Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Putin a ZemanJohn Hickley se vrací - Petr Kolář: „Je jedno, jestli je Zeman řízený Putinem. Horší je, že Reagan Roland odhodlanydělá lidem v hlavě zmatek.“ – „Lidé bohužel nechápou, že je úplně normální žít v nejistotě, pokud žijeme ve svobodě. S jistotou zakrníme a zdegenerujeme.“ - „Jsem proti cenzuře. Jediná cesta, která odpovídá našim hodnotám a smyslu naší civilizace je nezakazovat, ale efektivně poukazovat na to, co se nám snaží dostat do hlavy za nesmysly.“

Před 35 lety psychicky narušený mladík postřelil několik osob z ochranky presidenta i samotného Ronalda Reagana. Chtěl se tak předvést před ženou do které byl bláznivě zamilován. V těchto dnech se vrací na svobodu. O nejpopulárnějším presidentu USA Ronaldu Reaganovi byl natočen již dříve dvoudílný film, který ukazuje tohoto muže většinou v záporných událostech. I když mu někteří přezdívali kovboj, svoje stádo si dovedl uhlídat již jako president herecké Asociace hollywoodských herců, podvakrát jako guvernér Kalifornie i jako dvakrát zvolený president USA.

Ve filmu se o postřelení presidenta hovoří pouze jako o atentátu na jeho osobu, další osoby se zamlčují ačkoliv jedna z nich v nemocnici zemřela. Chybí také vysvětlení proč se tento čin udál. Neinformovaný divák získá dojem, že šlo o nenávistný akt vůči presidentovi. Zatím šlo o čin psychicky narušeného syna miliardáře Hickleyho, který se chtěl předvést před filmovou herečkou Jodie Fosterovou. Po 35 letech z uzavřeného oddělení psychiatrické kliniky je nyní pozvolna propouštěn. Dvoudílný film o Ronaldu Reaganovi ukazuje hlavně chyby tehdejšího presidenta, takže kritický divák si může domyslet kdo platil natáčení.

Reagan Roland ociRonald Reagan nesouhlasil s budováním útočných raketových systémů. Naopak prosadil tzv. Obranné iniciativy, které média nevhodně označila za Hvězdné války. Chtěl obranu ne útok. O obraných systémech Rusové nechtěli ani slyšet, protože to byl pro ně finančně velmi ambiciózní podnik. President Reagan útočné zbraně budovat nechtěl, zdůvodňoval, že v minulosti byly různými dohodami jejich počty zvyšovány posléze snižovány a ničeny.

Rusové na svém území útočné raketové systémy mají

I u nás v Čechách byly umístěny v supertajných skladech na třech místech dokonce atomové bomby. Dnes je zpřístupněn pro veřejnost jeden z nich mezi Rožmitálem pod Třemšínem a Spáleným Poříčím u vesničky Míšov, kde v podzemí s odborným doprovodem možno shlédnout dnes už jen nosiče a na fotografiích desítky odvezených ničivých atomových bomb mnohonásobně působivějších než ty, co dopadly na Hirošimu a Nagasaki. Tyto zbraně byly na českém území aniž by česká veřejnost cokoliv věděla. Dokonce ani československá armáda. Utajení bylo naprosté. Pouze generál Lomský byl informován a jeho nejbližší okolí, jak si čtenář přečte na vylepené vyhlášce výstavy. Naopak obranné systémy, jejichž výrobu R. Reagan prosadil, měly za účel rakety sestřelovat za letu rozbíjet a bránit dopadu.

Reagan Ronald vlajkaPři stém výročí narození Ronalda Reagana v červnu 2014, bylo v českém Senátu veřejné shromáždění, kde bylo vzpomenuto na význam tohoto presidenta, který se postavil proti neustálému zbrojení, proti berlínské zdi a veřejně žádal Rusy, aby ji strhli. Když Kuba tajně okupovala ostrov Grenadu jako svoji další vojenskou základnu, dal v noci přímý rozkaz okupanty zadržet. Při stém výročí jeho narození byla také pojmenována v Praze Dejvicích část malé uličky jeho jménem. Projde jí za den pár chodců. Naopak Maďaři nechali odlít z bronzu 2.20 m „kráčející“ sochu tohoto muže, kterou umístili na jedné z nejhlavnějších tříd Budapešti, takže denně ji „potkává“ tisíce lidí. Podobně Poláci mají Ronalda Reagana kráčejícího s papežem Karolem Vojtylou v bronzovém sousoší na veřejném prostranství. Ačkoliv byl R. Reagan při oslavě stého výročí narození v českém senátu mezi čtyřmi zdmi veřejně chválen, z dvaapadesáti filmů, které natočil, jako jeden z hlavních protagonistů, Česká televize českému divákovi k jeho výročí nekoupila a nepromítla ani jeden z nich.

My Češi máme a známe své vzory. Příkladné české i zahraniční osobnosti. O některých mluvíme dokonce jako o hrdinech. Ale jenom mluvíme a připomínáme si je mají-li výročí. Jejími vzory se však  n e ř í d í m e. Měli bychom o nich točit filmy ukazovat jejich charakter, statečnost nejen jejich chyby. Neustále  je znovu ukazovat a dávat za příklad mladším. Tak jak to činíme dnes a denně několikrát mediálně s nacismem.

Nebyl jen nacionální socialismus, ale také totalitní socialismus internacionální

Oba tyto násilnické režimy mají na svědomí miliony umučených, vysílených bezbranných lidských bytostí, po kterých zbyli nešťastní živí. Tak jako má církev své vzory, své svaté, kterým se věřící v kostelech svěřují i my ostatní milujeme statečné, hrdé a čestné lidi, o kterých bychom chtěli slyšet v našich mediích a čerpat od nich sílu, slušnost, chrabrost. Média mají být naše kulturní stánky, ze kterých si máme brát dobrý příklad. Potom bychom s věřícími nacházeli společnou řeč, společnou cestu, jednotu, které je nám všem třeba. 

 

K.Mrzílek, 2.8.2016

* * *

Už se objevují podél silnic a dálnic bilboardy v totalitním stylu se Zemanem, Putinem a Klausem, tak jak jsme je znaly s Marxem, Engelsem a Stalinem. Billboardy v okolí Příbrami, upozorňující na Muzeum III.odboje, zmizely? Kdo to vše asi platí? Zeptal bych se presidentova externího poradce a zástupce ruského Lukoilu na Pražském hradu Martina Nejedlého?! Mimochodem při oslavách 100.výročí narození Ronalda Reagana v Senátu, jsem nebyl vpuštěn, takže se veřejnost o dění mnoho konkrétního z médií, pokud vůbec, nedozvěděla. Otevření ulice Ronalda Reagana už bylo bez problémů a mohl jsem podat obsáhlé zpravodajství. Cílem současné ruské lživé propagandy, sofistikovaně a účelově posílené i pravdivými informacemi je, aby lidé nevěřili ničemu, tedy ani pravdě. Potom už je snadné začít opět ovládat a totalitně vládnout.    

 

Jan Šinágl, 5.8.2016

* * *

Petr Kolář: Je jedno, jestli je Zeman řízený Putinem. Horší je, že dělá lidem v hlavě zmatek

„Netvrdím, že je Zeman řízen přímo Putinem nebo jeho lidmi. To bych si netroufl. Pro mě je bohužel podstatný ten efekt, který to má. A podle mého názoru je prostě prezident Zeman velmi efektivně využíván ruskou propagandou jak dovnitř Ruska, tak i tady u nás.“  Prezident umí velmi efektivně vystihnout frustrace a pochybnosti lidí v České republice. Mluví v pořadu o způsobu podání, politické korektnosti Petr Kolář a dodává: „Zeman pojmenovává věci jazykem, který je řadě lidí tady blízký a srozumitelný.“ …  „Má-li prezident takové hodnoty, jaké tady prezentuje veřejně – hlavně ve vztahu Západu a Ruska, tak to přirozeně nahrává ruským zájmům. A je celkem nepodstatné, jestli je to z přesvědčení nebo pod něčím vlivem. Bohužel musím konstatovat, že i nejbližší okolí pana prezidenta nevzbuzuje velkou jistotu,“ jmenuje Kolář v Interview Plus kancléře prezidenta v souvislosti s prověrkami, dále plukovníka Zbytka a poradce, kterého označuje jako šéfa Lukoil.  V čem vidí Kolář řešení? Jak čelit propagandě? „Jsem proti cenzuře. Jediná cesta, která odpovídá našim hodnotám a smyslu naší civilizace je nezakazovat, ale efektivně poukazovat na to, co se nám snaží dostat do hlavy za nesmysly.“ Více v celém Interview Plus. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.60 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)