Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

ThemosDne 4.7.2016 jsem poslal podnět podnět policejnímu prezidentovi Tomáši Tuhému z podezření na nezákonnou dražbu budovy firmy THEMOS (v kopii předsedovi vlády ČR, ministru kultury a ministru financí). Kdysi jsem spolupracoval s již zesnulými režisérem panem Jiřím Krejčíkem a ministrem kultury Pavlem Dostálem na této ostudné kauze, týkající se provozní budovy Národního divadla. Právnické oddělení ND se podezřením nechce samozřejmě zabývat. Důležité je pro ND získání budovy. Zabývat by se tím měla PČR. Jedná se o naše peníze. Mají sloužit potřebným a ne příjemcům skrytých v anonymitě. Konečnou částku osobně vydražil sám ředitel ND Jan Burian. Ocitl se tak nechtěně ve společenství firem Glory Daze, Motoinvest, neznámého věřitele z Britských Panenských ostrovů a jmen jako Pavel Šimek, Pavla Tykače, Jana Dienstla a Mariána Čalfy.

PČR má tak další možnost ukázat své schopnosti. Dosavadní odkládání podobných kauz o jejích schopnostech mnoho nesvědčí. Spíše ukazuje trvající vůli a snahu udělat vše, aby se pokud možno nic nevyšetřilo a ukázat veřejnosti, že snaha byla, ale nic se, bohužel, nevyšetřilo. Zajímavé je, že vyšetřování se nedaří jen když jde o stamilionové a miliardové částky. Nechme se překvapit – třeba byla policejní reforma myšlena „křišťálově upřímně“…

 

Jan Šinágl, 5.7.2016  

* * *

Aktualizováno 22.8.2016

Stát byl okraden o 290 milionů a „zreorganizovaný“ policejní president Tuhý na můj podnět dosud neodpověděl?!

* * *

Premiér předal Národnímu divadlu klíč od vydražené budovy

Předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) předal řediteli Národního divadla Janu Burianovi symbolický klíč od budovy Themos. Objekt dříve divadlu patřil, ale přišlo o ni chybou při restitucích počátkem 90. let. V květnu ji divadlo vydražilo za 290 milionů korun. Zatím by se do budovy měl přestěhovat provoz Státní opery, v budoucnu by mohla být využívána jako zkušebny. "Vzhledem k tomu, že Národní divadlo je klíčová kulturní instituce České republiky, že je to srdeční záležitost každého Čecha, tak mě velice těší, že naše vláda svým rozhodnutím mohla přispět k tomu, aby se po 26 letech areál Národního divadla zkompletoval," řekl po prohlídce budovy premiér. Bude třeba připravit projekt, který posoudí všechny možnosti a potenciál budovy, doplnil. Peníze na rekonstrukci by podle něj mělo být schopné uvolňovat ministerstvo kultury. Premiér Sobotka připomněl, že rozpočtovou prioritou v rámci ND je rekonstrukce Státní opery, na níž vláda uvolnila miliardu. Právě pro administrativu opery by měly sloužit ty nejméně zničené části Themosu. Mělo by tak být od podzimu a investice do oprav těchto prostor bude v řádech milionů korun, řekl ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL). ČRo, 22.8.2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (3 Votes)
Share

Komentáře   

0 #5 Lukol 2016-07-06 12:29
Nejen Russlanddeutsch e,i již němečtí občané milují a volí moskevského Voloďu, stejně je tomu i u Rusočechů od Chebu přes Nové Butovice až po slovenské hranice.Láska k osvícenému vůdci v bývalých sovětských guberniích nezná hranic, se Sovětským svazem nám bylo přece blaze,jak potvrdí i členové KSČM, viďte soudružko Semelová ?
+1 #4 Kopeček 2016-07-06 12:23
A odkud mám vědět, za kterým oknem nahoře nad zahradami Zeman sedí? Plánek marně hledám. A co když je zrovna doma v tom propůjčeném domě v Novém Světě u Hradu ??
Nebo v Lánech či na Vysočině třeba i tam rozvalený v nafukovacím člunu? a proto MUSÍ BÝT CELOROČNĚ PŘÍSTUP dO části ZAHRAD PRAŽSKÉHO HRADU ZAKÁZANÝ ? Mohl jsem mu nahoru hodit trnité růže!
0 #3 Horský 2016-07-06 10:44
Kysi na tomhle místě stávaly přece skromné Chourovy domy nebo?
+1 #2 Václav 2016-07-06 10:30
Žádné převzaté dokumenty z německé TV si nepřejeme. U nás rozhodne vždy generální ředitel ČT Dvořák, letos extra odměny za to, co by mělo být součástí jeho práce a platu přes 2 milióny, loni 3 a předloni také přes dva.Ani na brněnské ředitele ČT se nezapomnělo, vymývání českých mozků za peníze poplatníků úspěšně pokračuje a hradní smečka se raduje.
Už nevstoupíte ani do části
zahrad pod Hradem, nad ní sedí, snad i pracuje a pije náš milovaný a lidem opěvovaný prezident a
co kdyby tam na něj odzdola něco hodil?
Teroristé celého světa se již třesou,
jak zaútočí na prvém místě na českého prezidenta, nejdůležitější osobu této planety.
+1 #1 Bergmann 2016-07-05 19:12
Včera na německém ARD k pořadu Exklusiv-Putino va nevyhlášená válka proti Západu: V Německu dezinformace začaly protesty i před kancléřstvím proti přistěhovalcům od početných Russlandeutsche v Německu, jinak Putinových obdivovatelů -uprchlíci měli znásilnit třináctiletou Rusku v Německu Lisu, ozval se i Lavrov.Ukázalo se, že Lisa si vše vymyslela-ale to Rusům nevadilo. Měli svého mluvčího z tzv. Konventu Heinricha Grotheho , vzniklo hnutí v Německu Einheit-Jednota Dimitrije Rempela,v řadách je i Jürgen Elsasser, extremista, propagace Evroasijského hnutí řízeného z Ruska, podivná média Anna News - New Front,agitace bývalého profesora Alexandra Dugina, který vyzýval i k vraždám Ukrajinců, jinak Putinova poradce.Pod křídla si Russlanddeutsch e pozvala AfD=Alternativa pro Německo, na svá vystoupení pozvali i Václava Klause.Klaus tak nemusí skrývat svůj obdiv k Rusku. ARD-TV teamu zakrývali kamery, aby každý z diváků názorně viděl, jak vypadá nebo brzy bude svoboda projevu.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)