohledem na to, že možná bude plnit úkoly někde na Blízkém Východě.

Národ musí být připraven na situace, které mohou, i když nutně nemusejí, nastat. V Evropě je už tolik potencionálních agresorů, že může být rozvrácena. Ty statisíce mladých mužů, které tu částečně jsou a částečně péčí evropských politiků stále přicházejí, jsou potencionálně opravdovým smrtelným nebezpečím. Na to by měli ministři obrany myslet a konat, co je třeba, k ochraně obyvatel.

Máme na sítích dost důkazů o tom, že životní názory islamistů jsou velice rozdílné od evropských. Nemůžeme počítat s tím, že budou rychle ubytovaní a dostanou práci. Ani s tím, že budou klidně čekat v lágrech, až „na ně přijde řada“. Musíme být připraveni na to, že rozbijí oplocení a vyvalí se ven. Brát si co jim dal Alláh. Tedy děvčata i ženy, vše, co jim poslouží jako zbraně na obyvatele, i ty zbraně, jež mají naši podivní zbrojaři kdesi po rozpadajících se kravínech. My o nich nevíme, ale oni možná už přišli s jejich mapami a plány. Mají takové elektronické vybavení, že mohou „působit“ koordinovaně, organizovaně. Víc Vám snad nemusím psát. Máte kvalifikaci a spolupracovníky, s nimiž jste schopni připravit téměř okamžitě OBRANU obyvatelstva.

Scházejí se ministři vnitra, zahraničí, financí….. Neměli by koordinovat obranná opatření i MO?

Jsme v takovém možném ohrožení, jaké tu nikdy nebylo. Podle mne si to žádá utvoření ozbrojené domobrany v každém městě, obci. Není nemožné, se budou valit tisícové armády frustrovaných násilníků.

Jsou v Evropě už statisíce usedlých – řekněme cizinců, kteří mají potenciálně velice blízko k násilí, teroru a teď jsou tu armády jejich soukmenovců.

Prosím Vás, konejte co je možné, i když zdánlivě nepotřebné. Lidé zodpovědní za obranu, mají na bedrech obrovskou, nikdy nevídanou a nepředstavitelnou zodpovědnost. Hrozí, že nestihnete udělat, co je třeba. Aspoň vy, evropští ministři obrany, se vzpamatujte. Nejsem pověrčivý, ale krvavý měsíc prý věští apokalypsu. Nenechte možné (pravděpodobné!) události volně plynout.

 

Ing. Stanislav Vrbík, Zlín

27.9.2015

* * *

Uvolněte byt, potřebujeme ho pro uprchlíky, nařídila radnice obyvatelce Nieheimu

Na letošní vlnu uprchlíků bude Bettina Halbeyová (51) z šestitisícového Nieheimu v Severním Porýní-Vestfálsku vzpomínat s hodně smíšenými pocity. …

* * *

Čínští turisté u nás utrácejí nejvíce ze všech, také ale šokují svým chováním

… Číňané jsou hluční a nepořádní, shodují se v hotelech

V posledních třech letech zažívá návaly čínských skupin i Český Krumlov. Jaké zkušenosti mají ti, kdo s nimi při své práci přicházejí do styku? V hotelech: „Číňané jsou velmi hluční, nechávají otevřené dveře svých pokojů a pokřikují na sebe přes chodbu dlouho do noci. Nechávají po sobě bordel v pokojích. Kouří i tam, kde je jasný zákaz. Sprchují se mimo vanu, pak až lezou do vany (zvyk omývat se před koupelí je vlastní i Japoncům a vyplývá ze snahy nelézt špinavý do vany – pozn. aut.). Běžně zapomínají věci na pokojích. Na recepci zásadně předbíhají, skáčou do řeči, nedají se odbýt. Neustále otravují s tím, že chtějí zalít horkou vodou nudlovou polévku.“ Shrnuté názory recepčních a personálu několika hotelů uvádím anonymně na přání dotazovaných. To platí i o průvodcích na krumlovském zámku, kteří už také získali zkušenosti: „Čínští turisté patří mírně řečeno k nejméně oblíbeným. Nám průvodcům vadí, že při prohlídkách fotí přes zákaz a opakovaná upozornění. Nedrží se skupiny a odbíhají si do jiných místností, jak se jim zachce, výklad je nezajímá. Několikrát se nám dokonce stalo, že si při takovém odběhnutí ulevili do květináčů v zámeckých komnatách.“

Podobně smutné zkušenosti se ozývají z celého světa: čínští turisté se rýpou v nose; hlučně popotahují a plivou i v uzavřených prostorách; za nic se ne omlouvají ani neděkují; sundávají si na veřejnosti boty; nemyjí si ruce; odhazují odpadky, kde se jim zachce; nemají ve zvyku splachovat záchody; jsou hluční a neukáznění; předbíhají a strkají se; ale také třeba nechávají své děti močit do bazénů. Na letištích si suší spodní prádlo, v obchodech s křehkým a drahým zbožím přes zákaz všechno osahávají a chytají do ruky; v letadlech kradou záchranné vesty.

* * *

Když je tak vstřícný prezident Zeman k Číňanům, zdalipak jim otevře Lánskou oboru a pozve k návštěvě zámku? 10 slíbených miliard ještě neinvestovali, jak slíbil Zeman po návštěvě komunistické Číny? Navíc je to zanedbatelná suma ve srovnání s naši obchodní výměnou a investicemi SRN v naší zemi. Kdo z tohoto obchodu profituje bude především Čína a nejenom hospodářsky, ale především politicky. Rusko se komunizuje stále více, Rusů i nás přibývá, hrozí invaze čínských turistů a čínského kapitálu, kontrolovaného KS Číny, Muslimové jsou v masovém pohybu. Dochází ke střetu kultur, který může být velmi rychle nad kapacitou, kterou Evropa i naše země může ještě zvládnout a absorbovat, aby samy nebyly ohroženy. Nebudou-li politici schopni rozhodně konat, bude při trvalém příchodu uprchlíků napětí v postižených zemích narůstat. Stále jasněji se ukazuje, že demokracie má své hranice, dané kulturou, náboženstvím a tradicemi různých zemí. Většina se nikdy nepřizpůsobí menšině, pokud nevládne diktátor. Zažíváme období, kdy se jasně ukazuje, kde jsou hranice demokracie. Nebudeme-li je ochotni rozhodně bránit, i ty viditelné, můžeme se s demokracií rozloučit.

 

Jan Šinágl, 27.9.2015

* * *

Zemanův poradce Taj Sü je plukovníkem letectva Čínské armády!

Nejoblíbenějším politikem je Andrej Babiš

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)