Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN Hoeschl Dvoji metr 131115Když si imigranti zapomenou zrušit své staré fotky na Facebooku

Islámské "koně už dupou po maštalích", nejsou k udržení, touží po naší krvi. Vedení EU je neschopné, je paralyzováno multikulturalizmem a rozpaky. A čas pracuje proti nám, váhajícím a spoléhajícím, že ještě není nejhůř. Probudí nás Paříž třináctého?

Je třeba vedení EU vyměnit, nebo raději aspoň dočasně Unii rozpustit. Je nezralá, je rozpačitá, je bezradná. A na to bychom zahynuli. Jednotlivé státy si poradí líp. A budou si umět i vzájemně pomáhat. Jedno centrum je riziko. Dávno měly být v utečeneckých táborech naše letáky vyvracející lži organizátorů invaze do Evropy. Informující, že Evropa je zahlcena, že tu utečenci jsou už nenáviděni, že jsou internováni a budou vraceni. Dávno měla Evropa prostřednictvím mobilů běženců posílat informace do těch táborů, těm, co sem mají jít. Informace o utopencích, o bouřících se a hladovkujících těch, co už tu jsou. O tom, že Evropa nemá čím je živit, šatit a ubytovávat.

O tom, jak tu řádí jejich souvěrci, kteří jim zkazili šanci. Dávno se ve městech měly cvičit ozbrojené domobrany, ozbrojení hasiči, záchranáři, a další kolektivy. Ozbrojené svazy rodičů musejí se připravit na ostrahu a obranu škol, co nejvíc žen mělo dostat výcvik v likvidaci násilníků.

Jsme naivní jako děti. Jsme hloupí tváří v tvář pouliční válce, či spíše jatkám, pokud nebudeme mít zbraně. Oni je mít budou. O to se postarají nejen Saudové, ale i naši obchodníci se zbraněmi, jež jsou skladem ve starých kravínech. Islamisté je mají jistě zmapované. My ne. Je třeba vyhlásit ve všech státech mimořádnou situaci, přijat krizové zákony, kde bude například znásilňování žen trestáno smrtí a další zákony pro obranu životů před islámským terorem.

Probudí nás Paříž třináctého?

 

Vrbík, Zlín, ráno 14. 11. 2015

* * *

Evropa z konzumu a blahobytu zpohodlněla, zhloupla a ztratila základní pud sebezáchovy. Dlouhá doba blahobytu vynese vždy do čela neschopné politiky. Umějí dobře jen vše „okecat“, prakticky nic neřešit, neschopné včasného činu a akce, odpovídající vážnosti situace a zabránit tak včas škodám daleko větším. Baťa i TGM by dnes opět vyzvali: „Je třeba sedlat!“ – nebo si nás „osedlají“ jiní. Svoboda není zadarmo, stála vždy krev. Kdo není ochoten bránit svobodu a demokratické hodnoty, skončí jako otrok.

 

Jan Šinágl, 14.11.2015

* * *

Zákeřné Novinky.cz

* * *

P.S.

Článek prof. Cyrila Höschla v úvodu vyšel v LN, příloze Pátek, dne 13.11.2015 - jak symbolické! Ano, aby demokracie přežila, nesmí být pokrytecká. Sebehumánnější myšlenky množství a hrubá, primitivní síla, vždy snadno zlikviduje, nejsou-li podpořeny rozhodnou silou. Síla respektuje vždy jen sílu. Je nejvyšší čas aby Evropa svoji sílu ukázala a ne o ní jen mluvila. Důležité je nyní nepodléhat emocím, nenechat se zneužít populisty a extrémisty zprava i zleva. Cítí svoji šanci. Mohou naše demokratické hodnoty ohrozit více než islám. Demokracie má právo a povinnost se bránit. Skutečný stát či společenství takto koná, jinak nejsou ani státem, ani společenstvím. J.Š.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (16 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #23 ing. Michal Novotny 2015-12-09 12:24
.....Naopak ne on, nebo objektivní pan Zdenek, ale vy se jasne stavíte k prazské kavárne. Je mi to upríme líto, ale je to tak. Zajimejte se trochu víc o BPI, Okamurovu SPD, který má program prímé demokracie podle svýcarského vzoru a zanechte vasich pseudointelektu álních hloupých úvah. Poslouzíte tím sobe a celemu národu.
+2 #22 ing. Michal Novotny 2015-12-09 12:23
"Jelena Vičanová - Ruska narozená v ČR, její rodina v Rusku, si zabrala Albertov pro sebe a proruského prezidenta Zemana. Demokracie z listopadu 89 končí. Už nemáme komunistu jenom na hradě. Už i na Albertově 1989.....
Pane Sinágle, v této diskusi vás ale opravdu nepoznávám. Cisí z ni, co se vás týka jedno.Neobjekti vita vúci Putinovi, který kdyby delal cokoli, byt pro soucasnou Evropu zachranující, byl by vámi proste odsouzen, ze je Rus. Dalsí porce neobjektivity je patrná z vaseho nálepkování docenta Konvicky. Tady jste uplne mimo mísu. Neznáte ho,neznate jeho názory a máte plná ústa " moudrostí". Myslim si, ze nekdo, kdo zastupuje názory 80ti procent Cechu by vás mohl primet alespon k úvaze, " ze na tom neco pravdy bude", ne?
+4 #21 Zdeněk 2015-11-25 23:41
Pane Musile.
Celkem s Vámi souhlasím. Jsem však přesvědčen, že v této době je prioritou obrana proti islamizaci východní Evropy. Ta západní je zřejmě již ztracena, protože nemá vůli se bránit – důvodů je více. Takže i kdyby měl Zeman tyto úmysly, tak v současné době nemá žádné prostředky to uskutečnit. Konstrukce, že Rusko vojensky obsadí střední Evropu, event. zde zavede komunismus, je nereálná. Naopak západní Evropa ještě bude vděčná, když ji Rusko z této islámské šlamastiky pomůže – viz obrat Francie. Hlas Zemana v protiimigrační kampani je tedy velmi důležitý. Ostatní politici kolaborují po vzoru svých předchůdců – viz dějiny islámu. Pokud se Evropa zislamizuje, s žádným Ruskem si už hlavu dělat nemusíte.
+4 #20 Zdeněk 2015-11-22 23:54
Pane Šinágle.
Své názory jsme si vyměnili a shoda nikde. Počkejme tedy, jak to vyřeší historie.

Bohužel jste se nevyjádřil k mému návrhu udělat interview s Doc.Konvičkou na téma „Proč jsem extrémista“. Znám Vás jako objektivního novináře. Nemáte potřebu dát slovo i druhé straně?
-2 #19 Oldřich Musil 2015-11-22 12:43
-3 #18 Oldřich Musil 2015-11-22 11:37
POKRAČOVÁNÍ
Stejně tak i němečtí demokratičtí politikové si před rokem 1933 naivně mysleli,že to co Hitler řve na svých mítincích nelze brát tak úplně doslova,že to tak zlé zas nebude,že až ho dosadí do vlády tak ho ukočírují.Jak to dopadlo,víme už z historie moc dobře.
-2 #17 Oldřich Musil 2015-11-22 11:32
Pane Zdeňku.
Uznávám že slovem polopravda jsem správně nevystihl nebezpečnost Miloše Zemana.Z toho co říká je 99% pravdy.A pochopit to jedno podstatné a nejnebezpečnějš í procento není snadné.Je jím jednoduše řečeno to,že chce opět vrátit náš národ a stát spátky do náruče Ruska.Pryč ze západní latinské civilizace.
Má bezpochyby pravdu v tom,že politika EU byla vůči muslimům naivní tím,že si je ve jménu tolerance nasadila jako veš do kožichu a teď sklízí co zasela.Stejně jako západní politici v roce 1938 vůči Hitlerovi.To však ještě neznamená,že Putinovo Rusko je lepší řešení,stejně jako tehdy Stalinův Sovětský svaz a Komunismus.
Když Gottwald v roce 1929 řval v parlamentu že se jezdí do Sovětského svazu učit jak nám zakroutit krkem,poslanci se smáli.Řekl jim na to:"On vás přejde smích".A na jeho slova nakonec došlo.
POKRAČOVÁNÍ
-2 #16 Jan Šinagl 2015-11-22 10:27
Pavlačová drbna zabrala Albertov 17.listopadu 2015

Z diskuse ke článku:

"Jelena Vičanová - Ruska narozená v ČR, její rodina v Rusku, si zabrala Albertov pro sebe a proruského prezidenta Zemana. Demokracie z listopadu 89 končí. Už nemáme komunistu jenom na hradě. Už i na Albertově 1989. A bude hůř, lidé z tohoto post-komunismu a polo-komunismu zase emigrují do vyspělejších zemí. Přesně tak. Přímá volba prezidenta byla největší hloupost za 26 let. Nyní může být a také bude pomocí opilců, primitivů, estébáků a věrných bolševiků kdykoliv zvolen hospodský užrala. Člověk mluvící šikovně populisticky a populárně, ale jinak napojený na tuneláře, estébáky, kágébáky, xenofoby, fašisty čínského, azerbajdžánskéh o a ruského diktátora. To jsme si to podělali. Národ s 55% bezcharakterníc h nemůže volit prezidenta. Je třeba změnit ústavní zákon. I když komunisté jistě povstanou do zbraně. Tom."

Jinak doporucuji panu Zdeňkovi, aby porovnal kolik procent cizinců žije v CH a kolik v ČR. Vyhnali jsem české Němce, židy, Maďary, Slováky a jsme etnicky nejčistším národem Evropy, který ukazuje čeho všeho je schopen, když si vládne sám. Pokud Vám nevadí kdo stojí na veřejném podiu u prezidenta je to Vaše věc. Téma je zástupně Zemanem a jeho okolím využíváno k posílení ruských aktivit. Rusko je ohrožováno silnou Evropou, proto dělá vše pro to, aby ji oslabilo či zničilo.
Winston Churchil 19.září 1946:
„Existuje náprava, která by... z celé Evropy – nebo alespoň z její větší části – učinila oblast stejně svobodnou a šťastnou, jako je dnešní Švýcarsko. Jaký je tento spolehlivý lék? Je to znovuvybudování základů evropského domu – nebo alespoň co největší jeho části, kterou jsme schopní obnovit – a vytvoření takové struktury, kde bychom mohli žít v míru, bezpečí a svobodě. Musíme vybudovat jistý druh Spojených států evropských. Jen tímto způsobem se budou stovky milionů pracujících schopny znovu radovat a žít v naději, která činí život smysluplným. Postup je jednoduchý. Zapotřebí je jen odvaha stovek milionů mužů a žen učinit správné rozhodnutí namísto špatného a za odměnu namísto prokletí dosáhnout štěstí.“
+4 #15 Zdeněk 2015-11-22 00:21
Označit islám omezující práva žen, ateistů, členů jiných vyznání, vraždící své odpůrce, potírající kulturu, lidská práva, po staletí válčící a jímající otroky za nenávistnou fašistickou ideologii je správné a nejedná se o žádnou xenofobii ani populismus.
+4 #14 Zdeněk 2015-11-22 00:20
Pane Musile.
To se Vám moc nepovedlo. Váš odkaz na pamflet paní Dvořákové je zcela nepřípadný. Klidně tvrdí, že „demokracie plně přijímá pluralitu lidu, tj. uznává rozdílné názory, zájmy a postoje v rámci daného právního systému“. Zajímavé, že si nevšimla dlouhotrvající cenzury ve sdělovacích prostředcích co se týká migrace. Střídají se tam arabisté, odborníci z neziskovek, spřátelení vědci a pedagogové, multikulti politici aj., údajně elita národa. Účelem je jednostranné ovlivnění veřejného mínění bez ohledu na fakta. Až pod tlakem událostí začali v poslední době zvát do ČT i názorově odlišné odborníky, na které zastánci migrace se svým ubohým blábolením absolutně nemají. K tomu populismu – každý trochu myslící člověk pozná nebezpečí a nepotřebuje, aby ho někdo strašil. Nebezpečí fašismu také Češi poznali ihned, zatímco komunistům to trvalo až do napadení SSSR.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)