Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Dne 11.října 2016 jsem napsal dopis GŘ ČT Petru Dvořákovi. Odpověď ředitele zpravodajství a programu ČT24 Mgr. Zděnka Šámala jsem obdržel 17.října s očekáváním mé omluvy. Dnes jsem řediteli zpravodajství a ČT24 odpověděl. Očekávané omluvě jsem nevyhověl a zdůvodnil proč není na místě. Současně jsem dnes odeslal dopis Radě ČT k rukám předsedy ing. Jana Bednáře k informaci a ke konání Rady ČT ve smyslu její společenské odpovědnosti.

https://www.facebook.com/krtekalaoc/

 

Zeman kdysi mluvil o 232 miliardách čínských investic, zatím jsou to jen akvizice, tedy skupování hotového. S Čínou máme pasivní obchodní bilanci přes 400 miliard. Kdosi řekl: "Peníze nám pomáhají snášet chudobu." Pro ČR to platí a bude platit stále více, pokud budeme jen montovnou Evropy. Cenu mají hodnoty budované silou ducha a skutečných schopností, ne jen ruční práce. Kde tyto hodnoty chybí, nezachrání zemi žádné peníze, jen dočasně, než nastoupí bída a mravní úpadek. Bez skutečných hodnot nelze tvořit skutečné hodnoty. Jen příjem peněz nemůže žádné trvalé hodnoty vytvořit, ale jen je postupně ničit!

Dnes 27.října, si připomínáme úmrtí jediného čs. maršála britského letectva gen. Karla Janouška, který roky strávil v komunistickém kriminále. U jeho hrobu na Šáreckém hřbitově se od 10.00 hod. uskutečnila vzpomínka u příležitosti jeho úmrtí.

RAF výstava 2017: Rytíři nebes - Nebeští jezdci – www.royalairforce.cz

* * *

„Svůj velký podíl na současném stavu neseme i my novináři. O voliče Miloše Zemana a jeho potřeby a starosti se příliš nezajímáme. Víme dobře, jaké problémy mají čeští miliardáři, skoro nic ale nevíme o tom, co trápí většinu obyvatel Česka, kteří nedosáhnou na průměrný měsíční plat  27 297 korun. Konečně tu pak zoufale chybí politik, který by v lidech místo strachu podněcoval odvahu a víru. Který by je přesvědčil, že cesta, kterou jsme v posledním čtvrtstoletí ušli, jakkoli byla klikatá, vede správným směrem. Který by i těm, kteří na oné cestě klopýtají a padají, podal ruku, pomohl se zvednout a dal jim naději, že má smysl jít dál.“

LN, 27.10.2016, Jiné Česko, Petr Kain

* * *

Cenu svobody by měla média neustále připomínat a hlídat demokracii. Zablokování pořadu Show Jana Krause s hostem Jiřím Bradym a následným „vyvážením“ odstraněním části pořadu, není ničím jiným než cenzurou. Hodně přituhuje a pouhé psaní už nestačí! 

Samostatnost i nesamostatnost má svoji cenu! Na shledanou zítra na Staroměstském náměstí! Připomeneme si den české samostatnosti a nezávislosti, samostatností svobodného občana. Ti, kdo se zúčastní „oslav“ na Pražském hradě už samostatní nejsou. Samostatnost se projevuje vždy jen činy. Slova ji nemohou nahradit. Zemanovo chování je neomluvitelné. Nutně znehodnocuje vše, čeho se zúčastní, tedy i hodnotu vyznamenání která uděluje, o některých které vyznamenává raději nemluvě.

Pan Jiří Brady dává nám všem lekci z dobrých mravů. Pokračuje v boji za hodnoty, kterým věnoval celý svůj dlouhý život. Poděkujme mu za to zítra do posledního místa zaplněným Staroměstským náměstím!    

 

Jan Šinágl, 27.10.2016

* * *

OTEVŘENÝ DOPIS PŘEDSEDŮM VŠECH POSLANECKÝCH KLUBŮ OBOU KOMOR PARLAMENTU ČR

Skvělý státnický projev presidenta Slovenska Andreje Kisky na konferenci Forum 2000 17.10.2016

Přednáška Jeho Svatosti dalajlamy: Odvaha převzít odpovědnost

* * *

Zemanův vzor vyvolává vzdor - 28. říjen 2016

„Ti nekomunisté, kteří půjdou letos dobrovolně na Hrad účastnit se oslavy vzniku českého státu, budou muset vyslechnout slavnostní projev z úst zrádce. Mohou potom řešit dilema, zda nebylo lépe takovéto výročí oslavit v kruhu přátel a slušných lidí.“

K.Mrzílek, 27.10.2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

-3 #4 Václav 2016-10-29 19:05
To jsou krásné mínusy. Stačí napsat třeba, že Týden je časopis a už ho máte.Nebo že Praha je hlavní město ČR. Těmto idiotům poděkování.
-3 #3 Václav 2016-10-28 18:23
Vždyť jsou jedna rodina. Musil - šéfredaktor Ekonomického deníku, Fér-nefér ve vydavatelství Empresa Braník Jaromíra Soukupa s přípravou nového ekonomického projektu s Miroslavem Motejlkem, Bankovní institut a další, ti vše dělají na rozdíl od Dalájlámy zadarmo ve směru pro Východ pod dohledem tváře a jasného slunce Velkého kormidelníka na bráně Náměstí nebeského klidu, krvavé ruce miliónů obětí kulturní revoluce zobrazeny nejsou.
-2 #2 Bergmann 2016-10-28 13:00
Za Týden i noviny LN, MF-Dnes ušetříte i v Německu. Jeich distribuce je tam již na nádraží nedováží, prý pro vysoké náklady a malý zájem.A to přesto, že jedny české noviny přišly na EUR 1.7o a časopis např. Respekt, ten ale na rozdíl od Týdne chodí na EUR 3.00 /kurs 5,00 až 81 korun/, A to ani v době veletrhů.Koupít e ale polské, ruské atd. Jsme zkrátka chudá země, Číňané by měli přispět.
0 #1 Horský 2016-10-28 12:14
Tak jsem čekal, co napíše o Dalájlámovi nyní čínsko-pražský Týden. A nezklamali mě a tím ušetřili další nákupu a čtení, poctivým redaktorům se tímto omlouvám, za pohrobky Mao-Tse-Tunga boys či malčiky nemohou.V čísle 44 z 24.10.
-k dostání do neděle, jsem se dozvěděl v článku Cirkus Dalajlama na cestě kolem světa, že po světě jezdí Dalajlama Trust jen za peníze, zatímco autoři Ondřej Fér spíše nefér s Petrem Musilem píší jen za čínské peníze a lžou,např.doslo va píší,jsk se do hospodářství chystá /!/ někdo /?/ 250 a 300 miliard korun. Zkráka vyjadřuje ten separatista Dalajlama nevděk za připojení svého samostatného státu Tibet k miliónům čínských komunistů, jeden 81-letý proti všem.
Za 35 korun si dám místo Týdne pivo a ještě neco zbude.Never - niemals!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)