Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Oceněný dokumentární film “Pronásledování Falun Gongu“ odpovídá na otázku proč a jak se ze 70 milionů meditujících lidí stal terč brutálního pronásledování komunistickým režimem. Útlak, který začal v Číně v roce 1999, pokračuje dodnes.



 

PROČ JE FALUN GONG V ČÍNĚ PRONÁSLEDOVÁN?

V 90. letech bylo o Falun Gongu známo, že má velmi dobrý vliv na zdraví občanů a na zlepšení jejich morálky díky svým hodnotám pravdivosti, soucitu a tolerance. Proč tedy čínská komunistická strana spustila kampaň s cílem vyhladit tuto praxi a uvrhla stovky tisíc občanů, kteří nikdy neporušili žádný zákon, do pracovních táborů, ve kterých je často čeká mučení a smrt?


POPULARITA A NEZÁVISLOST

V roce 1998 čínské vládní průzkumy ukázaly, že počet lidí praktikujících Falun Gong převýšil počet členů Komunistické strany Číny. A tak bylo 70–100 milionů praktikujících Falun Gongu zřejmě největší nezávislou skupinou lidí v historii Čínské lidové republiky.


Komunistická strana chce mít pod kontrolou všechny dobrovolnické organizace, náboženství, média a vzdělávací instituce v Číně. Potlačuje všechny, kdo se odmítají podrobit její kontrole. Včetně Falun Gongu.


ZÁVIST DIKTÁTORA

Rozhodnutí o pronásledování Falun Gongu vzešlo téměř jednostranně od předsedy strany Jiang Zemina (Ťiang Ce-min). Ostatní členové vedení upřednostňovali umírněnější přístup, protože věděli, že Falun Gong je mírumilovný a nemá politické ambice.


Jiang Zeminův postoj vůči Falun Gongu byl velmi osobní – vycházel z jeho závisti nad popularitou praxe. Údajně také věřil tomu, že když proti Falun Gongu spustí kampaň ve stylu kulturní revoluce, mohla by tím vzrůst jeho moc.

V PROTIKLADU K MARXISTICKÝM IDEÁLŮM

Navzdory tomu, že Čína se v posledních desetiletích stává tržní ekonomikou, ateistická komunistická strana lpí na marxistické ideologii. Falun Gong věří v existenci Buddhy, Taa a božských bytostí a obsahuje koncept sebekultivace, která vede člověka k vyšším sférám vědomí – a v tom spatřovali někteří vysoce postavení straníci hrozbu pro jejich ideologii, v níž je nejvyšší autoritou „Strana“.


HISTORIE PERZEKUCÍ KOMUNISTICKÉ STRANY

Během své šedesátileté vlády spustila komunistická strana několik politických kampaní k potlačování svobodného myšlení a přinutila čínský lid, aby projevil straně svou věrnost. V roce 1999 se jejím novým terčem stal Falun Gong. Zhao Ming (Čao Ming), který přežil mučení, to vyjádřil takto: „Stranická perzekuční mašinérie tam už byla – Jiang jen zmáčkl knoflík.“


Pro více informací navštivte:
http://persecutionoffalungong.com/)

Oficiální stránky s informacemi o pronásledování Falun Gongu v češtině: http://www.falungong.cz

Publikováno 16. 7. 2016


----------
(c) Copyright Swoop Films 2016 www.swoopfilms.com

Kategorie

Aktivismus a neziskovky

Licence

Standardní licence YouTube

* * *

Obamovi v Číně nepřistavili schůdky; na ploše křičel čínský agent

JATKA

Rudá záře nejen nad aulou

 

Jan Šinágl, 4.9.2016

* * *

Církve vyzvaly vládu, aby poskytla asyl čínským křesťanům

Předsednictvo Ekumenické rady církví vyzvalo vládu, aby urychleně poskytla azyl čínským křesťanům, kteří pobývají v České republice. Sedm desítek Číňanů tvrdí, že jsou ve své zemi pronásledováni kvůli své křesťanské víře. Česko by mělo pomoci lidem, kteří se nacházejí ve velmi nejisté situaci a jsou pronásledování z náboženských důvodů. Křesťanské církve to uvedly v prohlášení, které zaslaly ČTK. Někteří čínští občané čekají na vyřízení své žádosti o azyl v ČR už více než rok. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) nedávno uvedl, že v právním státě rozhodují o azylu úředníci, ne předseda vlády či ministr vnitra. Prodloužená lhůta podle něj zřejmě souvisí s nutností úřadů shromáždit dostatek informací. Žádosti jsou posuzovány individuálně, nerozhoduje se o skupině. ČRo, 6.9.2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentáře   

0 #2 K. Mrzílek 2016-09-05 11:40
Maotsetung je vzorem: "Když obětuji 50 milionů občanů v národě se to ani nepozná".
0 #1 Václacv 2016-09-04 17:36
A k tomu připomeňme návštěvu čínského prezidenta a generálního tajemníka strany Si Ťin-pchinga v Praze, vlajkořadí čínskými vlajkami na počest v pražských ulicích, potyčky s agenty čínského velvyslanectví včetně čínské menšiny, která ale potěšeně roste nákupem všeho,nejen medií /Týden/, fotbalové Slávie atd.V LN vyšel článek Martina Hály Rudá záře nejen nad aulou 3.9.2016 o prosazování expanzivní prezidentovy politiky strhávající veškerou moc stále více na sebe, tolik vychvalovaný Zemanem , konfrontace ve Východočínském a Jihočínském moři, s rozsáhlá zatýkání aktivistů i jejich obhájců, ideologické kontroly ve sdělovacích prostředcích pod heslem "média se musejí jmenovat Strana",
rozpouštění redakcí různých portálů, kampaň prezidenta za vytvoření "filozofie
a společenských věd s čínskými rysy".Čínský režim, viz i příklad naší země zahájil mediální a akademickou expanzí do světa, na druhé straně ale zakazuje cizím společnostem šíření jejich zpráv.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)