Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zemekoule a ruce… Islamizace Čechám ani Evropě nehrozí, co jí hrozí, je konzervativní a zpátečnický duch některých obyvatel Evropy.  V Německu dodnes fungují centra výchovy obyvatel k demokracii, může tam zajít kdokoliv, může získat potřebnou literaturu, v Německu se v chrámech šíří etika při nedělních kázáních. V Německu funguje společenský dialog. Nic takového nefunguje v Česku, jakoby demokracie, společnost byla něčím, čemu se rozumí automaticky. … Problém tedy je, že antiislamisté jsou většinou lidé, kteří sami nejsou pevně zakotveni v nějakých hodnotách a mají pocit slabosti. Proto volí Zemany, ovšem Zemanové nejsou ti kdo by byli schopni nějaké pozitivní hodnoty definovat. Zeman sám je typickou ukázkou permanentního porušování zákonů, otevřené kolaborace s Ruskem. Obsazením postů zcela odborně nepřipravenými politickými postavičkami v prezidentské kanceláři degradoval úřad prezidenta. Majorita však ten pocit nemá, protože jim Zeman mluví z duše nejen tím, co říká, ale i tím jak se obléká, kverulanstvím... Většina dnešních Čechů je hrdá na to, že nějak porušuje zákony, mnoho podnikatelů, že nějak obalamutili stát či EU. Potkal jsem Moravana, který si pořídil rozsáhlý majetek podvodným získáním dotací EU a troubí o tom po všech kopcích. Lidé mu tleskají. Frajer. Jako invalida mám unikátní možnost posoudit stav české byrokracie. Většina vyjádření a rozhodnutí LPS PSSZ a úřadu práce trpí gramatickými chybami, porušuje správní řád a dokonce  je vždy v rozporu se zákony. Odstranění těchto rozporů trvá rok až dva. Ani jedno z vyjádření české byrokracie nebylo bez hrubé právní vady. … Cesta proti "islamizaci" je jediná, je to cesta vlastního sebeuvědomění, což je, chápu, pro většinové obyvatelstvo kolaborující kdysi s normalizací, či opojené normalizační šedí typu Klaus Zeman,  těžké. … Bohužel, česká kultura dnes je kulturou v hlubokém úpadku, potřebujeme silné osobnosti, vzdělané, tvrdé, které zemi poprvé od roku 1970 povedou cestou kulturního rozvoje, potřebujeme národní obrození se vším opačně než tomu bylo u Riegra a než tomu je dnes, kdy je tato země pevně sevřena exponenty Ruska (od Kellnera až po Zemanova kancléře), postnormalizačními postavami a strachem obyvatelstva, které zcela rezignovalo na svou osobní svobodu, odpovědnost. Pak nebudou jezdit představitelé státu na konference o civilizaci, pořádané příslušníkem ruské mafie.

* * *

Pan historik a spisovatel Vlastimil Vondruška má jasný postoj. Řešení je na nás. Vidím to tak, že musíme vyměnit politiky, aby nás přestali oddělovat od informací. Nechceme-li se podrobit Islámu a Šárii, musíme se postavit těm politikům, kteří si neví rady a podřimují a zavazejí na svých postech. Oni budí dojem, že rady si nevíme my a tím povzbuzují agresory.

Řešení je podle mne a netvrdím, že mám patent na rozum: 

1. Zastavit pokračování invaze nezvaných agresorů.

2. vytvořit dobrovolnické ozbrojené složky pro obranu před útočnými tlupami,

3. Přizpůsobit zákony nutné obraně před agresí: vypovězení násilníků, tresty smrti za znásilnění

4. Ubytovat ty, co jsou už tu, někde na Blízkém Východě v unimobuňkách a pomoci jim utvořit si samosprávu, pomáhat přiměřeně s životními potřebami, dokud neskončí válčení, umožnit jim práci třeba na odsolování mořské vody a pěstování potravních produktů, a pod.

5. Přestat s protiruskými sankcemi a vměšováním do ruských záležitostí, uzavřít spojenecké smlouvy s Ruskem na ochranu před islámskou agresí, na hospodářské spolupráci EU-Rusko. Pomoci nám může jen silné Rusko.

6. Okamžitě začat s informační kampaní v uprchlických táborech, že nepřijímáme, nemůžeme si dovolit živit miliony příchozích.

7. Chránit hranice EU.

S.Vrbík, 10.1.2016

* * *

Je to šílené, mimochodem ruská kultura je evropské vzdálena neméně než ta, proti které bojujete. Pouze slepota? Nebo něco víc. Ze všeho se odráží, že podobné názory píší a šíří  lidé, kteří vlastně ani neví, co to je evropská kultura, proto ji ani neumějí bránit. Kolik evropské kultury zničilo období normalizace v Československu, stačí porovnat nejen na kvalitě života v ČR. Vůbec je zajímavé, co normalizovaný Čech vydává za evropskou kulturu oproti svým prarodičům. Odkud jste se naučili evropské kultuře, když jste rusifikovali vlastní? Selský rozum má mnoho podob, jednou z nich je i ta hloupá, domýšlivá a sebestředná. Pokud víme, pak dnešní Rusko se neliší politickými i vojenskými metodami nejen od Daesh. Taže chcetet RuDaesh oproti čemu? Ale komu není rady, tomu není pomoci. Po normalizaci je tato země velmi oslabena, mladí lidé odsud prchají a normalizační pokřivené charaktery. "Všechno vím, všechno znám!" vydávají své absurdní představy, nepoučené bez respektu k hodnotám, za vrchol světového štěstí. Ostatně i to odvolání se na vědce Vondrušku je jakoby z ruského mužického seriálu: AKDEMICKÉ TITULY NAHRAZUJÍ V SSSR TITUTLY ŠLECHTICKÉ, V ČR OVŠEM TAKÉ. PROTO TAK NÍZKÉ VZDĚLÁNÍ A TOLIK STUPIDITY.


MAB, 10.1.2016

* * *

Toto je část z dopisu jedné mé známé z D, vzdělané, dobře informované, rodiče pocházeli ze Sudet: "... humánní Evropa, bez předsudků, obrazů nepřítele a nacionalistické propagandy... to budeme velmi potřebovat! A můžeme to také mít, když to my VŠICHNI chceme a důsledně se za to zasadíme! Zde je pomoc vůči uprchlíkům ohromující. To mi dodává klidný a dobrý pocit pro rok 2016..." Období blahobytu a žití na dluh jednou musí skončit. Jde o to, aby to Němci ustáli a nezůstali v tom sami. Lidstvo je zase v pohybu, nedostává se vody, potravin, energií, mění se klima, rozdíly jsou příliš velké v mnoha směrech a nemohou zůstat bez následků. Demografický vývoj ohrožuje Evropu, která nebude-li reagovat, skončí jako Evropa důchodců s patřičnými následky. Mnohá zvířata se na Západě mají lépe než lidé jinde, porno běží v TV 24 hod., konzumujeme x-násobky různého zboží a energií, rozpadá se morálka, rodina, výchova, vzdělání, tedy i stát. Je třeba začít budovat opět rodiny, základ všeho. Nebude-li mít Evropa sílu a vůli, přijdou jiní dříve či později. Teď je třeba situaci řešit, aby nezvladatelně neeskalovala. Rozumná je myšlenka udělat z jednoho řeckého ostrova nárazníkovou zónu pro uprchlíky na jehož provozu by se podílely všechny země EU a začít řešit příčiny konfliktů. Bude to i otázkou kvality politiků, tedy i kvality voleb. Karel Janeček přestavil svoji novou verzi volebního systému D2.1 - KVH byla plná mladých lidí a sklidil dlouhý potlesk. Občan má více hlasů, kladné i záporné, systém má i pro hlasování jak se použijí investice. Teď v dubnu použijí jeho systém všechny okrsky v NY. Systém vylučuje extremistické strany a nutí politické strany dávat na kandidátky schopné kandidáty, chtějí-li uspět. Zkouší už se v různých zemí. Video by mělo být brzy na YT - doporučuji - je to začátek cesty. Systém není tak silný jak by se zdálo, jen se musí dokázat spojit schopní občané a své schopnosti nasadit. Jen sebemoudrejší psaní bez činů nikoho neohrozí.

Jan Šinágl, 10.1.2016

* * *

U paní Veroniky Sušové-Salminen mám problém s epistemologií, její pozorování jsou mimochodem silně generační a často poněkud generačně domýšlivé. Neupírám jí jistou vzdělanost a znalost věcí, nicméně... On jen název té knihy "nezkreslená zpráva..." je krajně pochybný a je v ně jistý propagandoistický podtext....Poslední interview Putina pro německý Bild, publikováno 11.1.2016, svým způsobem tuto knihu vyvrací. Nejpodstatnější pasáží interview je ta, ve které mluví  o rozšíření NATO. Chápe je nikoliv jako projev svobodné vůle středoevropských zemí, nýbrž jako americkou nenasytnost. "Vždyť je (Američané) nemuseli brát...", pravil Putin.  Jinými slovy, dle Putina nemají středoevropské státy a národy právo rozhodovat o sobě. Zde je velmi dobré, k pochopení Ruska,  znát práce E. Wallersteina. Při podrobném studiu Putina zjistíme, že realita má daleko blíže k černobílému vidění a že popírání takto konturovaného politického režimu vychází z neznalosti a opírá se o myšlení evropské. TO JE BĚŽNÝ RYS VĚTŠINY PRACÍ O RUSKU. Rusko patří ke kulturám, kde všechny věci, jak je známe, jsou uvnitř, OBSAHEM,  jiné, dokonce PROTIKLADNÉ. Je to historický jev. Ruská lež je historický fenomén a lží je opravdu z pohledu Evropana, nikoliv z pohledu Rusa. Rus si lež a lest cení. Ruština je jazyk šifrovaný, ve kterém prvotní význam slova není tím, co má být sděleno. Rusko je zemí, kde moc nepochází od vůle obyvatel, ale je prezentována životními zájmy úzké skupiny vládce, která si vlastně celou zemi kolonizuje. Z principů ruského samoděržaví také vyplývá skutečnost, že sociální rozkvět země nestojí a nikdy nestál, ani za vlády bolševiků, jako politický úkol. Pokaždé, když se v Rusku objevila naděje na sociální rozkvět, byla mocí zadušena.

Například rusifikací konce 19.století, v době, kdy kolonisté začínali pozvedávat hospodářství jihu (zisk stejně velkého statku kolonistů činil v průměru 6000 rublů, ruského hospodářství 200 rublů) a v Rusku se objevila siná skupina domácích kapitalistů (např. město Alexandrovo). V období 1905-1912 režim likvidoval četné pokusy o další pokrok, například likvidace Republiky Alexandrovo s jejím demokratickým a sociálně jasně definovaným programem, v jejímž čele stál syn jednoho z nejbohatších ruských továrníků.


Je nutné mít na paměti, že v Rusku je gramotnost dodnes živým tématem, v 90 letech 19. století byla gramotnost odvedenců cca 12%, považovalo se za ni umět se podepsat a slabikovat text, v Rakousko-Uhersku 68%, považovalo se za ni schopnost psát a číst v dnešním chápání. Čísla možná necituji přesně, ale rozdíl ano. Stačí porovnat s gramotností ve Střední a Západní Evropě v 15.století, kdy činila např. ve Francii 75% u mužů a cca 60% u žen.


Úvahy o sociální politice jsou již zcela mimo ruskou a Putinovu realitu. Rusko nikdy nebylo sociálně zaměřené, naopak, což vychází z formy moci. Rusko nemá moc odvozenou od vůle obyvatel. Pro pochopení je dobré studovat např. vztahy Imperia s německou a rakousko-uherskou migrací ve druhé polovině 19.století.  Studie a dobové záznamy ukazují na schopnost sebeorganizace kolonií Němců, Čechů,  Menonitů atd., stojící v ostrém rozporu s prvky samoděržaví. Dle oficiálních údajů Rusko dodnes neodstranilo nevolnictví. Přitom se tímto problémem zabýval SSSR nejen v roce 1953 a 1973 (70 milionů obyvatel nemělo identifikační doklady). I dnes, pokud chce Rus vycestovat, nemusí dostat pas, dokonce, když například muž získal práci v Německu jako odborník, stát neumožňuje vycestování ženy a dětí.


Zvláštní kapitolou, a zde paní Salminen velmi často selhává, je fenomén ruské lži, Potěmkin nebyl ničím výjimečným. Oficiálně RF přiznává v roce 2015 statisticky cca 22 milionů pod hranicí chudoby, tedy s příjmem nižším než 10 tisíc rublů, ovšem stejná organizace (ROSSTAT) v jiných údajích, t.j. procentuálním zastoupení dle výše příjmů (příjmy ve výši 3 tisíce, 5 tisíc a deset tisíc rublů), udává čísla, která prokazují chudobu u 48 milionů. Při znalosti Ruska je druhé číslo blíže pravdě, neoficiálně lze říci, že v Rusku žije v chudobě více než 50 milionů obyvatel.

Putinovo Rusko je ze sociálního hlediska neofeudální. Putinův režim se formoval, jak dosvědčují fakta, v době Sobčaka v rámci Petrohradu. Nikdo nepopře, že většina dnešních vlivných zaujímala konkrétní pozice v Petrohradu, a to nejen v byrokracii města, místní vládě, ale i v rámci kriminálních autorit. Sobčak byl vším možným, jen ne demokratem. Putin, odpovědný za rozpočet města, převáděl peníze na bohulibé projekty svým společníkům, např. v době potravinové krize na zakoupení potravin, tyto prostředky na nákup potravin použity nebyly, šlo o miliardy USD, končily na účtech celé složité kriminální struktury. Celý mechanismus vycházel z praxe KGB a propojení KGB s kriminálními živly. ODĚSKÁ TRADICE spojení kriminálních živlů, lumpenproletariátu s bolševiky je pevně vrostlá do politické praxe ruského prostředí.


Průměrná mzda učitele či lékaře mimo centra, tedy na 9O% území Ruska, dnes činí 8 TISÍC RUBLŮ, tedy přibližně 3.200 Kč. Úvahy autorky o sociálním myšlení Putina  popírá systém antisankcí či Rottenbergův zákon. Antisankce poškozují výhradně ruské obyvatele. Jiným ukazatelem je zdravotnictví. 70% Rusů, dle údajů tamního ministerstva zdravotnictví, nachází útěchu u léčitelů nikoliv u lékařů.  Podmínky většiny nemocnic a poliklinik mimo centra jsou otřesné, mimochodem jsem je zažil v Moskvě ve špičkové sovětské nemocnici  kdysi v polovině 80 let.


Rusko je pojem, který lze vztáhnout výlučně k jeho elitám, moci, nikoliv k obyvatelstvu. Ostatně mezi ruskými vládci ti z německých pobaltských i pruských zemí, hráli výraznou roli. Mocenské elity nutně přicházely s koncepty identity, takže polsko-ukrajinský boršč se stal ruským, a neslovanské obyvatelstvo se stalo největším slovanským národem, ruština se stala slovanským jazykem, první mluvnici vydal Lomonosov s prof Wolfem 150 let po mluvnici ukrajinského jazyka (vytištěna v Praze), a to ještě ruská mluvnice byla konstruována podle německých. .

Tvrzení, že Rusko je jen pojem vztahující se k elitě, nikoliv k obyvateli lze najít například v tolik zdůrazňovaném vítězství ruských armád nad Napoleonem. Více než 50 % vojska byli Prusové, více než 50 % důstojníků na nejvyšších postech nebyli Rusové... Pokud pochybujete, podívejte se na jména těch, kdo dobyli Oděsu a dnešní Ruský jih.


Úspěch industrializace SSSR za dob Stalina spočívali v zadávání staveb továren na klíč u amerických a německých dodavatelů, pak je oblepili hesly o sovětských  zlatých ručičkách. Nedávná stavba protipovodňových barier Petrohradu je vydávána za dílo ruských firem, ale postavili je Holanďané.


Český problém je podobný ruskému, tj. nedostatek vědomí, kým jsme. Střízlivým pohledem by české obyvatelstvo muselo uznat, že většina bohatství se zrodila v dobách, kdy platila zemská příslušnost a kdy na území Bohemie a Moravie docházelo k míšení kultur. Stejně podstatným byl výrazný růst vzdělanosti. Čechy jsou od 9. století zemí, kdy se začíná formovat stát, podobně jako Holandsko, Lucembursko atd., který doslova tyl z kulturní rozmanitosti. Rozkvět země v čele s Karlem IV. by nebyl možný bez současného rozkvětu Uher s Anjou na trůnu. Připomeňme a v období vlády Vladislava II, původem Litevce a navíc pravoslavného, který svou slabostí vyhovoval české šlechtě.  Ostatně nejvýznačnějším představitelem českého nacionalismu v dobách jeho formování byl F.Rieger, potomek imigrantů ve druhé pokolení ze západních německy hovořících zemí. Dnešní Čech, trpící nacionalismem, vděčí za možnost žít ve svém státě, vyčištěném do posledního smítka od cizáků, prostému potomkovi imigrantů z Porýní. Rieger přitom stál za vyhrocením česko-německých vztahů na území Čech a více méně stvořil českoněmecký šovinismus.


Příjmení byla dávána kněžími, pokud byl německy mluvícím, pak Slovan dostal německé jméno a naopak. Je absurdní, že většina dnešních Čechů má prokazatelně německé předky, po třicetileté válce byl úbytek obyvatel řešen příchodem katolických Němců a dvojnásobný nárůst obyvatel za necelých padesát let druhé poloviny sedmnáctého století těžko vysvětlíme nadměrnou porodností českých žen, navíc PŘEŽIVŠÍ NEMOHLI BÝT ZE STA PROCENT SLOVANY.  Stejně absurdně vypadá český nacionalismus ve vztahu k Přemyslovcům, kteří se vesele množili díky německým matkám.


Míšení obyvatel je patrné např. v 19. století na Rakovnicku. Němečtí katolíci se v prvních dvou generacích ženili a vdávali mezi sebou, pak došli ženichové i nevěsty z vlastních řad a začíná proces míšení.


České obrození vábilo české Němce i Čechy, neboť bylo sociálním výtahem. To je důvod, proč v Čechách a na Moravě nevzniká v českém prostředí silné sociálně zaměřené politické hnutí. Sociálním charakterem češství lze také argumentovat skutečnost, že Češi nikdy, ani dnes, obecně ve své většině, netrpěli sociálním cítěním. Paradoxem je, že progresivní formu sociálního a zdravotního pojištění, dodnes založenou v právním řádu ČR, implementoval R.Heydrich, kat národa, tedy protektorátní byrokracie.


Nedostatek identity lze spatřovat i na dnešních znalostech novodobé české historie. Dnešní většina prakticky neví nic o 60. letech, jak bylo přáním normalizátorů po roce 1970. Nejvíce skličující je skutečnost, že česká majorita není ochotna vzdělávat se ve věcech demokracie, cítit se součástí světa a trpí svazujícím konzervatismem.


Zde je problém v tom, že tisíce nadaných a velmi vzdělaných lidí nemají přístup do veřejného prostoru, či jen marginální. Média stále legimitizují mluvčí normalizační kaše s jejich nevzdělaností a nízkou kulturou. Hemží se Klausy, Zemany, Macky a desítkami dalších jmen, jejichž vystupování sice lahodí uchu konzervativního posluchače, ale obecně ničemu neprospívá. Je to dáno s přístupem majority ke všemu intelektuálnímu, odtud také dobrovolná neznalost 60. let, která se vyznačovala intelektuálním nábojem, který přinesl hmatatelné výsledky, např. 40% nárůst HDP díky reformám týmu O.Šika.  Objektivně tedy česká majorita žene společnost do úpadku. Hospodářsky normalizační šeď Klausozeman předala moc zahraničním firmám a sama žije z renty, kterou shromažďuje na daních. JAKO SKLIČUJÍCÍ DŮSLEDEK JE PAK ODCHOD MLADÝCH VELMI VZDĚLANÝCH LIDÍ na Západ.  Většina mých přátel, kteří umožnili dětem studium n Západě, má své děti v zahraničí i dnes, vč. mých potomků.


Učil jsem pár manažerů, soukromé kursy pro práci v Rusku, jazyk a reálie. Některým jsem pomohl získat práci na Západě. Po roce mají všichni problém porozumět české realitě, svým blízkým. Poznali bohatství rozmanitosti, poznali, že Západ není ideální, ale že je dílem lidí a poznali váhu etického jednání ve svobodné společnosti. Parafrázuji dlouhé rozhovory s nimi.


Islamizace Čechám ani Evropě nehrozí, co jí hrozí, je konzervativní a zpátečnický duch některých obyvatel Evropy.  V Německu dodnes fungují centra výchovy obyvatel k demokracii, může tam zajít kdokoliv, může získat potřebnou literaturu, v Německu se v chrámech šíří etika při nedělních kázáních. V Německu funguje společenský dialog. Nic takového nefunguje v Česku, jakoby demokracie, společnost byla něčím, čemu se rozumí automaticky.


Hnutí za referendum pro vystoupení z EU. Jistý rocker, inženýr ekonomie, říká před poslanci, že po vystoupení nehrozí žádné ochabnutí hospodářství, on jako inženýr ekonomie to přece ví. Ovšem neví, že pokud vystoupíte z klubu, pak se členové klubu již vůči vám nechovají stejně. Prý máme harmonizované právo.... Ovšem často proti vůli místních hráčů, po vystoupení by harmonizace rychle končila se všemi dopady na hospodářství. Češství trpí všeznalectvím Aleše Brichty.


Problém tedy je, že antiislamisté jsou většinou lidé, kteří sami nejsou pevně zakotveni v nějakých hodnotách a mají pocit slabosti. Proto volí Zemany, ovšem Zemanové nejsou ti kdo by byli schopni nějaké pozitivní hodnoty definovat. Zeman sám je typickou ukázkou permanentního porušování zákonů, otevřené kolaborace s Ruskem. Obsazením postů zcela odborně nepřipravenými politickými postavičkami v prezidentské kanceláři degradoval úřad prezidenta. Majorita však ten pocit nemá, protože jim Zeman mluví z duše nejen tím, co říká, ale i tím jak se obléká, kverulanstvím...


Většina dnešních Čechů je hrdá na to, že nějak porušuje zákony, mnoho podnikatelů, že nějak obalamutili stát či EU. Potkal jsem Moravana, který si pořídil rozsáhlý majetek podvodným získáním dotací EU a troubí o tom po všech kopcích. Lidé mu tleskají. Frajer. Jako invalida mám unikátní možnost posoudit stav české byrokracie. Většina vyjádření a rozhodnutí LPS PSSZ a úřadu práce trpí gramatickými chybami, porušuje správní řád a dokonce  je vždy v rozporu se zákony. Odstranění těchto rozporů trvá rok až dva. Ani jedno z vyjádření české byrokracie nebylo bez hrubé právní vady.


Cesta proti "islamizaci" je jediná, je to cesta vlastního sebeuvědomění, což je, chápu, pro většinové obyvatelstvo kolaborující kdysi s normalizací, či opojené normalizační šedí typu Klaus Zeman,  těžké. Ale bez přiznání si své slabosti a tvrdé práci na vlastní kultivaci jsou antiislamisté odkázání být posléze antiunijními, antiněměckými, antivepřovými, antiamerickými, antimoravskými, anti.... nepřítel se najde vždy. Je to však sysifovská cesta.


Bohužel, česká kultura dnes je kulturou v hlubokém úpadku, potřebujeme silné osobnosti, vzdělané, tvrdé, které zemi poprvé od roku 1970 povedou cestou kulturního rozvoje, potřebujeme národní obrození se vším opačně než tomu bylo u Riegra a než tomu je dnes, kdy je tato země pevně sevřena exponenty Ruska (od Kellnera až po Zemanova kancléře), postnormalizačními postavami a strachem obyvatelstva, které zcela rezignovalo na svou osobní svobodu, odpovědnost. Pak nebudou jezdit představitelé státu na konference o civilizaci, pořádané příslušníkem ruské mafie.


MAB, 13.1.2016

* * *

Nenávidíme fašismus, přitom Slovensko bylo fašistický stát. Heydrich snížil požadavky gestapa na konfidenty z řad Němců, protože měl přebytek českých zájemců. I proto jezdil v otevřeném autě, protože věděl, že Češi nevystřelí… Mnohem více než islamizace ohrožujeme my sami sebe, jak zemi, tak své životy! Čtyři fotografie níže jsou z dokumentu TV UKRAINE TODAY „Čeští přátelé Kremlu“ o dodávce ruského plynu pro Pražský hrad na roky 2015 a 2016!  

 

Jan Šinágl, 17.1.2016

* * *

Odhalení symbolických plastik Jana Palacha na Alšově nábřeží v Praze s nedůstojným průběhem

Pro hrst dolarů

TV UKRAINE TODAY uvádí nový dokument: „Čeští přátelé Kremlu“

Nikdo z nás tu není doma

JUDr. Jaroslav Anděl: „Moje století“ - trvalé poselství nám i světu!

* * *

Hrad 1 rusky plyn

Hrad 2 rusky plyn

Hrad 3 rusky plyn

Hrad 4 rusky plyn

 

 

 

 

 

* * *

Aktualizováno 19.1.2016:

Čtrnácti milionům lidí v jižní Africe prý hrozí hlad kvůli suchu

Johannesburg - Zhruba 14 milionům lidí v jižní Africe hrozí kvůli suchu hlad. Oznámili to dnes zástupci Světového programu pro výživu (WFP), který spadá pod OSN. Nejhůře postiženou zemí je podle nich Malawi, kde může nedostatkem jídla trpět až 2,8 milionu lidí, což je zhruba 16 procent populace. Sucho nyní zhoršuje klimatický fenomén zvaný El Niňo. … Sucho postihlo většinu jižní Afriky, včetně kukuřičného pásma v Jihoafrické republice, která je nejrozvinutější ekonomikou kontinentu a zároveň největším producentem kukuřice. Jihoafrická republika čelí největšímu suchu za desítky let, rok 2015 pro ni byl nejsušším od počátku meteorologických záznamů v roce 1904….

* * *

Zkáza pokrytectvím

K čemu je opět další film o tom jak před válkou krása jedné ženy fascinovala ideologického mystifikátora, pozdějšího ministra nacistické propagandy? Obapolný jejich vztah se připomíná opět dalším filmem "Zkáza krásou.“ Zcela průkaznějším filmem o charakteru lidí by mohl být film o tom jak Slováci jako celý stát, se přidali k nacistům, své občany posílali na smrt, za války bojovali po boku německé armády a my s nimi dnes udržujeme, jak říkáme, nadstandardní vztahy. Film by mohl vyprávět o povaze a charakterech nejenom dvou lidí. Ale na film "Zkáza pokrytectvím" nejsou peníze.

K.Mrzílek, 19.1.2016

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.45 (11 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #1 Petr 2016-01-20 22:26
Jsem celou svou bytostí pevně zakotven ve dvou hodnotách: vědeckém ateismu a českém vlastenectví v duchu obrozenců. Tyto hodnoty jsou hlasem mého rozumu, srdce a svědomí už více než 40 let (a vždycky byly).
Ale dnes se cítím osamělý i mezi lidmi, jak by řekl Exupéry ...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)