Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

… Nelze se divit, že pak tato veřejnost uctívá jistého Alexandra Beera, příslušníka NKVD, který vraždil zajatce a vychloubal se zvrácenými skutky. Dokonce, na rozdíl od jiných, tento člověk dostal řád Bílého lva. Přičemž stejná společnost odsuzuje procesy z let padesátých a postavu stejně zvrácenou prokurátora Vaše. …

Nejsme tu doma nikdo a jen nevědomí o křesťanských hodnotách může vést k popsání paní Merkelové jako osoby hloupé - Možná by bylo načase dojít k poznání, že myšlení nejsou "kecy" a že být občanem je také jakási povinnost. Ovšem žehrat na špatný osud bude asi většině vždy bližší než uvědomit si vlastní odpovědnost.

LN mladocesi 040116„Nikdo z nás tu není doma“,odpověděli by Vám čeští protestanti, kteří v 16. století zemi LN chybi Kral 291215čechizovali a přitom ji přivedli k jednomu z intelektuálních vrcholů "boemische" kultury jak duchovní, tak hmotné.  Stejně jako současnými lidovými vrstvami postpravoslavného Česko uctívaný Mistr Jan. Mimochodem, ti první odešli do Pruska a pak, jak Bůh dal, a nikde nebyli a všude byli doma. Těm, co zůstali a postupně střídali od katolicsmu po pravoslaví až po atesimus a zemanismo-klausismus, což je specifický projev  doby smutku – normalizace - vrcholu českého masového kolaboracismu, se pak i Prusko, kde našli protestanti z Českých a Moravských zemí útočiště a nejen to, stalo nepřítelem největším. Postupně to pak přenesli na Německo jako celek, tedy ne bez viny Němců samotných. Povědomí o této době je však  nízké. Povědomí o křesťanských hodnotách v zemi, jejíž obyvatelstvo již není "boemisch", ani "tschechai", nýbrž je "českoobyvatelstvem" je mizivé.

V tomto duchu je Merkelová nikoliv hloupá, nýbrž odráží hodnoty, které z této země, tedy přítomných obyvatel vyprchaly a které jsou historicky vzato oním evropským kulturním základem, kterého se zdejší konvičkové a klausozemanové dovolávají. Označit paní Merkelovou za hloupou lze buď z pozice arogance zoufalství, nebo...

V zemích, kam čeští protestanti odešli, jsou tyto hodnoty dodnes každodenní. I proto, že lidé tam vědí, že jejich země není jejich vlastnictvím. České obyvatelstvo ve své většině skončilo u specifického pravoslavného povědomí a proto má obdiv ke Klausům a Zemanům a žije z mýtů o zlatých ručičkách atp., což jsou mnohé rysy specifické neevropské kultury ruské. Tato forma lidové demokracie, ke které vyzýváte, však umožňuje právě ten zlořád, který kritizujete. Nazval bych to slepotou.

Pokud čteme evropské materiály o Rusku z dob českých protestantů, tedy 16. a 17.století,  pak čteme o ruské realitě dneška a, bohužel, o realitě země Česko. S. Herberstein, Beauplan  a další, jsou dostupní v německém, anglickém a ruském jazyce i dnes.

Oč méně je česká společnost, tedy většina, opravdu pokorná, pracovitá, oč méně touží po poznání, resp. je vůbec schopna rozpoznat, co to je vzdělanost a nepodléhat šarlatánům zemanovskoklausovské jedinopostavy, o to více se chová po způsobu ruských mužiků. Namísto odpovědné volby svých elit a odpovědného požadavku na jejich vznik, což je denní práce každého jedince, je to oddané fatalistické přežívání s vidinou ráje.

Česká společnost často mluvívá o potřebě tvrdě makat, přičemž ideu skutečné práce nahrazuje pouze zápachem potu. Prostě dnes ani neví, co to je ona práce. Takové zaměňování pojmů je však zcela potěmkinovské a tedy, tradičně ruské a tedy tuzemsku kdysi nevlastní.

V zemích, kde obyvatelé mají povědomí o tom, že tu nejsou doma, z hlediska křesťanského, nehledě na nejrůznější historické excesy, je tolerance k oněm jiným, kteří tu také mohou být doma, nesrovnatelně vyšší než v zemích, v nichž lidové vrstvy uchopily pozice elit svými Michaeli de Causis a jež mají tradici katolicko-pravoslavnou.

Oligarchický systém je typický pro katolicko-pravoslavné končiny, nikoliv pro oblasti protestantské. Pokud chcete být oním historickým demokratem a Čechem, proč nejste křesťanem a protestantem? Je to příliš pracné, být jím?

Vždy, při podobných výzvách, mne napadá, jak daleko snazší je pro četné z nás podléhat zjednodušeným výkladům, mezi než patří  NEJEN PŘEDSTAVA LIDOVÉ DEMOKRACIE, která vždy končívá anarchií potoky krve a zmarem, místo toho, aby lidé studovali obrovské poznání o lidské přirozenosti a uspořádání společnosti, jak je četné společenské vědy nashromáždily za posledních 200 let.

Část české společnosti dokonce z pozic nacionalistických odmítá značnou část poznání o světě jen z důvodů národní nesnášenlivosti, která je opravdu produktem mýtů, nikoliv historických faktů... Nelze se divit, že pak tato veřejnost uctívá jistého Alexandra Beera, příslušníka NKVD, který vraždil zajatce a vychloubal se zvrácenými skutky. Dokonce, na rozdíl od jiných, tento člověk dostal řád Bílého lva. Přičemž stejná společnost odsuzuje procesy z let padesátých a postavu stejně zvrácenou prokurátora Vaše.

Je tu tedy cosi prokazatelně patologického.

Bohužel, v zemi, kde lidem zvolený "intelektuál" prezident zná jen Churchilla, který jistě intelektuálem nebyl, ale nezná nejen frankfurtskou neomarxistickou školu, nýbrž ani vrcholnou francouzskou sociologii druhé poloviny 20.století, natož práce vědy současné, podobně jako ve své většině nezná její obyvatel jiné jazyky a nedomáhá se kriticky pojímaných vědomostí vůbec, a kde tento opravdu nevzdělaný hoch, ničím se však neliší od Klause, Ransdorfa a podobných normalizačních kreatur, podobně oněm Landům, je vydáván za etalon myšlení, nelze očekávat nic jiného než zázraky. Ty  přinese např. národní umělec pan Landa, pověřený správou světa afgánskými elitami, které jej obdarovaly Prstenem moci. Ovšem Prsten moci je jen fixe jistého velmi vzdělaného pána, Tolkien se jmenoval.

Landa je typická ukázka myšlení, že "jsme tady doma" a činíme si nároky, které nám však objektivně nepříslušejí.

Mimochodem, k Churchillovi, pan Zeman by měl nastudovat vztah Churchila k evropskému federalismu, pak by asi i většině jeho příznivců ztvrdly rysy. Churchill totiž byl vědomým zastáncem federace a udělal pro její uskutečnění obrovský kus práce. Ovšem, myslím si, že Zeman při vyslovení jména Churchill má ve své hlavě obraz Stalinův.

Nejsme tu doma nikdo a jen nevědomí o křesťanských hodnotách může vést k popsání paní Merkelové jako osoby hloupé.

Všem mohu jen popřát, aby namísto neonormalizačně-nacionalistických úvah našli odvahu ke kritickému pojímání sebe a k měření se jen a jen s tím nejlepším, co lidstvo vytvořilo. Doporučuji si přečíst výše uvedené autory a jejich popis ruské reality, která, kupodivu, nedoznala za 500 let změny, a pak, při porovnání vlastního života, najít sílu k poznání a kajícnému přístupu nejen k jiným lidem z jiných kultur, ale také k sobě.

Mimochodem, ze současného Česko masově odcházejí mladí lidé se vzděláním nesouměřitelným s pány Klausy a Zemany. Opět lidové masy Česko ničí budoucnost, neboť ten, kdo si přisvojuje cokoliv, co z podstaty nemůže být jeho,  si  nárokuje i vlastnictví toho, co sám ani neprožije. Wallerstein popisuje tento jev kolonizovaného obyvatelstva, ovšem, kdo zná Wallersteina, že? Mladým lidem, se vzděláním na evropských univerzitách, ti, kdo jsou tady doma, nenaslouchají, to totiž při takové touze vlastnit, nelze. Přitom jen tito lidé v souhrnu mohou přinést zemi prosperitu a důstojné místo nejen v evropském společenství.

V této zemi si moc ekonomickou i politickou přisvojili představitelé normalizace, výhradně díky těm, kdo jsou tady doma ve smyslu vlastnickém a tedy nekřesťanském. Nelze tedy pochopit žehrání na současnost, neboť lidé, kteří jsou spoutání podobnými myšlenkami vlastně sami způsobili tento stav. Možná by bylo načase dojít k poznání, že myšlení nejsou "kecy" a že být občanem je také jakási povinnost. Ovšem žehrat na špatný osud bude asi většině vždy bližší než uvědomit si vlastní odpovědnost.


MAB, 2.1.2016

* * *

„Je docela dobře možné, že Němec zase jednou zmizí ze světové scény; neboť má všechny vlastnosti si získat nebe, ale ani jedinou prosadit se na zemi. Všechny národy ho nenávidí jako zlí dobrého. Když se jim ale skutečně jednou podaří jej vypudit, nastane stav, že by jej chtěli za každou cenu dostat z rakve.“

Christian Friedrich Hebbel: "Deníky", Výpis 4 leden 1860.

* * *

P.S.

Podobně se vede i Američanům! Stále více lidí by si u nás přálo Krále – máme ho: Česká královská rodina

J.Š.3.1.2016

* * *

Zemřel válečný veterán Alexandr Beer

Ve čtvrtek ve věku 98 let zemřel Alexandr Beer, nositel Řádu Bílého lva a hrdina bojů od Dukly, Sokolova a Kurska….

… Část české společnosti dokonce z pozic nacionalistických odmítá značnou část poznání o světě jen z důvodů národní nesnášenlivosti, která je opravdu produktem mýtů, nikoliv historických faktů... Nelze se divit, že pak tato veřejnost uctívá jistého Alexandra Beera, příslušníka NKVD, který vraždil zajatce a vychloubal se zvrácenými skutky. Dokonce, na rozdíl od jiných, tento člověk dostal řád Bílého lva. Přičemž stejná společnost odsuzuje procesy z let padesátých a postavu stejně zvrácenou prokurátora Vaše. …

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (6 Votes)
Share

Komentáře   

0 #9 - 2016-02-21 01:33
Cituji Jan Šinagl:
Čechy kdysi patřily Keltům, zanechali zde bohatou, vyspělou kulturu. Co s nimi praotec Čech či jeho potomci asi udělali jako hosté v zemi?


mezi nimi bylo 500 let, debile

Cituji Jan Šinagl:
"Bojovat" bez rizika a hrát si na hrdiny v anonymitě jsme uměli vždy.

Cituji Jan Šinagl:
O to více se "cizí" prací pyšníme jako českou.


tak se bez lecit, kdyz uz to o sobe vis. misto toho tady furt jen otravujes. jsi fakt chudak
0 #8 Petr 2016-01-23 18:11
Český psycholog a lékař Radvan Bahbouh napsal překrásnou knížku, jménem Pohádka o barvách. Její metaforické poselství je založeno na fyzikálních zákonitostech aditivního a subtraktivního míchání barev. Smíchají-li se všechny barvy subtraktivně (jako na malířské paletě) - vznikne černá, barva tmy, smrti a zmaru. Smíchají-li se však všechny barvy aditivně (samostatné barevné světelné paprsky společně zasvítí do stejného bodu) - vznikne bílé světlo, životadárná esence.

A proto křičím: SUVERENITATEM OMNIBUS!
+2 #7 Petr 2016-01-23 18:10
Národy, stejně jako jiné živé entity, potřebují v prvé řadě svobodně dýchat a zůstat samy sebou. Ne se navzájem omezovat a dusit ve společném vězení! Teprve když budou samy plnohodnotně žít, mohou udržovat přátelské vztahy i s ostatními, dobrovolně spolupracovat v libovolných oblastech a přispívat tím k rozvoji lidstva jako celku.

Mým ideálem je tedy mírové soužití a spolupráce suverénních národních států. Ne multikulturalis mus, jehož pravým jménem je vykořenění a asimilace, úpadek a zánik!
0 #6 Petr 2016-01-23 18:09
Jsme, jak říkáte, etnicky nejčistčí nátod v Evropě, a chceme takovým zůstat.

MULTICULTURALISMUS OMNIBUS CULTURÍS PERNICIÉÍ EST!

Neboť je to právě kulturní rozmanitost, která lidstvo odnepaměti obohacuje a přispívá k jeho vývoji. Aby však byla zachována i nadále, je nezbytně nutné, aby každý národ, každá kultura měla svůj vlastní, svrchovaný a nerušený životní prostor. Idea trvalého soužití rozdílných kultur s odlišnou morálnou ve společném prostoru je stejně nesmyslnnou a nereálnou utopií, jako komunismus. Prosazovat něco takového je buď čiré bláznovství, anebo zrůdný plán někoho, jehož cílem je rozvrátit a zničit celou evropskou civilizaci.
-1 #5 Jan Šinagl 2016-01-23 08:40
Čechy kdysi patřily Keltům, zanechali zde bohatou, vyspělou kulturu. Co s nimi praotec Čech či jeho potomci asi udělali jako hosté v zemi? Čeští Němci zde žili po dlouhá staletí a také zmizeli, celá 1/3 národa - barbarsky vyhnání, okradeni o vše. Zahynuli či byly povražděni desetitisíce nevinných, včetně žen, dětí, starců a batolat. To vše už v době míru. Jejich vinou bylo, že mluvili i německy. "Bojovat" bez rizika a hrát si na hrdiny v anonymitě jsme uměli vždy. Podle této kolektivní logiky viny, by měl každý člověk právo zabít a okrást každého komunistu, protože je vinen smrtí dr. Horákové. Vždy jsme vyháněli schopné i z vlastních řad. Jsme nyní etnicky nejčistší národ v Evropě a ukazujeme co skutečně "umíme". Varoval před tím TGM, Hus i Komenský. Stále se bojíme pravdy o naší minulosti a našem charakteru. I proto si stále koledujeme o návrat "starých pořádků". Demokracii máme, bez demokratické tradice, bude vždy zneužita. Demokracie vychová občany až za generace, stejně jako totalita ovčany. Čeká nás všechny práce na generace s nejistým koncem. Život je o naději, ne o jistotách. Až to většina pochopí a bude se tím řídit, budeme mít i naději na lepší budoucnost, jistější "jistoty", hlavně pro ty, co přijdou po nás. Navštivte Alsasko - Lotrinsko a přemýšlejte. Věru by toho zde tolik hodnotného nebylo vybudováno, kdyby zde zůstala jen práce českých hlav a rukou. O to více se "cizí" prací pyšníme jako českou.
+3 #4 Petr 2016-01-22 20:58
Co je to za scestný názor, že jednotlivé země nepatří svým národům? Komu jinému, ne-li rodilému obyvatelstvu, by měly patřit?
+2 #3 Paw 2016-01-04 01:54
tak sbohem Shinagele,nikdo vas tu nedrzi..
0 #2 Oldřich Musil 2016-01-03 18:40
POKRAČOVÁNÍ
Stejně tak se každoročně vysílají filmy Otakara Vávry Jan Hus,Jan Žižka,Proti všem a Jan Roháč.Kdy byly tyto filmy natočeny a jak je v nich Katolická církev presentována snad nemusím rozvádět.Nezača lo to ale komunistickým obdobím,má to mnohem hlubší kořeny a příčiny v dějinách našeho národa,není technicky možné je tu všechny rozebírat.Struč ně jen řeknu,že na určité lži byla v tomto sněru založena i první republika.
Takže když to shrnu,Katolická církev je dodnes našemu národu presentována (a většina Čechů ji také tak bere) jako jakési cizí těleso v naší kotlině.Proč?Po dle mého názoru je jedna z příčin ta,že vždycky jednala tak jak jí přikazuje její název.Katolický totiž znamená všeobecný.Jinak řečeno nadnárodní.
Také si nemyslím,že třeba v Itálii nebo ve Španělsku vládne oligarchistický systém.
0 #1 Oldřich Musil 2016-01-03 18:23
K:V zemích, kde obyvatelé mají povědomí o tom, že tu nejsou doma, z hlediska křesťanského, nehledě na nejrůznější historické excesy, je tolerance k oněm jiným, kteří tu také mohou být doma, nesrovnatelně vyšší než v zemích, v nichž lidové vrstvy uchopily pozice elit svými Michaeli de Causis a jež mají tradici katolicko-pravo slavnou.

Nevím jak mluví o Merkelové většina Italů či Španělů,jesli ji nazývají hloupou.Ani jestli mají tyto tradičně katolické země záporný názor na evropskou federaci.Každop ádně jsem o tom ještě nic neslyšel.
Nechci tu začínat přednášky o tom,jaké jsou rozdíly mezi Katolickou a Protestantskou církví (mám tím na mysli svátosti),ani o tom která církev byla v naší zemi z historického hlediska původní.Oboje by vydalo na samostatné teologické i historické diskuse.Chci jenom upozornit na fakt,že v naší veřejnoprávní televizi byly vánoční mše a novoroční proslovy pouze od husitských,či jiných evangelických duchovních.
POKRAČOVÁNÍ

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)