Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

EET sebeobranaNa lidi, kterým vyhovuje nepořádek, přítmí a nezákonnost, by se mělo hledět jinak, než na lidi poctivé.

Pan Valenta, jenž EET nazývá šmírováním, je určitě průhlednějším, než si asi myslí. Já vím, že v republice je tisíce podnikatelů, kteří jeho kritiku sdílejí a souhlasili by se zrušením EET třeba od včerejška. Co je to za lidi, tito podnikatelé, z nichž mnozí budou EET obcházet, a budou vřele souhlasit s panem Valentou? A ze svého soukromého hlediska budou mít i pravdu, že v jejich případě se jedná o posvícení na jejich praktiky, které nazvou šmírováním a zákazníka, který jejich pikle oznámí, udavačem. 

Jsou to takoví podnikatelé, kteří mají - většinou menší provozovny v pohostinství - a mohou existovat jen tak, že zatají část tržeb, a takto nepřiznanou část daně vyplatí svým zaměstnancům, aby jim „dorovnali“ minimální mzdu, již jim vyplácejí. Pokud jsem mohl vidět do takového podnikání, doplatek býval vyšší, než ta minimální mzda a ten zaměstnanec si takto vydělává  i něco přes dvacet tisíc. Mohl by být spokojený? Nemohl a není. „Na důchodovém“, jak říká, je veden jako osoba s minimální mzdou a z té se mu vypočítá důchod.  „Až mě šéf vyhodí, že jsem starý, nebo i když mi dovolí pracovat do důchodového věku, co si počnu s tím minimálním důchodem? Asi se oběsím.“

Netýká se mě to. Ale je mi zle, když vidím kolem sebe samé švindly a nepořádky, stranami rozeštvaný parlament, který není schopný nic řešit, naštvané lidi kolem sebe, nespokojenost a nadávky na politiku, „kerá je sviňa“. Co je to za lidi v těch parlamentech a všelijakých orgánech, když pořádají štvanice na člověka, který jenom vyhlásil, že chce dělat pořádek a už je pozdvižení starých struktur v parlamentě. „Stát není firma, jsou tam lidi“ vykřikují, aniž tuší, při svých životních zkušenostech, že ve firmách jsou také lidé.

2. 12. 2016, Vrbík, Zlín

* * *

Průměrný „kandidátkový“ politik je nástrojem anonymních mocných a vlivných v pozadí. Ty poslouchá a těm slouží. Co jim slíbí to se snaží realizovat. Co slíbí občanům, pokud vůbec, nedodrží, není to jeho prioritním zájem. Žije ve schizofrenii. To nemůže nezanechat stopy na jeho chování, myšlení a způsobech. Takoví se nikdy neobjeví mezi lidmi a odvahu veřejně vystupovat nemají. Neměli co nabídnout na kandidátkách, nemohou mít co nabídnout ani ve Sněmovně. Prázdné sudy, myslící jen na svůj „břich“. Ty je třeba odvolit, aby Sněmovna pracovala pro ty, kteří si ji platí ze svých daní z poctivé práce, ne pro ty, které si ji uplácejí a vydržují mnohdy i  z nakradeného.

Ti, kdo po zavedení EET zdražují dnes jídlo a pivo, jsou skuteční podvodníci, Budou zdražovat, až se i na pivo sníží DPH? Slušný člověk by se takovým restauracím a jejich majitelům měl vyhýbat a vystavit jim tak skutečný "účet", jaký si zaslouží. Účtenka je "účtem" za náš sklon k podvádění a nerespektování zákonů a pravidel slušnosti. EET je nutnou sebeobranou všech slušných a poctivých podnikatelů.

Jan Šinágl, 3.12.2016  

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #6 Jan Šinagl 2016-12-09 10:37
Bohužel už patří k české povaze kritizovat, znevažovat, zlehčovat, místo připustit naději a podpořit dobrou věc - a sám přitom nic nedělat pro nápravu veřejných věcí. To, že všichni útočí na Babiše a vytvoření speciálního zákona "Lex Babiš" je důkazem, kdo je zde a kým ohrožen. Naštěstí to začíná chápat stále více lidí. Zkusme být více optimisty. Už jenom tím přestaneme, mnohdy nevědomě, podporovat zlo, které zde bují už takřka 30 let. Dobrovolně od bezpracného, "tučného sousta", neodejde a jeden člověk to sám nedokáže.
+2 #5 Turija 2016-12-08 19:48
Náklady za kameru a každoměsíční servis mu budou kompenzovány jednorázovou částkou odpočtu z jeho výplaty 5.000,-Kč.
Neposkytnutí videa bude pokutováno částkou až 0,5M korun.
Toto opatření poctiví zaměstnanci jistě přivítají, neboť z firem odstraní nepoctivce a zloděje. A kdo proti tomu bude protestovat,tak je jasné, že mezi ty zloděje patří.
EKZ je nutnou sebeobranou všech slušných a poctivých zaměstnanců.
+2 #4 Turija 2016-12-08 19:47
RADOSTNÁ ZPRÁVA PRO POCTIVÉ ZAMĚSTNANCE!

Po velkém úspěchu EET a odstranění zlodějských podnikatelů, což zaměstnanci radostně přivítali, bude příští rok rokem zavedení EKZ – ELEKTRONICKÉ KONTROLY ZAMĚSTNANCŮ.
Zjistilo se totiž, že zaměstnanci okrádají své zaměstnavatele o miliardy korun ročně a tak stát od firem vybírá menší daně. Jeden zaměstnanec krade papíry do kopírky, další sponky, další úklidové prostředky, na dílnách se kradou šrouby, matice,nářadí, prostě všude samý zloděj. Tak si zaměstnanec po vstupu do zaměstnání nasadí čepičku s kamerou a ta bude nepřetržitě přenášet jeho pracovní režim. Tuto kameru, stejně jako podnikatelé EET kasu, si zaplatí ze svého, zajistí její propojení na server a v případě pohybu mimo dosah signálu data odešle ihned po jeho získání.
-1 #3 Tomáš Čechák 2016-12-06 10:39
EET je institut, který by mohl být v pořádku. Jenže není. Pokud bude existovat jediná výjimka od kantýny v parlamentu přes internetové shopy až k megafirmám a koropracím, zkrátka pro všechny podnikatelské subjekty, pak bude selektivní a v pořádku nebude. A také získaná data nesmí být přístupná jiným podnikatelským subjektům, zejména ne přes politické vazby. Flagrantním příkladem je zde právě ministr financí, který se vlasně ostatním vysmívá. Mimo jiné proto se třeba zdá, že Lex-Babiš je namířen jen proti němu. To si ale nemyslím. Pravidla v této zemi musí platit pro všechny stejně a s výjimkami, ba i dotacemi jakéhokoli druhu a komukoli je potřeba postupně přestat.
-1 #2 Jan Šinagl 2016-12-03 19:16
Chceme vždy ideální řešení a když není, odmítáme a navrhujeme jiné. Ideální řešení neexistují. Nějak se začít musí. Mercedes byl také jiný před 20-ti lety a bude jiný za 20 let. Pokud budeme chtít jistotu předem a nepřipustíme naději, nic se nezmění. Návrhů na "ideální" řešení je vždy spousty, ale podstatné je jak realizovat. Tam většina navrhovatelů recept nemá. Už jen to, že Babiš splnil slib, je hodno ocenění a ne pohodlné kritiky nečinných přihlížitelů a radilů. Pomáhejme a věřme! Nějak se začít musí. Česká skepse a vidět na čemkoliv jen chyby, je sebezničující.
+4 #1 Milan 2016-12-03 15:05
Pane, nebude jednodušší zrušit sociální pojištění pro zaměstnance a ať si kažký platí sám podle sebe. Zavést minimální zdravotní pojištění,který zaplatí zaměstnavetel. Navýšení na lepší zdravotní péči ať si každý doplatí sám. Minimálně mzda bude evidentně čistá a konečně se ukáže, že není důvod podvádět.
Toto jsou všechno peníze, které navyšují daň DPH a není to málo. Pan Babiš je co.? Tzv. podnikatel, který došel falešnou cestou k majetku, je to ekonom, právník nebo jen snílek či zlatokop. V každým případě v EET šáhl vedle a bude hůř.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)