Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 11:05
    Politici jako pokusné osoby Psychologie ovlivňuje chování ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Masin 3 Kralove„Jen si to představte, ta sprostota. Oni klidně ukazují a jmenují otce bratrů RESPEKT Posledni trefa Milana Paumera 080810Mašínových, těch vrahů, podplukovníka Josefa Mašína, toho prostředního na těch fotkách. To už se nehodí na tu televizi vůbec dívat.“ (vpravo RESPEKT 8.8.2010)

Pátek, 24. 4. 2016, Zprávy Č 24 před 9. hodinou. Reportérka připomíná příběh odbojářů z doby okupace. Objeví se 3 fotografie – portréty proslavených odbojářů, skupiny Tři králové. Skupina B+M+M. Pak se záběr zúží jen na toho prvního. Reportérka ho jako jediného představuje jménem. Podplukovník Josef Balabán, velitel skupiny. Jmenují raději jenom prvního a povyšují si ho nepravdivě na velitele, protože….

Tři králové neměli velitele, byli neformální skupinou. Ale proč ta lež? Je to lež vedení ČT ze strachu před českým národem. Byl by pobouřen.

„Jen si to představte, ta sprostota. Oni klidně ukazují a jmenují otce bratrů Mašínových, těch vrahů, podplukovníka Josefa Mašína, toho prostředního na těch fotkách. To už se nehodí na tu televizi vůbec dívat.“

Mám spoustu výhrad, dívaje se na ČT. Důležité zprávy se zamlčují, z hloupostí se fabrikují události. To je vlastně televize národu ukradená. Zřejmě bezděčně na přání národa, který už od dob komunizmu říká, že taková televize mu může být ukradená.

Tentokrát neviním televizi. Viním Čechy. I ta pochybná televize musí ze strachu před českým veřejným míněním zamlčet jednoho z největších hrdinů protiokupačního odboje.

 

29. 4. 2016   Vrbík, Zlín

Douška: I ten počítačový program oprav textových chyb mi navrhuje opravit nevhodné jméno Mašínových. Nabízí Mašinových, Mřínových, Maškových, Mannových.

* * *

J.Š.29.4.2016

Dnes bylo podáno trestní oznámení na komunistické zločince JUDr. Lubomíra Štrougala a spol.

* * *

Jakýpak národ

Jsme společenství lidí mluvící skoro stejným jazykem. V národě si většina občanů rozumí, mají podobné názory. K tomu, ale televize ani ten na Hradě u nás nevychovávají. Za "demokracii" se schovává dost různých skupin s rozdílnými názory a jejich ventilování v médiích vytváří zdání demokracie, ve skutečnosti bez vlivu. Zato ti co sedí léta v poslanecké sněmovně, si do své kompaktnosti mluvit nedají. Ani presidentovi Zemanovci neuspěli, protože by narušili hradbu uleželých pánů, mnohdy bývalých komunistů, kteří ochotně a anonymně zvolí bývalého spolupracovníka komunistické státní bezpečnosti do předsednictví parlamentu. Hrát si na strany s různými názory to se nosí. Navrhněte postavu na nového presidenta, neříkám zrovna státníka a uvidíme ten cyklon různých názorů, jen ne jednotu. A to nás absurdně spojuje. Přitom jsou zde lidé mající úroveň jak ve vzdělání tak i v charakteru. Bez té druhé vlastnosti se bude každý nový pitvořit na východ ke slovanskému dubisku, zatím co nejde o slovanství, románství, germánství, ale vzájemné porozumění při různosti jazyků.

K.Mrzílek

* * *

Dne 2. května 1955 byli komunisty popraveni Václav Švéda, Zbyněk Janata a Ctirad Novák

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Share

Komentáře   

+4 #2 Martina 2016-04-29 17:09
Lidé, kteří zabijí fašistické nebo komunistické utlačovatele, nejsou vrazi a nepatří do vězení. Zabít příslušníky tyranie je legitimní, ačkoli se to potomkům tyranů nelíbí, to je pochopitelné. Kvůli těmto potomkům a příznivcům nelidských režimů jako byl komunismus, budou holt lidé rozděleni napořád.
-1 #1 Martin 2016-04-29 15:28
Lide, kteri zabiji pro vlastni prospech jsou vrazi a meli by byt odsouzeni k dlouhemu nepodminenemu trestu.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)