Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

PiraneDáme si Piraně s láskou do našeho akvárka? A do řek a do přehradních nádrží a do rybníků? Ale co budeme dělat, když budou stanoveny kvóty na Piraně v našich tocích?

Pane Šinágle, myslíte, že jde v Evropě a jak vidno i v nejpapežštější ČR o virus sebedestrukce, který zachvátil lidi? A oni nechtějí být ani na chvilku přístupni k logickým argumentům o zhoubě, protože jim to ten virus nedovoluje a čím dál víc jim zatemňuje mysl? Tady si zcela jasně pouštíme do akvária s Pavíma očkama piraně a budeme hájit jejich právo na podporu a přihazovat jim další čerstvé masíčko, aby se cítili spokojeně, i když celé akvárium nás stálo obrovské úsilí o vytvoření krásného a spokojeného obrazu…A budem tvrdit, že potřebují ochranu, protože jim kácejí deštné pralesy?

Při tom z Wikipedie víme, že: Piraňa se živí výhradně čerstvým masem. Mladí jedinci se živí hmyzem a drobnými korýši, dospělí ale loví ptáky, hlodavce, i další savce. Pro člověka je piraně nebezpečná, jen pokud je nízký stav vody a málo přirozené potravy. ALE !!! V zimě 2013 hejno piraní Palometa o velikosti 30 - 40 cm v argentinské řece Paraná napadlo a pokousalo koupající se děti, některým i ukously části prstů. Piraně obecné se dobře a vcelku rychle rozmnožují. Samice piraň obecných mohou při rozmnožování naklást až 1000 jiker…

Dáme si Piraně s láskou do našeho akvárka? A do řek a do přehradních nádrží a do rybníků? Ale co budeme dělat, když budou stanoveny kvóty na Piraně v našich tocích?

My si tady neumíme poradit ani s agresivní partičkou rómů, ani s partičkou agresivních anarchistů, ani s excesy krajních pravicových radikálů. A my sem budeme s jásotem přijímat naprosto nezvladatelný prvek, jak se to ukazuje v Anglii, Německu, Holandsku, Francii  atd. a  který je totálně mimo naše rozlišovací schopnosti v oblasti jejich víry a přesvědčení, že Alláh je mocný. A nad to nic není. A stačí to jen vyřknout a může se konat cokoli ve jménu víry. Ale  fakt je, že my s jásotem přijali již lecos. Od husitských tažení přes možnost udávat sousedy Němcům, ruské tanky, Gottwaldovy výlevy na Staromáku a pak zase americký tanky a teď to vypadá na jásot a obětování vlastní existence pro přijetí nepřijatelné kultury v Evropském pojetí. A všechno se najednou obrací proti vlastním lidem, kteří si stále ještě drží zdravý rozumem v hrsti. Seš proti Náckům v hospodě? OK. Nechceš tam Anarchisty? OK…Ale běda když nechceš zahalený mumie. Dostaneš pokutu. Co to s námi je?

Nepožral nás Hitler, nepožral nás bolševik, ale to jen proto, že se národy semkly do boje proti nepřijatelnému. Ale teď najednou lídři národů, které se mají semknout a bojovat proti okupaci nepřijatelnosti, kolaborují s nepředvídatelným Virem, který už ale zcela jasně napadá své oběti. Ukazuje směr, cíl a prostředky, jak k němu dojde. Imigrační Virus je prostě jiný kalibr. Ona je to bohužel už celá lavina virů všech možných kategorií, na které nemáme lék. A to co vidíme, čteme a slyšíme má být ta renovace evropské civilizace? Něco se musí stát. Nebo jsme už zase jen ty ovce? Nemělo by se jít do ulic? Když naši političtí představitelé  hodlají nechat nás napadnout tím Virem?

A vakcína ta neexistuje. A kdyby asi existovala, tak by ji NAŠI nechali zničit, protože nehumánně likviduje Multikulturní virus. Jsem z toho fakt jelen, že si to Evropané nechají líbit.

* * *

Z naší korespondence - doplňuji k tématu. Minulý týden jsem hovořil s jednou nešťastnou učitelkou mateřské školy, kde mezi českými dětmi jsou tři čtyřleté z Mongolska. Jídlo jí rukama, když jim chutná, berou ho ostatním, když ne, hází ho po druhých. Na pomocné vychovatele nejsou peníze. Takto už malé dítě zvyklé používat sílu (ať už výchovou, nebo geneticky podmíněné) terorizuje a ovládá dospělé i své okolí. Dříve to řešil a vyřešil pohlavek ve správný čas. Pomáhal vychovávat účinně, levně a bez následků. Pokud by začala pohlavkovat paní učitelka, brzo by dostala výpověď, byla trestně stíhaná, či spáchala sebevraždu jako nedávno jedna její kolegyně. Připustíme-li tento nenormální vývoj, doplatíme na to všichni, včetně těch tří mongolských dětí.

Kdyby byl pánem zdravý rozum, pohlavky by museli dostat všichni ti ochránci „lidských práv“ a autoři stejně nesmyslných zákonů, vyhlášek a nařízení – a že by jich bylo!

 

Jan Šinágl, 12.2.2017   

* * *

Jak civilizace rostou i kolabují

… To, že nastává kolaps, si lidé obvykle uvědomí až v jeho konečné fázi, kdy je na všechno zpravidla pozdě. Kolaps, respektive zásadní transformace a přechodná ztráta složitosti systému, jsou nedílnou součástí vývoje každé civilizace. - Už léta naši egyptologové využívají k poznávání egyptské civilizace nejen historické texty a jimi odhalené památky, ale i geofyzikální metody, paleoekologii a satelitní záběry, dejme tomu, částí Sakkáry, aby porozuměli vztahu člověka a jeho výtvorů k životnímu prostředí včetně změn klimatu. - Civilizace trvá, pokud žije její dominantní idea, zajišťující její identitu, kterou uznává celá komunita napříč časem i sociálními vrstvami. V okamžiku, kdy se tato idea vyčerpá, zanikne, zaniká i civilizace. ,,,

… Vůdčí ideou staroegyptské říše byla koncepce božského řádu Maat o uspořádání světa, jehož stěžejním obhájcem byl na Zemi syn bohů, panovník, jenž svůj lid chrání před silami zla i nepřáteli. Čteme o ní:

„Dominantní myšlenka starých Egypťanů určující charakter jejich civilizace přetrvala všechny změny a trvala několik tisíc let. S jejím vymizením končí i svět starých Egypťanů. Z toho svým způsobem vyplývá také obecnější poznání, totiž že civilizace trvá, pokud žije její dominantní idea, zajišťující její identitu, kterou uznává celá komunita napříč časem i sociálními vrstvami. V okamžiku, kdy se tato idea vyčerpá, zanikne, zaniká i civilizace, a to i přes to, že na daném území přežije převážně stejný populační substrát.“

A co je vlastně tou naší ideou?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 K.Mrzílek 2017-02-13 10:52
Džingischánova říše od Pacifiku po Moravu. Guptovci v Indii, Ruská říše od Vladivostoku po Aš,Rakousko Uhersko, Kloniální říše Velké Britanie, Iránské říše totalitní říše čínská, Římské imperium. To vše se časem rozpadá, umírá, jako každý lidský život. Sjednocení lidstva, které se mezi sebou z různých ideologií přestane zabíjet a vybíjet také nastane. Až nás zase bude ještě víc jako těch bakterií v Petrihoi misce. Čím více bude narůstat jednota národů v dobrovolnosti tím méně bude válek a potřeby vyrábět zbraně. Jednota vytvořená násilím jako za Mongolů, později dalších národů, které malé národy násilím přimkly k sobě dopadne vždy, že časem násilná obruč praskne. Nic nežli domluva hlavou ne zbraněmi přináší úlevu a pokrok.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)