Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

… Děkuji Vám předem za informace jaký postoj Rada ČT k mým 16. bodům zaujala. Tento dopis dávám na vědomí médím a  veřejnosti. Stejně tak učiním I s Vaší odpovědí. Děkuji Vám předem. Dovoluji si připojit pět odkazů na mé zpravodajství – viz níže - jako doplňující informace a podněty pro jednání a konání Rady ČT.

 

* * *

Odesílatel:

SODALES SOLONIS z.s.,

předseda

Jan Šinágl

Nejedlých 335

267 53 Žebrák

 

Příjemce:

Česká televize

Rada ČT

předseda

Ing. Jan Bednář

Kavčí hory

140 70 Praha 4

 

ISDS: weeab8c

Věc: Podklady pro jednání a konání Rady ČT

 

V Žebráku dne 28. ledna 2017

 

Vážený pane předsedo Rady ČT,

 

vzhledem k tomu, že Rada ČT už si nepřeje má vystoupení za média a veřejnost na svých veřejných zasedáních, využívám Vaší výzvy a připojuji mé podněty k jednání a konání Rady ČT v rámci její společenské odpovědnosti a  pravomoci ve víře, že pomohou ke zvýšení stale vice upadající kvality funkce veřejnoprávní televize:   

 

1) Jakým způsobem jste řešili či budete řešit ostudné jednání radního Jiřího Kratochvíla (4.1.2017), který urazil veřejnost, důstojnost Rady ČT a který předčasně odešel z jednání bez omluvy? Při vší úctě ke klaunům, bylo vyjádření radního skandální. V demokratické  instituci by měl okamžitě skončit, tím spíše, že nebyl schopen ani omluvy Radě ČT ani  veřejnosti. 

2) Kdy bude na webových stránkách Rady ČT uveden kontakt na všechny radní a jejich podrobné životopisy, včetně politických stran a institucí, které je navrhly? 

3) Považujete za normální, aby v den výročí upálení Jana Palacha (19.1.) dala ČT 2 přednost pořadu “S kuchařem kolem světa” a teprve po něm vysílala dokument o Janu Palachovi – ve stejném čase jako pořad “Máte slovo” na ČT 1?

4) Proč předsedkyně Evropské paměti a svědomí dr. Nely Winkelmann dostává prostor v hlavních zprávách ARD a ne v Událostech ČT – konkrétně ve věci žalkoby na komunistické zločince, kteří mají na svědomí smrt Hartmutha Tautze. Jeho maminka vystoupila i v Senátu ČR, opět bez účasti veřejnoprávní ČT? 

5) Souhlasíte s jednáním právního úseku ČT, které zaslalo komerční smlouvu mezi ČT a Libuší Rudinskou se začerněnými jmény odpovědných, telefony a datumy? Budou snad zavedeny kukly, aby odpovědní pracovníci veřejnoprávní ČT, byli dokonale usoukroměni?

6) Dokument „Pavel Wonka – vezeň svědomí“, byl přejmenován na „Pavel Wonka se zavazuje“ a natočen s jiným obsahem, než na který obdržel dotace. Bude Rada ČT iniciovat právní kroky a navrácení dotace, která byla prokazatelně zneužita a použita ke zcela jinému účelu? Pokud by ČT dokument přesto měla odvysílat, tak jako odstrašující ukázku s diskuzí renomovaných osobností z řad hostoriků a občanů. Pokud by k tomu došlo bez nich bylo by to flagrantní selhání veřejnoprávní služby ČT a tedy i selhání Rady ČT. Pro Vaši nformaci a Rady ČT na můj dopis ze dne 1.12.2016 k rukám gen. ředitele ČT Petra Dvořáka, nebylo dosud odpovězeno – viz příloha.  

7) Rada ČT by měla věnovat zvýšenou pozornost ve věci iVysílání ČT, kdy jsou některé dokumenty v archivu ČT k dispozici veřejnosti a některé ne – viz ZOI Radě ČT v odkazech. Proč není zpřístupněn dokument o Juliu Fučíkovi natočeném Helenou Třeštíkovou v roce 1998 „Lidé mám vás rád“, kde tuto komunistickou „modlu“ zpochybňuje? Dva dokumenty o firmě Baťa byly znepřístupněny z důvodů ochrany autorských práv. Po mém dotazu v NFA je ČT opět zpřístupnila. Otřesný dokument o zločinech ruské armády v Čecensku „Odvrácená strana světa“ je také znepřístupněn. Dodnes mi ČT nesdělila jakým způsobem a čí autorská práva by zpřístupněním porušila? Umístil jsem proto dokument na You Tube kanál, kde už ho shlédlo 80.000 návštěvníků. Nereagování ČT potvrzuje informaci jednoho z autorů dokumentu z roku 1999, europoslance Jaromíra Štětiny. Po prvním vysílání mělo zavolat do ČT ruské velvyslanectví a stěžovat si na odvysílání dokumentu?! Měsíce komunikace s právním oddělením ČT nevedly k žádnému věcnému vysvětlení, jen k odmlčení se? Věřím, že Rada ČT mi díky svým pravomocem a jako zástupce veřejnosti sdělí skutečnou příčinu znepřístupnění, resp. zajistí zpřístupnění dokumentů v archivu ČT. Ve veřejnoprávní ČT můžeme často sledovat – i v archivu – zločiny nacismu a fašismu v hlavních vysílacích časech. Stejně otřesné pořady o zločinech komunismu vysílá ČT už méně, často během dne, v noci, či k ránu a kdy mnohé v archivu už ke shlédnutí nejsou.

8) Moderátorka pořadu „Máte slovo“ paní Jílková zdůvodnila nedávné vystoupení poněkud pomatené osoby tím, že zástupci veřejnosti mají právo se zůčastnit, ať je to soustružník, lékař, nebo umělec. Dovoluji si připomenout, že jsem se přihlásil do tohoto „diskuzního“ pořadu před lety na téma MAJDAN. Byl jsem pozván, krátce před vysíláním mi asistentka paní Dušková s omluvou volala, že špatně spočítala židle a už není místo? Znamená to nad, že počet židlí se mění na každé vysílání? To by e nenašla jedna židle navíc při sedmimiliardovém rozpočtu ČT. Na téma ZBRANĚ jsem se přihlásil okamžitě po skončení posledního pořadu e-mailem i telefonicky – žádná reakce? Škoda, i jako švýcarský občan jsem mohl říci podstatné a co vůbec nezaznělo?

9) Nepovažuje Rada ČT za znepokojující, že jeden z ředitelů veřejnoprávní ČT Milan Fridrich, se zúčastnil večírku v Rudolfinu lobystické AK Pokorný, napojené na předsedu vlády Bohuslava Sobotku. Krátce na to se konalo tradiční setkání renomovaných AK na Žofíně – už bez AK Pokorný, která nepředlžila výroční zprávu o své činnosti, což bylo podmínkou? Může si dovolit ředitel veřejnoprávní ČT přijímat pozvání na akce společností s pochybnou pověstí? Bude Rada ČT toto morální selhání pana Fridricha řešit? Dobré pověsti veřejnoprávní ČT svojí účasti na soukromé akci neprospěl. Chtěl jsem se ho přímo zeptat, ale najednou přestal chodit na zasedání Rady ČT, nebo ji po svém vystoupení hned opustil.  

10) Nepovažujete za znepokojující, že všechna média, včetně bulvárních, ačkoliv informovaná, mlčí o pravomocném odsouzení ministra Jana Mládka a následných dvou exekucích pro nerespektování rozsudku? Totéž platí o největším daňovém podvodu, kdy po 4 letech byla podána obžaloba, kdy pouze ČTK to oznámila krátkou zprávou bez uvedení jména? Jedná se o Antonína Michala, syna Martina Michala, manžela zpěvačky Heleny Vondráčkové. Stejně tak všechna média mlčí o žalobě insolvenčního správe na JUDr. Hanu Marvanovou a jejího nezákoného obohacení? Jsou to snad zprávy, které diváky veřejnoprávní ČT nezajímají? Nebo je snad důvodem má aktivní angažovanost ve všech těchto kauzách a mnoha jiných, kde jsem podával trestní oznámení?  BLESK o kauzu ministra Mládka projevil zájem, jakmile jsem se představil, zájem opadl. Jediný kdo „ocenil“ mé nezávislé zpravodajství byla dosud Agentura MM s jejími dvěma žalobami a požadavkem zaplacení cca 6 milionů korun. I zde média mlčí, včetně bulváru a to už něco vypovídá o (ne)závislosti médií.

11) Oceňuji, že alespoň včera v hlavních Událostech ČT neinformovala o posledním rozloučení s předsedkyní KPV ČR MUDr. Naděždou Kavalírovou, byť její tým byl na místě a vysílal přímo. Samozřejmě nemůžeme čekat, že se veřejnost o této komunistické kolaborantce a nositelce Řádu TGM I.stupně dozví všechno. Nemám nic proti dobré práci každého, pokud projeví pokoru a přizná svá pochybení. Toho jsme se od ní nedočkali, bohužel. Potvrdila tak svoji neměnnou bezcharakternost. Nepochybně mnoho známých politiků a osobností veřejného života je ČT vděčno, že jejich účast při posledním rozloučení zůstala utajena. Se skutečně velkými lidmi a osobnostmi se vyspělý národ neloučí soukromě a veřejnoprávní televize je vysílají přímým přenosem.

12) ČT propaguje tzv. vyváženost zpravodajských pořadů. Ve včerejších Událostech ČT odvysílala reportáž o kauze tzv. „muslimské šátky“ a vítězství dr. Ivanky Kohoutové. Proč ČT nezařadila rozhovor s ombudsmankou Annou Šabatovou, díky níž došel tento případ až před soud? Vůbec neměl skončit před soudem. Daňové poplatníky už údajně stál dosud cca 1000.000,-Kč.     

13) Doporučuji též věnovat pozornost kvalitě sportovních moderátorů, která je dost úpadková a předmětem oprávněné kritiky sportovních fanoušků. Jenom bez emocí popisovat co vidím nikoho nenadchne. Doporučuji sledovat např. moderátory německé, veřejnoprávní ARD, emoce, veselost, vtipne moderování, postřehy, množství informací současně se schopností mlčet když je třeba, přispívají ke skvělému zážitku. Těžko zde pomůže školení. Je to otázka výběru a nepochybuji, že schopných by se dalo najít dost.

14) Z jakých důvodů vystupuje takřka denně poslanec Miroslav Kalousek v ČT? Je snad mluvčím opozice a všech jejích poslanců?

15) Považujete za normální vysílat na ČT 2 v době Adventu pořad o islámu?!

16) Pro návštěvníky areálu Kavčí Hory doporučuji vyřešit problém s WI-FI připojením. Existují dvě sítě – jedna nefunkční, na kterou se lze přihlásit a funkční, na kterou se nelze přihlásit?

 

Děkuji Vám předem za informace jaký postoj Rada ČT k mým 15. bodům zaujala. Tento dopis dávám na vědomí médím a  veřejnosti. Stejně tak učiním I s Vaší odpovědí. Děkuji Vám předem.

Dovoluji si připojit pět odkazů na mé zpravodajství – viz níže - jako doplňující informace a podněty pro jednání a konání Rady ČT.

Bohužel mám mnoho práce. Nemohu si dovolit vážit cestu na zasedání Rady ČT s oprávněným pocitem marnosti a hrozící ztráty drahocenného času. Jsem choten svoji osobní účastí i nadále pomáhat Radě ČT v její odpovědné práci za předpokladu, že mi bude umožněno v rámci stanov, promluvit. Věřím, že po seznámení se s tímto dopisem radní, kteří hlasovali proti mému vystoupení, pochopí svoji chybu a při příštím hlasování už budou mé vystoupení jen netrpělivě očekávat a vítat, aby svoji práci mohli vykonávat co nejlépe a nejzodpovědněji. Věcných argumentů a podkladů pro práci Rady ČT mám stále dost. Uvítal bych proto od Vás zprávu, pokud v tomto směru dojde k pozitivní změně. Potom by mohla pokračovat přímá spolupráce mezi veřejností a jejími zástupci v Radě ČT. Podmínkou je samozřejmě omluva radního Jiřího Kratochvíla a Rady ČT. Jeho chování nelze vnímat pouze jako jednání jednotlivce, ale i jako člena Rady ČT.     

 

Přeji Vám, Radě ČT a ČT nadějeplný rok, spojený s návratem zájmu médií, veřejnosti o veřejná jednání Rady ČT a jejich aktivní účastí na jejím jednání.   

 

V úctě k Vaší neodejmutelné odpovědnosti a Rady ČT                                                                                

předseda SODALES SOLONIS z.s.                                                                                                                                                                               

Jan Šinágl v.r.

 

Odkazy na články:

Bez cenzury o Radě ČT: Karel Mrzílek a Jan Šinágl

Zemřela šéfka KPV ČR, kolaborantka s komunistickým režimem, MUDr. Naděžda Kavalírová

Vítězství dr. Kohoutové a pravdy nad lží a intrikami ombudsmanky Šabatové a spol.

ZOI Radě ČT ve věci autorských práv

MUDr. Jan Hnízdil: „Nepotřebujeme novou formu, ale nový obsah, nové hodnoty.“

* * *

Objektivita

…Měl bych k tomu dvě malé poznámky: zeptá-li se mne někdo, zda byla před referendem v Británii BBC pro Brexit nebo proti němu, musím odpovědět, že nevím, nepostřehl jsem to, ač jsem její zpravodajství pravidelně a relativně bedlivě sledoval. Mám-li naopak odpovědět, jaký hlas Britům doporučovala Česká televise nebo jak podle ní měly dopadnout presidentské volby v Rakousku, nebudu váhat ani sekundu. Rád bych takovou veřejnoprávní televisi, z níž bych to nepoznal. A za druhé, pokud by někdo chtěl tvrdit, jak objektivní a vyvážená je česká veřejnoprávní televise v ostatní agendě, ať tam jde a zkusí kritisovat Václava Havla nebo pochválit Miloše Zemana. Pokud mu moderátor nevezme okamžitě slovo, může si být jist, že mu televisní studia zůstanou pevně a dlouhodobě uzavřena, anebo tam bude vpouštěn jako odstrašující příklad člověka s nesprávným, škodlivým názorem.

 

Příloha:

Dopis Jana Šinágla gen. řediteli ČT Petru Dvořákovi ze dne 1.12.2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)