Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Fortyn

Aktualizováno 14.3.2016: Dnes jsem obdržel z MF dosud jedinou reakci z oslovených.LN MZ Pohodli pokroku 220316 Posuďte sami obsah a formu. Žádné ministerstvo a státní instituce mi neodpovídá v takové formě a dokonalosti zpracování. J.Š. (vpravo LN, 22.3.2016) - Aktualizováno 14.5.2016 Odpověď  World Health Organisation ze dne 5.5.2016.

MUDr. Karel Fortýn, CSc.: „Budu se jednou dívat tam z toho chirurgického nebe na Tebe a Tvé žáky, jak lidem pomáháte a jak brány krematorií zůstanou uzavřeny a z komínů se přestane kouřit.“

… Co tento odstavec z toho časopisu říká? V roce 2010 řešili onkologové nedostatek peněz. Používali chemoterapii a v tom roce mohli ušetřit kolem 12 miliard používáním Fortýnovy devitalizace, a mohli vyléčit snad všechny pacienty a ještě by zbylo na platy lékařů, sester, aj. Ale oni by raději omezili počet léčených pacientů, než by to udělali. Takto tvrdě stáli na své praxi brát černé odměny za používání chemoterapie tím, že devitalizaci, jež chemo vylučuje, odmítají povolit. To je ještě třeba zdůraznit, že by nejen ušetřili ty miliardy, ale ještě by zachránili minimálně 25 tisíc životů….

Přikládám dopis ministru zdravotnictví MUDr. Svatoplukovi Němečkovi ze dne 27.2.2016, který v kopii obdrželi: Prezident ČR Miloš Zeman, předseda Ústavního soudu ČR Pavel Rychetský, předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka, předseda Sněmovny Jan Hamáček, předseda Senátu Milan Štěch, ministr financí Andrej Babiš, předseda zdravotního výboru Sněmovny Rostislav Vyzula, předseda zdravotního výboru Senátu Jan Žaloudík, předseda ČLK Milan Kubek, předsedkyně České onkologické společnosti Jana Prausová a hromadné sdělovací prostředky ČR. Jeho přílohou je  sociologická studie ing. Stanislava Vrbíka ze dne 31.1.2016

* * *

Navždy nás opustil MUDr. Karel Fortýn, CSc., nedoceněný český chirurg

Je snad údělem těch, kteří přinášejí poznání něčeho nového a převratného, že si jich lidská společnost začne vážit až po jejich nenávratném odchodu. Z naší i světové historie by se našla řada příkladů svědčících pro toto tvrzení. MUDr. Karel Fortýn, CSc., český chirurg, objevitel devitalizačního způsobu léčby zhoubných nádorů, přesně zapadá do kategorie osobností nedoceněných naší společností.

… Přestože veškeré dosažené výsledky byly řádně prezentovány v zahraničních a tuzemských odborných časopisech a na vědeckých konferencích, lékařská veřejnost stále mlčela. Vytrvat v tomto nerovném boji s větrnými mlýny lidské nevšímavosti, přehlížení, ignorantství a úřednické byrokracie mu snad pomáhala jen jeho nesmírná houževnatost a tvrdohlavost, díky které neochvějně věřil v prosazení své věci.

Je velkou ironií osudu, že život pana doktora Fortýna skončil náhle krátce poté, kdy sdělovací prostředky přinesly informace o jeho nadějných výsledcích a kdy mu alespoň někteří z jeho kolegů byli ochotni naslouchat. MUDr. Karel Fortýn odešel od nedokončeného díla, aniž mohl předat všechny své bohaté lékařské zkušenosti těm, kteří by ho chtěli následovat. Pevně však věřím, že základy, jež svou neúnavnou prací pro novou léčebnou metodu položil, naleznou dostatek pokračovatelů. Jsem přesvědčen, že budoucnost jasně ukáže přínos jeho devitalizační techniky, která se stane záchranou pro mnoho nemocných nejen u nás, ale po celém světě. Člověk, který za sebou zanechal takovýto odkaz, nežil svůj život nadarmo. Navždy zůstane zapsán v srdcích a vzpomínkách těch, jimž pomohl nebo kteří s ním byli v blízkém osobním kontaktu.

RNDr. Vratislav Horák, CSc.,
spolupracovník z ÚŽFG AV ČR v Liběchově

Akademický Bulletin – oficiální časopis AV ČR

http://abicko.avcr.cz/archiv/2001/2/obsah/navzdy-nas-opustil-mudr.-karel-fortyn-csc.-nedoceneny-cesky-chirurg.html

* * *

Česká republika nemá dobrou pověst ve světě díky korupčnímu dění v naší zemi i díky zločinům, páchaným našimi občany v zahraničí. Mohla by tak vyslat i pozitivní, velmi silný, „reputační“ signál do celého světa, zavedením devitalizace v České republice, jejím šířením a propagací i v zahraničí.

 

Jan Šinágl, 29.2.2016

* * *

Příčiny, proč se stále mlčí o devitalizaci?!

Lékařská komora varuje, že už nemůže garantovat kvalitu péče

Proto musel zákonitě zemřít Stanislav Gross – kdo ho bude následovat ?!

Na 30.000 zbytečně zemřelých ročně a na zbytečně stamiliardové ztráty, zareagovalo z oslovených dosud pouze Babišovo MF!

* * *

Aktualizováno 22.3.2016

ČLK varuje, že nemocnicím chybějí lékaři klíčových oborů

Praha - Menší nemocnice musejí kvůli nedostatku lékařů omezovat provoz nebo i zavírat klíčová oddělení, varuje Česká lékařská komora (ČLK). Lékaři chybějí hlavně v oboru vnitřního lékařství, chirurgie a gynekologie a porodnictví. Podrobná data zveřejní ČLK na dnešní tiskové konferenci, kam přijdou její varování potvrdit přední představitelé těchto tří medicínských oborů.

Před dvěma týdny vyzvala ČLK vládu k přijetí krizového plánu na záchranu českého zdravotnictví a upozornila, že kvůli nedostatku personálu už není schopna garantovat kvalitu péče. Stát podle ní musí přidat do zdravotnictví peníze. Bez rychlého růstu platů zdravotníci v nemocnicích nezůstanou, varuje.

Na podporu svých požadavku spustila ČLK sérii tiskových konferencí. Na jedné zveřejnila příklady nemocnic, které kvůli nedostatku personálu omezily v poslední době provoz: pražská Nemocnice Na Františku uzavřela neurologické oddělení, kolínská nemocnice sloučila cévní chirurgii s chirurgickým oddělením a nemocnice v Městci Králové omezila provoz chirurgie.

K nedostatku lékařů v regionech přispívá podle ČLK i současné komplikované vzdělávání, které je nutí dlouhodobě pobývat při přípravě na atestaci ve fakultních nemocnicích.

Nemocnice aktuálně hledají za pomoci inzerátů kolem 1000 lékařů. Kdyby měly dodržovat zákoník práce a povolené přesčasy, musely by jich podle ČLK hledat až 3000.

* * *

P.S.

Do dnešního dne (22.3.2016) z oslovených reagoval na studii ing. S.Vrbíka, zaslanou výše uvedeným osobám dne 27.2.2016, pouze Andrej Babiš – mlčí i předseda ČLK MUDr. Milan Kubek. J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.25 (4 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Stanislav Vrbík 2016-05-08 20:19
Všichni ti, co se podílejí na zakazování devitalizace páchají zločiny proti lidskosti a je smutné (a české), že nereaguje ani Amnesty international, ani policie.
Pánové Kubek, Němeček, Dvořáček a další tisíce stejně memravných lékařů v ordinacích (nejsou to dosud ještě všichni), kteří sázejí na PRACHY z doběru pochybných chemických léčiv, spláčou nad tímto výdělkem.
Začalo už pracovat lékařství nového typu, nastupuje nové paradigma péče o zdraví. V oboru civilizačních chorob, což je velká většina chorob, se začíná uzdravovat bez jediného chemického léku. Viz paralelnipece.cz
Už zítra si můžete nechat zjistit, co vám je a dostanete návod, jaké vitamíny vám zajistí dobré zdraví. Nenechte se odradit ublíženeckým varováním těch, kteří do třech let nebudou mít koho léčit. Nové léčení civilizačních chorob se obejde nejen bez chemických léků , ale třeba i bez diplomovaných lékařů. Zásluhou - po Karlu Fortýnovi dalšího lidumila Karla. MUDr. Karla Erbena.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)