Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Duka Dominik"Nemožnost domoci se ani po tolika letech platnosti zákona svého práva především kvůli vleklému procesu konkurzních řízení u nástupců těchto bývalých JZD je nedobrým signálem vypovídajícím o současném stavu demokracie a fungování státu." … "Zároveň deklaruji, že úsilí drobných zemědělců o alespoň částečnou nápravu křivd způsobených komunistickým režimem i následnou liknavostí v demokratických poměrech ČR, budu podporovat také nadále.“

Dobrý den, pane Šinágle,

dovolte, abych Vás opět oslovila, jakožto "stínové ČTK." Na náš dopis "co bylo ukradeno, má být vráceno", reagoval kardinál Duka. Při lednové schůzce nám přislíbil pomoc a vydal výzvu, kterou přikládám v příloze. Výzvu, která je pro nás důležitá, ale bohužel neotiskl žádný tisk. Obracíme se proto na Vás, zda byste ji mohl ve Vašem Bulletinu uveřejnit. Výzvu, kterou Vám zasílám uveřejnilo právě dnes, internetové zpravodajství.

S přátelským pozdravem


Svaz restituentů v zemědělství

Jana Hanzlíková

* * *

Apel kardinála: Bezodkladně vraťte půdu zemědělcům, vyzval Duka vládu

ČTK 19.01.2016 18:39

Předseda České biskupské konference (ČBK) kardinál Dominik Duka vyzval vládu k bezodkladnému vracení půdy drobným zemědělcům. Podle něj je neúctou k předkům a jejich potomkům, že majetek zabavený jednotnými zemědělskými družstvy (JZD) ještě nebyl vrácen.

"Nemožnost domoci se ani po tolika letech platnosti zákona svého práva především kvůli vleklému procesu konkurzních řízení u nástupců těchto bývalých JZD je nedobrým signálem vypovídajícím o současném stavu demokracie a fungování státu," píše Duka. Církve vyzvaly ve společném prohlášení ČBK, Ekumenické rady církví v ČR a Federace židovských obcí v ČR vládu k rychlejšímu řešení případů ostatních restituentů již loni v říjnu.

"Zároveň deklaruji, že úsilí drobných zemědělců o alespoň částečnou nápravu křivd způsobených komunistickým režimem i následnou liknavostí v demokratických poměrech ČR, budu podporovat také nadále," dodal Duka.

Restituenti mohou podle údajů státu ještě nárokovat až 300 tisíc hektarů zemědělské půdy. V rámci církevních restitucí by podle dřívějších odhadů úřadů mohl stát vrátit 30 tisíc hektarů zemědělské půdy.

Od roku 2006 podává stát takzvané restituční nabídky, v nichž nabízí náhradní pozemky restituentům, kterým nemohla být komunistickým režimem vyvlastněná půda vrácena v restitucích z objektivních důvodů. Takto se však daří udat pouze necelou pětinu pozemků.

V roce 2012 byl přijat zákon o majetkovém vyrovnání státu s církvemi. Podle zákona mají církve dostat nemovitý majetek v hodnotě asi 75 miliard korun a během 30 let také 59 miliard za majetek, který nemůže být vydán. Církve po přijetí zákona požádaly o vydání zhruba 112 tisíc pozemků.

http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/bezodkladne-vratte-pudu-zemedelcum-vyzval-duka-vladu_369436.html

P.S.

Zemědělci byli hospodářskou, politickou a mravní páteří národa. Agrární strana v čele s Antonínem Švehlou byla nejsilnější. Švehlu navrhoval TGM na presidenta, bohužel to jeho zdravotní stav nedovolil. Tím začal pád demokracie v Československu pod vedením dr. Edvarda Beneše.

 

Jan Šinágl, 13.2.2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.50 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)