Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Prezidenti CR a CLRCelá Česká republika má pro čínskou stranu v tuto chvíli hodnotu 750 milionů korun a 350 pracovních míst !!!Zeman krtek 1996

Po historickém dopise čtyř nejvyšších ústavních představitelů se k omluvám připojujeme i my, prostí obyvatelé České lidové republiky.

Vážený pane prezidente Si Ťin-pchingu, vážená paní velvyslankyně Čínské lidové republiky v Praze, vážený pane Tvrdíku,

slova nemohou vyjádřit naši lítost nad incidentem, který se v minulých dnech odehrál v Praze, kdy se dva ministři demokraticky zvolené vlády svobodné a suverénní země bez dovolení Ústředního výboru Komunistické strany Číny sešli s jakýmsi turistou v Zabijeni lidi pro organyoranžovém prostěradle. Naše země Vám chce i nadále ukazovat svou mile krtečkovskou tvář. Oceňujeme proto moudré stanovisko nejvyšších stranických a státních představitelů Zemana, Štěcha, Hamáčka a Sobotky, kteří Vás, doufejme, dokázali přesvědčit, že žádný předklon není tak hluboký, abychom jej nedokázali provést a zopakovat, kdykoliv o to velvyslankyně Čínské lidové republiky požádá na schůzce s poradcem prezidenta Hynkem Kmoníčkem a klidně i kdykoliv jindy. V žádném případě to nepovažujeme za zasahování do vnitřních záležitostí České republiky, neboť víme, že právě Vaše země je na takové zasahování velmi citlivá. Dobří přátelé si ale přece mohou říkat i méně příjemné věci - a ujišťujeme Vás, že my Vám rozhodně nic nepříjemného říkat nechceme.

České zákony bohužel neumožňují oba členy vlády okamžitě popravit, jak by se to stalo ve Vaší krásné zemi. Stejně tak můžeme jen obtížně vyhovět přání čínské ambasády v Česku, podle níž by bylo alespoň vhodné oba ministry vyloučit z komunistické strany. Bohužel pánové Herman a Bělobrádek nejsou členy komunistické strany, ale strany lidové, protože v Česku jsou zatím povoleny i další politické strany, které mezi s sebou zápolí o mandát občanů ve svobodných volbách.

Tyto deformace, stejně jako ono nešťastné setkání s tzv. dalajlamou, jsou pozůstatkem dědictví temných časů Václava Havla, s nímž se naše země nadále potýká. Ujišťujeme Vás však, že naši nejvyšší straničtí a státní představitelé dělají vše proto, aby byl tzv. Havlův odkaz co nejrychleji zlikvidován. A na základě vlastních zkušeností jistě uznáte, že jsme na této cestě - i s Vaší pomocí - ušli nemalý kus vpřed.

Zeman demence 1992Již jarní návštěva Vašeho prezidenta v Praze naznačila, že stabilizace společnosti po čínském vzoru, jak o ní hovořil prezident Zeman před dvěma lety na návštěvě Vaší země, významně pokročila. Jakkoliv české bezpečnostní složky ještě nedosahují kvalit těch Vašich, museli jste být i Vy potěšeni viditelným zlepšením, které se projevilo ve všudypřítomné drobné šikaně domácího obyvatelstva, pocitem bezpečí a beztrestnosti, kterému se těšily bojůvky Vašich vždy srdečně vítaných turistů operující po celé Praze či třeba preventivním akcím, díky nimž se podařilo předejít - například na pražské FAMU - nežádoucím projevům svobody vyjadřování a mávání prapory neautorizovanými Vaším zastupitelským úřadem.

Věříme, že se příště již nebude opakovat ono nenávistné shromáždění na Hradčanském náměstí, kterému se tentokrát i přes veškerou snahu kancléře Mynáře nepovedlo zabránit. Zcela chápeme Vaše znechucení a velmi pečlivě zvážíme i možnosti vypořádat se s provokatéry po vzoru Náměstí nebeského klidu, pokud se Armádě České republiky podaří zprovoznit alespoň několik svých tanků.

Velmi dobře si uvědomujeme, jak moc je naše zem té Vaší zavázána. Bez Vaší pomoci bychom byli o mnoho chudší - materiálně i duchovně. Jen díky Vašim investicím například vznikl pořad, v němž manželka kancléře prezidentské kanceláře může svobodně vyzpovídat mluvčího prezidentské kanceláře.

Jen díky pomoci a solidaritě všeho čínského lidu mohla Slavia Praha koupit za víc než 30 milionů korun fenomenálního útočníka Gina van Kessela a po pěti zápasech ho posadit na tribunu, což si mohou dovolit opravdu jen velké kluby.

Nejsou to sice ještě ony stovky miliard korun investic, které byly slavnostně oznámeny letos na jaře, my ale stále věříme, že až nám odpustíte tuto ošklivou skvrnu na našich zářivých vztazích, dokážete nám slíbit ještě mnohem, mnohem více.

V nekonečné úctě a s pozdravem velkého předsedy Maa „Revoluce není žádná večerní party”

 

Lid České republiky

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/omluva-vsemu-lidu-jednotne-lidove-ciny-3399

* * *

Skvělý státnický projev presidenta Slovenska Andreje Kisky na konferenci Forum 2000 17.10.2016

Člověk na prodej – odebírání lidských orgánů zaživa v Číně!

JATKA

Žofín 2016: Můj pohled na Forum 2000

Odvrácená tvář

Přednáška Jeho Svatosti dalajlamy: Odvaha převzít odpovědnost

Jan Šinágl, 21.10.2016

Občan České republiky a Švýcarské konfederace  

 

Předmět: Omluva všemu lidu jednotné lidové Číny
Datum: Fri, 21 Oct 2016 16:19:37 +0200
Od: Jan Šinágl <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;
Komu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Kopie: Ovčáček Jiří <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;, Sobotka Bohuslav <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;, Štěch Milan <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;, Hamáček Jan <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>';document.getElementById('cloak9946422405f86f0f19f846c20fd63f29').innerHTML += ''+addy_text9946422405f86f0f19f846c20fd63f29+'<\/a>'; ;, Vláda ČR podatelna <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;, Pošta hrad <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;, ČTK dispecink <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;

* * *

P.S.

Děkuji panu Jindřichu Šídlovi – tak jedná svobodný, sebevědomý občan, kterému je svoboda a demokracie nadevše. Čínskou ambasádu by měly zahltit tisíce dopisů s tímto textem, abychom dokázali, že jsme svobodnými občany a ne poslušnými ovčany jakými jsou Zeman, Sobotka, Štěch a Hamáček!  

Ministr Herman: „Přímo prezident mi řekl, že setkám-li se s dalajlamou, mého strýce nevyznamená.“ Bývalo nás více pane ministře. Dříve to byla samozřejmost, dneska statečnost. Italský Milán udělil dalajlámovi čestné občanství, na čínské protesty se neohlížel. A je to. K.Mrzílek.

Mimochodem Zeman vyznamenal sira Wintona. Při vší ústě, Jan Antonin Baťa, jeden z největších vlastenců naší země v její historii a jeho firma, zachránili 2000 židovských rodin! Dodnes je okrádán českou justicí o majetek, který mu byl Benešovými dekrety účelově zkonfiskován. Jeho potomci se soudí v České republice i na Slovensku, dodnes!

Vrchní velitel Armády ČR by vydírat uměl, ale aby dodržel slib a zveřejnil autory zločinné Klausovy amnestie ani náhodou. Chraň nás Pán Bůh a Armádu ČR před takovýmto vrchním velitelem. Jeho dosavadní chování by nevylučovalo, že při vážném konfliktu nasedne do letadla a opustí zemi jako kdysi prezident Edvard Beneš. Jen ta cílová destinace by asi dnes byla jiná – místo Londýna Moskva, či Peking…?!

Prezident České republiky je navíc obyčejný, ubohý vyděrač! Osobně bych odmítl přijmout vyznamenání z rukou prezidenta ke dni 28.října. Osobou Miloše Zemana je každé předávané vyznamenání znehodnoceno a zneuctěno. Každý kdo ho převezme prokazuje svoji mravní slabost a bezpáteřnost. Je otázkou svědomí a charakteru i pro ty, kdo přijmou pozvání do Španělského sálu. Obsazenost Španělského sálu bude ukázkou současného mravního stavu české politické scény a do jaké míry plní poslanci svůj slib sloužit zemi a nikomu či ničemu jinému. Velvyslanci západních zemí účast na této frašce jistě odmítnou. Velvyslanci Severní Koreje, Kuby, Číny a Ruska si budou moci konečně ideologicky nerušeně připít vodkou se svými českými soudruhy.

Zeman se chová jako ničím a nikým neomezený diktátor i když k vůdci Severní Koreje Kim Čong-unovi má ještě daleko. Ten nařídil všem členům výpravy, kteří nenaplnili diktátorovy naděje na OH v Riu de Janeiro, nucené práce v uhelných dolech.

Blíží se oslavy státního svátku české samostatnosti 28.října. Dokazujeme naši nesamostatnost, závislost a pokračující slouhovství mocným - k Rusku jsme přidali Čínu. Není divu, že se "slaví" jen na Pražském hradu, který se státem a jeho občany zachází jako s cárem hadru - ČÍŠE PŘETEKLA!

Kdo bude následovat rektora Jaroslava Millera, který navrhl Jiřího Bradyho  vyznamenat Olomouckou univerzitou Palackého?

Zeman patří do tvrze, ne na hrad, ze kterého ji už udělal. Přijďme oslavit státní svátek české samostatnosti na Staroměstské náměstí v Praze v pátek, dne 28.října od 18:30 hod. Přivítáme i pana Jiřího Bradyho. Projevíme mu úctu, obdiv a ocenění způsobem, kterého se mu nemůže v současnosti dostat na Hradu českých králů. Je v moci malosti, malých a lůzy nemocné mocí. J.Š. 

P.S.

E-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. není funkční, prosím posílejte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

* * *

The New York Times 21.10.2016: Czech President Accused of Scrapping Holocaust Survivor Medal Due to Dalai Lama

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.29 (7 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #5 Jan Mrzílek 2016-10-26 11:15
Mluvčí čínského ministerstva zahraničí Lu Kchang: "Čína doufá, že příslušné země(ČR a Slovensko) budou dodržovat politiku jedné Číny a opatrně zacházet s otázkami týkajícími se Tibetu, aby byl zajištěn zdravý vývoj vztahů. Čína si cení takovýchto závazků a doufá, že příslušné země sladí svá slova s činy, dodrží politiku jedné Číny, plně pochopí a budou respektovat základní zájmy Číny." Prohlášení zástupce Číny je jasné, teď už zbývá jen uvést do úřadu říšského protektora (říše středu) a oficielně ho s Hradním kolaborantem představit národu. Stejně tak by měli zveřejnit přesné znění zmíněných závazků. Z uvedeného prohlášení vyplývá, že Čína považuje ČR za součást Číny nebo jejího vazala. Zeman se stal vážným nebezpečím pro tuto zemi! novinky.cz/.../......
+4 #4 Fr.Zákostelský 2016-10-24 08:53
Je velice dobré,že se naši potentati odkopavají.Je to neocenitelná informace pro některé slepé voliče.Ještě bych jim par pastiček nastražil.U toho opilce se to nějak předpokladalo,a le ostatní,to je věc.
+6 #3 Bergmann 2016-10-22 12:46
Pomsta na příbuzných to už praktikovali nacisté i bolševici. Jak takový člověk - Zeman může mít s těmi stejnými praktikami prezidentem,jak dělá naší zemi systematicky mezinárodní ostudu a ještě sklídí sympatie davu - to je k neuvěření. To nemůže být jenom alkoholismem, o kterém u něho mluvil Karel Schwarzenberg v otázkách Václava Moravce,to je celkový fyzický i duševní úpadek kdysi lepší osobnosti.
Raději rozpusťme lid! A dejme patolízalovi Ovčáčkovi vyznamenání za chronický blbismus.
+6 #2 Oldřich Musil 2016-10-21 19:13
Daniel Herman byl nepohodlný už v komisi pro dokumentaci zločinů totalitních režimů.Komunist ický režim totiž u nás vždy pokládal za nelegitimní.Pro to ČSSD po svém příchodu k moci hned jako jednu z prvních věcí provedla v této komisi puč a Daniela Hermana okamžitě odstranila.Šlo samozřejmě také o to,aby se veřejnost v budoucnu nedozvěděla před volbami o určitých lidech zajímavé informace.
Pokud jde o financování ČSSD Čínou,nejsou na to samozřejmě přímé důkazy.Faktem ovšem je,že naše země má už s něčím podobným historickou zkušenost.KSČ měla také kdysi za zády Moskvu a dnešní ČSSD po spolupráci s ní už hodně dlouho pošilhává.To je podle mého názoru jeden z důvodů,proč jí existence hnutí ANO vadí.A že ruská FSB u nás určitě nesedí se založenýma rukama,musí být každému jasné.
+7 #1 cc 2016-10-21 18:45
Platí Čína ČSSD a Zemana? naznačil komentátor Nováček. Strana běsní
echo24.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)