Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Odpovídá disident na otázku deníku iDnesZeman Klaus

Zeman PutinMiloš Zeman je tedy podle mne prezidentem ČR zcela protiprávně, na základně trestného činu. A také zcela amorálně. Což zvláště u hlavy státu ovládající armádu, tajné služby a veliký majetek nemělo nikdy nastat. 

Bill Browder „Rudý zákon“ (str. 91): „Jakmile jsem měl kancelář, potřeboval jsem někoho, kdo by mi pomohl. Přestože v Rusku doslova desítky milionů lidí zoufale hledaly obživu, najít v Moskvě anglicky mluvícího zaměstnance bylo skoro nemožné. Sedmdesát let komunismu zničilo v celém národě pracovní etiku. Miliony Rusů končily v gulagu za sebemenší projev osobní iniciativy. Sovětská vláda samostatné myšle­ní přísně trestala, proto se lidé přirozeně chránili tím, že dělali, co nejmíň šlo, a doufali, že si jich nikdo nevšimne. Tohle sáli obyčejní Rusové s mateřským mlékem. K vykonávání byznysu v západním stylu jsem mohl bud nějakému mladému Rusovi doslova vymýt mozek a ukázat mu význam pracovitosti a ro­zumného uvažování, nebo nějakým zázrakem najít člověka, jehož vrozená psy­chologie nějak dokázala odolat tlakům komunismu.“ (str.107): „Pak mi ale došlo, proč to udělal: protože tak to zkrátka Rusové dělají. O takovém chování mluví jedna známá ruská pohádka. „Chudý venkovan chytil zlatou rybku, a ta řekla, že mu splní jedno přání. Nadšený venkovan du­mal, o co by si měl říct. „Co třeba zámek? Nebo ne, něco lepšího - tisíc zlatých prutů. A nebo loď, na níž obepluji svět.“ Když už chtěl říct, co si přeje, rybka ho přerušila. Byl v tom háček: cokoli dostane on, jeho soused bude mít dvakrát. Venkovan už nezaváhal a řekl: „Tak v tom případě mi vypíchni jedno oko.“ Poučení je jednoduché: když jde o peníze, Rus ochotně - dokonce s rados­tí - obětuje svůj prospěch jen proto, aby uškodil sousedovi. Zdálo se, že podle této zásady jedná Potanin a jeho skupina. Bylo jim jedno, že vydělali čtyřicetkrát víc než my. Nedokázali však snést, že by finančně uspěli také nějací nezávislí cizinci. To prostě nemohli dovolit. To by nebylo... ruské“.

Hydepark ČT prof. Tymothy Snyder (od cca 40 min): O Rusku „Co nemůžeme dohnat, můžeme rozbít.“ „Dívám se na ruskou televizi i když je to nebezpečné pro moje zdraví.“ Ruská média se snaží lží vytvářet realitu.

V takovém státě jsou Zemanové, Klausové, Vyvadilové, Doubravové a jim podobní, jen tzv. „užiteční idioti“. Ničím jiným jako představitelé malého státu, bez vojenské síly, být ani nemohou. Rusko uznávalo vždy jen sílu. Slabochy, poslušnými přitakávači a kolaboranty opovrhuje - jen je využívá. Plně se připojuji k tomuto článku níže. J.Š.

1) Strach

Hlavní příčinou byl strach. Přirozený lidský strach z opět zvráceného směru našeho politického vývoje. Opět směrem k totalitním diktaturám barbarských zemí, kde není geneticky zakotvená úcta k lidskému životu a ke svobodě. Tam nás prezident zatahuje. Strach z téměř šílené prezidentovy politiky, který dlouhodobě ztrácí soudnost a miluje diktátorské režimy Ruska a Číny. Ostatně není jediným evropským politikem milujícím diktaturu a nesnášejícím demokracii, „která je přeci pořád tak nedokonalá“. Pravda je, že v totalitních zemích panuje poměrně řád a pořádek, což je pro panovníky jistě nádherný sen. Ovšem za cenu nespočtu mrtvých, umučených, nevinně uvězněných a terorizovaných lidí.

Z činů Zemana lze zřetelně poznat, že by sám chtěl být takovým diktátorem, jako jeho přátelé, kde by mohl národu diktovat svojí jedinou politickou pravdu. A všechny neposlušné občany zavírat do koncentráků a pracovních táborů, jako to dělají jeho oblíbení přátelé v Rusku a Číně.

Což už tu dvakrát bylo. Nacistická a komunistická diktatura trvaly skoro 50 let (1939-1945 a 1945/1948-1989), byly povražděny tisíce lidí, emigrovaly další statisíce, byla na příštích asi 100 let zlomena morální páteř národa, což se bude léčit nejspíše dvojnásobek doby deformace národa, statisíce nevinných byli v lágrech, byl jsme na léta mezi nimi. 

Miloš Zeman se svým opakovaným přátelstvím s východními, asijskými, nacionalistickými a komunistickými diktátory, kteří  tyranizují své národy, už definitivně zpronevěřil demokratickým principům. Principům o svobodě občanů, o pluralismu vládnutí, o základních lidských právech na život a na názor, o právním státě bez státních zločinů. Tedy základním standardům pro civilizovanou Evropu 21. století.

Po 2 letech jeho vládnutí jsem přesvědčený, že kdyby byl na hradě ve 40. letech minulého století, přátelil by se i s katany českého národa Adolfem Hitlerem a Reinhardem Heydrichem. Neboť i tito diktátoři tvořili tehdy světovou velmoc, kterým se bezpáteřní politici a kolaboranti vždy klaní.

Proč také strach. Rusko. Většina tamních médií nás považuje za bývalou sovětskou republiku. Takto nás v reportážích označují. Podrobně jsem to zdokumentoval a zaslal prezidentu Klausovi a premiéru Nečasovi, aby bránili naše národní zájmy a dali to do pořádku. Neudělali nic. Ale proč asi se tak nehorázně překrucuje úplně nedávná historie? Není těžké si důvod dovodit. Aby pozdější ruská okupace naší země měla omluvu typu Obsadili jsme naše historické území. Osvobodili jsme sovětské Čechy před západní úpadkovou nemocí. A nikomu z politiků to nevadí. Této připravované ruské okupace Česka se do budoucna bojím. Přinese opět barbarskou kulturu a perzekuce.

Putin celý rok ignoruje Zemanovy návrhy na útok proti teroristům z IS. Nemá zájem potlačit islamisty. Jen v případě bránění diktátora Asada na jeho malém území. Celý svět to vidí, že Putin k nadšeným výzvám Zemana do útoku trvale mlčí. Situace s IS mu vyhovuje. A populismus Zemana ignoruje.

Čína – stejně tak barbarský stát jako Rusko. Čína okupuje Tibet jako Rusové Krym. Ne, že by USA neměly občas ve světě podobné průšvihy. Zeman se ale od Číny učí, jak zde zavést opět totalitu. Čína v lágrech odebírá zaživa orgány disidentům z opozice Falun Gong. To mu nijak nevadí. Také proč, když má ve stáří mentalitu diktátora.

Patrik Kunčar, senátor, před zemanovou cestou do Číny zveřejnil:

„Odsuzuji vraždy, mučení, věznění, pronásledování a všechny další formy diskriminace příslušníků praktikujících Falun Gong. Důrazně se ohrazuji proti ilegálním transplantacím využívajících orgánů nespravedlivě uvězněných z řad tohoto meditačního hnutí.“

http://patrikkuncar.cz/me-nazory/soucit-s-utrpenim-prislusniku-hnuti-falun-gong

2) Znechucení

Další příčinou bylo už dvouleté znechucení. Z toho, jaký všehoschopný člověk nám tady vládne. Tím jsme už jen krůček od toho, by nám tady vládli zločinci z KSČ Grebeníček nebo Štrougal. To co udělal Zeman ve své funkci dobře, už nestačí na ospravedlnění těch vážných selhání.

Pociťuji opravdu znechucení z mravního a intelektového úpadku prezidenta, kam až to s ním dospělo. Je to u demokratických zemí celosvětový unikát. A obří ostuda. Vzhledem k tomu, že to je zcela zjevně pravda, snadno prokazatelná u každé objektivní poroty, nelze nikoho za tyto závěry žalovat. Císař pán je opravdu nahý a neví to. Už to tady někdo musí zvolat. A třeba každý týden, neboť jeho nové a nové populistické nápady zvolané do médií znovu a znovu překrývají jeho vážné chyby. Miloš Zeman se vlastními činy stal nepřítelem demokratů a svobodných občanů. Je tedy i mým nepřítelem. Sám si to vybral. Budeme tedy s nepřáteli národa bojovat. Jako jsme bojovali dříve s jiným nepřítelem národa, s aktivními pomahači Hitlera a Heydricha.

Následovaly skandály se Zemanovým alkoholismem, který je pro hlavu státu zcela nepřijatelný. Je mezinárodní ostudou ČR. Psychiatři a psychologové, kteří měli odvahu se o souvisejících poruchách veřejně zmínit, měli podle mne pravdu. Naprosto stejný problém má totiž jeden můj příbuzný, který pije stejně jako Zeman, stejně dlouho, je v podobném věku, je mu fyzicky a mentálně a charakterově věrně podobný a ze slušného intelektu z mládí kolem IQ120 se dostal v důchodu na zhruba polovinu. Tedy k pásmu debility a pomatenosti. Společně s těžkou poruchou osobnosti, dle níž má utkvělou představu, že má geniální mozek a mohl by dělat primátora nebo prezidenta.

Jde ale o úplně obyčejnou alkoholickou demenci s poruchou osobnosti. Občané si mohou zvolit zdá se koho chtějí. Navíc diagnózu ani psychologický profil prezidenta většinou neznali. Což je vážná systémová chyba, se ukázalo. Tak zvolili porouchanou osobnost, patřící do servisu.

3) Normální občanský postoj k malérům a zločinům politiků

Následovaly další skandály jako Zemanův poradce Nejedlý úzce spojený s ruským Lukoilem a tím s ruskou tajnou službou a s Kremlem. Což může být i dílčí vlastizrada vůči českým zájmům. Zemanův mluvčí Ovčáček jako bývalý redaktor Haló Novin - tiskoviny fanatických komunistů obhajujících jejich bývalou diktaturu. Tedy tiskoviny zločinců uznaných takto za zločince zákonem č. 198/1993 o protiprávnosti komunistického režimu. Zemanův kancléř Mynář, který v naprosto ostudné ignoraci transparentních pravidel nikdy neodtajnil veškerý majetek a který je rovněž spojen s kremelskými agenty, a nevlastní bezpečnostní prověrku. Zemanův poradce Kmoníček, na škole fanatický podporovatel komunismu z rodiny ortodoxních komunistů, jehož otec učil na VŠCHT Pardubice marxismus - leninismus. Oba jsem zde zažil. 

Pátý je Miloš Zeman, který je věrný spojenec Kremlu a ruské ambasády, která je největší ruskou pevností za hranicemi Ruska. A která se obrovským počtem špiónů v naší zemi, jenž každoročně potvrzuje BIS, zcela vymyká standardním počtům zaměstnanců na ambasádách. I velikost tohoto paláce, soukromým majitelům zcela nezákonně ukradeného Sověty a Benešem, je demonstrací velmocenské síly. Stačí porovnat s VV USA nebo UK.

BIS v pátek: v roce 2014 hlavními cíli zájmu byly aktivity ruské, čínské a ukrajinské moci na našem území.

J.Kubík: jedním z předních cílů BISky by se ale měl stát sám prezident Zeman. Podám BIS podnět.

Od pamětníků vím informaci, že lidé v Prognostickém ústavu, kde Zeman před revolucí 1989 pracoval, byli napojeni na ruskou KGB, ale na toto asi nemá nikdo přímý důkaz. Bohužel. Dokud neotevřou ruské archívy.

Od ruské okupace Krymu je Zeman zastáncem a veřejným pomahačem tedy agentem okupantů. V právním oboru platí princip, kdo schvaluje těžké zločiny, nebrání jim a napomáhá je legitimizovat, je stejně vinen jako pachatelé. Miloš Zeman je podle těchto principů a dle § 365 TZ spolupachatelem ruských okupantů. Náš prezidentský hrad podle mého právního názoru tedy ovládla skupina zločinců (kromě Kmoníčka). Nezávislý soud by tomu musel dát za pravdu.

Schvalování trestného činu § 365

(1)Kdo veřejně schvaluje spáchaný zločin nebo kdo veřejně vychvaluje pro zločin jeho pachatele, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

Už Zemanovo prezidentské zvolení podvodem předznamenalo černou skvrnu do historie naší země, která se bude za čas psát do učebnic. Respektoval jsem demokraticky, že dostal nepatrně více hlasů než oponent a tak má na funkci právo. Než vyšlo najevo, že se stal vlastně lžiprezidentem, když poslední den volební kampaně nepravdivě pomluvil v ČT svého oponenta ze spojení rodiny s nacismem. Což ovlivnilo část voličů citlivých na tuto otázku. Tím ztratil Miloš Zeman větší část své legitimity být prezidentem České Republiky. Podle mne určitě 2/3 legitimity.

A to legitimitu právní, kdy dle práva to byl vlastně trestný čin pomluva dle § 184/ 1 a 2 Trestního zákoníku a trestný čin podvod dle § 209/4 a 5, kterým získal neoprávněný prospěch uvedením voličů v omyl. A dále legitimitu mravní, kdy nečestným soubojem obelhal část národa a zneužil důvěru voličů. Zbyla mu pouze legitimita formální nebo spíše úzce formalistická - vyplývající pouze z kusu papíru, na němž volební komise zapsala součty volebních hlasů. A pak inaugurační záznam z parlamentu. Miloš Zeman je tedy podle mne prezidentem ČR zcela protiprávně, na základně trestného činu. A také zcela amorálně. Což zvláště u hlavy státu ovládající armádu, tajné služby a veliký majetek nemělo nikdy nastat. 

Pomluva § 184/ 1, 2

(1)Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

(2)Odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

Podvod § 209/4, 5

(1)Kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti.

(4)Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán,

d)způsobí-li takovým činem značnou škodu.

(5)Odnětím svobody na pět až deset let bude pachatel potrestán,

a)způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 škodu velkého rozsahu,

Jak by měl podle mne pan prezident na dopis reagovat?

Snadná odpověď. Prostě jako chlap a jako slušný člověk. Tzn., že se bude kritice jeho chyb na rovinu bránit a buď se obhájí nebo taky ne, a pak uzná chybu a přestane jí dělat. Že vysvětlí důvody, jaké ho k podpoře diktátorských režimů vedou a na rovinu přizná jako férový chlap, že třeba jejich diktatury prostě považuje za správné a za lepší než nějaké demokracie. A že proto se jezdí k nim učit, jak nastolit funkční režim a pořádek. I ten Gottwald to veřejně přiznal, že se jezdí do Moskvy učit, jak nekomunistům v ČSR zakroutit krkem. Což pak udělal a stovky jich nechal zardousit. Jakékoliv ostatní vytáčky a vyhýbání se konkrétním argumentům by podle mne byly mravním selháním charakteru rovného chlapa a slušného člověka. Je to jenom na něm.

 

Děkuji. J.Kubík, KPV ČR

7.září 2015

* * *

Dopis nám poskytla redakce iDnes.cz. J.Š. 3.10.2015

* * *

Jak se chodilo po dlažbě nasáklé krví? ptá se Zemana politický vězeň v iDNES.cz.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (8 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)